» »

okvara pralno sušilnega stroja

okvara pralno sušilnega stroja

toxius ::

Niti ne vem kje bi povprašal, iščem nekoga, ki bi mi za normalno ceno ali vsaj povedal oceno, koliko bi me stalo popravilo pralno sušilnega stroja.

OPIS NAPAKE:
Med pranjem malo kaplja izpod stroja, ko pa suši je pa to kapljanje takšno, da moram na 10 min pobrisati okrog lužico. Ni problem v filtru, ker to sem že preveril in ko je bil 2x do sedaj filter zabasan, se je stroj ustavil samodejno in izpisal napako, sedaj pa se ne ustavlja, samo od nekje kaplja. Pomislil sem samo na kakšno gumo, ampak žal to ni moje področje, filter še očistim, kaj več pa ....

Gre pa za sekret od Candy GO W 464 D... (nikoli več Candy, še dobro da sem kupil rabljenega leto nazaj za 200eur, minus pa je da nimam garancije).


Ponudbe in predloge na plano, lahko tudi na ZS.

Hvala že vsem v naprej za kakšno uporabno informacijo.

LP

Jakka ::

Tole izgleda bolj potreba po "MacGyver style" popravilu. Nimaš druge, da razstaviš stroj kolikor gre, poženeš sušenje in najdeš vir curljanja. Potem pa rešiš s kakšnim tesnilom, objemko, ducktape-om,... Lahko da se je samo kakšna objemka razrahljala zaradi vibracij.

Stvar nima nekega kompleksnega sistema napeljave. Pa na zadnji steni pokrov, ki se da sneti - zakon.

Jaz bi odstranil zgornji pokrov in zadnji pokrov, stroj postavil tako, da imam omogoče pogled od zadaj, pa dal sušit. Ni vrag, da ne bi opazil kje "curi". Najprej diagnostika, potem pa naprej.

Je pa pri pralno sušilnih strojih zabavna stvar tudi kondenzacijska posoda, kjer se ob sušenju kondenzira voda, obenem se pa vanjo še vsa muckasta svinjarija nalaga. Po izkušnjah jo je primerno čistiti/preveriti na dve leti, pozneje je že mnogo večja verjetnost zapacanosti in slabšega delovanja sušenja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
358155594 (3846) IL_DIAVOLO
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8830411 (22373) oberskitona
»

Kateri pralno sušilni stroj kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7839840 (34177) MasterSPi
»

Kater pralni stroj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11064816 (49680) brinas
»

Pralno-sušilni stroj BOSCH vs INDESIT vs ARISTON

Oddelek: Loža
3616953 (15518) michel

Več podobnih tem