Forum » Pomoč in nasveti » Asus X551MA-SX018H - se ne posodobi [Win8]
Asus X551MA-SX018H - se ne posodobi [Win8]
kastelc93 ::
Pozdravljeni,
predvčerajšnjim sem kupil prenosni računalnik Asus X551MA-SX018H z prednaloženimi Windows 8. V Trgovini imam možnost nadgradnje na Windows 8.1, vendar zahteva najnovejše pomembne posodobitve, preden lahko zadevo posodobim na 8.1. Tu se stvar zakomplicira. Računalnik najde okrog 110 posodobitev in jih normalno inštalira. Problem nastane kasneje, ko ponovno zaženem računalnik in se začne konfiguracija posodobitev. Stvar lepo teče do 99%, potem pa se ustavi in napiše: Konfiguriranje posodobitev računalnika ni uspelo. Povrnitev sprememb. Računalnik se v približno 45 minutah povrne nazaj v stanje pred posodobitvami.
Poiskusil sem že z inštalacijo updatov po 10 skupaj, ne vseh 100 na enkrat, vendar računalnik že po 20 updatih zahteva ponovni zagon v katerem pa naloži še ostalih 90 updatov, čeprav tega nočem. Kasneje jih želi še konfigurirati in ponovno pride do zgornjega problema. Update troubleshooter sicer nekaj popravlja, vendar stvari ne popravi do te mere, da bi konfiguracija stekla. Zdaj se obračam na vas. Če ima kdo podobne izkušnje, naj mi prosim pomaga.
Lp,
kastelc
predvčerajšnjim sem kupil prenosni računalnik Asus X551MA-SX018H z prednaloženimi Windows 8. V Trgovini imam možnost nadgradnje na Windows 8.1, vendar zahteva najnovejše pomembne posodobitve, preden lahko zadevo posodobim na 8.1. Tu se stvar zakomplicira. Računalnik najde okrog 110 posodobitev in jih normalno inštalira. Problem nastane kasneje, ko ponovno zaženem računalnik in se začne konfiguracija posodobitev. Stvar lepo teče do 99%, potem pa se ustavi in napiše: Konfiguriranje posodobitev računalnika ni uspelo. Povrnitev sprememb. Računalnik se v približno 45 minutah povrne nazaj v stanje pred posodobitvami.
Poiskusil sem že z inštalacijo updatov po 10 skupaj, ne vseh 100 na enkrat, vendar računalnik že po 20 updatih zahteva ponovni zagon v katerem pa naloži še ostalih 90 updatov, čeprav tega nočem. Kasneje jih želi še konfigurirati in ponovno pride do zgornjega problema. Update troubleshooter sicer nekaj popravlja, vendar stvari ne popravi do te mere, da bi konfiguracija stekla. Zdaj se obračam na vas. Če ima kdo podobne izkušnje, naj mi prosim pomaga.
Lp,
kastelc
sandmat ::
imam podobno težavo že par mesecev. "Rešil" z izklopom posodobitev, sicer mi ob vsakem rebootu poskuša naložit update.
Ob naslednjem formatu nazaj na windows 7, ali pa počakat na naslednji service pack.
Ob naslednjem formatu nazaj na windows 7, ali pa počakat na naslednji service pack.
imam podobno težavo že par mesecev. "Rešil" z izklopom posodobitev, sicer mi ob vsakem rebootu poskuša naložit update.
zanimivo, jaz sem kupil nov računalnik,, kjer je windows 8 že nameščen, samo updejti ne gredo skozi :) ne razumem zakaj nalagajo Win8 na mašino, če potem ne zagotovijo podpore :S ziher je nekje neka finta, ampak je v 3 dneh še nisem uspel nagruntat :)
Po 3 dneh gruntanja sem ubral kar direktno pot. Poklical sem na MS Slovenija, kjer se mi je po 20 sekundah čakanjavoglasil gospod Klemen, ki mi je ko sem mu rszložil za kaj se gre na e-mail poslal tale update. http://www.microsoft.com/sl-si/download...
ko sem update inštalirsl in znova zagnal računalnik, se je ta brez problema konfiguriral in sedaj že nalaga Windows 8.1 :)
pa smo rešili :)
ko sem update inštalirsl in znova zagnal računalnik, se je ta brez problema konfiguriral in sedaj že nalaga Windows 8.1 :)
pa smo rešili :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 139 140 141 142 )Oddelek: Operacijski sistemi | 1396376 (8203) | tetriandoch |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 441227 (6908) | jedateruk |
» | Bliža se konec brezplačne podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 48177 (35396) | bajar |
» | Windows 10 Anniversary Update prihaja 2. avgusta (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26105 (23048) | MrStein |
» | Windows 10 na 300 milijonih naprav (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 148711 (137087) | japol |