» »

TTIP in CETA

TTIP in CETA

««
4 / 13
»»

razerznak ::

kow je izjavil:

loucast je izjavil:


Good for you. Sam v tem vidim marginalne prednosti in hkrati veliko slabosti.


Potem pa naj nekdo razlozi te slabosti.


GMO
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

mtosev ::

Jaz priporočam eu wide referendum okoli tega vprašanja. Naj lepo ljudje odločijo pa je.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

D3m ::

Kot pri Euroviziji ane? :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Smrekar1 ::

ZbitaGrinta je izjavil:

ravnokar v državnem zboru cerar zagovarjal TTIP


To kaže, da imamo dejansko vsaj delno sposobnega premierja, ki ne nasede vsaki manipulaciji.

slovenija bi pridobila na gospodarski rasti 0,06% nemčija pa miljarde(avtomobilska industrija) torej zakaj je TTIP dober za slovenijo glede na to da bi kvaliteta hrane padla za 100%???


Pismenemu bi bilo to takoj jasno iz tega:
http://atlas.media.mit.edu/en/profile/c...

Ker pa pač spadaš v tisto tagrdo skupino ti bom tudi izrecno napisal: zaradi posrednih učinkov nemškega gospodarstva na naše. Če profitira nemška avtomobilska industrija profitirajo tudi slovenska podjetja, ki proizvajajo komponente za to industrijo.

Pa mimogrede, če kvaliteta hrane pade za 100% pomeni, da ne jemo več nič. Samo povem :D

pa še zastavili so mu vprašanje če ne bi bilo prav da ljudstvo odloči o TTIp pa sploh ni odgovril kot kaže ga mama merkel drži za moda


Glede TTIP je bilo toliko laži in manipulacij, da dvomim, da bi bil referendum smiseln. Tipična manipulacija, na katero je nasedlo ogromno puhloglavcev je denimo ta, da bo upadla kvaliteta hrane. V bistvu je pa tako, da bo šel čez višji od obeh standardov, če bodo glede tega sploh kaj spreminjali.

OK.d ::

Ja pa jade, če se pogajajo za zaprtimi vrati potem veš da zadeva smrdi;)
LPOK.d

Smrekar1 ::

OK.d je izjavil:

Ja pa jade, če se pogajajo za zaprtimi vrati potem veš da zadeva smrdi;)


Torej če se pogajajo pri odprtih vratih veš, da zadeva ne smrdi, kajne?

Pogajanja o TTIP so bila najbolj odprta izmed vseh pogajanj doslej. Če ti kdo pravi, da so se odvijala za zaprtimi vrati, ti laže.

Kot sem rekel, pri TTIP je bilo toliko laži in manipulacij, da je referendum postal nesmiseln. Nasprotniki TTIP so že več let lagali in blatili sporazum. Zakaj, ne vem. Sumim na denar tistih, ki bi jim to potencialno dejansko škodilo - države, ki so eksistenčno odvisne od oligopolnega izvoza energentov v Evropo, ki bi s tem dobile konkurenco v obliki ameriške nafte in plina.

mtosev ::

OK.d je izjavil:

Ja pa jade, če se pogajajo za zaprtimi vrati potem veš da zadeva smrdi;)
a misliš, da se nič drugega na svetu ne pogovarja za zaprtimi vrati? Misliš, da mirovne pogodbe se ne pišejo za zaprtimi vrati in še dosti drugih stvari. Če bodo na koncu javno vse objavili in si bo lahko vsak prebral, pa ne vidim problema
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

OK.d ::

S to razliko, da se zdaj gre neposredno za našo rit in bodočnost naših otrok;)
LPOK.d

          ::

OK.d je izjavil:

S to razliko, da se zdaj gre neposredno za našo rit in bodočnost naših otrok;)


Tako je, za otroke se gre. Kje so pa sedaj tisti, ki tako radi skrbijo za otroke? Aja, njihovi botri sporazum podpirajo.

Smrekar1 ::

OK.d je izjavil:

S to razliko, da se zdaj gre neposredno za našo rit in bodočnost naših otrok;)


Zanimivo, a povsem nepresenetljivo - čeprav zdaj veš, da si živel v zmoti in se pogajanja nikakor ne odvijajo za zaprtimi vrati, še vedno vztrajaš, da se odvijajo za zaprtimi vrati.

Le kdo bi vas razumel :D

Dejansko je nasprotovanje TTIP smiselno le v primeru, da te financirajo države, ki jih bo TTIP dejansko prizadel: Savdska Arabija, Rusija, Iran in tem podobni. Osebno bi raje videl da napredujemo mi kot oni.

Darkjaar ::

Smrekar1 je izjavil:

OK.d je izjavil:

S to razliko, da se zdaj gre neposredno za našo rit in bodočnost naših otrok;)


Zanimivo, a povsem nepresenetljivo - čeprav zdaj veš, da si živel v zmoti in se pogajanja nikakor ne odvijajo za zaprtimi vrati, še vedno vztrajaš, da se odvijajo za zaprtimi vrati.

Le kdo bi vas razumel :D


Preprosto jih je razumeti. Nasprotujejo samo zato, ker gre za sporazum z ZDA.

ZbitaGrinta ::

http://www.delo.si/sobotna/za-nasimi-hr...
Ko je prejšnji teden nizozemska podružnica Greenpeacea objavila vsebino pogajalskih dokumentov glede sporazuma TTIP, je postalo le še bolj jasno, zakaj politiki te vsebine skrivajo pred ljudmi. Pred navadnimi Evropejci in pred navadnimi Američani. Še bolj očitno je postalo, da že tako sporno Čezatlantsko trgovinsko in naložbeno partnerstvo med EU in ZDA v resnici oblikujejo multinacionalke, in to na račun delovnih mest in delavskih pravic, okolja, zdravja prebivalcev in javnega dobrega.

Zagovorniki sporazuma sicer poudarjajo, da gre za zgodovinski dokument, ki bo omogočil pravi razcvet trgovine med starim in novim kontinentom, ustvaril največji prosti trg na svetu ter spodbudil velikanske naložbe, a v zadnjem času so celo ekonomisti vedno bolj skeptični. Na koncu dneva gre namreč le za to, da korporacije na obeh straneh Atlantika dobijo nov trg. Da tisti, ki že imajo goro denarja, dobijo še večjo goro denarja.

Tudi nova delovna mesta, ki naj bi s sporazumom nastala, so - zlasti za tako majhne države, kot je Slovenija - zgolj prazna retorika.

TTIP bi med drugim močno ogrozil suverenost držav, saj če bi na primer po njegovem sprejetju želele države z zakonodajo zaščititi zdravje svojega ljudstva ali narave, bi jih lahko korporacije tožile, češ da s tem ogrožajo njihov dobiček. Sliši se, kot da se romani Orwella in Huxleyja pred nami spreminjajo v realnost - mi pa še vedno mislimo, da kaj takšnega ni mogoče.

Poceni in slaba hrana

Poglejmo si samo teme o prehrani in okolju. Evropa je s pomočjo zelene politike, znanstvenikov, strokovnjakov in tudi kritičnih medijev dolga desetletja gradila in oblikovala stroge predpise na področju prehranske varnosti in varovanja narave, ki so sicer še vedno daleč od idealnih in pomanjkljivi, a TTIP bi jih skorajda v celoti porušil. V Evropi velja tako imenovano načelo previdnosti, ki pomeni, da je možno neki izdelek s trga umakniti že zaradi tveganja, da bi lahko ogrožal zdravje ljudi, tudi ko znanstveni podatki o tem niso še zadostni. V ZDA še zdaleč ni tako. Kar okoli 70 odstotkov vse predelane hrane, ki je na trgovskih policah čez lužo, vsebuje gensko spremenjene sestavine. V Evropi je takšne hrane zelo malo in mora biti jasno označena. Tudi predpisi EU za nadzor nad hormonskimi motilci (kemikalije, ki vplivajo na človeški hormonski sistem) določajo najvišjo dovoljeno stopnjo vsebnosti na ravni, ki bi blokirala kar 40 odstotkov vsega izvoza hrane iz ZDA v Evropo. Zato si multinacionalke iz ZDA v okviru pogajanj o TTIP prizadevajo za umik tega nadzora.

Kaj vse bi se še znašlo na naših krožnikih, v naši zemlji in zraku po sprejetju sporazuma? Manj kvalitetna in cenejša hrana, pridelana na velikih industrijskih farmah v ZDA, ki ne samo, da ni dobra za zdravje ljudi, ampak bi predstavljala tudi veliko in uničujočo konkurenco evropskim kmetovalcem. Na naših policah bi se znašlo goveje meso, ki je bilo pridelano z uporabo rasnega hormona (več kot 90 odstotkov ameriške govedine je proizvedeno na ta način). Semena bi pristala v lasti korporacij, znižale bi se regulative glede pesticidov in herbicidov, dovoljena bi bila kar štirikrat višja uporaba aditivov v hrani, omogočen bi bil uvoz tako imenovane umazane nafte, ki jo pridobivajo iz katranskega peska tako, da uničujejo velikanske površine gozda v Kanadi.

Ekološki kmetje so v takšnem svetu smešnica.


Evropska komisarka za trgovino in drugi evropski politiki, ki so vpleteni v TTIP, so takoj po razkritju dokumentov začeli zagotavljati, da je Greenpeace objavil le predloge ZDA, ki pa so seveda še stvar pogajanj. Če bi stvari bile tako preproste, bi bila ta pogajanja veliko bolj transparentna.

Koristi so minimalne

Slovenska vlada je, kot je bilo pričakovati, pred TTIP počepnila. Sporazum bodo, kljub razkritjem, še vedno podpirali, a se ne bodo strinjali z zniževanjem evropskih standardov, saj si menda obetajo gospodarske koristi. Ekonomist Jože P. Damijan je s kolegi že naredil študijo o učinkih sporazuma na slovensko gospodarstvo in ugotovil, da bodo rahlo negativni. Zaradi večje konkurenčnosti se bo recimo zmanjšalo število delovnih mest. Sicer pa so naredili tudi anketo med slovenskimi podjetji in kar 80 odstotkov vodilnih menedžerjev sploh ne ve, kaj je TTIP. Toliko o gospodarskih koristih.

Nemška javnost je še bolj proti TTIP, kot je že tako ali tako bila, saj tam redno potekajo milijonske demonstracije. Francoski predsednik Hollande pa je jasno povedal, da >>ne bo sprejel ogrožanja načel, na katerih temeljijo naše kmetijstvo, kultura, vzajemnost in dostopnost trga. Zato Francija zavrača nadaljnje sodelovanje pri pogajanjih.

Čeprav se ob vsem tem človek vpraša, ali ni tako, da bi v normalnem svetu morale ZDA sprejeti evropske standarde, saj so boljši in naprednejši. A svet vrtijo tisti, ki imajo moč in denar, nazaj in ne naprej od demokratičnih načel, svoboščin ter pravic.

Angleški sociolog Colin Crouch pravi, da je prav TTIP odličen primer tega, kako deluje tako imenovana postdemokracija v praksi. Kot piše v svoji knjigi, demokracija postaja farsa, saj vse pomembne odločitve vodijo privilegirane elite in lobiji. Vlade in politike Crouch imenuje institucionalni idioti, saj so izgubili moč odločanja, vizijo o boljšem svetu in se le še prilagajajo korporacijam ter njihovim zahtevam, namesto da bi bilo obratno.



Ali lahko sploh še zaupamo politikom, da delajo v dobro svojih državljanov?
Poglejmo slovenski primer. Ministrstvo za okolje, ki bi moralo naravo in državljane varovati, je bilo pobudnik za nedavno sprejetje spremembe zakona o varstvu okolja, ki največjim onesnaževalcem (njihovi lastniki so predvsem tujci) dovoljuje, da še bolj onesnažujejo, in odpira vrata najbolj umazani industriji. Kot je kolegici Poloni Malovrh v intervjuju za Sobotno prilogo povedal ekolog in aktivist Uroš Macerl, so na ministrstvu najprej trdili, da je nižje standarde zahtevala EU, a so ekologi ugotovili, da to ni res in da so se na ministrstvu le uklonili lobistom največjih onesnaževalcev, kot sta recimo Lafarge cement in Salonit Anhovo, na škodo zdravja okoliških prebivalcev. V Zasavju je na primer kar za 15 odstotkov več rakavih obolenj od slovenskega povprečja. Očitno postajamo tretji svet, saj čisti del proizvodnje takšna podjetja opravijo v matični državi, najbolj umazanega pa pri nas.

Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

Smrekar1 ::

Darkjaar je izjavil:


Preprosto jih je razumeti. Nasprotujejo samo zato, ker gre za sporazum z ZDA.


Verjetno res, ja. Sploh ko vidim nekoherentne odgovore tipa:
dejansko TTIP bo koristil ameriki in nemčiji ostalli evropi ne ampak razumljivo ti zagovarjaš TTIp zaradi amerike ne slovenije.
postane dokaj hitro jasno, da gre za povsem čusven odziv, brez trohice razuma.

ZbitaGrinta je izjavil:

http://www.delo.si/sobotna/za-nasimi-hr...


A ni zanimivo, da eni še vedno širijo manipulacije - tudi po tem, ko je že postalo kristalno jasno, da gre za manipulacije in laži.

Sploh tale je nadležna:
TTIP bi med drugim močno ogrozil suverenost držav, saj če bi na primer po njegovem sprejetju želele države z zakonodajo zaščititi zdravje svojega ljudstva ali narave, bi jih lahko korporacije tožile, češ da s tem ogrožajo njihov dobiček.

Primeri za to so pa kaj točno? Dva primera, ko sta državi prodali koncesijo, pobasali denar in potem spremenili zakonodajo tako, da je koncesija postala ničvredna. No, upam, da se nam je za ta članek vsaj steklo kdaj denarja iz tako zaupanja vrednih držav, kot sta Savdska Arabija ali Rusija.

Oni res ne bi nikoli lagali in imajo v mislih samo naš blagor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

loucast ::

Smrekar, pa si prebral raziskavo? Si prebral kje, ko se je omenjalo preusmerjanje trgovine? Npr. kjer so stroški dela in kapitala v eni državi, ki je že v FTA večji, kot v državi, ki se z liberalizacijo odpira? Ne? Izvoz in uvoz iz in v Slovenijo upade, ker se Nemčija z liberalizacijo preusmerja na drugi trg?

Toliko laži in manipulacij my ass.

fikus_ ::

Vidim da Smrekar&Co zagovarjajo vse kar je povezano z USA.
TTIP bo koristen samo za velike korporacije! Te pa so v glavnem v USA (velik enoten trg) in samo par v EU, od tega večina v DE, nekaj še v GB in FR. Zato Merklca navija za ta sporazum, ker bo Nemčija imela največ koristi od tega. Podobno je bilo ob širitvi EU, s katero je največ pridobila Nemčija. Nemčija potrebuje velik trg za svojo produkcijo, ostali manjši igralci npr. SLO pa dobimo drobtinice z njihove mize! Če bi Nemci še vedno imeli marke, bi bili predragi za izvoz, tako pa J in V Eu drži vrednost € na nižjem nivoju, DE pa dviga vrednost. Predvsem je pa za DE pomemben izvoz avtomobilov v USA! Renault ne prodaja avtomobilov v USA, tako da je za njih vseeno.
Smrekar&Co, boste jedli meso nafilano z rastnimi antibiotiki, razkuženo s klorirano vodo ali s peroksidom?! Boste jedli GSO zelenjavo in sadje škropljeno s pripravki, ki so sedaj v EU prepovedani?!
V USA je v osnovi druga logika; vse je dovoljeno, dokler ni dokazano, da je škodljivo, v EU mora pa biti dokazano da ni škodljivo in šele potem je dovoljeno!
Ne nasprotujem kakršnim koli sporazumom, dokler se spoštuje dosežen standard v EU in se ne vsiljuje USA zahtev!

Šimpanz ::

Sploh ne razumem zakaj bi podpisovali nek sporazum od katerega nič ne pridobimo(vsaj mi ne), ogromno pa izgubimo (višje standarde pri hrani). V privatnem življenju noben ne bi podpisoval pogodbe z sosedom od katere bi imel samo zgubo.

Darkjaar ::

Šimpanz je izjavil:

Sploh ne razumem zakaj bi podpisovali nek sporazum od katerega nič ne pridobimo(vsaj mi ne), ogromno pa izgubimo (višje standarde pri hrani). V privatnem življenju noben ne bi podpisoval pogodbe z sosedom od katere bi imel samo zgubo.


Vir?

Smrekar1 ::

Tipičen primer manipulacije:

fikus_ je izjavil:


TTIP bo koristen samo za velike korporacije!

(...)

Podobno je bilo ob širitvi EU, s katero je največ pridobila Nemčija.


Opazimo, da je manipulator najprej razglasil, da je zadeva koristna samo za velike korporacije, potem pa argument dvakrat modificiral:
- iz izključne koristi v največjo korist in
- iz velikih korporacij spremeni argument v določeno državo

Kot vidimo se morajo nasprotniki TTIP kar pošteno namučiti, da umetno ustvarijo nekaj, kar na prvi pogled spominja na argument. Če na zadevo pogledamo kritično seveda vidimo, da nam v bistvu lažejo v obraz. TTIP ne bo koristil samo velikim korporacijam, enako kot EU ni koristila samo velikim korporacijam. Enako kot je vstop v EU koristil nekaterim bolj kot drugim to seveda velja tudi za TTIP, ampak ne smemo nasesti profesionalnim nabijačem, da bo koristil samo nekaterim - še iz njihove lastne argumentacije je jasno, da se morajo pošteno potruditi in korenito manipulirati z dejstvi, da ustvarijo tak lažen vtis.

Povedano drugače, argument citiranega manipulatorja bi bil kvječemu "TTIP se moramo upreti, ker bo nekaterim koristil bolj kot bo koristil nam", kar je seveda skregano z vsako logiko. Če bomo pristajali izključno na dogovore od katerih bomo imeli prav mi največjo korist seveda ne bomo nikoli sprejeli nobenega dogovora - sploh zato ne, ker lahko brez težav to storijo vsi.

Vprašanje je edino ali gre tu za zgolj refleksen odziv nasprotovati vsemu, kar bi lahko kakorkoli koristilo ZDA, plačanemu nasprotovanju ali samo kaj klavrni mentalni kapaciteti posameznika. Opcije se seveda ne izključujejo, prva in zadnja namreč močno korelirata.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

ZbitaGrinta ::

ni čuidno da se za TTIP najbolj zavzemata amerika in nemčija ker edino ti dve državi bosta imeli veliko od tega sporazuma vsi ostali pa samo slabo pokvarjeno hormonsko nafilano hrano in en kup tožb z strani korporacij in še veliko več bezaposlenih

TTIp naj se sklene med ameriko in nemčijo ostale države pa naj pustijo pri miru problem rešen

kdo sploh ima željo jesti ameriško hrano???? ZDA: Delavci v perutninski industriji prisiljeni urinirati v plenice http://www.rtvslo.si/svet/zda-delavci-v...

amerika hoče z TTIP zasužnjiti še evropo in z njihovo hrano počasi zastrupiti evropsko populacijo kot da ni dovolj da uničujejo evropsko gospodarstvo z migrantsko krizo.
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

Zgodovina sprememb…

Darkjaar ::

ZbitaGrinta je izjavil:

ni čuidno da se za TTIP najbolj zavzemata amerika in nemčija ker edino ti dve državi bosta imeli veliko od tega sporazuma vsi ostali pa samo slabo pokvarjeno hormonsko nafilano hrano in en kup tožb z strani korporacij in še veliko več bezaposlenih


Bom znova vprašal. Vir?

ZbitaGrinta ::

Darkjaar je izjavil:

ZbitaGrinta je izjavil:

ni čuidno da se za TTIP najbolj zavzemata amerika in nemčija ker edino ti dve državi bosta imeli veliko od tega sporazuma vsi ostali pa samo slabo pokvarjeno hormonsko nafilano hrano in en kup tožb z strani korporacij in še veliko več bezaposlenih


Bom znova vprašal. Vir?



Greenpeace: Leaked TTIP papers show 'threat' to : EU http://www.thelocal.de/20160502/greenpe...

What is TTIP? And six reasons why the answer should scare you : http://www.independent.co.uk/voices/com...

Why Europe Must Reject the TIPP Trade Deal Now : http://www.care2.com/causes/why-europe-...

KAJ JE TTIP? NAJBOLJ ZLOBEN SPORAZUM MED EU IN ZDA. : http://www.renton.si/kaj-je-ttip/




No tukaj imaš nekaj virov jih imaš na internetu še veliko več zdaj pa če boš rekel da to ni nič res pa ti dokaži z svojimi VIR-i
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

fikus_ ::

Smrekar, očitno nočeš razumeti argumentov!
Najmočnejše gospodarstvo v EU je Nemško! Največ velikih korporacij, ki lahko konkurirajo USA korporacijam imajo Nemci! EU trg je premajhen za Nemške korporacije! Zato se trudijo za TTIP, da bi dobile lažji dostop do USA trga.
Morate se zavedati, da imajo USA velike korporacije, ki delujejo na USA trrgu, ki je večji od EU trga in še po svetu. In tako imajo v začetku USA korporacije prednost. Velika riba poje manjšo!
To ni največji problem sporazuma, problem je, da bi radi povozili EU standarde, dobesedno izsiljujejo in diktirajo svoje pogoje!
VW afera je prišla na dan, ko je bilo potrebno pritisniti na Nemčijo. Za te nepravilnosti se je vedelo že nekaj let, pa ni koga toliko motilo, da bi na veliko raztrobil!

Smrekar, to si pa kar preskočil:
"Smrekar&Co, boste jedli meso nafilano z rastnimi antibiotiki, razkuženo s klorirano vodo ali s peroksidom?! Boste jedli GSO zelenjavo in sadje škropljeno s pripravki, ki so sedaj v EU prepovedani?!"
Smrekar, pa še to, če na argumente ne moreš odgovoriti s svojimi argumenti, pa nasprotnika napadeš in poskušaš deskreditirati! Tipično za slovenijo, mnogi bi se branili z osebnimi napadi in iskanjem navideznih lukenj v nasprotnikovih argumentih!

Sicer sem pa že enkrat napisal, da prepričaniega ne moreš prepričati z argumenti!

Pa ne vem, zakaj nekateri, ki nimajo odgovorov na trditve, težijo za viri za te trditve. Naj dajo svoj vir, ki ovrže te trditve, če jim ne verjamejo!

Ahubar ::

Zato se trudijo za TTIP, da bi dobile lažji dostop do USA trga.


TTIP je produkt USA, ne Nemcev.

TTIP ščitno izključno interese američanov oziroma njihovih lastnikov.

Darkjaar ::

ZbitaGrinta je izjavil:

Darkjaar je izjavil:

ZbitaGrinta je izjavil:

ni čuidno da se za TTIP najbolj zavzemata amerika in nemčija ker edino ti dve državi bosta imeli veliko od tega sporazuma vsi ostali pa samo slabo pokvarjeno hormonsko nafilano hrano in en kup tožb z strani korporacij in še veliko več bezaposlenih


Bom znova vprašal. Vir?



Greenpeace: Leaked TTIP papers show 'threat' to : EU http://www.thelocal.de/20160502/greenpe...

What is TTIP? And six reasons why the answer should scare you : http://www.independent.co.uk/voices/com...

Why Europe Must Reject the TIPP Trade Deal Now : http://www.care2.com/causes/why-europe-...

KAJ JE TTIP? NAJBOLJ ZLOBEN SPORAZUM MED EU IN ZDA. : http://www.renton.si/kaj-je-ttip/




No tukaj imaš nekaj virov jih imaš na internetu še veliko več zdaj pa če boš rekel da to ni nič res pa ti dokaži z svojimi VIR-i


Saj vem, da boš tole težko razumel, ker nimaš nobenega bralnega razumevanja. Pogajanja še vedno potekajo! Sporazum še vedno ni objavljen. Si recimo slišal za CETA sporazum? Tam je recimo Kanada zahtevala, da EU zniža svoje GMO standarde. Guess what?

Canadian stakeholders have criticized the EU's delays in the approval process for genetically modified organisms (GMOs), and GMO traceability and labelling requirements, none of which are addressed in CETA.


A zdaj končno razumeš, kaj ti želim dopovedati? Ko bo TTIP v celoti zunaj in če bo v njem napisano, da ZDA lahko prodajajo hormonsko nafilano hrano na našem trgu, bom tudi jaz nasprotoval. Ne pa mi tukaj glumit jebenega jasnovidca, kako ti že veš kaj bo TTIP vseboval.

The top 10 myths about TTIP

ZbitaGrinta ::

http://www.renton.si/kaj-je-ttip/

Mar ni to nedemokratično?

Vsekakor. Evropska komisija je septembra 2013 pomirila, da TTIP ne grozi zdravstvenim predpisom ali regulacijam, ki skrbijo za splošno varnost. "Pogajanja bodo transparentna," je dodal. Nato pa je glavni evropski pogajalec, Ignacio Garcia Bercero, potrdil, da bo Evropska komisija prepovedala javni vpogled v pogajanja vsaj do leta 2044. A najbolj se je EU potrudila, da so v tajnosti ostali dogovori o deregulaciji, ki so jih zahtevali fantje in dekleta iz ZDA. Niti vladni pooblaščenci držav članic nimajo vpogleda v dokumente. Na drugi strani luže ni nič drugače. Nihče od kongresnikov nima vpogleda v skrajno tajne posle. Demokracija naj bi bila transparentna, Evropski parlament pa telo, ki odločitve sprejema z glasovanjem. A kako naj poslanci glasujejo, če se jim niti ne sanja, kaj se izbranci med izbranci dogovarjajo?


So ogrožene naše službe?

Zagovorniki TTIP pogosto razlagajo, kako bo sporazum okrepil gospodarstvo in da se bo do leta 2027 proizvodnja povečala za vrtoglavega pol odstotka. Po drugi strani pa strokovnjaki pravijo, da sporazum ne botroval niti takšni rasti. A kako bo TTIP vplival na tiste službe, ki jih Slovenci (oziroma vsi Evropejci) še imamo? Evropska komisija je marca 2013 priznala, da bo sporazum kar močno vplival na delovna mesta v EU. Od evropskih podjetij se bo namreč pričakovalo, da bodo dobrine in storitve iskale v ZDA, kjer so delavski standardi nižji, sindikatov pa praktično ni. Divji zahod, torej.

Brezposelnost v Evropi je rekordno visoka, v nekaterih državah pa je skoraj vsak drugi mladenič in mladenka brez dela. Komisija dodaja, da obstaja resna možnost, da tisti, ki bodo delo izgubili zaradi TTIP, verjetno ne bodo mogli najti druge službe. Komisija je zato države članice opozorila, naj za nove brezposelne denar črpajo iz evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji (kar TTIP je) in evropskega socialnega sklada. V naslednjih sedmih letih naj bi slednji razdelil do 70 milijard evrov pomoči. Ameriški delavci so, po drugi strani, že zdavnaj soočeni s problemom, saj so ZDA, Kanada in Mehika leta 1994 podpisale sporazum NAFTA. Svojim državljanom so obljubljali več 100 tisoč novih delovnih mest, v resnici pa so se milijonom delavcem znižale plače. V EU ne bo veliko drugače, če bo TTIP sprejet.

Polovica ameriških zveznih držav je že sprejela zakone, ki ukinjajo sindikate, zaradi česar delodajalci brez težav nižajo plače in pokojnine. TTIP predvideva selitev delovnih mest v kraje, kjer so delavske pravice minimalne. Šlo bo torej za "outsourcing" evropskih delovnih mest v ZDA, kjer pravil praktično ni več in imajo korporacije proste roke. Kot rečeno bodo te lahko suverene države tožile, če bodo zaradi novih zakonov in ukrepov ob dobiček. Podoben primer je francosko podjetje Veolia, ki je tožila Egipt. Slednji je plače javnega in zasebnega sektorja prilagajal inflaciji, Veolia pa naj bi zaradi tega izgubila ogromno denarja.


Kaj pa naša hrana?


Evropska unija ima dokaj stroge zakone glede gensko predelanih organizmov, pesticidov in rasnih hormonov za govedo. ZDA s sporazumom TTIP poskušajo te zakone odstraniti ali pa jih vsaj omiliti. ZDA namreč ogromno svoje hrane ne morejo izvažati v Evropo, ker ne ustrezajo predpisom. Če jim uspe sporazum, bodo lahko v naše trgovine uvozile vso možno svinjarijo. Drug predpis, ki bo verjetno letel na smetišče, je načelo, ki veleva, da mora podjetje dokazati, da je njen izdelek varen, če ga hoče prodajati. V ZDA je zgodba obratna. Če hoče javnost izdelek umakniti, mora dokazati, da je nevaren. S TTIP bo v Evropski uniji prav tako. Evropska komisija se je na sestankih s predstavniki prehrambene industrije poskušala dogovoriti o manj strogih predpisih, Ameriki pa obljubila, da "bo poskusila odstraniti nepotrebne ovire". Da bi jim dokazala pripravljenost, je Komisija dovolila uvoz ameriških prašičev in govedine, poškropljene z mlečno kislino, četudi so mnoge države članice oporekale. Več o tem si lahko preberete v poročilu evropske agencije za varovanje okolja.


In okolje?

Evropska komisija je potrdila, da bo zaradi sporazuma v atmosfero izpuščenih dodatnih 11 milijonov kubičnih ton ogljikovega dioksida, zaradi česar bo EU v zadregi, saj ima v okviru Kjotskega sporazuma določene dolžnosti. Poleg tega bo podoben princip kot pri varnosti hrane veljalo tudi pri nevarnih snoveh. Po vzoru ameriškega zakona, ki velja od leta 1976, bodo morali regulatorji dokazati, da je neka snov nevarna, če jo bodo hoteli umakniti s trga. Ameriška okoljevarstvena agencija EPA uvedla nadzor le nad šestimi od 84 tisoč kemikalij, ki so od leta 1976 prišle na trg. Evropska podjetja so še kako navdušena nad manj strogo zakonodajo, saj so, po njihovih besedah, oškodovane zaradi nje, v primerjavi z globalnimi tekmeci. ZDA in Kitajska pač nimata tako strogih zakonov o varovanju okolja.

In javne storitve?

TTIP bo javne storitve kot so zdravstvo, šolstvo in vodni viri ponudil zasebnim podjetjem iz ZDA in EU. Ameriške korporacije bodo zato poskušale priti na evropske trge javnih storitev, najboljši primer pa je na primer bitka za koncesije, ki bi jih lahko dobile ameriške korporacije. Nasprotniki TTIP opozarjajo, da bodo s sporazumom uničili javno zdravstvo in Evropo pripeljali v zdravstveni pekel, ki vlada v ZDA. Evropska unija je sicer dolgo obljubljala, da javne storitve ne bodo naprodaj, a so oktobra 2011 "modernizirale" odnos do njih in rekle, da bodo v prihodnje sporazume vključene vse storitve, razen sodstva, nadzora nad mejami in zračnega prometa. Pri tem bo veljalo pravilo "daj storitev na seznam izjem ali pa jo izgubi". Države bodo torej morale storitve, ki bi jih rade obdržale v javnem sektorju, dodati na seznam izjem.

Mimogrede, Bernard Merkel, vodja evropske delegacije v ZDA, ki se ukvarja s hrano in zdravjem, je dejal, da TTIP ne bo izboljšal standardov zdravstvene oskrbe in da bo v Evropi tako kot v ZDA: "Zapomniti si morate, da je Amerika čudovita za tiste, ki imajo denar, a manj za tiste brez njega." (Poročilo EurActiv)

Sem omenil, da bodo lahko korporacije tožile suverene države zaradi izgube dobička? Sem, a poglejmo si še en primer. Slovaška je leta 2006 izvolila levičarsko vlado, katere prvi ukrep je bil omejitev moči zasebnih zavarovalnic. Te niso več mogle črpati denarja iz javnega zdravstva po mili volji. Mnoge zavarovalnice so Slovaško tožile, dansko podjetje Achmea pa je dobilo v last javno premoženje v vrednosti 29,5 milijona evrov. To isto podjetje poskuša na sodišču Slovaški preprečiti, da bi ustanovila javno zavarovalniško shemo, ki bi zagotovila zavarovanje svojim državljanom. (Bloomberg)

Poleg tega hoče Evropska komisija omiliti ukrepe, ki jih je sprejela takoj po začetku finančne krize leta 2008. Deregulacijo zagovarjata predvsem britanska in nemška vlada, za katerima stoji močan bankirski lobi, poleg tega pa v isti rog tulijo ameriške banke. Poleg tega države članice ne bodo smele več promovirati lokalno pridelane hrane in izdelkov. "Spoštujem slovensko" bo postal "Kupujem ameriško". (FOE Europe)


Kaj pa naša zasebnost?

TTIP je eden izmed mnogih poskusov omejevanja javnega dostopa do določenih informacij, natančneje do kliničnih preizkusov zdravil. Farmacevtska industrija hoče tovrstne podatke skriti, zaradi česar se bo zdravstvo gotovo podražilo. Govora je tudi o uvedbi ukrepov iz sporazuma ACTA, ki ga je Evropski parlament leta 2012 zavrnil (478 proti 39). Poleg tega bodo imele korporacije lažji dostop do zasebnih podatkov evropskih državljanov, kar je Evropska komisija že poskrbela, ko je odstranila ključna varovala proti ameriškim obveščevalnim agencijam. Ironija je, da so se evropski poslanci obrnili proti sporazumu TTIP, ko so iz Snowdenovih dokumentov izvedeli, da so ameriške agencije v newyorške pisarne EU podtaknile prisluškovalne naprave.



Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

Ahubar ::


A zdaj končno razumeš, kaj ti želim dopovedati? Ko bo TTIP v celoti zunaj in če bo v njem napisano, da ZDA lahko prodajajo hormonsko nafilano hrano na našem trgu, bom tudi jaz nasprotoval.


Prepozno

Volkovi se za zaprtimi vrati pogovarjali kako bodo pojedli ovco.

Darkjaar ::

Ahubar je izjavil:


A zdaj končno razumeš, kaj ti želim dopovedati? Ko bo TTIP v celoti zunaj in če bo v njem napisano, da ZDA lahko prodajajo hormonsko nafilano hrano na našem trgu, bom tudi jaz nasprotoval.


Prepozno

Volkovi se za zaprtimi vrati pogovarjali kako bodo pojedli ovco.


Tako kot je za ACTA bilo prepozno? CETA je zunaj že 2 leti. Še vedno je niso sprejeli. Dajmo protestirajte, aktivisti.

mtosev ::

Zanimivo kak nekateri tukaj ignorirate dejstva katera so rekli top politiki v euju in to je da sporazum ne bodo podpisali, če bi vseboval nižanje eujevih standardov okoli hrane in gmojev. Sn v prejšnjih postih linkal točno to
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Smrekar1 ::

ZbitaGrinta je izjavil:


Greenpeace: Leaked TTIP papers show 'threat' to : EU http://www.thelocal.de/20160502/greenpe...


Vir bi bil, če bi citiral dele sporazuma, ki bi te stvari potrjevali. Citiranje zmanipuliranega (ali manipulirajočega) vira je pač čisto nabijanje.

Mimogrede:
http://www.bloomberg.com/view/articles/...

I have met allies who can report that Russia, as part of their sophisticated information and disinformation operations, engaged actively with so-called non-governmental organizations -- environmental organizations working against shale gas -- to maintain European dependence on imported Russian gas.

Dodajmo še, da ima Greenpeace sumljivo veliko skupnega s finančnimi šakali:

http://www.theguardian.com/environment/...

Coming after it emerged that a staffer had lost £3m on the foreign exchange market by betting mistakenly on a weak euro, the documents show that the group’s financial department has faced a series of problems, and that its board is troubled by the lack of controls and lapses that allowed one person to lose so much money.

Z nesposobnimi finančnimi šakali, torej rabi financiranje in imaš precej dobro sliko kaj (oz. kdo) je v resnici v ozadju manipulacij o TTIP.

Sem nekaj omenjal Rusijo in druge, kajne? Zanesljivo nam organizacija, ki prejema denar od Rusije, ne bi nikoli lagala o dogovoru, katerega sprejetje bi ogrozilo predvsem ruski izvoz, kajne? :))

ZbitaGrinta ::

mtosev je izjavil:

Zanimivo kak nekateri tukaj ignorirate dejstva katera so rekli top politiki v euju in to je da sporazum ne bodo podpisali, če bi vseboval nižanje eujevih standardov okoli hrane in gmojev. Sn v prejšnjih postih linkal točno to



saj za ta ttip najbolj pritiskata merklova in obama ampak na srečo predno se bo kaj odločalo njiju ne bo več na položajih :)
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

mtosev ::

Merkel bo še na položaju. Nič skrbet. Je že kanclerka 11let>:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Smrekar1 ::

fikus_ je izjavil:

Smrekar, očitno nočeš razumeti argumentov!


Težava je v tem, da ti ne veš kaj je to argument. Argument "nekaterim bo koristil bolj, drugim manj" prodajaš pod znamko "koristil bo izključno velikim korporacijam". To je približno tako, kot da bi na Yugo Coral 45 montiral nekaj plastike (za izgled) in to prodajal kot Ferarija 911. Ko ti nekdo izpostavi da poskušaš kupca ogoljufati pa imamo odgovore tipa "nočeš razumeti argumentov". Heh.

Morda še sam ne veš tega, ampak to, kar počneš ti in drugi nasprotniki TTIP, bi v drugačni situaciji klasificirali kot poskus prevare.

Najmočnejše gospodarstvo v EU je Nemško! Največ velikih korporacij, ki lahko konkurirajo USA korporacijam imajo Nemci! EU trg je premajhen za Nemške korporacije! Zato se trudijo za TTIP, da bi dobile lažji dostop do USA trga.


Če uporabim zgornjo prispodobo, Yugo Coral 45 je rdeče barve, prava barva Ferarija 911 je rdeča, Yugo Coral 45 je Ferari 911.

Jup, Nemcem ej TTIP v interesu (tudi) zato, ker bi to koristilo njihovemu izvozu. To je obrazložitev zakaj se zanj zavzemajo in ne argument proti TTIP, kot zmotno meniš.

Morate se zavedati, da imajo USA velike korporacije, ki delujejo na USA trrgu, ki je večji od EU trga in še po svetu.


Tudi dejstva ti ne gredo najbolje. Trg EU je večji od trga ZDA.
ZDA: 18 bilijonov dolarjev
EU: 19,2 bilijona dolarjev

In tako imajo v začetku USA korporacije prednost. Velika riba poje manjšo!


Dokaži.

To ni največji problem sporazuma, problem je, da bi radi povozili EU standarde, dobesedno izsiljujejo in diktirajo svoje pogoje!


Laž.

"Smrekar&Co, boste jedli meso nafilano z rastnimi antibiotiki, razkuženo s klorirano vodo ali s peroksidom?! Boste jedli GSO zelenjavo in sadje škropljeno s pripravki, ki so sedaj v EU prepovedani?!"


Kje so pa dokazi, da bo karkoli od tega v TTIP? Manipulatorji ste ameriška pogajalska izhodišča proglasili za končni rezultat, ko se vas je razkrilo za prevarante pa ste začeli trditi - brez vsakih dokazov - da ZDA v to silijo EU.

Mimogrede, kaj je to "rastni antibiotik"? Navedi prosim kakšnega.

Smrekar, pa še to, če na argumente ne moreš odgovoriti s svojimi argumenti, pa nasprotnika napadeš in poskušaš deskreditirati! Tipično za slovenijo, mnogi bi se branili z osebnimi napadi in iskanjem navideznih lukenj v nasprotnikovih argumentih!


Osebni napad ni v mojem repertoarju, je pa tole zgoraj čisti osebni napad name in nič drugega.
Toliko da se ne boš mogel slučajno izgovarjati na kakšno nevednost.

Pa ne vem, zakaj nekateri, ki nimajo odgovorov na trditve, težijo za viri za te trditve. Naj dajo svoj vir, ki ovrže te trditve, če jim ne verjamejo!


Dokazno breme je vedno na strani tistega, ki podaja trditev. Če ti to ni jasno najbrž nisi komeptenten, da bi se o teh stvareh sploh pogovarjal.

Ker tega najbrž ne razumeš (ali nočeš razumeti) ti bom tule ilustriral v čem je fora: z TTIP bo EU zavladala svetu in postala za naslednjih 500 let daleč najbogatejši kontinent na svetu, rešila lakoto, globalno segrevanje in uredila miren, demokratičen, pluralistični svet. Če se ne strinjaš podaj dokaze, ki dokazujejo nasprotno.

ZbitaGrinta ::



pa ravno živilska industrija se najbolj zavzema za ttip v ameriki kdo bi si mislil še obamek je rekel merklovi da če ne bo hrane z amerike v EU bodo omejili uvoz avtov z nemčije kdo bi si mislil da znajo američani tudi izisljevati
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

fikus_ ::

Smrekar:"Ker tega najbrž ne razumeš (ali nočeš razumeti) ti bom tule ilustriral v čem je fora: z TTIP bo EU zavladala svetu in postala za naslednjih 500 let daleč najbogatejši kontinent na svetu, rešila lakoto, globalno segrevanje in uredila miren, demokratičen, pluralistični svet. Če se ne strinjaš podaj dokaze, ki dokazujejo nasprotno. "

Ja pa jade, potem pa svizec zavije čokolado???!!!
Zakaj se pa potem Usa trudijo za sporazum? Zato da bo EU nadvladala Usa?!!!

Kot sem že dvakrat napisal: prepričanega se ne da prepričati z argumenti!

Lep dan.

fikus_ ::

Smrekar inteligenca na višku?!

Kakčen je tvoj odgovor na to:
Smrekar:"Ker tega najbrž ne razumeš (ali nočeš razumeti) ti bom tule ilustriral v čem je fora: z TTIP bo EU zavladala svetu in postala za naslednjih 500 let daleč najbogatejši kontinent na svetu, rešila lakoto, globalno segrevanje in uredila miren, demokratičen, pluralistični svet. Če se ne strinjaš podaj dokaze, ki dokazujejo nasprotno. "

Fikus:"Ja pa jade, potem pa svizec zavije čokolado???!!!
Zakaj se pa potem Usa trudijo za sporazum? Zato da bo EU nadvladala Usa?!!!"


Zakaj se pa potem Usa trudijo za sporazum? Zato da bo EU nadvladala Usa?!

fikus_ ::

Kakšen je odgovor na vprašanje?! Vprašanje?!

EU lobisti velikih firm in nemčije se trudijo za sporazum.

Ja sedaj boš pa zahteval vir!

Darkjaar ::

fikus_ je izjavil:


EU lobisti velikih firm in nemčije se trudijo za sporazum.


Slovenija tudi, očitno.

TTIP: Slovenija podpira čimprejšnjo liberalizacijo trga s steklom

Zdaj pa mi odgovori zakaj ne nasprotuješ FTA sporazumom z Kanado, Indijo, Japonsko in Vietnamom? Iščem samo malo konsistence v vašem razmišljanju.

fikus_ je izjavil:

Ja sedaj boš pa zahteval vir!


Ja, oprosti ker od vas želim, da vaše trditve dokažete z ustreznimi viri, kar vam mimogrede še ni uspelo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darkjaar ()

ZbitaGrinta ::

Darkjaar je izjavil:



Ja, oprosti ker od vas želim, da vaše trditve dokažete z ustreznimi viri, kar vam mimogrede še ni uspelo.



virov imaš polno na tej strani razen če ne znaš brat ali odpreti linka je pa drugi problem

fikus_ je izjavil:


EU lobisti velikih firm in nemčije se trudijo za sporazum.



kot je rekel eden od EU poslancev zaradi sporazuma TTIP bodo bogati še bolj bogati revni pa še bolj revni
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

Zgodovina sprememb…

Darkjaar ::

ZbitaGrinta je izjavil:

Darkjaar je izjavil:



Ja, oprosti ker od vas želim, da vaše trditve dokažete z ustreznimi viri, kar vam mimogrede še ni uspelo.



virov imaš polno na tej strani razen če ne znaš brat ali odpreti linka je pa drugi problem


First of all, and contrary to what many seem to believe, so-called "consolidated texts" in a trade negotiation are not the same thing as an outcome. They reflect each side's negotiating position, nothing else. And it shouldn't come as a surprise that there are areas where the EU and the US have different views. As I pointed out on this blog last week – there are areas in the TTIP negotiations where we have come a long way, but in others we are simply not in agreement.


A ti je zdaj končno jasno?

ZbitaGrinta je izjavil:

kot je rekel eden od EU poslancev zaradi sporazuma TTIP bodo bogati še bolj bogati revni pa še bolj revni


In eden EU poslanec je rekel, da je begunska kriza velika priložnost za Evropo. Zakaj temu poslancu ne verjameš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darkjaar ()

ZbitaGrinta ::

Darkjaar je izjavil:

ZbitaGrinta je izjavil:

Darkjaar je izjavil:



Ja, oprosti ker od vas želim, da vaše trditve dokažete z ustreznimi viri, kar vam mimogrede še ni uspelo.



virov imaš polno na tej strani razen če ne znaš brat ali odpreti linka je pa drugi problem


First of all, and contrary to what many seem to believe, so-called "consolidated texts" in a trade negotiation are not the same thing as an outcome. They reflect each side's negotiating position, nothing else. And it shouldn't come as a surprise that there are areas where the EU and the US have different views. As I pointed out on this blog last week – there are areas in the TTIP negotiations where we have come a long way, but in others we are simply not in agreement.


A ti je zdaj končno jasno?



jasno mi je da slovenija s tem sporazumom ne pridobi popolnoma nič


Darkjaar je izjavil:



In eden EU poslanec je rekel, da je begunska kriza velika priložnost za Evropo. Zakaj temu poslancu ne verjameš?


zato ker ta EU poslanec ki je to rekel dela za washington in ne za evropo
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

Darkjaar ::

ZbitaGrinta je izjavil:


jasno mi je da slovenija s tem sporazumom ne pridobi popolnoma nič


Narod tu ni pripravljen na odprti trg. Stremeti moramo k več birokracije in bolj zaprtemu trgu. Nekaj takega kot Severna Koreja ali Venezuela.

ZbitaGrinta je izjavil:

zato ker ta EU poslanec ki je to rekel dela za washington in ne za evropo


kot je rekel eden od EU poslancev zaradi sporazuma TTIP bodo bogati še bolj bogati revni pa še bolj revni

Tale poslanec pa dela za Caracas in Moskvo, ne za evropo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darkjaar ()

ZbitaGrinta ::

Kaj pa manjka trenutnemu trgu ki ga imamo? a je isti kot od severne koreje ali venezuele??

narejene so bile dve raziskave v ponedeljek so se pogovarjali v državnem zboru lahko si pogledaš državno sejo ugotovljeno je bilo da slovenija z tem sporazumom pridobi gospodarsko rast na tretji decimalki kar je vse skupaj bore malo ali nič s tem da lahko izgubimo zelo veliko kot je prehrana grožnja demokraciji zaradi moči raznih korporacij...

zdaj pa tisti ki ste za TTIP v tem sporazumu največ pridobita amerika in nemčija slovenija praktično nič. kaj živite v ameriki ali nemčiji ali boste šli tja gor živet da vas boli patka za slovenijo?
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

ZbitaGrinta ::

Darkjaar je izjavil:



Narod tu ni pripravljen na odprti trg. Stremeti moramo k več birokracije in bolj zaprtemu trgu. Nekaj takega kot Severna Koreja ali Venezuela.




kaj sanjaš saj je že zdaj odprti trg saj lahko dobiš kar hočeš fora pri tem TTIP- u je da bi ukinili carine in inšpekcije ravno tukaj je problem ker američani hočejo uvažati svojo pokvarjeno hrano z amerike pa je ne morejo ker evropska zakonodaja to ne pusti ker so ti razni ameriški pesticidi in hormoni prepovedani v evropi oni bi radi zdaj s tem TTIp sporazumom dosegli da bi to bilo dovoljeno v evropi da bodo lahko vozili svoje mutantske piščance v evropo če hočeš to jesti izvoli jaz nočem.
kar se pa tiče moči korporacij je pa tudi bilo že veliko napisanage.
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

Darkjaar ::

ZbitaGrinta je izjavil:

zdaj pa tisti ki ste za TTIP v tem sporazumu največ pridobita amerika in nemčija slovenija praktično nič. kaj živite v ameriki ali nemčiji ali boste šli tja gor živet da vas boli patka za slovenijo?


Sodeč po raziskavah Estonija, Portugalska in Danska pridobijo več kot Nemčija. Litva ni daleč zadaj. Bolje se je vprašati zakaj je tako, medtem ko mi pridobimo "praktično nič".

prehrana grožnja demokraciji zaradi moči raznih korporacij...


Na to sem ti že večkrat odgovoril. Ne da se mi več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darkjaar ()

ZbitaGrinta ::

Drugače pa sploh ni problema američani naj pridelujejo hrano po evropskih standardih potem pa sploh ni nobenega problema.

saj je obama rekel merklovi zdaj ko je bil v dojčestanu da bodo omejili pritok avtomobilov z dojčestana v ameriko če ne bo hrana šla z amerike v EU zato pa merklstan tako podpira ta TTIP

obami se mudi ker bi rad ta sporazum sklenil še pred koncem svojega mandata zato pa pritiska kolikor se da po domače povedano prtiska k muha v zmrzjen drek
Živa resnica:https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

Smrekar1 ::

fikus_ je izjavil:

Smrekar inteligenca na višku?!

Kakčen je tvoj odgovor na to:


Kakšen le.

http://www.pingvin.si/si/main.php?conte...

Zakaj se pa potem Usa trudijo za sporazum? Zato da bo EU nadvladala Usa?!


Iz istega razloga kot se države EU trudijo za sporazum: prinesel bo številne medsebojne koristi. Če bi zadeva namreč škodovala EU nimajo ZDA nobenega vzvoda, da nas v to prisilijo. V kakšni Nikaragvi bi to morda lahko delovalo, na EU pa nikakor ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

fikus_ ::

Kakšne koristi? VIR!

Smrekar1 ::

fikus_ je izjavil:

Kakšne koristi? VIR!


A glej no, ko ti rečeš nekaj moram jaz iskati vire, da to ni res, ko pa jaz nekaj rečem pa moram spet jaz poiskati vire :)

Konkretno za tole bi lahko tudi samo malo polistal nazaj, je bil že citiran.

http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2...

Prednosti TTIP so v desnem kolofonu. Desna stran je v to smer: ---->

Na drugi strani pa kljub intenzivnemu nabijanju niste našli še nobene slabosti TTIP, ki ne bi bila produkt res plodne domišljije :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Jarno ::

TTIP je dober, samo standardi v EU ne smejo trpeti.
Wait, za to se pogajalci iz ZDA trudijo ves čas, da bi nas nafilali s svojim BS in bi korporacije prosperirale.
Smrekar1, ne razumem te, zakaj bi se raje zadavil na tem kot pa priznal, da so prisotni škodljivi elementi.

loucast ::

Smrekar1 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kakšne koristi? VIR!


A glej no, ko ti rečeš nekaj moram jaz iskati vire, da to ni res, ko pa jaz nekaj rečem pa moram spet jaz poiskati vire :)

Konkretno za tole bi lahko tudi samo malo polistal nazaj, je bil že citiran.

http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2...

Prednosti TTIP so v desnem kolofonu. Desna stran je v to smer: ---->

Na drugi strani pa kljub intenzivnemu nabijanju niste našli še nobene slabosti TTIP, ki ne bi bila produkt res plodne domišljije :))


Si resno citiral bullet point summaries in druge obtožil, da niso našli nobenih protiargumentov? :D Jao jao. A nisi še eno stran nazaj vztrajal da pogajanja še potekajo in da je nesmiselno delati kakršnekoli zaključke (ki jih EC vsekakor daje)?

Smrekar pls.
««
4 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetek konca "land of the free" (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
506806 (5009) denisd
»

Prihodnost globalnega gospodarstva (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31541025 (35504) kow
»

O TTIP

Oddelek: Novice / NWO
267936 (5054) McMallar
»

Madžarska umaknila davek na internet

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
299543 (7898) [D]emon

Več podobnih tem