» »

Ali slo tech podpira zaščito avtorskih pravic?

Ali slo tech podpira zaščito avtorskih pravic?

Uporabnik ::

Medtem ko zaklepate poste o warezu (kršenje avtorskih pravic) pišete v news smajlije z usti navzdol :( :( ko omenjate da bo SB uvedel neke tehnologije za zaščito avtorskih pravic. Zanima me tud kakšen pogled mate na napster in podobne zadeve... pri katerem gre seveda tudi za kršenje avtorskih pravic... ??? To mi zgleda kot favoriziranje programerjev? torej programerje začitit glsbenike cuzat???

http://axisdenied.com

Sergio ::

Pogledi so taki: Programska oprema je daleč predraga. Sem spadajo tudi igre. Da o glasbi sploh ne govorim. Podpiram open-source ter menim, da bi morala prihodnost programiranja iti popolnoma v to smer. Internetu se lahko zahvalimo, da je Linux _zelo_ pretresel Microsoft, da je Napster stal glasbeno industrijo velike milijarde ter da bo Microsoft prej ali slej moral iti na več delov. Vsa podjetja, ki bodo forsirala svoje izkoriščevalske pogoje, bodo slej ko prej propadla. Tako bo z vsemi glasbenimi založniškimi podjetji, ki bodo hotela vse več denarcev za glasbo na CDjki. Bertelsmann, recimo, ima prihodnost. Ker se orientira na Internet. Za programsko opremo sem pripravljen plačati, a prosim vas, v mejah normale. Če bi original Tony Hawk stal 5000 SIT, bi resno premislil o nakupu, saj se mi zdi vreden tega denarja. 13000 SIT za igre dajal ne bom. 3000 za cedejke tudi ne. Če hočemo odpraviti warez, moramo odpraviti fundamentalno napako njegove ustanovitve - prevelike cene.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

TERORRIST ::

Se popolnoma strinjam
Keyboard not found. Press f1 to cancel.

Dalmatinc ::

Sergijo - BRAVO>:D

Uporabnik ::

Ok sergio je odgovoril na drugo vprašanje in s tem se popolnoma strinjam. Mene predvsem zanima odgovor na prvo vprašanje... zaklepanje warez postov, ob tem pa zgražanje nad tehnologijami za varstvo avtorskih pravic.

OZZY ::

I agree with Sergio. Sam pa bom še naprej pristaš wareza in piratov. Vsaka jim čast.

FlipeR ::

OZZY, raje bodi tiho...da ne bos kakih problemov pol imel...se pa strinjam s tabo in z ostalimi:D
BTW Sergio: A ti po cele dneve visis na Forumu in ga pregledujes???:)):))

FlipeR
------------------
#Paranoja #Kučanjekriv #Putinjekriv #Prekletirdečkarji :)

Sergio ::

Uporabnik: Zgražamo se nad tehnologijami, ker vidimo, da s tem ne bodo nič dosegli. Pa poglejmo zakaj:

Če bo podjetje to vgradilo, bo ŠE VEDNO imelo dodaten produkt brez te funkcije ali pa možnost, da se le-to izključi. Primer je Intel in njegov Unique ID na procesorju. Recimo MP3, če bi imel kako kodo notri, se ne bi razvil. Bi prišel ven en standard brez tega - pa bi ta drugi uspel.

Warez threade pa zapiramo, ker tega V FUNDAMENTU ne podpiramo. Nad temi tehnologijami se pa zgražamo zato, ker hoče glasbena industrija še vedno molzti. Rešitev? Kompromis. Pripravljen sem plačati. Manj, a pripravljen sem. Se strinjate? A ne bi bilo lepo in fajn dati 1$ za 128 kbps mp3 različico komada Sugababes - Overload? Tako bi moralo biti... Do tega stanja ekstaze - bomo pa warez uporabljali :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

frudi ::

1$ za eno skladbo, na cd-ju je recimo 10-15 skladb, to pomeni, da bi bil pripravljen dat 10-15$ za vse skladbe na cd-ju. hm, popravi me, če se motim, ampak tolko cd-ji tud zdaj stanejo :D
mp3 skladba pri 128kbps je za mene vredna mogoče 20 centov.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Dalmatinc ::

dejte nehat>:D

zetko ::

Open source is future :D

andrej ::

open source sam po sebi ni nic posebnega. ce je izvorna koda na voljo to samo po sebi ne pomeni, da je zadeva boljsa, kot se source ni na voljo. sam source nic ne koristi ce to nihce ne pogleda, spremeni, itd.
Cim pa nekdo sari po kodi pa source ze kaze dobre stvari.
Ceprav MS izdelki niso open source, ima veliko univerz in vecjih partnejrev dostop do sourca. Tako da skoraj lahko recemo, da ma velik delez ljudi, ki si bi lahko kaj zacela z njim dostop do sourca. Pomembna razlika je v tem, da ta je ta source read-only. Podjetja lahko posiljajo spremembe, vendar bodo te vnesene samo s strani MS-ja.
Druga zadeva so avtorske pravice, ki vsekakor bodo ostale. Ce jaz napisem nek program in ga prodajam brez sourca je to moj nacin distribucije...
Res je tudi, da so cene za naso trzisce zelo visoke, vendar za bolj razvite drzave popolnoma sprejemljive. Nam pomeni 50 USD koliko je treba odstet za spil zelo veliko - za americane je to skoraj drobiz... Pri nas je misljenje taksno, da pac dobis od pirata ce ze ne mores kupit. V tujih drzavah je to drugace. Tam pa zadeve nimas, ce si je ne mores privoscit.

TESKAn ::

Heh, men se pa open source -> da bi vsak lahko dodaju, kar mu paše -> ne zdi lih tok naj - naj, kr pol bi vsak meu kr'neki. Pa si zamislite, da napišete en program za tak sistem pa vam čez neki cajta en prteži 'ej stari to suxx, men ne dela' pa ugotovite pol, da je v sistemu naredu kr'neki pa da zato ne dela?
Ok, the point is -> neki standardi morjo bit. In vsi se jih BODO morali držat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Ne, TESKAn.

Open source je open source v pomenu, da lahko vse vidiš, lahko vse popraviš, ne moreš pa zadeve dati avtomatično v "zadnjo uradno verzijo". Tu so merila skrajno stroga. Zato - te nevarnosti ni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Huey P ::

Prvič: Napster...

-Napster bo propadel, Napster propada, Napster je propadel.


Drugič: Vzrok za Napsterjev propad...

-Ena beseda DENAR!!! Mislite, da je narod pripravljen plačati muzko, če jo je imel do sedaj zastojn. Seveda so bile ankete, ki so pričale da so uporabniki trdili, da so pripravljeni plačati nevemkoliko na mesec za muzko, ampak to so le številke. Bomo videli kako so bo odrezalo v praksi.


Tretjič: Napster živi...

-Niti ne, vsaj ta pravi Napster ne. Se pa pojavljajo kloni tako priljubljenega Napsterja. Primer; v ZDA je od nedavnega naprej "prepovedano" t.i. piratiziranje muzke prek neta. Ampak ne v Izraelu!!! Tam se je namreč pojavil klon napsterja z imenom iMash.


Zaključek: eno je popolnoma jasno - programi, igre,... so predragi neglede kako dobri so. In kaj vi mislite, ali ste pripravljeni odšteti nekaj sto tisoč za en sam program, ki ga lahko (legalno) uporabljate samo na enem računalniku??? Ali pa rajši skočite k sosedu in si priskrbite sveže pečen isti program za 2000 SIT???

kr3dn ::

ker se mi zdi da eni ne vejo tocn v cem je fora open sourceja, si lahko z LUGoS-a zDLajo posnet govor R.M. Stollmana, ki je biu lansk let pr nas in je mel govor v CD. on je zacel s tem in zelo dobr razlozi bistvo open sourceja.
TESKAn: ce te prov razumem je to tkole: kupis avto pa mu odzagas eno gumo, poj pa proizvajalcu tezis da je ta avto podn... ce ze spreminjas izvorno kodo, poj verjetn ves kaj delas, ce kej zaj*** poj si pa c sam kriv, a ne. tko da open source je zakon!!!

kr3dn

MadMax ::

frudi: 1$ za skladbo je posteno. A si kupu kdaj CD za 15$ zaradi vseh pesmi al samo zaradi dveh? Pr slednjem te ena stane 7.5$...

TESKAn ::

Jah, bomo videli...v zgodovini se je že veliko dobrih idej sfižilo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Sharac ::

Iz kje pa mislite da prihajajo vsi vecji svetovni traderji, kurirji in ne nazadnje piratske skupine ---> iz drzav kjer je po besedah predhodnega posta 50USD drobiz.
Fora je v preprosti trzni logiki, zakaj bi placal, ce lahko zastonj potegnem z neta 1 mesec prej ko pride zadeva na trzisce in to je to. (da o leakih znotraj industrije same niti ne govorim saj je vecina iger se pred gold masterjem dana razlicnim crack grupam)

Vanich ::

Že dolgo časa sem mnenja, da se nobenmu ni treba sekirat,in da ni treba, da ga peče vest, če je ukradel od:
a.) banke
b.) države
c.) zavarovalnice
Tem trem točkam, sem v zadnjih parih letih dodal še točki:
d.) glasbeniki in njihove založbe
f.) software
Na vrsto pa bodo prišli še:
g.) filmi
h.) knjige
Za prve tri ni potrebna razlaga - njihov namen je kraja folka, torej, če jih gdaj gdo nategne, si samo zasluži moje simpatije.
Ljudje, ki predstavljajo točki d in pa f, se pa že en cajt mau preveč kurčijo in hočjo zaslužit 1000 x več, kot so njihove stvari vredne (seveda na naš račun), in gdorkoli ukrade njim, je naredil dobro delo, ker, roko na srce, večina ljudi še zmerom kupuje CD-je u štacuni, in jest se prou nč ne bojim da bojo ubogi glasbeniki pa programerji od lakote shiral. Zadnje dva...hmmmm....kolk zaslužjo producentske hiše za uspešnico (film) ? 100 mil $ ??? 200 mil $$$ In to samo za predvajanje u kinotu....Me prou boli kurac, če sem jih prikrajšo za 10 $......Jah, poj so pa še knjige... Gdaj ste u zadno kupil knjigo u knjigarn ???? He, he, sej se mi je zdel........

Uporabnik ::

kardej in pecpca in ostali ki ne veste in najbrž niste gledal studio city, kjer so vam lepo razložil da glasbenik zaluž od enga cd-ja k stane 3000 sit le okol 200 sit ostalo pa razni posredniki (glasbena industrija), pol ne bi čez glasbenike udrihal. sicer ne vem kaj ti delaš, sam bi z veseljm pršu pa ti tist ukradu, sej itak ni tolk vredn kot ti cenš...

poweroff ::

Mislim da je treba ločit med izražanjem menja - večina tukaj nas je mnenja da bi moral biti softwer bolj "free", in napeljevanju h kaznivim dejanjem kar je objavljanje piratskih linkov.

Bom povedal primer. Če se ne strinjaš z omejitvijo hitrosti na neki cesti imaš v pravni državi možnost to povedati, iti celo na demonstracije, samo dokler omejitev velja se je moraš držati.

Thomas ::

Ja ... če bi blo vse zastonj ... bi blo najboljš, ja. Samo pri današnji tehnologiji nekatere reči še ne morejo biti.

To in samo to, je problem, zaradi katerega (še) love tatove.

Malo pred Singularnostjo bo zastonj vse. Teli problemčki zdej, so pa vetrič, ki napoveduje singularnostni vihar.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vanich ::

A nis'm lepo napisou "založbe" ? Kolk pa sami glasbeniki zaslužjo, me pa en drek briga, verjetno so sami podpisal pogodbe...ane ? Kar pa jest delam, se pa ne da ukrast....niti šenkat...škoda......
Let's face it......duh je ušu ven iz flaše.....in nobeden , ponavljam NOBEDEN !, ne bo plačou za nekej, kar lahko dobi zastonj, s tabo vred...he, he...kol'k giga pa maš MP3-jov na PC-ju, ha, Uporabnik? Nobenga ? Hmmm.......
A Windowse si kupu u štacun ??? Aha, se mi je zdel......in tako naprej in tako naprej.....

Thomas ::

Pepca, ti maš precej prav. Edino tam, kjer praviš, da delaš nekej takega, kar se ne da avtomatizirati - tam se motiš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Yohan del Sud ::

Thomas, kolko je še do singularnosti. Postajam nestrpen. Vsake dve minuti pogledam skozi okno...

Thomas ::

Vinge pravi 2005 do 2030.

Skoraj vsi se strinjajo z njim. No, skoraj vsi Singularitanci. Kurzweil je šur da okrog 202X. Yudkowsky nosi majico z napisom Singularity 2005 - ampak misli da je to le preoptimistično.

Jest ti rečem manj kot 20 (divjih) let, Yohan. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Yohan del Sud ::

Yeah! You're wild man...

andrej ::

seveda se vsakemu podjetju gre, da bi od kupcev potegnil cim vec. To je bistvo posla. Najlaze je to dojet ko enkrat sam stopis v ta svet in hoces cimvec zasluzit.
Sharac: seveda je ceneje ce dobis CD od koga zastonj, ampak to povecini drzi za malo bolj napredne uporabnike, ki sami sraufajo pa preizkusajo, itd. Jaz ze kar nekaj casa prakticiram tako, da CD-jev ne dajam znancem. to pa predvsem zato, ker ti ob vsaki manjsi nevsecnosti tezijo...

Ne vem zakaj ste se tako navadli, da bi morali dobit vse zastonj...

Vanich ::

Kva zaston ????? A ??????
Zejle šele zaračunavam to, kar me že deset let nategujejo, da (pre)plačujem 10 x usako stvar ! Ko jih jebe !!!! Use je treba zjebat....use kar se da ukrast - ukrast. Ker, verjemte mi, kar bomo pokrad'l - bomo premau pokrad'l....Anarchy on the net !!!!
Yeah.......
Haugh.....

Uporabnik ::

hehe

da je vse zatonj :) to je mislm marx že predelal... če bi blo vseh dobrin za vsakega tolk kolkr si jih želi pol bi mel vsak vse in mislm, da je bla ideja komunizma zasnovana na tem...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simultane policijske preiskave prostorov The Pirate Baya v več državah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10138465 (34560) ABX
»

Novih 2.000 piratskih ovadb (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12013437 (9410) C4rtm4n
»

MPAA na pohodu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
1119495 (9304) cooolah
»

Nova spletna glasbena trgovina pri nas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
878370 (8370) Pithlit
»

Sharereactor je podlegel... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
896944 (3970) Poldi112

Več podobnih tem