Forum » Pomoč in nasveti » Disk in prenašanje
Disk in prenašanje
Gutjerez ::
Danes sem imel čas in naredil nekaj testov z mojima diskama.
V prenosniku Lenovo IdeaPad y580 je not Seagate 750GB , zunanji disk pa je z svojim napajanjem WD My Book Essential 2TB usb 3.0
http://postimg.org/image/f09x3bo7t/
in še slika z CrystalDiskInfo
http://postimg.org/image/8fj79qon5/
računalnik ima 8GB rama. procesor i5, grafična GTX 660M
Imam dve particiji C in D.
danes sem naredil teste.
kopiro sem *.iso file velik 22GB iz c na d. povprečna hitrost prenosa je bila 15,5 MB/s kar se mi zdi čudno. nato sem kopiro mapo z filmami velikosti 40GB in je bila hitrost enaka. Tako da ne gre za več filov ali en file. hitrost je pri obeh enaka.
Nato sem priklopil zunanji disk ki je usb 3.0 seveda na usb priklop 3.0
kopiro sem popolnoma enaki zadevi. tu pa je bila hitrost 29,5 MB/s
In naj še povem ko je to kopiralo je odzivnost računalnika počasna. Npr če želim it v kako igro traja po 5 minut da pridem v igro. Če odprem kak film traja minuto. Tako da zelo opočasni.
Sedaj ker nisem neki znalec tega vprašam vas. Če je to vse normalno ali je kaj narobe. In če naj še naredim kak test oz podobno.
Lp
V prenosniku Lenovo IdeaPad y580 je not Seagate 750GB , zunanji disk pa je z svojim napajanjem WD My Book Essential 2TB usb 3.0
http://postimg.org/image/f09x3bo7t/
in še slika z CrystalDiskInfo
http://postimg.org/image/8fj79qon5/
računalnik ima 8GB rama. procesor i5, grafična GTX 660M
Imam dve particiji C in D.
danes sem naredil teste.
kopiro sem *.iso file velik 22GB iz c na d. povprečna hitrost prenosa je bila 15,5 MB/s kar se mi zdi čudno. nato sem kopiro mapo z filmami velikosti 40GB in je bila hitrost enaka. Tako da ne gre za več filov ali en file. hitrost je pri obeh enaka.
Nato sem priklopil zunanji disk ki je usb 3.0 seveda na usb priklop 3.0
kopiro sem popolnoma enaki zadevi. tu pa je bila hitrost 29,5 MB/s
In naj še povem ko je to kopiralo je odzivnost računalnika počasna. Npr če želim it v kako igro traja po 5 minut da pridem v igro. Če odprem kak film traja minuto. Tako da zelo opočasni.
Sedaj ker nisem neki znalec tega vprašam vas. Če je to vse normalno ali je kaj narobe. In če naj še naredim kak test oz podobno.
Lp
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech
- spremenil: Gutjerez ()
solatko ::
Kadar kopiraš iz sistemskega diska na zunanji disk, odzivnost ne more biti večja, saj mora glava iskati podatke za kopiranje in podatke za delovanje.
Delno se stanje izboljša, če imaš dve particiji in kopiraš iz ene, ki ni sistemska. Hitrosti so normalne, kadar prenašaš iz sistemskega diska.
Prenos iz nesistemske particije je precej višji.
Delno se stanje izboljša, če imaš dve particiji in kopiraš iz ene, ki ni sistemska. Hitrosti so normalne, kadar prenašaš iz sistemskega diska.
Prenos iz nesistemske particije je precej višji.
Delo krepa človeka
hojnikb ::
dej pobenchaj hitrost z kakim atto al pa crystaldiskmark, da vidimo kako je. 30MB/s je občutno premalo za interni disk.
#brezpodpisa
Gutjerez ::
sedaj sem še poskusil kopiranje iz D particije na zunanji disk. in obratno. in hitrost ni padla pod 63 MB/s
tak da sedaj vem da nebom na sistemski particiji imel podobne zadeve od filmov in iger.
hvala
tak da sedaj vem da nebom na sistemski particiji imel podobne zadeve od filmov in iger.
hvala
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech
solatko ::
hojnikb - To je normalna hitrost za sistemski disk, ki mora v tem času opravljat svoje delo na sistemu.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 603174 (60574) | hariscorale |
» | Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17332 (10824) | opeter |
» | Počasno kopiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13320 (10734) | hojnikb |
» | SSD-ji za manj kot stotaka (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 18612 (13071) | nekikr |
» | Zunanji trdi disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14714 (11945) | Dromar |