Forum » Pomoč in nasveti » Dual boot - Sekundarni disk
Dual boot - Sekundarni disk
Gates ::
Lp, na vas se obračam s vprašanjem. Imam SSD in HDD. Windows 7 je nameščen na SSDju, rad pa bi namestil Linux na HDD. Kako bo deloval dual boot? Morem kaj posebej nastaviti? Hvala.
Gates ::
Hvala za odgovor, navodila sem pregledam. Pri meni je drugačen primer. Na sekundarnem disku, torej HDD imam shranjene vse dokumente, glasbo itd. Kaj naredim v tem primeru? Navodila so namenjena formatiranju sekundarnega diska. Hvala.
specing ::
simple verzija: Namestiš linux in grub (bootloader) na HDD, nato narediš grub chainload SSD-ja.
hitra verzija: Skrčiš windows particijo za ene 30GB, dodaš novo particijo, Namestiš linux in grub na SSD, narediš chainload prve particije in v /etc/fstab narediš mapiranje /home na HDD
hitra verzija: Skrčiš windows particijo za ene 30GB, dodaš novo particijo, Namestiš linux in grub na SSD, narediš chainload prve particije in v /etc/fstab narediš mapiranje /home na HDD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 334267 (4347) | BCSman |
» | Namestitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2688 (2315) | BorutK-73 |
» | Kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 2888 (2154) | opeter |
» | Windows 7 (SSD) in Ubuntu 12.04 (HDD)Oddelek: Operacijski sistemi | 926 (805) | Gates |
» | Linux + Win7Oddelek: Operacijski sistemi | 1591 (1289) | Kiki1984 |