» »

je to fake ? aux to USB

je to fake ? aux to USB

mrTwelveTrees ::

RejZoR ::

Tole je fizično nemogoče. Vmes bi rabil še MP3 dekoder in kontroler čip, DAC čip (ki bi vsebino ključka pretvarjal v analogni signal) in napajanje, ki bi vse to poganjal. Tukaj pa je kabel kar direktno. Does not compute. Pa lahko bi bil skrit v USB delu, ampak ker ni napajanja se mi vseeno zdi bullshit. AUX ga namreč ne dovaja.

To je tko nekako kot bi imel na eni strani cevi Gardena hitro spojko, na drugi pa šuko vtikač in bi hotel iz vodovodne pipe dobit elektriko.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mrTwelveTrees ::

se pravi je 100% nateg.... lol

Janac ::

Dr_M ::

http://www.aliexpress.com/store/product...

Tukaj je nekaj opisano, kako in kaj to dela. Ogromno takih in drugacih adapterje obstaja, ki delajo samo pod dolocenimi pogoji.

Siddh ::

Ni ista zadeva, mogoče pa ti bo kaj koristila če kupuješ kaj v tem smislu:

http://www.ebay.com/itm/Multifunction-C...


stb ::

Opis na aliexpress pravi:
Warm prompt: once again solemnly prompted buyers consider well before buying products that is not suitable for your car. Some car AUX without decoding function, can only use MP3 device, because this shop is a cable production factory, not automotive experts can not further provide more explicit about the AUX interface whether or not to bring a decoding function. So please buyers consider good again after purchase.


Pač, 4-polni adapter... nekako tako kot USB on-the-go kabli, ki rešujejo problem več logičnih vmesnikov na fizično istem konektorju zaradi pomanjkanja prostora, zmanjševanja teže in cene naprave (telefonov ipd)...

Ni nujno nateg, se moraš pa pred nakupom temeljito prepričati, da tvoja naprava podpira USB host komuninikacijo prek 3,5 mm "avdio" vtičnice.

Je pa res, da povprečen kupec za 15€ ne pričakuje zgolj kabla, ampak kabel s kakšno elektroniko, namesto katere pa dobi en lot (=20 kom) kablov :D.

Pač pazljivo je potrebno prebrati opis.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stb ()

RejZoR ::

Kar je na strani z angleščino v stilu "banan tarzan jedu" izjemno težavno opravilo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Spajky ::

Ma v USB delu je D/A konverter čip in pobira napajanje iz USB porta kot se meni zdi ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

RejZoR ::

Iz USB porta česa? USB ključka? Tole kakor sem razbral iz izjemno polomljene chingleščine, da gre za nek proprietary konektor, ki ni navaden audio ampak je vbistvu lahko tud pretvorjen USB v obliki jacka.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

ja, to je v bistvu USB kabel, ki ima na eni strani jack vtikač. Zadeva razne po obliki nima kaj dosti skupnega z avdio kablom.

hojnikb ::

lahk bi bil za ipod shuffle, sam je na drugi strani ženski proklop, kar je no go :|
#brezpodpisa

Dr_M ::

A nihce ni pomislil, da imajo mogoce nekateri avtoradii vgrajeno ustrezno elektroniko, da lahko dela kot usb host preko tega?

Ja, sokantno, ce ti uspe na kaj takega pomislit.

Siddh ::

Saj je bilo že omenjeno, da je to samo za namenske radie, ki podpirajo USB preko 3.mm jacka. Če si kdo ni prebral si je pač sam kriv.

Drugače pa bolj on-topic: sploh obstaja takšen avtoradio? 3.5mm konec ima 4 kontakte, tako da v teoriji je to celo možno.




Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

aux in avto

Oddelek: Pomoč in nasveti
6708 (538) TheBlueOne
»

3.5 mm to usb adapter

Oddelek: Zvok in slika
9881 (635) Arey
»

AVTORADIO BREZ USB KONEKTORJA

Oddelek: Zvok in slika
156172 (5725) smacker
»

USB v avtu

Oddelek: Zvok in slika
91792 (1426) T-Mac
»

AUX v USB

Oddelek: Pomoč in nasveti
54427 (4362) Janac

Več podobnih tem