» »

MPAA na pohodu

1 2
3
»

Tear_DR0P ::

OK BigWhale, mislim da nisi slep in nisi butast.. Sam pol ne vem kok lahko vprašaš kaj je takega slonček naredu, da se zdej pogovarjamo o njem. To je isto ko da bi vprašu kaj je hitler tko fajnga nardil da ga cel svet pozna.

Slonček je ponesu svoje in ime slovenije v svet. Pa četudi slabo. Sam slovenci smo od nekdaj švercal, in živel od tega da smo jemal tistim ki so mel pa si niso zaslužl. Zato pa je Martin Krpan veliki švercer soli naš heroj in zato smo včasih poslušal Šoping, Šoping in Gradz. No sej smo tud nakupoval in še nakupujemo.

Je pa res tudi tisto kar je Jux napisal. Sami seb hodimo v zelje ker gledamo Hollywood production in ker uporabljamo nelegalne plačljive programe. Če bi uporabljal zastonjsko alternativo (pa čeprav nas nekateri userji z njo posiljujejo tko da mozille in opere videt ne morem) bi bla ta tudi bolje razvita. Open source raste podobno kot plačljiv Software - več kot je uporabnikov boljši je.

P.S. Ok mozille ne morem, ker ni tisto za kar jo oglašujejo. Vlka ko hudič, buggy, celo strani ki so XHTML valid včasih niso delale. Sej zdej je verjetn bolš sam useen, mam stare zamere.

P.P.S. aja v katerih državah so že ob točno določeni uri v dnevu predvajal igrce in programe za ZX spectruma???
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vlady ::

BigWhale ne vem kaj imaš tako proti piratom, če pa uporabljaš stvari, ki so ti jih zrihtali prav ONI. Namesto da bi jim bil hvaležen, da zapravijo večino svojega časa zato, da ti naredijo crack in release in ti ga potem še lepo ponudijo na strani. In to stvar ne dela samo eden ali samo ena skupinica. Tu je veliko folka zadaj. In tako kot ne bojo nikol izkoreninili drog tudi tega ne bodo.
In ti nisi razumel tega, da če nimaš keša nekaj kupit tudi ne boš kupil. Tak da je čist brez veze da ti tam usiljujejo ene programe za 30k in več. Mislm da boš raje najprej dol potegnu "piratsko" verzijo in potem videl da ti je zelo všeč in se kasneje celo odločil za nakup originala zgolj zaradi tega, da podpreš avtorje.
Jaz če kupim kako igro to storim zgolj zaradi tega, da podprem avtorje da bodo mogoče naredili kako nadaljevanje. Kino mi je pa itak predrag. 900SIT to je približno 4-5$ je zelo velika cena. Poglejte koliko so karte za kino recimo v ameriki al pa UK v primerjavi z našimi in našimi plačami.
Tudi brez piratov nebi prodala zabavniška industrija več. Še manj bi prodali. In mislim da se tega zavedajo.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Vlady ::

Aja pa še tole:
Od piratstva živi predvsem hardwerska industrija. Ne vem če bi prodali toliko računalniko, grafičnih kartic, če nebi bilo piratskih iger. Prodali bi jih pol manj, ker če bi moral vsako igro kupit, si nebi mogel privoščiti grafične niti procesorja, ram-a... Tu se začne začarani krog vsega. Piratstvo je temelj ekonomije teh podjetij.
Ne vem kaj bi meni grafa z 256MB če nebi imel recimo HL2 al pa DOOM3???
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

BigWhale ::

S to razliko, da za Hitlerjem prakticno noben ne joka... Pa ga ne dela narodnega heroja... ;)

Poldi112 ::

> Ne vem kaj bi meni grafa z 256MB če nebi imel recimo HL2 al pa DOOM3???

Navadno je hw precej drazji od par iger. 100k za novo nvidia graficno? Ce si to lahko privoscis si bos pa tudi halflife.
Vsekakor vsega ne bi imeli, ce ne bi bilo piratov, ampak vsekakor bi ta tudi vec kupili. Ker tisto, kar bi lahko kupil, ce ne bi mogel spiratizirat, bi pac kupil. Tako da je vse to metanje peska v oci sebi in drugim.
Pa meni je vseeno glede piratstva. Tudi sam imam par zadev nelegalnih. Ampak sloncka za heroja je pa res totalno pateticno. Ampak razumem da ga imate radi, ker vam je omogocil tisto, za kar ste sami prezabiti >:D
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BigWhale ::

Za ta post si ze skoraj avatarja zasluzis ;)

Vlady ::

Za grafo nism dal 100k ampak veliko manj. >:D Tak da sem prišparal na kakih 7 igrah :D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Tear_DR0P ::

BW ne podpiram poveličevanja zločincev v heroje, ampak vidim da si malce ozkogled okrog Adolfa. On je bog v očeh veliko ljudi (v nemčiji, estoniji, latviji, litvi in pa v skandinavskih deželah ima preveč privržencev) in bolj kot ga poskušaš očrniti raje ga imajo. V skandinaviji je bila ena izmed najodmevnejšihin najuspešnejših akcij proti neonacistom ta da so rekl "sočustvujte z nestrpneži, tudi oni so ljudje", ja tak kristusov pristop jim je pač dal mal mislat.

Tak da BW keep on the goog work, pa mogoče v prihodnosti ne bo več piratstva ampak bo samo Open Source.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

pviran3 ::

Še nikol nisem videl toliko komentarjev na novico!

Menim, da je ta novica leta, vsaj kar se to nas zadeva!

micka ::

No ko smo ravno pri piratih. Glasbena in filmska industrija joka za izgubljenimi dobički, po drugi strani pa lahko povem, da naši vrli glasbeniki vsi po vrsti uporabljajo nelegalno pridobljene programe za obdelavo zvoka. Radijske postaje vrtijo mp3-je ki so dll preko mule ali TB. Se pravi kdo tu krade? Oni ki iz tega kujejo dobičke, ali uporabniki, ki si dll določen film ali mp3, ki ga ne bi nikoli pogledal v kinu ali kupil na CD-ju? Se spomnih starih časov, ko sem prebedela noči pred radijem v upanju, da bodo zavrteli moj najljubši komad, da si le tega posnamem na kaseto. V čem se razlikuje to od snemanja preko interneta? Industrija trdi, da so krivci programi, ki omogočajo izmenjavo, da bi se potrudili in posnelki dobr film? Jok brate. Dobre CD-je in filme še vedno kupujem, čeprav so absolutno predragi. Moje mnenje torej ostaja. Naj naredijo dobr film, posnamejo dobr CD, ga ponudijo po sprejemljivi ceni in garantiram da bo dobiček (aja pa kakšen od producentov si naj kupi kakega Ferrarija manj).

BigWhale ::

Radijske postaje placujejo sazasu nadoestila za vrtenje glasbe, ce jih pa vrtijo iz luknjanih kartic, vinilk, CDjev ali pa mp3 je pa njihov problem.

A da sazas okol prnasajo kaj so vrtel in kolk so vrtl? Ja, najbrz tud to pocnejo ja. Ampak bistveno manj, kot ga okrog prnasajo povprecni janezi, ki cele dneve mp3 leechajo. :)

Ne, sazasa sploh ne maram in do podobnih stvari gojim nek tocno dolocen gnus... Hecno, a?

cooolah ::

SMEH

A ce suprnove ni je pa kr fertik al kk? kr jokat? kr adsl prodat? SMEH :)) miljon drugih stvari za dl filme se obstaja in bojo obstajale! pa tut nove bojo nastale! ze takoj po zaprtju surpnove ze projekt eXeem! YAY vi pa se kr jokate..:)) :)) mah jokajo tk sam tisti k nimajo pojma o pojmu..:\ kar se tice DLjanja in ULjanja ilegalnih stvareh... :D

bah... |O :)) 8-)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft ponudil 44,6 mrd $ za Yahoo!

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
357384 (4578) Macketina
»

Medeninasta modifikacija

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
142448 (2448) [D]emon
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13714218 (8969) mgliha
»

Slotech Linux 1.0.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
447117 (7117) Bakunin

Več podobnih tem