» »

Težave z LibreOffice na Kubuntu 14.04

Težave z LibreOffice na Kubuntu 14.04

Tamius Han ::

Torej, v LibreOffice (predvsem Writer) imam težave z 'mrtvimi tipkami' (za naglaševanje in podobno). Ko se program zažene, dela vse lepo in prav, kakor hitro pa okno izgubi fokus, mrtve tipke nehajo delati in naglaševanje postane nemogoče. Tukaj velja omeniti, da mrtve tipke še vedno delujejo dobesedno v vsakem drugem programu.

Internet za to težavo ponuja več "rešitev," ki to niso:

1. sudo apt-get uninstall libreoffice-kde — Težave to ne reši: mrtve tipke še vedno ne delujejo (lahko bi rekli, da so prav zares mrtve). Spremeni se le vmesnik: iz nečesa, kar vsaj upošteva mojo sistemsko barvno shemo v oni Javin privzeti Nimbus, ki se za sistemske barve pač ne zmeni. Imel sem en problem, sedaj imam dva.

2. sudo apt-get install libreoffice-gnome (ampak še vedno brez libreoffice-kde) — To težavo z mrtvimi tipkami bolj kot ne reši: črke lahko naglašujem ne glede na to, koliko drugih oken se dotakne kazalec moje miške. Seveda pa te teme ne bi bilo, če se tudi tu ne bi pojavila nova težava. Manjka namreč menijska vrstica — očitno nekdo ne mara 'gumb v naslovni vrstici' sloga menijske vrstice. (Ob tej nastavitvi večji del programov, pa tudi če so GTK, menijsko vrstico zapakira v en ličen knof v naslovni vrstici. Nekateri programi nekaj jamrajo in menijsko vrstico kljub temu obdržijo. In potem je tu LibreOffice, ki je kot oni otrok, ki razbije kako stvar samo zato, da je ti ne bi mogel imeti. Normalen slog menijske vrstice ni sprejemljiv 'workaround').


Libreoffice potem dela probleme še pri uporabi miškinega koleščka: ko začnem vrteti kolešček, začne Writer scrollati po straneh. Ko neham vrteti kolešček, pa ima Writer tako zoprno navado, da nadaljuje s scrollanjem tudi še kakšno minuto po tem, ko sem nehal vrteti kolešček. To je bolj ali manj nesprejemljivo obnašanje. Scrollanje s scrollbarom je mogoče in dela skorajda brez težav: edina težava je to, da moram uporabljati scrollbar kot kakšen prastar dementen podložnik iz časov, preden je bil izumljen (miškin) kolešček.

b3D_950 ::

za začetek lahko probaš z novim userjem (poglej v sistemskih nastavitvah, kjer lahko kreiraš nov račun za prijavo).

potem lahko odstraniš libreoffice in ga ponovno namestiš
sudo apt-get remove --purge libreoffice*
sudo apt-get autoremove


zadnjo verzijo dobiš na https://sl.libreoffice.org/
in poženeš
sudo dpkg -i *.deb


ali preko software centra oziroma
sudo apt-get install libreoffice


potem ti ostane še menjava distribucije (prej lahko testiraš z live usb/dvd), če ti vse dela kot pričakuješ in pa navodila: http://userbase.kde.org/ComposeKey


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1061177885 (46724) poweroff
»

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

Oddelek: Operacijski sistemi
455399 (3341) b3D_950
»

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Operacijski sistemi
813182399 (148338) Icematxyz
»

[UBUNTU 10.04] GRUB se ne postavi

Oddelek: Operacijski sistemi
335363 (5147) matijaz74
»

Izšel LibreOffice 3.3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
8422004 (17248) System

Več podobnih tem