» »

v bodočnosti če bodo vsi avtomobili samovozeči, pomeni to konec nesreč?

v bodočnosti če bodo vsi avtomobili samovozeči, pomeni to konec nesreč?

shintaro ::

ker sicer ni mi ravno všeč da ne vozim jaz avta, ampak v zameno za to da skoraj 100% ni nesreč, ker so itak vsi avti AI ... pa bi se odpovedal temu da jaz vozim.

govorim o neki precej daleč bodočnosti vsaj 2100 naprej ..

Mislite da je dosegljivo (skoraj) se rešit nesreč z avti?

Nism še imel nesreče po 16 let vožnje ampak se je vseeno bojim in glede na tok kako se vozi in kolko pogosto se dogajajo, bi raje da sm v okolju kjer so vsi avti računalniško vodeni in vse zračunano da je nesreča skoraj nemogoča.
Ampak za tako varnost dosežt, bi mogli VSI avti bit Ai.. ne pa ene par človek , malo mešano itd. ker pol bi ta 'sigurnost' bla nedosegljiva.

jacal ::

Za vožnjo avtov ne vem, bo pa vsakršna umetna inteligenca pisala bolje. Kar se 2100 daleč bodočnosti tiče, si lahko miren, boš v okolju, kjer bo nesreča nemogoča. Sigurnost bo bla dosegljiva.

bambam20 ::

Verjetno bodo še vedno nesreče a tiste minimalnem kjer bo poškodovana zgolj pločevina vozil.

Pri avtonomni vožnji ne bomo več mogli vplivati na hitrost, saj bo avtomobil oz. računalnik v drobovju z naprednimi senzorji samodejno odločal kako se bomo peljali. Če bo mokro cestišče in bomo imeli slabše gume na vozilu bo vožnjo prilagodil razmeram. Prav tako, se ne bo več možno po navadni cesti peljati nad omejitvami, ker ne bomo imeli te možnosti.

Edini, ki bodo lahko vozili nad omejitvijo bodo policisti, reševalci, gaslci, varnostne službe .. Vsi ostali pa največ 130 km/H po avtocesti.

Tako bo.

shintaro je izjavil:

Nism še imel nesreče po 16 let vožnje ampak se je vseeno bojim

Glede, da imaš fobijo sploh nisi primeren za vozniški izpit. Takšni podzavestno doživljate vožnjo kot grožnjo in posledično ste nesproščeni ko vozite. Resno ti govorim in takšnih kot si ti je ogromno na cesti.

Vožnja avtomogila mora predstvaljati človeku užitek, sprostitev in ne mučenjem ter razmišljanje m da lahko doživi prometno nesrečo in se poškoduje.

Sam sem bil udeležen v 3 prometnih nesrečah, precej hudih pa nimam zato pomislekov, da bi me bilo strah. Sem se pa iz tega precej naučil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Rupsi ti pretiravaš... Bojim se nesreče kot vsak človek, nobeno fobijo nimam, saj če ne se ne bi vozil. Resno tokrat si malo neumnost rekel.. Chill the f. out s takimi

Sem odličen voznik tko da raje reči komu drugemu kar si rekel meni

negotiator ::

@rupsi31

Kakšna omejitev? Zakaj bi pa rabil omejitve, če bodo vozila računalniško vodena?
All easy problems have already been solved.

bambam20 ::

shintaro je izjavil:

Rupsi ti pretiravaš... Bojim se nesreče kot vsak človek, nobeno fobijo nimam, saj če ne se ne bi vozil. Resno tokrat si malo neumnost rekel.. Chill the f. out s takimi

Sem odličen voznik tko da raje reči komu drugemu kar si rekel meni

Ti se bojiš ne jaz. Jaz nikoli, ko sedem za volan ne pomislim, da se bo nekdo v mene zabil, ti pa očitno o tem razmišljaš.

negotiator je izjavil:

@rupsi31

Kakšna omejitev? Zakaj bi pa rabil omejitve, če bodo vozila računalniško vodena?

Takšne, da samodejno vozeče vozilo ne bo prekoračilo dovoljene hitrosti oz. bo ocenilo razmere na cesti, gume in temu prilagodilo hitrost. Človek tega ne bo nikoli naredil, računalnik pa no.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

a si predstavljate leto 2150 ko bo pisalo v zgodovinskih knjigah : 'nekoč je folk umiral na cestah, vozili so sami'

žalostno kok smo nazadnjaški še

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: shintaro ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9517579 (13979) solatko

Letos smrtnih žrtev že več kot lani (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15423836 (21189) Mavrik
»

Toyota vlaga 50 milijonov dolarjev v raziskave samovozečih avtomobilov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5836447 (21083) Truga
»

Avtovoznik (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7410374 (8476) OwcA

Več podobnih tem