» »

Prihodnost globalnega gospodarstva

Prihodnost globalnega gospodarstva

««
7 / 7
»
»»

jype ::

nekikr> Bo šlo, kljukec lažnivi?

Ne, ne bo šlo. Pokaži, kako je odvisno od porekla. Če ne moreš, potem je jasno, kdo je lažnjivi kljukec.

nekikr ::

Si danes malce zmeden ali spet lažeš in podtikaš izjave? To pa res ni lepo.

jype ::

jype> Definitivno, ampak to ni odvisno od porekla.

nekikr> Gradbinci v bližnjem naselju, ki so vsi po vrsti "od dol", te postavljajo na laž. Pa cestarji tudi. Če imaš oči vidiš, da ima poreklo kar dosti veze.

Skratka, zlagal si se, da je odvisno od porekla, zdaj ti je pa nerodno priznat, da tega ne moreš pokazat?

nekikr ::

Zakaj podtikaš izjave? A nisi nek samooklicani veleum čezvesoljskih razsežnosti? Pa ne da takega, precej enostavnega, stavka ne razumeš? Ne verjamem.

jype ::

Ne, citiral sem te. Tvojo izjavo, da me gradbinci v bližnjem naselju postavljajo na laž. Skratka, trdiš, da je odvisno od porekla, nasprotno od tega, da ni.

Zdaj pa pokaži, kako je odvisno od porekla.

nekikr ::

Če imaš oči vidiš, da ima poreklo kar dosti veze.

To ni enako kot da je odvisno od porekla kar hočeš na vsak način podtakniti. Ne pomeni, da je vsak Albanec pri nas socialni problem. Ne pomeni, da je vsak Bosanec tu na pragu revščine (kar sem zapisal, pa tvoj um ne sprejme). Pomeni pa, da je veliko večja verjetnost, da so te narodnosti pri dnu lestvice prihodkov kot pa pri vrhu. Pri nas Albanci in ostala Juga, pri Nemcih so pa to Turki, Iračani itd. Ko sem živel na jugu švedske v Malmu je bila slika enaka. Izmed 100 tistih, ki imajo (pre)nizke prihodke, jih lahko uganeš vsaj 80% na podlagi videza in porekla. Lahko pa fantaziramo, da ni tako in posadimo še kakšno rožico, pa bo vsem lepše, če še zapojemo tralali, tralalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

jype ::

nekikr> To ni enako kot da je odvisno od porekla

Seveda ni, saj to me ne moti in je dejansko res - korelacija je v našem prostoru očitna.

Moti me, da ti praviš, da jaz lažem, ko pravim, da socialni status ni _odvisen_ od porekla.

nekikr ::

To je ničvredna izjava, saj je jasna vsakomur, tudi najbolj zafrustiranim skinheadom in najbolj rdečim levakom. Si hotel samo dodati svoja dva stavka, ker že dolgo ni bilo teme o kolesih?

jype ::

nekikr> To je ničvredna izjava, saj je jasna vsakomur, tudi najbolj zafrustiranim skinheadom in najbolj rdečim levakom. Si hotel samo dodati svoja dva stavka, ker že dolgo ni bilo teme o kolesih?

Ne, ni ničvredna, ker vztrajno furate ksenofobijo in rasizem. Pomembno je, da se začnete zavedat dejstva, da je poreklo ravno tako nepomembno, kot barva oči.

nekikr ::

Ksenofobijo in rasizem, ker povem kar vidim? Da so bili na švedskem reveži v veliki, veliki večini primerov tujci iz držav z nižjim standardom? Ker je v Sloveniji bistveno več "južnjakov", ki delajo za manjši denar od praga revščine kot tistih, ki so milijonarji? Ja, ksenofob sem, rasist. Trenutno si puščam brke, da bom bolj podoben Adolfu, mojemu idolu. Janeza in Ivana imam pa itak tetovirana na levem in desnem jajcu.
Resno, a ko odpade vse ostalo potem pa gremo na neko rasistično zmerjanje?
Me zanima, kakšna dela bi pri nas opravljali vsi ti Sirci in Afganistanci z meje, če bi jih sprejeli recimo 10.000. Po tvoje bi bili vsi uradniki v javni upravi (da je neko povprečje)? Mislim, da ne.

maco-maco ::

Mislim da je poanta v tem, da če bi vzeli malega ''črnuha'', ''nemca'' in ''ahmeda'' in jim omogočili da skupaj odraščajo, bi zrasli v približno enake osebe (glede sposobnosti za delo). Sicer ni nujno, da bi bili vsi profesorji, a razlikovali bi se najbrž toliko kot če bi bili vsi iste ''pasme''.

Študij pa je ogromno.

Those who find a job mainly take jobs below their qualifications. Even the proportion of immigrants who are highly qualified but are employed in positions that require fewer qualifications is high compared to the general population.

1

Employers value employees with a migration background because they tend to be ambitious, resilient and reliable,

2

Lahko pa it teh dveh raziskav, povlečete tudi čisto drugačen zaključek. Glede na vaše poglede, izluščite vaše bistvo. Vsi ste itak že odločeni, tako da je limanje linkov skoraj brezveze.
Kaj?

nekikr ::

Saj to niti ni vprašljivo. "Če bi imeli in če bi in če bi potem še" je seveda res. Ampak v svetu ni tako in zato je stanje drugačno. Idealno bi imeli eno državo, en jezik, ene vrednote, uravnilovko pri vsem in potem bi vsi lahko vse. Ker tega ni, je pa stanje takšno kot je. In to je, da so priseljenci, na žalost, v takem stanju kot sta napisala, pa to nekaterim, khm, jurček, ne gre v glavo. Zakaj je temu tako je pa stvar čisto druge teme. Ker spet ni res, da bi tudi vsi tujci radi študirali in se 100% izkazali, ker tega niti naši Slovenci, najbolj delovni med delovnimi rasami, ne počnejo, pa imajo čisto vse možnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

maco-maco ::

Noben ne more tega dokazat (glede IQ ja), ker na zemlji pač niso povsod enaki pogoji.
Lahko prebereš Flynn effect, samo že spet, lahko iz tega izluščiš marsikaj.
Dejstvo pa je, da so tudi tisti z IQ med 80 in 90 povsem primerni za delo.
Kaj?

gruntfürmich ::

ena od prihodnosti evropskega gospodarstva je lahko taka: http://diem25.org/
vendar pa se bodo levičarji morali fokusirati na največje probleme, ne pa obskurne kot so istospolni in podobne norije ker s tem samo meglo mešajo in zapravljajo kredibilnost in potrpljenja ljudi, pa tudi pametne te zadeve niso...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Starodavni ::

Globalno gospodarstvo bo pokazalo to, da bo deležno veliko problemov, ker so razvojne stopnje držav različne in so med razvitimi in nerazvitimi lahko tudi zelo velike razlike.

Sicer pa zadnji kontinent, kjer je mogoče imeti poceni delovno silo na tem planetu je Afrika. Azija postaja že predraga, tako da ko se bo Afriko začelo izrabljati za to delovno silo, se bo krivulja obrnila in ne bo več poceni delovne sile, bo pač delovna sila kakršnakoli se bo našla.

No če ne bodo pač robote vpeljali in bo zadeva avtomatizirana pa bo celi kup nezaposlenih in nezadovoljnih ljudi.

kow ::

Izgleda, da so tudi mediji dojeli, da je pomembna nominalna rast v DOLARJIH.

http://www.bloomberg.com/news/articles/...
««
7 / 7
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

O smislu življenja v svetu brez služb (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10527998 (22856) PrihajaNodi
»

Ameriški tehnološki velikani imajo na računih milijarde (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5326417 (23785) gruntfürmich
»

Boston Dynamics pokazal, kaj zmorejo novi humanoidni roboti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
36077188 (69559) PrihajaNodi
»

Evolucija pri ljudeh (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
11519273 (17118) jype

Več podobnih tem