Forum » Loža » Najemnine vs. lastništvo nepremičnine
Najemnine vs. lastništvo nepremičnine
Utk ::
Povej samo en primer v katerem mora lastnik zapustiti stanovanje, in da se ta primer ne bi mogel zgoditi najemniku. Obratne primere so ti pa že našteli.
jype ::
Utk> Povej samo en primer v katerem mora lastnik zapustiti stanovanje, in da se ta primer ne bi mogel zgoditi najemniku. Obratne primere so ti pa že našteli.
Bom, samo bo mal trajal...
Bom, samo bo mal trajal...
Dejan_007 ::
Nakup je varen samo takrat ko lahko odškrtaš kupnino.
Kredit je ravno tako riziko kot najemnina. Sicer lahko malo prestaviš odplačevanje, ampak to je to ...
Normalnim bankam ni v interesu da mečejo svoje komitetnte ven. Pri najemu je vse odvisno od lastnika.
Motiš se. Banke te deložirajo zelo hitro, če ne plačuješ kredita !!!
Povej samo en primer v katerem mora lastnik zapustiti stanovanje, in da se ta primer ne bi mogel zgoditi najemniku. Obratne primere so ti pa že našteli.
Nezmožnost odplačanja kredita. ti zaradi hipoteke banka pobere vse.
Najemnik ima določeno pogodbo na leto, pet let in ga težko vržeš ven.
Okapi ::
V resnici ti dajo banke priložnost, da nepremičnino prodaš in z izkupiškom odplačaš kredit. Z malo sreče ti še nekaj ostane in je končni rezultat podoben, kot če bi ta čas živel v najemu. Druga stvar je, če si imel smolo in si kupil stanovanje leta 2007 ali '08, na višku balona, in ga v celoti kupil s posojilom.
In ja, kot pravi xxxul, z bankami se da brez pretiranih težav zmeniti za recimo eno leto prekinitve odplačevanja, ali za podaljšanje (recimo z 20 na 30 let, in s tem manjše obroke). Pogoj je, da banke ne ignoriraš in se greš takoj pogovarjat, ne da ti 3 mesece pošiljajo opomine.
O.
In ja, kot pravi xxxul, z bankami se da brez pretiranih težav zmeniti za recimo eno leto prekinitve odplačevanja, ali za podaljšanje (recimo z 20 na 30 let, in s tem manjše obroke). Pogoj je, da banke ne ignoriraš in se greš takoj pogovarjat, ne da ti 3 mesece pošiljajo opomine.
Najemnik ima določeno pogodbo na leto, pet let in ga težko vržeš ven.En neplačan obrok je dovolj za prekinitev pogodbe. V najboljšem primeru imaš 3 mesece časa, da se spakiraš. In pri nas najemniki nimajo pogodb za 5 let, ampak za 1 leto. Ker najemodajalci niso bebci.
O.
Enako se lahko zgodi nezmožnost plačevanja najemnine. In sigurno boš brez plačevanja najemnine prej ven letel kot zaradi neplačevanja kredita. Ali pa tu nekje.
NEXT.
V resnici ti dajo banke priložnost, da nepremičnino prodaš in z izkupiškom odplačaš kredit. Z malo sreče ti še nekaj ostane in je končni rezultat podoben, kot če bi ta čas živel v najemu. Druga stvar je, če si imel smolo in si kupil stanovanje leta 2007 ali '08, na višku balona, in ga v celoti kupil s posojilom.
Najemnik ima določeno pogodbo na leto, pet let in ga težko vržeš ven.En neplačan obrok je dovolj za prekinitev pogodbe. V najboljšem primeru imaš 3 mesece časa, da se spakiraš. In pri nas najemniki nimajo pogodb za 5 let, ampak za 1 leto. Ker najemodajalci niso bebci.
O.
O pa imajo za pet let. In če enega obroka ne plačaš in se z najemodajalcem zmeniš, da ga tisti mesec ne boš plačal, sploh ni problem, v večini, ker je najemodajalcem itak v interesu, da je stanovanje oddano.
Enako se lahko zgodi nezmožnost plačevanja najemnine. In sigurno boš brez plačevanja najemnine prej ven letel kot zaradi neplačevanja kredita. Ali pa tu nekje.
NEXT.
No ja odvisno. V Sloveniji je tudi najemojemalec zaščiten sploh če je družina, ga najemnik ne more vršt iz stanovanja. Ni to tako lahko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dejan_007 ()
Smrekar1 ::
Sicer pa sem s punco v dveh letih nabral 23kE v slabih desetih bom 100kE. Če bi vzel kredit za 100kE bi ga preplačal za 50, 60kE, v desetih letih bom dal pa za najemnino cca 42kE, tak da sem še zmeraj v plusu, s tem da bom recimo kupil stanovanje na keš in da ne bom vsak mesec dajal za kredit in upal, da ne izgubim službe med tem časom in mi poberejo vse.
Smrekar1> Pri najemu tega ni.
Seveda je.
Okapi> Z malo sreče ti še nekaj ostane in je končni rezultat podoben, kot če bi ta čas živel v najemu.
Mhm, kredit + sreča = najem, to se strinjam, da zagotovo drži.
Okapi> En neplačan obrok je dovolj za prekinitev pogodbe.
Tudi dovolj za default kredita, če je banka tolk zmešana kot tvoj najemodajalec.
Okapi> V resnici ti dajo banke priložnost, da nepremičnino prodaš in z izkupiškom odplačaš kredit.
V resnici ti najemodajalci običajno skozi prste gledajo več kot pol leta.
Seveda je.
Okapi> Z malo sreče ti še nekaj ostane in je končni rezultat podoben, kot če bi ta čas živel v najemu.
Okapi> En neplačan obrok je dovolj za prekinitev pogodbe.
Tudi dovolj za default kredita, če je banka tolk zmešana kot tvoj najemodajalec.
Okapi> V resnici ti dajo banke priložnost, da nepremičnino prodaš in z izkupiškom odplačaš kredit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
dragana ::
Teoretično:
Kako pa veš, da tvoj najemodajalec plačuje svoj obrok za kredit za stanovanje v katerem ti živiš?
Kako pa veš, da tvoj najemodajalec plačuje svoj obrok za kredit za stanovanje v katerem ti živiš?
Aston_11 ::
Sicer pa sem s punco v dveh letih nabral 23kE v slabih desetih bom 100kE. Če bi vzel kredit za 100kE bi ga preplačal za 50, 60kE, v desetih letih bom dal pa za najemnino cca 42kE, tak da sem še zmeraj v plusu, s tem da bom recimo kupil stanovanje na keš in da ne bom vsak mesec dajal za kredit in upal, da ne izgubim službe med tem časom in mi poberejo vse.
Je čisto vseeno ali si lastnik ali najemnik, če zgubiš službo in ti poberejo vse.
nekikr ::
Jype: ne trolaj in odpiši: "Bom, samo bo mal trajal..."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
se z najemodajalcem zmeniš, da ga tisti mesec ne boš plačal, sploh ni problem, v večini, ker je najemodajalcem itak v interesu, da je stanovanje oddano.Z banko se take reči lahko zmeniš še precej lažje.
O.
Invictus ::
No ja odvisno. V Sloveniji je tudi najemojemalec zaščiten sploh če je družina, ga najemnik ne more vršt iz stanovanja. Ni to tako lahko.
Seveda je.
Daš na sodišče zahtevo za izselitev. Ko je pravnomočna, ga lahko vržeš ven.
Če noče iti sam, najameš izvršitelja.
Danes mečejo ven tudi družine z malimi otroki. Tiste socialne varnosti ni več. To je samo še fama ljudi ki ne sledijo zakonom.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Daš na sodišče zahteva za izselitev. ko je pravnomočna, ga lahko vržeš ven.Zahteva se imenuje tožba, postopek, ki se začne, traja en par let, s manevri najemnika pa lahko traja izvršba še par let. Jup, daš zahtevo, ko je čez tri leta pravnomočna, ga lahko čez tri leta vržeš ven. That simple kot pasulj.
Je čisto vseeno ali si lastnik ali najemnik, če zgubiš službo in ti poberejo vse.
Če izgubiš službo ti poberejo vse. če si najemnik in izgubiš službo imaš pa na računu še našparan denar.
Daš na sodišče zahteva za izselitev. ko je pravnomočna, ga lahko vržeš ven.Zahteva se imenuje tožba, postopek, ki se začne, traja en par let, s manevri najemnika pa lahko traja izvršba še par let. Jup, daš zahtevo, ko je čez tri leta pravnomočna, ga lahko čez tri leta vržeš ven. That simple kot pasulj.
Točn tko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dejan_007 ()
Če bi vzel kredit za 100kE bi ga preplačal za 50, 60kE, v desetih letih bom dal pa za najemnino cca 42kE,Ni mi jasno, od kje pobirate te izmišljene številke. Če vzameš 100k evrov posojila, ga boš v 10 letih "preplačal" za 27k evrov, če vzameš posojilo z nespremenljivo obrestno mero (se pravi te ne bo skrbelo nihanje euribora). Če računaš, da se euribor v tem času ne bo bistveno povišal, in vzameš s spremenljivo obrestno mero, 100k evrov "preplačaš" za 18k evrov. Na hitro pogledano pri NLB (ki nima najugodnejših stanovanjskih posojih).
Tudi v "ziheraškem" scenariju, ko daš za obresti 27k evrov, si bistveno na boljšem kot pri svoji računici z 42k evri za najemnino.
O.
Če izgubiš službo ti poberejo vse. če si najemnik in izgubiš službo imaš pa na računu še našparan denar.
Tega denarja je samo toliko več kot je dražji kredit. V tvojem primeru bi imel po dveh letih pač našparanih 18 jurjev namesto 23, ali kaj podobnega. Nobena strašna tragedija. S tistim denarjem bi lahko kar lep čas odplačeval kredit in živel kolk tolk normalno, pa še to samo če bi oba ostala brez službe.
Invictus ::
Zahteva se imenuje tožba, postopek, ki se začne, traja en par let, s manevri najemnika pa lahko traja izvršba še par let. Jup, daš zahtevo, ko je čez tri leta pravnomočna, ga lahko čez tri leta vržeš ven. That simple kot pasulj.
Sam sem vrgel človeka ven v 4 mesecih, pa še to se je zavleklo ne zaradi moje krivde, ampak države, ki je dala na sodišča plačana nesorazmerja.
Kakih par let ... Spet ena floskula.
Navadite se že da se danes ščiti privat lastnina, ne pa neke zblojene osebke ki ne znajo preživeti. Sociale ni več.
Večina ljudi gre v najemništvo zaradi preprostega razloga ker našparanega denarja ni ...
Drugače bi kupila stanovanje.
Poudarjam, večina ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Loocas ::
ne, v primeru hipoteke, ti poberejo samo stanovanje in nič drugega
LOL, pri tvojih pričakovanih 160 letih življenja (al koliko že misliš, da boš živel) boš z najemom preplačal ene 7-8 stanovanj
sploh, ko ne plačuješ ostalih stroškov, yep .. samo v sanjah
Matev - najslabši troll vseh časov
LOL, pri tvojih pričakovanih 160 letih življenja (al koliko že misliš, da boš živel) boš z najemom preplačal ene 7-8 stanovanj
sploh, ko ne plačuješ ostalih stroškov, yep .. samo v sanjah
Samo stanovanje, ja, a ni dost.
Pri NLB (ki ima dober kalulator za te stvari), nepremičninski kredit za 100kEUR, nesprejemljiva obrestna mera, 10 let odplačevanja - kredit preplačaš za natanko 27 711,98EUR. V 10 letih je torej najemnina dražja za kakih 15kEUR, če se ti mesečna najemnina ne spremeni. S spremeljivo obrestno mero je ta hip kredit še za 5kEUR ugodnejši.
Samo dejstva pač.
Gah, Okapi me je prehitel, nisem videl
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Pri NLB (ki ima dober kalulator za te stvari), nepremičninski kredit za 100kEUR, nesprejemljiva obrestna mera, 10 let odplačevanja - kredit preplačaš za natanko 27 711,98EUR. V 10 letih je torej najemnina dražja za kakih 15kEUR, če se ti mesečna najemnina ne spremeni. S spremeljivo obrestno mero je ta hip kredit še za 5kEUR ugodnejši.
Samo dejstva pač.
Gah, Okapi me je prehitel, nisem videl
Obrok je pa 1050E, na 20 let je pa ..... 64k preplačila.
Smrekar1> Samo dejstva pač.
Samo dejstva, ko so krediti najcenejši v zadnjih 25 letih.
Pa še vedno se ne izide, ker Dejanu pač niso starši zapustili gore denarja tako kot so jo vam in bi moral zato vzeti večji, dražji kredit.
Samo dejstva, ko so krediti najcenejši v zadnjih 25 letih.
Pa še vedno se ne izide, ker Dejanu pač niso starši zapustili gore denarja tako kot so jo vam in bi moral zato vzeti večji, dražji kredit.
xxxul ::
Ce ma banka hipoteko na nepremicnino, in prodaja te nepremicnine ne zadošča za poplačilo dolga, je kreditojemalec banki še vseeno dolžan razliko (enako je v primeru lizinga). Da ne bi kdo živel v utvari...
Je pa bistvena razlika v času potrebnem za izvršbo, če je lizing te po 3h mescih enostavno vržejo ven, če pa hipoteka pa to v naši državi traaaaja, obvestila, izvršbe, dražbe...
Utk> Povej samo en primer v katerem mora lastnik zapustiti stanovanje, in da se ta primer ne bi mogel zgoditi najemniku. Obratne primere so ti pa že našteli.
Evo ga (mal je trajal, jebiga):
Obrok je pa 1050E, na 20 let je pa ..... 64k preplačila.Ja, najemnina za 20 let je pa 84k (Dejanove cifre). Še vedno 20 jurjev prišparaš z nakupom.
O.
Okapi> Še vedno 20 jurjev prišparaš z nakupom.
S kreditom, si hotu rečt?
Ne, v resnici ne, ampak zakaj bi spet razlagal, če že prvič niste razumeli.
S kreditom, si hotu rečt?
Ne, v resnici ne, ampak zakaj bi spet razlagal, če že prvič niste razumeli.
V resnici še veliko več, ker najemnina 20 let sigurno ne bo enaka.
Se mi je zdelo, da tega problema ne moreš rešit brez vesoljcev ali komunistov.
Se mi je zdelo, da tega problema ne moreš rešit brez vesoljcev ali komunistov.
Utk> V resnici še veliko več, ker najemnina 20 let sigurno ne bo enaka.
Mhm, kredit bo pa sigurno enak, ne glede na tretjo svetovno vojno in večletno globalno pomanjkanje.
Mhm, kredit bo pa sigurno enak, ne glede na tretjo svetovno vojno in večletno globalno pomanjkanje.
Ne, v resnici ne, ampak zakaj bi spet razlagal, če že prvič niste razumeli.Saj smo vsi razumeli, ti in še ene par tukaj vas je finančnih genijev, ki znate imenitno plemenititi prihranke in ste z raznimi bitkojni itak že obogateli.
Mi ostali butli pa pač vzamemo posojilo in kupimo stanovanje. Jaz bi svoje lahko po 12 letih prodal za 20-30k evrov več, kot sem ga kupil, vključno s stroški financiranja. Žal mi je samo, da ga nisem mogel kupiti že prej, ker mi kot freelancerju banke niso dale posojila in sem moral najprej prihraniti dovolj za polog, da sem ga lahko vzel na leasing.
O.
Tudi s spremenljivo ne bo veliko večji, morda za 20%. Najemnina se bo v 20 letih verjetno podvojila, ali pa bo zelo blizu temu.
Buh, kaj bo, če bo, so samo špekulacije, s katerim je mogoče operirati kot z verovanjem v 9/11. Najbolje izhajati iz znanih faktov, povleči zaključke, nato pa opletati s špekulacijami. Takrat se pač prilagodiš, prodaš, kupiš, zamenjaš najem, saj nič ni zacementirano.
Tudi s spremenljivo ne bo veliko večji, morda za 20%. Najemnina se bo v 20 letih verjetno podvojila, ali pa bo zelo blizu temu.
Z zgolj 2% inflacijo bo šla gor za polovico. Manj kot to je skoraj neizogibno, podvojitev ni izključena. S tem, da po 20 letih nimaš nič, s kreditom pa imaš nepremičnino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Z zgolj 2% inflacijo bo šla gor za polovico. Manj kot to je skoraj neizogibno, podvojitev ni izključena. S tem, da po 20 letih nimaš nič, s kreditom pa imaš nepremičnino.
Pozabil si napisati: "in to trikrat večjo, z vrtom in parkingom, če je to hiša"
Smrekar1> S tem, da po 20 letih nimaš nič
Imaš par deset milijonov, ker si na začetku kupil za $400k Apple stocka, namesto da bi kupil bajto.
Imaš par deset milijonov, ker si na začetku kupil za $400k Apple stocka, namesto da bi kupil bajto.
Buggy ::
Pozabil si napisati: "in to trikrat večjo, z vrtom in parkingom, če je to hiša"
...pa ker nismo mestne srajce z najemom v bloku (kamor bi nas nekateri zaradi optimizacije vse stlacili), bomo v primeru tretje svetovne in/ali globalne krize imeli na primestju tako drva za ogrevanje, zelenjavo in sadnje na vrtu kot tudi par kokosk v kurniku...ter bliznje cisto vodno zajetje
Buggy> ...pa ker nismo mestne srajce z najemom v bloku (kamor bi nas nekateri zaradi optimizacije vse stlacili), bomo v primeru tretje svetovne in/ali globalne krize imeli na primestju tako drva za ogrevanje, zelenjavo in sadnje na vrtu kot tudi par kokosk v kurniku...ter bliznje cisto vodno zajetje :P
In še vedno z dizli hodili svinjat v mesto, kamor boste še vedno hodili po denar.
Pa ko boste najbolj umazani enkrat prisiljeni ostat zunaj in uporabljat javni prevoz, ki ga boste financirali sami, boste prišli s puškami in raje uničili civilizacijo, kot da bi plačali lasten zapitek.
In še vedno z dizli hodili svinjat v mesto, kamor boste še vedno hodili po denar.
Pa ko boste najbolj umazani enkrat prisiljeni ostat zunaj in uporabljat javni prevoz, ki ga boste financirali sami, boste prišli s puškami in raje uničili civilizacijo, kot da bi plačali lasten zapitek.
Imaš par deset milijonov, ker si na začetku kupil za $400k Apple stocka, namesto da bi kupil bajto.Saj pravim, lahko je vam, finančnim genijem.
Jaz ne poznam nikogar, ki bi mu uspelo kaj takega. Poznam pa par takih, ki so spičili vse prihranke z delnicami NKBM in raznimi odličnimi "naložbenimi produkti" v slogu Luxurisa (če ga Jure Košir hvali, že mora biti dober )
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Okapi> Jaz ne poznam nikogar, ki bi mu uspelo kaj takega.
To je zato, ker se družiš z lastniki nepremičnin.
To je zato, ker se družiš z lastniki nepremičnin.
Buggy ::
Buggy> ...pa ker nismo mestne srajce z najemom v bloku (kamor bi nas nekateri zaradi optimizacije vse stlacili), bomo v primeru tretje svetovne in/ali globalne krize imeli na primestju tako drva za ogrevanje, zelenjavo in sadnje na vrtu kot tudi par kokosk v kurniku...ter bliznje cisto vodno zajetje :P
haha... res je, eni vam dejansko hodijo iz primestja smeti pobirat in ulice cistit, da jih potem vi na obrobje vozte deponirat Ce bi jim vi srajce za to delo kej bolj placale, bi se rade volje s Teslam okol vozil. Za javni prevoz kar je izven mestnega obroca pa se vam itaq jebe. Mesto povezujes z viskom civilizacije...res je, zivljenje izven meglenih in prenatrpanih mest sploh ne obstaja oz. je naseljeno s samimi retardi.
...kadarkoli je mozno delam od doma, ko pa se pripeljem v mesto pa se pripeljem na LPG ter se z grozo umikam arogantnim kolesarjem in brezglavim pescem s slusalkami v usesih.
Buggy> ...kadarkoli je mozno delam od doma
Se ti zahvaljujem!
Buggy> ter se z grozo umikam arogantnim kolesarjem in brezglavim pescem s slusalkami v usesih.
Mhm, ker te ogrožajo.
Se ti zahvaljujem!
Buggy> ter se z grozo umikam arogantnim kolesarjem in brezglavim pescem s slusalkami v usesih.
Mhm, ker te ogrožajo.
SimplyMiha ::
En arogantni kolesar je že usmrtil voznika s tem, da ga je prisilil v umik na nasprotni vozni pas, kamor je ravno pripeljal tovornjak...
Da, kolesarji ste grožnja za varnost voznikov.
Da, kolesarji ste grožnja za varnost voznikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oddajanje stanovanja v najem je bajno dobičkonosen posel! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 63798 (45331) | Mato989 |
» | Nakup stanovanja kot naložba (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 116918 (69891) | tommy300 |
» | Stanovanjski kredit - izračun (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34099 (31141) | Ganon |
» | Kako živeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 16336 (14639) | Matako |