» »

Pristojnosti oblasti...

Pristojnosti oblasti...

poweroff ::

Današnji dnevnik:
"V večini gre za oglasne table raznih oblik in velikosti, ki stojijo ob cestah in zmanjšujejo preglednost, z njimi pa se bo zdaj morala spopasti mestna inšpekcija. Ta bo imela veliko dela tudi z napisi in logotipi, ki jih podjetja nameščajo na svoje stavbe, a zanje ne plačujejo taks. "

A se vam ne zdi da gredo pristojnosti oblasti malce predaleč????

Vanich ::

Zej si pa že mau prstjen s temi uprašanji.
Sploh pa, ko sugeriraš odgovor....Člouk bi skorej pomislu, da si provokator....hehehhee
(paranoja....)

Thomas ::

Ja, men se zdi. Nič jih ne sme brigat, kaj kdo po svoji bajti piše.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Pepca - ne, pravzaprav sem neke vrste anarhist. >:D



Kaj naj rečem... toliko pravic bomo imeli, kot si jih bomo sami izborili.

To bi morala ti najbolje vedet Pepca, ki si nam priborila zlato svobodo...:D:D:D

LuiIII ::

Ja jaz se pa kar strinjam s tem, da bi bilo potrbno te table in razne druge naveske malo prevetriti. Kje in kako se postavi oglsni pano oz. tabla je sicer odvisno od agencije, ki se s tem ukvarja. V končni fazi pa mora dati soglasje k postavitvi dati tudi občina. Občina namreč pobere vsako leto t.i. komunalni prispevek od vsakega panoja. Ta znesek je sicer različen in znaša okoli 3000DEM. Problem je v tem, da je dosti panojev postavljenih ilegalno. Od teh občina ne dobi prav dosti. Prvi problem. Drugi pa je, da so občinski možje (in žene) preveč radi izdajali dovolenja za postavitev panojev, in to na mestih, ki kazijo pogled in ovirajo preglednost. Če bi bilo po moje jih bi bilo vsaj trikrat manj. Pa še brat bi imel manj dela8-). A, ne Matthai?
Aja Thomas kaj kdo po svoji bajti piše pa ni čisto njegova stvar. Dokler se "stvar" ne vidi od zunaj lahko gor piše res kar hoče. Če pa se "stvar" malo bolj vidi in ogroža javni red in mir ali pa napeljuje na kaznjiva dejanja, je pa stvar verjetno drugačna.
Sicer pa menim, da bi morali velikost in pojavnost napisov in izveskov malo bolj restriktivno obravnavat.

Lui

Jeronimo ::

Ko so se reklamni panoji začeli množično pojavljati, sem se nako čutil posiljenega vsakič ko sem se vsedel v avto in odpeljal kakšen kilometer naokoli.
Povsod same reklame: kupi, kupi ,kupi .....
Da ti gre na bruhanje.

Prav vesel sem, da se bo to onesnaževanje prenehalo oz. skrčilo.

Thomas: Recimo če želiš spreminjati pročelja hiš ali kaj podobnega moraš za to dobiti soglasje občine. Recimo v bloku želiš ograditi balkon s steklom - po pravilih bi moral zaprositi za soglasje bloka in občine - da se ne kazi vizuelna podoba okolice. No pa saj te stvari veš. :)

Kakor koli, skrajni čas je že, da se ti agresivni oglasi malo pomirijo in naj namesto kupa železja ob cesti zasadijo kakšno drevo ali okrasno grmičevje.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Thomas ::

Tele blokovske kasarne lahko samo boljš zgledajo, če jih stanovalci nekoliko diverzificirajo na pogled.

Zanimivo, da nekateri bolj cenite nekakšno urbanistično estetiko kot svobodo posameznika, da dela s svojim, kar ga je volja.

Sploh pa Lui koj misli, da bi ljudje nevemkaj groznega pisali po svojih hišah. Ljudje niso "debili"! 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

LuiIII ::

Thomas saj vem, da niso! Ampak tisto kar sem napisal je zaradi same vsebine napisov. O estetiki je pa čisto jasno, da zagovarjam restrikcije. Poglej recimo samo kaj se je zgodilo z Mullerjem na Čopovi. Usekajo eno stekleno fasado (kot da bi kdo v 3. nadstropju kdaj skoznjo ven ali pa noter gledal) in sesujejo še malo staromestnega vzdušja na Čopovi. Saj ne rečem, da mi je sama stekleno jeklena konstrukcija estetsko grda. Sploh ne. Sam paše ne tja. Pri sosedu (Mullerjevem) so fasado pustili in je veliko bolje. Zaradi tega so potrebne neke restrikcije in dovoljenja. Vsak, ki ima denar, pač ne sme graditi kjerkoli karkoli.

Lui


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetlobno onesnaženje??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1689649 (2182) vostok_1
»

Gradnja hiše - ravna streha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7317079 (5759) Machete
»

oglaševanje na stavbah oz. strehi stanovanjske stavbe (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16124303 (20944) Mehmed
»

Nevarna cesta zaradi koruze.

Oddelek: Na cesti
141959 (1389) s1m0n

Več podobnih tem