» »

navijanje p4 1.7ghz

navijanje p4 1.7ghz

Nikita H ::

Dodobra sem pregledal forum a odgovora na mojo težavo nisem našel...

Spravil sem se navit svoj pentium 1.7, ki laufa na 100 fsb (plata msi 648 max podpira do 133 mhz). KO v biosu spremenim cpu fsb se mi ferkvenca za ram (ki je osnovna na 133mhz) spremeni v isto kot cpu fsb (razmerje 1:1). Seveda pade hitrost rama.

Zanima me če dam lahko jst ferkvenco rama nazaj na 133 oziroma kakšno razmerje je optimalno.
In do koliko se da navit ta pentium brez spreminjanja voltaže

jest10 ::

Daj nazaj ne 133MHz. Optimalno je če je oboje na isti frekvenci

JA sam men že od začetka ni laufal na isti ferkvenci (cpu 100, ram pa 133). Potem sem pa tko za poskušino dal na 105 fsb pa mi je ram tud avtomatično vrgl na 105. Nekje sem bral da pentiumom ni treba na sinhronem delat!!

jest10 ::

Sej nobenmu ni treba. Je pa najbolje če dela sinhrono.
Ti kar daj na 133 pa bo

Se ne da točno nastavla ferkence pri ramu, ampak samo preko razmerja z fsb cpu! Ram sem nazaj na cca. 133 dal ter zvišu cpu fsb na 112 mhz pa zaenkrat deluje normalno moj pentium 1.9 :D .
vem da usi amdje furate... kljub temu naj mi kdo pove (iz izkušenj) do kam naj bi šlo...navijanje mislm! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikita H ()

OwcA ::

Pri Intelovih sistemih je razlika med sinhronim in asinhronim delovanjem le v frekvenci RAMa (torej več kot je bolje, neglede na FSB).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zanima me tud, če se temperatura procesorja veča ob navijanju, četutdi ne višaš voltaže!

pako ::

da:P

a če prime95 luafaš par ur in ti računalo zmrzne (potreben hard reset), pomeni da je sistem nestabiln, čeprov ti prime ne javi napak!

Uspel mi je pentiuma (1,7) na 1989 ghz spravt (17 krat 117).

Ob vsem tem se sprašujem tud kolk se sploh pozna navijanje za 300 mhz. A je to sam fetiš ali se res opazi performance v real life. (razni benchmarki ne štejejo) :))

ElectricMan ::

Pri meni gre P4 iz 2.0 na 2.5Ghz (125×20), brez dvigovanja voltaže.

c3R4R ::

300 mhz je še kar velika razlika... Seveda se pozna pri delovanju računalnika:))

@ElectricMan
kva pa če dvigneš voltažo? Do kolk gre pol? Kater hladilnik maš na procu?

Ravno te malekonsti na rač. so v riti pr men. Se vidi da sem ta forum začel prebirat šele po nakupu rač. :D :D Tko da mam napajalc sam 250 w, pa navadn titan hladilnik.
A ja pa če laufa prime pri navijanju na 2ghz se temeratura dvigne na okol 53, če pa na nenavitemu pa je tm okol 47.

c3R4R ::

@Tine
pri temperaturi maš še dovolj rezerve... pa hladilnik zamenjaj:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168064799 (27222) GaS
»

do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )

765003 (3842) mihamedo
»

navijanje PIII?

301344 (887) jukoz
»

QDI Advance 10T + Tualatin, max. overclock ?

482056 (1528) Spajky
»

FSB RAMA (navitje) na epox matičnih

141193 (992) bodom

Več podobnih tem