» »

Kolesarji na levi in krivda

Kolesarji na levi in krivda

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4

reader ::

Invictus je izjavil:

reader je izjavil:

Totalen kretenizem je zgolj vaše povsem zmotno prepričanje, da temu ni tako.

O.K. Ker smo kao tehnični forum, naredimo preizkus.

Ti na kolesu, jaz z avtom.

3. test.

Ti se nepričakovano vštric s kolegom pripelješ v nepregledni ovinek po napačni strani ceste, kjer je vožnja dovoljena zgolj motornim vozilom, jaz se vama umaknem, ker vaju, če se le da, ne želim imeti na vesti, ter zletim s ceste v bližnjo reko.

redek primer, še zdaleč pa ne neverjeten. Dovolj, da postavi tvoje izjave o kretenizmu in neogrožanju na laž.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: reader ()

jype ::

reader> redek primer, še zdaleč pa ne neverjeten. Dovolj, da postavi tvoje izjave o kretenizmu in neogrožanju na laž.

Kako si sploh lahko dovoliš vozit tako neprevidno, da ne pričakuješ ovire za ovinkom? Kaj pa, če bi tam ležalo podrto deblo? Te v šoli niso naučili, da _moraš_ zagotoviti vsaj dve sekundi preglednega cestišča pred avtom? Da moraš vedno voziti točno tako hitro, da lahko _varno_ ustaviš pred _vsako_, verjetno ali neverjetno oviro, ki se lahko pojavi na cesti? Ker mene so in jaz tako vozim, tako da s kolesarji nimam težav. Prehitevam jih enako kot traktorje in vedno pričakujem, da bodo naredili največjo možno neumnost, enako kot na biciklu.

Nisem tak, kot ste običajni vozniki, ki vedno raje izberete takole:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

thramos ::

Možno.

Zdaj pa rabimo samo še statistiko primerov, poškodb in smrtnih žrtev 1., 2., in 3. testa. Mogoče bo potem jasno vsem, kakšen je nivo odgovornosti različnih vrst udeležencev v predmetu.

Invictus ::

reader je izjavil:

3. test.

Ti se nepričakovano vštric s kolegom pripelješ v nepregledni ovinek po napačni strani ceste, kjer je vožnja dovoljena zgolj motornim vozilom, jaz se vama umaknem, ker vaju, če se le da, ne želim imeti na vesti, ter zletim s ceste v bližnjo reko.

redek primer, še zdaleč pa ne neverjeten. Dovolj, da postavi tvoje izjave o kretenizmu in neogrožanju na laž.

Ne bo šlo, ker ne vozim pa napačni strani ceste ...

Poleg tega ti je že jype odgovoril.

Pa čisto si falil poanto testa. Šlo je za dokaz da kolesarji pobijajo šoferje avtov s svojo neodgovorno vožnjo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Ne bo šlo, ker ne vozim pa napačni strani ceste ...

Dobro. Če se držiš CPP predpisov, s tabo jasno nimam nobenih problemov. Imam ga pa z bebci, ki tega ne zmorejo, obenem pa bi solili pamet drugim.

Invictus je izjavil:

Poleg tega ti je že jype odgovoril.

Jype? Heh. Tega trolla pač ne jemljem dovolj resno da bi bil vreden kakršnegakoli odgovora po tem, kar je v tejle temi že naštrikal.

Invictus je izjavil:

Pa čisto si falil poanto testa. Šlo je za dokaz da kolesarji pobijajo šoferje avtov s svojo neodgovorno vožnjo.

Nasprotno. Ti si popolnoma falil poanto najine polemike. Naj te spomnim - spodbijal sem tvojo očitno napačno trditev, da kolesarji menda v nobenem primeru ne morejo ogrožat voznikov. Očitna bedastoča. S svojim nespoštovanjem pravil namreč lahko voznika zlahka pripeljejo v nepričakovano situacijo, ko se nesreči ne bo mogel izogniti. Objektivna odgovornost voznika in princip skrajne skrbnosti s tem nimata popolnoma nič.

Zgodovina sprememb…

reader> spodbijal sem tvojo očitno napačno trditev, da kolesarji menda v nobenem primeru ne morejo ogrožat voznikov. Očitna bedastoča.

Ni. To, da vozniki ogrožajo sami sebe, ker niso sposobni upravljati s svojim (skrajno nevarnim) vozilom, ni in ne more biti odgovornost mimoidočih.

reader> Imam ga pa z bebci, ki tega ne zmorejo, obenem pa bi solili pamet drugim.

Idioti, ki mislijo, da lahko po predpisih pobijajo ostale udeležence v prometu, so nevarnejši. Zahvaljujem se ti, da ne spadaš mednje, te pa oštevam, ker jih pri tem spodbujaš.

reader> Jype? Heh. Tega trolla pač ne jemljem dovolj resno da bi bil vreden kakršnegakoli odgovora po tem, kar je v tejle temi že naštrikal.

Mogoče zgolj nisi sposoben prebirati vrstic brez težkih čustvenih bolečin, ker te, podobno kot Buggyja, avtomobili preveč vzburjajo. Obstajajo strokovne službe, ki lahko pomagajo, čeprav njihove kapacitete ne zadoščajo za količino ljudi s fetišem na motorna vozila v državi.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Mogoče zgolj nisi sposoben prebirati vrstic brez težkih čustvenih bolečin, ker te, podobno kot Buggyja, avtomobili preveč vzburjajo. Obstajajo strokovne službe, ki lahko pomagajo, čeprav njihove kapacitete ne zadoščajo za količino ljudi s fetišem na motorna vozila v državi.

Ojej. Ne projiciraj no svojih frustracij na druge. Bi ti rekel, da se rajši pojdi malce s kolesom vozit, da jih malce sprostiš, pa se bojim, da tega preprosto nisi sposoben varno izvajat.

reader> Ojej. Ne projiciraj no svojih frustracij na druge. Bi ti rekel, da se rajši pojdi malce s kolesom vozit, da jih malce sprostiš, pa se bojim, da tega preprosto nisi sposoben varno izvajat.

Si le zagrabu.

Če uporabim kar znameniti solatkov argument: Jaz imam že več milijonov kilometrov za seboj, ne boš me ti učil, kaj je varno!

Invictus ::

reader je izjavil:

Nasprotno. Ti si popolnoma falil poanto najine polemike. Naj te spomnim - spodbijal sem tvojo očitno napačno trditev, da kolesarji menda v nobenem primeru ne morejo ogrožat voznikov. Očitna bedastoča. S svojim nespoštovanjem pravil namreč lahko voznika zlahka pripeljejo v nepričakovano situacijo, ko se nesreči ne bo mogel izogniti. Objektivna odgovornost voznika in princip skrajne skrbnosti s tem nimata popolnoma nič.

Ker ti fizika s svojo kinetično energijo in trdoto materialov ni preveč jasna, še enkrat.

Kolesar ne more ubiti šoferja v njegovem 1 ali več ton težkem oklepu, medtem ko voznik to z lahkoto naredi kolesarju. Zato sem te povabil na test da mi dokažeš nasprotno, ker trdiš da kolesarji ogrožamo šoferje.

Če imaš pač fetiš na zglancan avto brez prask, potem ga puščaj v garaži. Ali pa kot jype pravi, strokovna služba.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Buggy ::

Ni. To, da vozniki ogrožajo sami sebe, ker niso sposobni upravljati s svojim (skrajno nevarnim) vozilom, ni in ne more biti odgovornost mimoidočih.

...je rekel mimoidoci jype nevarnemu brzivlaku ter odgovorno in premisljeno zapeljal pri rdeci luci cez zelezniski prehod in s tem povzrocil iztirjenje vlaka :))

Upostevajte pravila tudi ko ste na kolesu pa bo vse ok.

nekaj kolesarskih idiotov za pokusino pa si lahko tudi tukaj ogledas

Invictus je izjavil:

Ker ti fizika s svojo kinetično energijo in trdoto materialov ni preveč jasna, še enkrat.

Meh. Očitno predvsem tebi ni jasen preprost koncept vzrok-posledica.

Kaj b'ti člouk po tem sploh še kej razlagu...

uio ::

Ne vem zakaj bi blo zlo važn zakaj po drugi strani vozi. Če gre čez prehod nima veze, moraš ustavt. Sej pešcu tut ne rečeš tistim z desne ej fak sej po napačni strani hodi, pa gre čez zebro.

V križišču mislim da nima veze s katere strani prideš, sej moraš itak včasih čez cesto in ostalo, ma isto prednost tako kot vsi pešci in ostali, ki prihajajo z vseh strani, ko je zelena luč.

Vsekakor si kriv. On lahko dobi samo kazen za vožnjo po napačni strani med vožnjo po cesti oz pločniku, ne pa v križišču.

Mislm a ni logično, da nima veze s katere strani prideš čes križišče.

uio je izjavil:

Za večino primerov to sicer drži, še zdaleč pa ne za vse, kot je bilo v tej temi že povsem zadovoljivo večkrat pojasnjeno. Kako, jaz ne mislim še enkrat razlagat - če te zanima, si boš že poiskal.

Oki ::

To, da kolesarji ogrožajo sami sebe, ker niso sposobni upravljati s svojim (skrajno nevarnim) vozilom, ni in ne more biti odgovornost mimoidočih.

Pa jype, ko boš svojega sina učil kolesa, mu tudi povej, da zanj ne velja nobena rdeča luč, čelada in podobne nubuloze. Sploh, če kje zagleda eno tono in pol težek kup pleha. Mu reci naj zapelje na cesto. Direktno, brez ustavljanja, pred to tono in pol pleha. Bom pripravil roko že na rikverc.

Dober dan ::

Jaz bi kolesarjenje po glavnih cestah strogo prepovedal. Naj se narod goni po stezah, v postelji, ali pa hodi peš. Večina še hodit ne zna, kaj šele da bi se vozli s kolesi.. Dokler sem v avtomobilu, me ti čudaki še ne motijo. Moti me, da kolesarji blesavi ne vedo, da jih lahko s tovornjakom pofuram ko piksno in da 25 ton ne morem ustaviti v trenutku.. Če mi kdaj kdo pade pod tovornjaka... Zanj ne bo zakona, jaz bom pa vseeno čez nekaj let prišel iz aresta!.

Dober dan> Jaz bi kolesarjenje po glavnih cestah strogo prepovedal.

Jaz pa vožnjo z avtomobili (kjerkoli), ker je prenevarna.

Dober dan> 25 ton ne morem ustaviti v trenutku..

Torej moraš voziti tako počasi, da imaš čas za zaviranje tudi v najbolj nemogoči situaciji.

Oki> Pa jype, ko boš svojega sina učil kolesa, mu tudi povej, da zanj ne velja nobena rdeča luč, čelada in podobne nubuloze.

To sva se že zmenila. Zanj, enako kot zame, čelada po 14. letu ni obvezna, prej jo mora pa nositi samo pred policisti.

Da jo bo nosil ves čas, tako kot jaz, je pa tudi jasno.

Pa XC90 mu bom kupil, da se bo lahko zaletaval v vaše Q7.

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Da navržem eno kost vsem, ki trdite, da kolesarji ogrožajo ostale udeležence (predvsem avtomobiliste). Se tudi nanaša na eno včerajšnjo debato na enem pikniku, kjer se je izkazala splošna netoleranca slovenskih voznikov do šibkejših v prometu.

Za vsakodnevno vožnjo otroka v vrtec in nazaj, za v službo, po opravkih v mestu in za v trgovino si bom kupil tole:

Tako bom lahko brez skrbi vozil po slovenskih cestah. Prav tako mi ne bo treba več biti toliko pozoren na dogajanje v prometu in bom lahko med vožnjo telefoniral, drk** radio, si urejeval frizuro, prebiral časopis in počel številne druge stvari, saj vemo, da je v današnjem svetu čas najvažnejša dobrina. Hkrati bom lahko popolnoma brez skrbi, saj vem, da sem maksimalno poskrbel za varnost sebe in svoje družine. Vsi vemo, da je na slovenskih cestah vse preveč objestnih norcev, pri čemer še posebej prednjačijo kolesarji.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

lukaz ::

Komot. Dokler boš peljal po svojem pasu in ne boš oviral prometa te podpiram ;)

gzibret je izjavil:

Za vsakodnevno vožnjo otroka v vrtec in nazaj, za v službo, po opravkih v mestu in za v trgovino si bom kupil tole:

Če se boš z njim vozil po pravilih, seveda, izvoli. Samo se mi zdi, da boš hitro spoznal, da je zadeva malce nepraktična. :D

Če pa misliš skozi slabe primere zagovarjat očitno nespoštovanje CPP predpisov zgolj zato, ker "so vozniki tut brez kulture!!!11!", pa GTFO!

Gathish ::

Baje težko dobiš parking v cityparku za tole...

Ni panike, si ga nardiš u 20 sekundah.

noraguta ::

gzibret je izjavil:

Da navržem eno kost vsem, ki trdite, da kolesarji ogrožajo ostale udeležence (predvsem avtomobiliste). Se tudi nanaša na eno včerajšnjo debato na enem pikniku, kjer se je izkazala splošna netoleranca slovenskih voznikov do šibkejših v prometu.

Tako bom lahko brez skrbi vozil po slovenskih cestah. Prav tako mi ne bo treba več biti toliko pozoren na dogajanje v prometu in bom lahko med vožnjo telefoniral, drk** radio, si urejeval frizuro, prebiral časopis in počel številne druge stvari, saj vemo, da je v današnjem svetu čas najvažnejša dobrina. Hkrati bom lahko popolnoma brez skrbi, saj vem, da sem maksimalno poskrbel za varnost sebe in svoje družine. Vsi vemo, da je na slovenskih cestah vse preveč objestnih norcev, pri čemer še posebej prednjačijo kolesarji.

ne boš registriral tega za na cesto.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Malajlo ::

uio je izjavil:

Ne vem zakaj bi blo zlo važn zakaj po drugi strani vozi. Če gre čez prehod nima veze, moraš ustavt. Sej pešcu tut ne rečeš tistim z desne ej fak sej po napačni strani hodi, pa gre čez zebro.

V križišču mislim da nima veze s katere strani prideš, sej moraš itak včasih čez cesto in ostalo, ma isto prednost tako kot vsi pešci in ostali, ki prihajajo z vseh strani, ko je zelena luč.

Vsekakor si kriv. On lahko dobi samo kazen za vožnjo po napačni strani med vožnjo po cesti oz pločniku, ne pa v križišču.

Prehod za pešce je _za pešce_, ne kolesarje. Kolesar, ki potiska kolo ob sebi, je pešec. Čez prehod gre lahko v poljubno smer, prav tako pa ga, počasnega, vozniki opazimo.
Kolesar, ki zapelje s pločnika na prehod za pešce iz napačne strani pri 20 ali več km/h, naj ima ob vedenju, da dela neumnosti, še dodatno v mislih, da ga bo kak voznik prepozno zagledal.
Kjer kolesarska steza prečka cesto, je zraven (ponavadi) še prehod za pešce. Na cesti narisane črte se ne zlijejo v enoten prehod. Res ne vem, kaj lahko povzroči metamorfozo kolesarja v pešca (dokler ne sestopi s kolesa; ravno tako voznik avtomobila postane pešec, ko stopi iz avta).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

To je tko nekak kot voznik postane invalid, ko se znajde na parkirišču za invalide, ali pa ko parkira na pločniku oziroma kolesarski stezi. Avtomagično.

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Če ni invalid fizično, je pa vsaj psihično ;((

Mhm. To nam je itak vsem lastno.

Jaz sem včasih tudi upošteval predpise, potem sem pa ugotovil, da je za vse bolje, če ne upoštevam nobenega, razen četrtega člena.

noraguta ::

jype je izjavil:

To je tko nekak kot voznik postane invalid, ko se znajde na parkirišču za invalide, ali pa ko parkira na pločniku oziroma kolesarski stezi. Avtomagično.

in nihče ne zagovarja parkiranja na pločniku. zato obstajajo druge teme, tukaj gre zato da se nekateri koleaarji, in ti se ponašaš stem, nendržitw cpp. tko da spizdi v svojo temo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

ttommy ::

No, avtomobilist naprimer prehiteva v škarje, prekorači nedovoljeno hitrost, telefonira med vožno in ni 100% posvečen vožnji, je vse OK? Ko pa pride do dogodka, ko kolesar ne pripelje po pravi strani in ga avto zadnji čas opazi, je pa tu vojna..
Dajte se malo zresnit vsi skupaj. Jaz vsakega avtomobilista, ki mi ustavi da grem čez prehod pozdravim. Če mi pa ne ustavi, pa tudi ne norim, saj se pripeljem do prehoda s takšno hitrostjo, da se lahko takoj zaustavim. Itak pa ko se pripeljem blizu križišča, si v sekundi ogledam promet in takoj vem kam je kdo namenjen, kje je nevarnost in ali moram ustaviti, ali nadaljevati vožnjo. Še preden pa zapeljem čez cesto, dvakrat pogledam v vsako smer. Ko bo vsak šofer imel tak sistem, bodo na tem forumu samo še debate o porabi goriva, o dobrih gumah itd...
Gamer

ttommy je izjavil:

No, avtomobilist naprimer prehiteva v škarje, prekorači nedovoljeno hitrost, telefonira med vožno in ni 100% posvečen vožnji, je vse OK?

Seveda ni. No, razen seveda v glavi tistih tule gor s kognitivno disonanco.

Mate prekleto hudo konkurenco, če lahko rečem...;((

Zakaj se pol tok bunite nad praktično neškodljivimi kolesarji, ne pa nad bolj perečimi problemi?

Ja zato vendar, ker skos v grape zavijajo, k jim izza nepreglednih ovinkov na avtocesti skos vštric vozijo po trije kolesarji!

thramos je izjavil:

Zakaj se pol tok bunite nad praktično neškodljivimi kolesarji, ne pa nad bolj perečimi problemi?

Zakaj se pa folk pritožuje, da mu windowsi štekajo, in to kar v temi "Windowsi mi štekajo!". Hudiča, le kaj jim je! :O

Če bi folku gorel računalnik, oni bi se pa sekiral zaradi štekanja windows, bi bilo nekako primerljivo s tem, da vozniki avtomobilov letno pobijejo n ljudi, mi pa se ubadamo z jypetom v rampi.

Ne ravno bistro.

thramos je izjavil:

Če bi folku gorel računalnik, oni bi se pa sekiral zaradi štekanja windows, bi bilo nekako primerljivo s tem, da vozniki avtomobilov letno pobijejo n ljudi, mi pa se ubadamo z jypetom v rampi.

Ne ravno bistro.

Cry me a river. Odpri si svojo temo, pa tam notri rešuj mlade tjulenjčke izpod buzdovanov. Kdo pa si ti, da boš govoril, o čem se naj debatira in o čem ne?

Razpravljat o kulturi kolesarjev tule gor je kljub vsemu bolj produktivno kot pa ploskat bebcem, ki še kolesa ne znajo vozit brez da ne bi mimogrede kršili kupa CPP predpisov. Če se ti to ne zdi pomembno, se pritoži onemu, ki ti drži pištolo na čelu da bereš tole temo... :))

Vi kar, sam pač izpadete kot skupina jokic. Grdi grdi kolesarji vam vzamejo 2 min na poti v službo, pa še glavo morate obračat zarad njih.

Grdo je, da iz mentalnih in telesnih invalidov briješ norce. Vsi pač ne morejo peš ali s kolesom.

thramos je izjavil:

Vi kar, sam pač izpadete kot skupina jokic. Grdi grdi kolesarji vam vzamejo 2 min na poti v službo, pa še glavo morate obračat zarad njih.

No, ker me moderatorji opozarjajo pred nazivom, za katerega mi je pravzaprav vseeno, se bom, khm, lepše izrazil, da le ne boš ostal brez odgovora. Sem prijazen, kajne?

Očitno ne razumeš najbolje cele zadeve. Sej si sledil temi, ne? Ne gre se za morebitni hassle. Gre se za namerno neupoštevanje CPP pravil s strani nekaterih kolesarjev ter za tiho podporo, ki jim jo dajete vsi, ki se oglašate z argumenti tipa "sej ni nč tazga/sej te ne more poškodvt/kva ste jokice/bogi k morš glavo obračat"".

To je neumnost. Prometna pravila so prometna pravila in če se jih niste sposobni držat peš/na kolesu/v avtu/v avionu, se ne vozite z njimi, namesto da ogrožate sebe in druge okoli sebe. Še najmanj pa imate pravico vzvišeno trdit da ena pravila za vas ne veljajo, ker "vi veste bolje".

In če se bo en jype obnašal tako, kot je zgoraj opisano, se bo tudi en reader tule gor jokcal, kako to ne gre.

Naša pravica do svobode gibanja je torej omejena zato, da se tebi lažje jebe, kje voziš s svojo nevarno napravo?

Kok bo zabavno, ko bo enkrat en biciklist dal ZPrCp na ustavno presojo in se bo ugotovilo, da je reč protiustavna, ker neupravičeno diskriminira.

jype je izjavil:

Naša pravica do svobode gibanja je torej omejena zato, da se tebi lažje jebe, kje voziš s svojo nevarno napravo?

Niti ne. Ti se zaradi mene lahko mirno vržeš pod valjar, če ti paše. Če slučajno preživiš, pa le glej da boš zajokal policaju, ko ti bo baraba vehementno napisal kazen zaradi fijakanja s kolesom po gradbišču, kjer je gibanje nezaposlenim prepovedano. But, but...svoboda gibanja!?!

jype je izjavil:

Kok bo zabavno, ko bo enkrat en biciklist dal ZPrCp na ustavno presojo in se bo ugotovilo, da je reč protiustavna, ker neupravičeno diskriminira.

Še jest se bom smeju s tabo, tako bo zabavno. Ko bo en biciklist končno kej takega tudi naredil. Pa očitno ne zmorete zlobirat niti ene take ušive trivialnosti, kot je tisti tvoj omiljeni most.

Zgodovina sprememb…

reader> Pa očitno ne zmorete zlobirat niti ene take ušive trivialnosti, kot je tisti tvoj omiljeni most.

Sej je že zlobirana, ampak te reči grejo pri nas počasi.

Sej je trajal 40 let, da se je most naredu, IMO prej kot v 100 letih ne moreš računat, da bodo drugač črte narisali čezenj.

reader> But, but...svoboda gibanja!?!

Ja, ane. Kr nenadoma so ene ceste rezervirane za motorna vozila, ko da smo v kakšni razredni družbi.

Zgodovina sprememb…

-lol- ::

reader je izjavil:

To je neumnost. Prometna pravila so prometna pravila in če se jih niste sposobni držat peš/na kolesu/v avtu/v avionu, se ne vozite z njimi, namesto da ogrožate sebe in druge okoli sebe.

Čisto preprosto je, če imaš težave s pozornostjo in vožnjo avtomobila, ga ne vozi. Ogrožaš vse okrog sebe. Ni problem v kolesarjih, problem je, da vozniki preprosto ne razumejo, da z avtomobilom pride vecja odgovornost kot jo ima kolesar. In ko boš "nagazil" kolesarja zaradi NJEGOVE kršitve CPP, bosta oba dobil kazen, ti pa še odškodninsko tožbo, ki sicer ne bo tako visoka (v primeru, ki ga je dal jype, 30% od zahtevane vrednosti), še vedno pa te bo to stalo nekaj jurčkov evrov. Vseeno kdo je imbicil, kako vozi itd. TI kot potencialno najnevarnejsi udeleženec v prometu, moraš poskrbeti, da nisi nevaren drugim, ravno tako kot mora kolesar poskrbeti, da ni nevaren pešcem. Ne razumem, kako nekateri ne razumete osnov obnašanja v prometu, za zraven se pa še selektivno sklicujete na CPP, prav smešno).

Vsa obscenost vozniskega zagovarjanja je nekje na nivoju: jaz sem tako velik filantropist, vse bi dal revežem, ampak najprej naj pa sami zase poskrbijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: -lol- ()

Resno, kje vas najdejo. :)) Saj bi še kaj napisal, pa tako ali tako očitno ne boš razumel.

reader je izjavil:

No, ker me moderatorji opozarjajo pred nazivom, za katerega mi je pravzaprav vseeno, se bom, khm, lepše izrazil, da le ne boš ostal brez odgovora. Sem prijazen, kajne?

Očitno ne razumeš najbolje cele zadeve. Sej si sledil temi, ne? Ne gre se za morebitni hassle. Gre se za namerno neupoštevanje CPP pravil s strani nekaterih kolesarjev ter za tiho podporo, ki jim jo dajete vsi, ki se oglašate z argumenti tipa "sej ni nč tazga/sej te ne more poškodvt/kva ste jokice/bogi k morš glavo obračat"".

To je neumnost. Prometna pravila so prometna pravila in če se jih niste sposobni držat peš/na kolesu/v avtu/v avionu, se ne vozite z njimi, namesto da ogrožate sebe in druge okoli sebe. Še najmanj pa imate pravico vzvišeno trdit da ena pravila za vas ne veljajo, ker "vi veste bolje".

In če se bo en jype obnašal tako, kot je zgoraj opisano, se bo tudi en reader tule gor jokcal, kako to ne gre.

Lej, jype je neškodljiv. Čeprav se ne strinjam z vsem njegovim početjem, predstavlja bistveno manjšo nevarnost za okolico, kot jo predstavlja avtomobilist. Tudi zaradi vseh posrednih vplivov avtomobila na okolje, je vsak kolesar na cesti ne glede na upoštevanje cestno prometnih predpisov bistveno boljša izbira.

Tiho podporo jim dajemo zaradi dejstva, da bi bilo življenje praktično vseh, če se vas jutri večina namesto za volan vsede na kolo, boljše.

Sej štekam, mal te zaboli ego, ko se minuto pelješ 30 za kolesarjem. Mal te stisne, ko čakaš na rdeči, kolesar pa švigne mimo. A glede na vsesplošno neupoštevanje pravil s strani kolesarjev in statistiko prometnih nesreč, je jasno, kje je resničen problem. Posledično je jokanje v imenu varnosti na cesti s strani avtomobilistov glede brezobzirnih kolesarjev, vredno vsaj krajšega krohota.

Sej, privoščite si, sam ne se čudit odzivu.

thramos je izjavil:

Lej, jype je neškodljiv.

Nasprotno.

thramos je izjavil:

Tiho podporo jim dajemo zaradi dejstva, da bi bilo življenje praktično vseh, če se vas jutri večina namesto za volan vsede na kolo, boljše.

Vas? Misliš, nas? Drugače pa niti nikoli nisem trdil nasprotno.

thramos je izjavil:

Posledično je jokanje v imenu varnosti na cesti s strani avtomobilistov glede brezobzirnih kolesarjev, vredno vsaj krajšega krohota.

Se boš krohotal tudi, ko bo jype ležal na urgenci z razbito bučo, ko ena uboga mama nekoč pač ne bo predvidela njegove trenutne "neškodljive" neumnosti?

Taka je namreč realnost, pa vaša filozofska izvajanja gor ali dol.

Zgodovina sprememb…

reader> Se boš krohotal tudi, ko bo jype ležal na urgenci z razbito bučo, ko ena uboga mama nekoč pač ne bo predvidela njegove trenutne "neškodljive" neumnosti?

Saj se bom jaz. Ti ne razumeš. Če za trenutek neham trolat, ti lahko jasno povem takole:

Da je spoštovanje prometnih predpisov tako zelo nujno, je predvsem zabloda tistega, katerega stroj tehta več kot tono in se premika s hitrostjo, pri kateri stroja v kaosu prometa niti računalnik ne more obvladati, pa ima vsaj stokrat manjši reakcijski čas. Ljudje imajo možnost odstopanja prednosti, izmotavanja iz zoprnih situacij in skrbi za druge udeležence le do določene gibalne količine, ki je še obvladljiva. Na kolesu se jo sicer da preseči, ampak je izjemno težko. V avtomobilu se da ostati pod to mejo, ampak je v resnici še veliko težje.

Zato je prav, da se vsem pešcem, kolesarjem, rolarjem in židom popolnoma jebe za predpise, vozniki pa morajo upoštevat ne le predpise, ampak se tudi podrediti vsem ostalim udeležencem v prometu. Fino je, da se tako obnašaš, ni pa lepo od tebe, da zmerjaš ljudi, ki razumejo razmerja tveganja v prometu.

No, zdej pa lahko naprej trolam: A boš volu zame, k bom na trošarine za gorivo obesil kolesarski tolar za izgradnjo paralelnega kolesarskega avtocestnega križa?

dzinks63 ::

Največ se piše o tem, da je kolesar bistveno manj nevaren v prometu kot drugi motorizirani udeleženci. To je res. Vendar kolesar kateri krši cpp pravila po tekočem traku je najbolj nevaren samemu sebi. In potem le ta pričakuje, da bodo drugi pazili nanj, pa kakorkoli bo z namenskim kršenjem pravil izzival svojo usodo v prometu. Velikokrat se to da, kolesarje se pazi kolikor se da, vendar pa pride do situacije, ko se ne da ali se kolesarja preprosto spregleda, lahko pride do katastrofe, če že ne do tragične, bo pa ves v gipsu. Torej kolesarji naj v prvi vrsti pazijo nase, tudi drugi pazijo njih, toda voziti se v prometu neodgovorno in zahtevati v zameno popolno varnost, to pa preprosto ne gre.

dzinks63> In potem le ta pričakuje, da bodo drugi pazili nanj,

To ni res. (Pričakujem pa, da boste pazili na otroke in dementne starčke na biciklih ali v supergah, ne glede na to kje v prometu se pojavijo.)

dzinks63> Torej kolesarji naj v prvi vrsti pazijo nase,

To nikakor ne pomeni, da morajo upoštevati katerekoli predpise ali zakone, razen fizikalnih.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Če za trenutek neham trolat, ti lahko jasno povem takole:

Tule sem te nehal brat. Najbrž se spet opravičuješ za namerno nespoštovanje pravil, ki bi se jih moral držat, kaj?

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

To nikakor ne pomeni, da morajo upoštevati katerekoli predpise ali zakone, razen fizikalnih.

Za opozorilo drugim. Obstaja manjši problem pri tejle naivni teoriji, in sicer v obliki Zakona o varnosti cestnega prometa.

Upam pa, da ima jype podobno mnenje tudi o predpisih, ki se tičejo npr. plačevanja davkov. V tem primeru nam bodo njegove neumnosti vsaj nekaj časa prihranjene.

reader je izjavil:

Nasprotno.

Ok, kako pa je škodljiv? V primerjavi z avtomobilistom?

reader je izjavil:

Vas? Misliš, nas? Drugače pa niti nikoli nisem trdil nasprotno.

Vas, ja.

reader je izjavil:

Se boš krohotal tudi, ko bo jype ležal na urgenci z razbito bučo, ko ena uboga mama nekoč pač ne bo predvidela njegove trenutne "neškodljive" neumnosti?

Taka je namreč realnost, pa vaša filozofska izvajanja gor ali dol.

Ne. Jype bi, če bi imel nesrečo, razbil predvsem svojo glavo. Avtomobilisti praviloma razbijajo druge. Poleg tega svoje vožnje ne bazira na predvidevanjih ostalih v prometu.

Realnost je takšna, da kolesarji povzročijo bistveno manj nesreč, z bistveno manj škode, kot avtomobilisti.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14223027 (15854) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552927 (46216) BigWhale
»

Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
23340295 (36354) jype

Več podobnih tem