» »

Bučanje motorja

Bučanje motorja

jalovec09 ::

Novi problemi, ki niso bili tolk izraziti pred 3 leti, novi komplet izpušni sistem od gibljive cevi do zadnjega lonca. Avto je med vožnjo preglasen, buči iz izpušnega lonca, le ta je nov, nimam pojma kaj je vzrok za ta hrup, ki je močnejši od bratove ibize 1.9 TDI, ki tega bučenja ni.

Zanima me kateri motorni del bi lahko povzročal to bučenje. Motor je tudi glasen, kot dizl.
Motor je 1.4 16v (VAG), za seboj ima že veliko kilometrov

Siddh ::

Tale motor ni ravno znan po zanesljivosti...

hojnikb ::

tankaš 100 oktanca ?
#brezpodpisa

95
Olje 10w40
Enostavno preglasen je kot da bi mel 5.0 motor s tremi izpušni lonci.
Vem, da motor ni biser, sam je redno vzdrževan.

100ko nalij noter, ker je to precej navit motor..
#brezpodpisa

jype ::

A je ta glasnost samo pri specifični hitrosti?

za TSI se priporoča vsaj 98 oktanc..
#brezpodpisa

avto je star 13 let.

pol ni TSI... :) Mea culpa

Jah razdret stvar in pogledat kaj ne štima. Tule lahk sam ugibamo
#brezpodpisa

heero ::

lahko je izpuh nov ce je nekvaliteten lahko takoj poci.
izpusni kolektor ?
giblija cev ? (tudi ce je nova)

to vse štima, je pa izpušni od novaka.

SkIDiver ::

Tukaj je tvoj odgovor na bučanje. Novakov izpušni lonec;) Sem tudi sam dal gor od Novaka, ker nisem imel časa iskati primerne zamenjave. Od takrat dalje je zvok, da se počutim kot, da bi vozil vsaj 3.0 motor:)) Na začetku nisem bil zadovoljen in me je motilo, sedaj sem že obupal, ker je še glasnejši kot je bil prej. Je pa glasen samo, če se konkretno razgreje.

Dušenje zvoka pri njihovih loncih zgleda ni ravno največji biser.

Ja ni kaj, hočeš podpret lastni domači proizvod potem pa dobim s*anje.

Vikking ::

Lahko je problem prav v izpušnem sistemu. Če je vozilo imelo v originalu resonator (ponavadi je to sredinski lonec , pred zadnjim loncem, ki je namenjen prav temu da pobere večinoma hrupa). Pa ga sedaj ni več oz. resonator ni pravilne izvedbe bo prihajalo do prekomernega hrupa ki je zelo izrazit.

dzinks63 ::

Vprašanje v kakšnem stanju je katalizator, če se je cel sesul v prah, po 13 letih je to normalno, kot da ga ni in gredo izpušni plini direktno skozi v lonec, sam katalizator zelo upočasni izpušne pline in če je prazen, bo zvok precej drugačen, glasnejši kot bi lahko bil.

SkIDiver ::

V mojem primeru je nov samo izpušni lonec pa je podobna zgodba. Menda (to je baba čula, baba rekla) so novakovi sistemi nekoliko glasnejši.

s6c-gEL ::

Meni je prav Novakov sistem zdržal veliko več, kolikor je predvidena življenja doba izpuha :D.

OP
motor prižgi, daj vozilo na dvigalko in poglej, od kod najbolj ropota.
Kdo ti je menjal izpušni sistem ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Novak v LJ tam poleg Petrola

Buggy ::

preglej ce je spoj z gibljivo cevjo narejen ok oz. ce je gibljiva cez (tkanina) napokana (ima vec plasti zate se tezko vidi). Najbolje da dvignes in preveris. Zadaj zapri izpuh in glej ce se bo kaj videlo oz bolje slisalo. Sam sem imel take tezave ker so mi novo (aftermarket) gibljivo cev prisvasali prevec pod kotom in je bila skozi nategnjena, tako da je zelo kmalu zato popustila, zvok pa je bil kot od tanka. Sem pa na prejsnem avtu imel problem z novim originalnim nadomestnim delom. Zadnji lonec, ki je bil fabrisko deformiran (prekat je bil delno zabit/presvasan) je bila pa kontra situacija tvoji...avto tih ko miska nikamor sel pa se pregreval se je :8)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

"Lasje" iz izpušnega lonca?

Oddelek: Na cesti
313277 (2031) Dimnik
»

Cena mehanika (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5113844 (11765) korenje3
»

kje je pocen servis za auspuh v ljubljani

Oddelek: Loža
1215494 (15304) Phoebus
»

Avto - pri menjavi izpuha so me nateg.... ?

97466 (7059) MadMax
»

Sportni auspuh za Focusa?

193345 (3086) Sunna

Več podobnih tem