» »

Vpoklic na "zagovor" - nastala (nepojasnjena) škoda

Vpoklic na "zagovor" - nastala (nepojasnjena) škoda

Uros!no ::

Danes sta me na domu obiskala policista z namenom da se oglasim na lokalni policijski postaji, češ da sem na avtocesti pred dnevi poškodoval vozilo/nepremičnino (nista mi znala pojasniti) in povzročil gmotno škodo.

Nastale škode bi naj bilo za 150€.

V poročilu, ki so ga prijeli bi naj bil avto poškodovan spredaj desno kar seveda ni. Avto sta poslikala in ugotovila, da ni bilo nobene vidne poškodbe, kar po njuno pomeni, da nisem bil udeležen v nobeni nesreči. Moj zagovor sta z mnenjem sta poslala na PP od koder je bila poslana zahteva.

Res je da sem tistega dne vozil po AC, smer Ljubljana in v nekem delu po cestninski postaji, ko se mi je voznik od zadaj (pre)hitro približeval, zapeljal z očitno prevelikim pospeškom in ker je bilo cestišče mokro je avto rahlo zaneslo.
Prepričan sem, da avto v tistem trenutku ni zadel ničesar na cesti, tudi ne tujega avtomobila. Ne vem če se to nanaša na to, ampak vseeno.

Ni mi jasno na podlagi česa se mi očita nastala škoda in kaj bi naj bilo poškodovano, in zakaj le-to ni navedeno pač pa le znesek? Ima kdo podobno izkušnjo?

Hvala :)

...:TOMI:... ::

Ja, naj ti dokažejo, da si kriv.

In sedaj je čas, da kupiš kamero, saj snemanja kretenov po cesti, ki nato še lažejo je nujno. Enako, kot v Rusiji.
Tomi

Roadkill ::

Če ti avto na AC zanaša, imaš večje probleme kot to, da te je nekdo policiji prijavil.
Menjaj gume al pa voznika.
Ü

shadeX ::

Roadkill je izjavil:

Če ti avto na AC zanaša, imaš večje probleme kot to, da te je nekdo policiji prijavil.
Menjaj gume al pa voznika.

Avtocesta(hitrost)+mokro cestišče+sunkovito manevriranje = katastrofa. Jih ni gum ter avta, da bi pri sunkovitem manevriranju na mokri cesti avto ostal "prilepljen" na cesto. Tukaj je izključno krivda voznika ker bi moral upočasniti (ampak najbrž si ni upal ker se mu je zadaj avto hitro približeval) ter tako zaviti na odstavni pas oz. se umakniti.

Kar se tiče prekrška. Naj ti dokažejo. Zgleda da so prišli policisti na obisk po ogledu kakšnih darsovih kamer. Sicer vse je malo čudno. Poškodovan avto ki to ni...

dragonlord ::

Lahko pa da je isti model avtomobila bil udelezen v kaksni nesreci pa preverjajo kamere in vse modele tega vozila ki so takrat vozili po ac?

cen1 ::

Mogoče je tisti avto odzadaj oplazil ograjo in bi zdaj rad tebe nategnil ker si bil pred njim?

Drugače pa.. dokazat ti očitno ne morejo tako da jaz se ne bi preveč sekiral.

HighBane ::

Prijatelj je imel izkušnjo, da so policaji prišli do njega, ker je nekdo (npr.) z Mazde 5 modre barve storil kaznivo dejanje. Seveda ni bil kriv. Se je izkazalo, da so policaji prvo zaslišali lastnike modrih Mazd 5 preden so šli gledat video posnetke.
Tako če ti nič ne morejo dokazat, se delaj nedolžnega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nesreča na parkirišču (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35575900 (48442) imagodei
»

Oklepnik na avtocesti !? (strani: 1 2 )

9114232 (10503) KAVINSKY
»

v bodočnosti če bodo vsi avtomobili samovozeči, pomeni to konec nesreč?

61073 (827) shintaro

Prometna nesreča na enosmerni cesti (strani: 1 2 )

9114926 (12141) Mavrik
»

Kazen za prometno nesreco (strani: 1 2 )

8016872 (14516) NeMeTko

Več podobnih tem