Forum » Programska oprema » Brisanje mailov Outlook
Brisanje mailov Outlook
harmony ::
Zaradi pomanjkanja prostora na Exchange strezniku sem zaprosil vse uporabnike, naj izvedejo ciscenje svojih postnih predalov. No nekateri so to naredili in po statistiki (izpis iz powershela) je pokazal da je bilo izbrisano za 30gb mailov.
Vem, da na strezniku to zmanjsanje ne bo takoj vidno oziroma zanima me kdaj je to zmanjsanje vidno? Nastavljeno imamo 14 dni Keep deleted items, kar pomeni da je restore iz kosa mozen se naslednjih 14 dni.
Je potreben mogoce se kaksen offline defrag? To bo namrec teska, saj se pri organiziranju ni gledalo vnaprej in je tako baza zrasla skoraj na tera bajt, kar pomeni preko 3 dni offline defraga.
Sedaj delam reorg in izvajam lokalni premik posameznih postnih predalov v druge baze, ampak prostor se se zmeraj ne zmanjsuje.
Vem, da na strezniku to zmanjsanje ne bo takoj vidno oziroma zanima me kdaj je to zmanjsanje vidno? Nastavljeno imamo 14 dni Keep deleted items, kar pomeni da je restore iz kosa mozen se naslednjih 14 dni.
Je potreben mogoce se kaksen offline defrag? To bo namrec teska, saj se pri organiziranju ni gledalo vnaprej in je tako baza zrasla skoraj na tera bajt, kar pomeni preko 3 dni offline defraga.
Sedaj delam reorg in izvajam lokalni premik posameznih postnih predalov v druge baze, ampak prostor se se zmeraj ne zmanjsuje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pošta Slovenije na spletu objavila seznam "varnih poštnih predalov" (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 17565 (13292) | Azrael |
» | GostovanjeOddelek: Izdelava spletišč | 1758 (1235) | kopernik |
» | Microsoftov nov način boja proti nezaželjeni elektronski poštiOddelek: Novice / Omrežja / internet | 2739 (2739) | int47 |
» | Email.si problemi ?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 17817 (14499) | the_unborn |
» | Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8224 (6530) | DeLonghi |