» »

Oglasi in resnost prodajalcev

Oglasi in resnost prodajalcev

Temo vidijo: vsi

dzinks63 ::

Kamran ::

Zdravo,

Se opravičujem za obujanje več kot leto dni stare teme.

Vračam forumu (Slo-Tech) svojo izkušnjo, ki me je pomagal obraniti pred morebitno goljufijo izpred malo več kot 2 meseci.

Šlo se je za ta oglas oz. za tega uporabnika. Takrat mislim da je bila cena trdega diska 40 EUR. Ker je imel prodajalec navedeno mobi številko, sem rajši stopil z njem v stik preko le-te. Mislim, da sem ga malo več kot teden dni "lovil" po mobitelu. Upoštevam, da je bil takrat pač čas dopustov in tega, vendar če nekaj prodajaš, moraš biti pač na voljo. Če ne pa itak lahko za čas odsotnosti ali oglas(e) deaktiviraš ali pa v njega/njih napišeš, da si nedosegljiv (preko mejla, mobitela, itn.) do tega in tega datuma, da se tako ne zavaja. Vendar pustimo kulturo. :|

Človeku sem pač poslal SMS (2 v bistvu) kam poslati trdi disk. Sporočili je prejel, ker meni mobitel ni nič javil, da ne bi. Sporočil sem mu, da naj mi (vsaj) na dan oddaje na pošto še sporoči stroške pošiljanja (na mobitel/mejl). Minilo je sigurno teden dni in nisem dobil ne trdega diska ali odgovora od prodajalca. Zato sem mu pa potem pisal preko bolhe, ker tudi na mobitel se ni oglašal...

Mi odgovori, da ni prejel SMS-a s podatki in da naj tukaj javim. Prikazno ime ter e-naslov pa je bilo David Holc (david.holc90@gmail.com). Sem mu spet vse napisal tako kot v SMS-u, vendar mi spet ni javil stroške pošiljanja oz. kdaj je, če je oddal trdi disk na pošto. Potem sem pa našel to temo oz. komentarje v tej temi:
- errhec :: 12. mar 2012, 13:37,
- kramerica :: 20. mar 2012, 01:47,
- kramerica :: 28. mar 2012, 22:01
- gregor_m :: 29. mar 2012, 15:33

Njegova ažurnost se je instanto povečala, ker mi je odgovoril že naslednji dan in zanikal kakršnokoli povezavo s tem Davidom Holcem, ki so ga drugi uporabniki v tej temi naznanili kot (milo rečeno) "težavnega". Ker je vse skupaj smrdelo, sem mu rekel, da naj mi pove svoj naslov, da bom lahko preveril istovetnost. Sem šel gledati v TIS 2014 (sicer v papirnati izvedbi) in na tem naslovu, ki mi ga je navedel, ni bilo nobenega Davida Holca. Vprašal sem še na informacije in mi je gospa sporočila čisto drugo osebo. :P

Prodajalcu sem to sporočil in mu tudi omenil, da sedaj ne vem ali je "David Holc" samo nek psevdonim (češ, torej povej kdo si v resnici), ki ga uporablja za bolho (čemu ?) ali je to dejansko on. Človek je poskušal uporabiti neko obratno psihologijo, da bi meni vcepil občutek krivde, češ: "HAAALO kaj da jaz ne obstajam,kaj vam osebno slikam pa pošlem sliko, to pa je že smešno da bi se izdajau za nekega drugega" (dobesedni njegov citat mimogrede). Ne da bi podpiral bolhin ukrep (za takšne primere), pa vendar...:))

Njegova naslednja izjava (laž ?) je bila ta, da on že 3 leta prodaja na bolhi, čeprav če se pogleda datum registracije profila (theshark) je datum ustanovitve/pridružitve bolhi 25.12.2012. Matematiko sem imel res komaj 2 tekom formalne indoktrinacije, vendar mislim da to ni 3 leta. Seveda je potem prodajalec od nekod potegnil ven podatek, da se še 2 kupca zanimata za trdi disk in češ, da sem zamudil priložnost.

Lahko bi poskušal še vse te naslednje njegove izjave postaviti pod vprašaj, vendar sem zadevo preprosto opustil. ;(

Zgodovina sprememb…

betmen ::

in kako je te david prevaral?

Obesil si se na njega kot da je edini prodajalec... če ti se ne javi na telefon greš naprej, če te ne pokliče nazaj btk.

Zgodovina sprememb…

Kamran ::

Poskus prevare - očitno nisi bral (celotne) objave in ponekod gledal med vrsticami.

Ne, preštudiral sem takratne možne proizvode glede na specifikacije zahtevanega, ceno in dostopnosti prodajalca (lokacijsko, kontaktni podatki) in potem sem izbral omenjenega, ker je bil najboljši.

Zgodovina sprememb…

betmen ::

Kako te je poskusil prevarat, če se ni menil za tvoje klice in te je po domače j*bal v glavo?

Si pa naiven, ker si mislil da boš dobil disk za 40 eur, in zdej ko ga nisi si pa razočaran... u jok pa na drevo

Zgodovina sprememb…

MIHAc27 ::

Se pridržujem ostalim... nategnjen na srečo še nisi bil, ampak če prodajalec deluje neresno ga ignoriraj preden ti disk pošlje za 40€+ stroške PTT ki bodo še dodatnih 40€ ali več.

Zgodovina sprememb…

sensei ::

Poskus prevare

Al te je nategnu al te pa ni.

Zgodovina sprememb…

ramiz?! ::

Poskus prevare? Za stvar katero bi lahko obrazložil v 3 stavkih si porabil 1000 besed ... Hotel si kupit disk in ker je on neresen, se ni oglašal na telefon, ti si mu gnjavil 3 tedne in njemu se še vedno ni dalo it na pošto in poslat in potem si sklepal, da te je hotel prevarat, čeprav od tebe ni zahteval nič?

Sicer pa ne vidim nobene fore v temu, da prosjačiš človeka za 40€ vreden disk, ker ne verjamem, da ga je prodajal za 20€ ceneje kot ostali. Sploh pa ne, če je človek neresen in ne deluje pošteno.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Zgodovina sprememb…

sensei ::

Mislim, da sem ga malo več kot teden dni "lovil" po mobitelu. Upoštevam, da je bil takrat pač čas dopustov in tega, vendar če nekaj prodajaš, moraš biti pač na voljo.

Če nekaj prodajaš ti zato ni treba biti na voljo. Kdo pa si ti, da se ti bojo ljudje javljali tako kot ti pričakuješ? Kupcev je očitno dovolj, da lahko prodajalci komot odjebejo tečne ljudi kot si ti.

Če ne pa itak lahko za čas odsotnosti ali oglas(e) deaktiviraš ali pa v njega/njih napišeš, da si nedosegljiv (preko mejla, mobitela, itn.) do tega in tega datuma, da se tako ne zavaja.

Lahko pa tudi ne in pustiš oglas gor.

Zgodovina sprememb…

menjalnik ::

Meni osebno je neke vrste nateg, če se ti greš neki prodajat pol prodaji ne pa se delat norca iz kupcev. Jaz vedno, če kaj prodajam in slučajno nisem dosegljiv, vedno pokličem nazaj. Na živce mi gredo pa osebki, ki te niti ne pokličejo ampak samo zasipavajo z sms/emaili in nato izginejo ali pa tisti, ki so z drugega konca Slovenije in te kličejo in prosijo, da jim pripelješ na dom:))Ja seveda jaz bom naredil 200km pol mi bo pa človek rekel, da mu ni všeč

Zgodovina sprememb…

galu ::

Problem je očitno nastal zgolj zaradi dveh ne najbolj kompatibilnih karakterjev (sodeč po napisanem iz obeh strani).

P.S.
This is going into my golden folder.
Tako to gre.

s6c-gEL ::

Resnost prodajalcev na bolhi je katastrofalna, 3/4 jih ima cene kot da prodajajo novo, ne dajejo zraven telefonskih niti slik/lokacije, ne odgovarjajo na email, ali dajo samo neko simbolično sliko z neta, potem pa ugibaj.


Potem imaš paciente, ki nekaj naročijo in ne prevzamejo (kupci iz bolhe).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

s6c-gEL ::

Pozabil sem na tiste prodajalce, ki ne brišejo oglasov za sabo - oz naj vsaj v oglas napišejo prodano.

an3333 ::

in kje je tle prevara?

če bi te hotel prevarat, bi ti pobral 40e, jih spravil do sebe na bolj ali manj neizsledljiv način, ti pa bi dobil nič (al pa vrečo peska)



drugače se pa delajo norca oboji, tako kupci kot prodajalci... od kupcev ki se kar naenkrat premislijo, ali pa probajo zbit ceno na neki čisto nerealnega, do prodajalcev ki dejansko nategujejo (prodajo opeko), ignorirajo, višajo cene...

jaz priznam, da sem kriv tistega z višanjem cen, če dam oglas za izdelek X za 100e in dobim kup ponudb povem ljudem, da je že toliko ponudb za 100e, če so pripravljeni dati več potem pa jim morda uspe dobiti izdelek (drugace naceloma dobi prvi, ki rece da kupi in se potem dejansko prikaze.... samo ce mi nekdo rece 150e, tu sem v 15 min..)

Riff ::

mam pa tud jaz eno pripombo :), dosti prodajalcev tukaj sploh ne odgovori na povprašeanje ali kakšno ponudbo :)

MIHAc27 ::

Višanja cene kot jo omenja an3333 še nisem doživel. Bi pa fino razmislil v resnost prodajalca, če bi mi na oglas za 100€ hotel nenadoma 150€.
Če bi nujno rabil ali bil še vedno super deal...mogoče (ampak ne po pošti, definitivno osebni prevzem).

Do sedaj sem kvečjemu dobil nižjo ceno kot na bolhi, in tudi sam včasih spustim za kak evro.

an3333 ::

ja lej, kaj bi pa ti naredil, če ti nekdo naenkrat reče da ti da 150 in pride iskat v pol ure?

Assass1n ::

Če si že nekomu obljubil za 100 si neresen, če pa nisi pa ne vidim problema.
Kar se tiče ponudb, jaz ponavadi če je poplava neke naprave/komponente da jih je na bolhi 20 vzamem najnižjo ceno ter jo še spustim za 20€.
Npr kupoval sem uro gear fit.
Cene na bolhi 80-170€. Izbral sem 20 oglasov najbližje sebi in poslal da ponudim 70€...
Drugi dan sem jo imel za 80€ pri sebi za toliko kot sem bil pripravljen dat, res da sem dobil 5 sporocil da je cena 100€ zadnja, pa par če se hecam, ostali so pa ignorirali. Tukaj ne vidim nic sporega tudi sam ko prodajam odpišem ne zadnja cena je bla bla. Za računalnikom/telefonom mečemo stran ure na dan da se ti pa na mail ali sms ne da odpisat je pa tud žalost.
Enkrat sem bil tudi že vse zmenjen, ko pa klicem da bom počasi štartal pa pravi bo sodelavec vzel :D
Ja ok kaj pa naj.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

an3333 ::

drugemu dam vedno možnost da da 160 (recimo za ta primer), jebat ga ni čustev v poslu

>Kar se tiče ponudb, jaz ponavadi če je poplava neke naprave/komponente da jih je na bolhi 20 vzamem najnižjo ceno ter jo še spustim za 20€.
vidiš take cepce pa ponavadi ignoriram ali pa rečem naj grejo vprašat na rdeči križ (ne vem en cepec je hotel za 150e reč vredno vsaj 200)

111111111111 ::

Viš, jaz pa vpletam čustva. Če mi nekdo reče da bo stvar vzel, je naslednji sigurno ne dobi, ker sem že zmenjen, pa četudi ponudi več. Kdor mi pa ceno zbija na začetku, pa dam tudi na ignore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334100650 (6384) predi
»

Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25552384 (42973) kuglvinkl
»

Prevare na Bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8822322 (17203) ratkob65
»

Mali oglasi- nesramnost prodajalcev

Oddelek: Pomoč in nasveti
432929 (1512) Čmrlj

Več podobnih tem