» »

Modern feminism (#2)

Modern feminism (#2)

Temo vidijo: vsi
««
10 / 14
»»

jype ::

fartman> dajmo se osredotočat na večje probleme :)

Ja, dajmo: Večji problem je, da v imenu "napredka" stran mečemo kapacitete celotne vrste.

SimplyMiha> Torej le priznavaš, da sta seksualna orientacija in identiteta zgolj socialna konstrukta?

"Priznavam?"

To je dejstvo že od pamtiveka. Komot moškega vzgojiš v žensko in žensko v moškega. Zgodovina popisuje neomejeno količino situacij, ko je celotno družbo krepko odvleklo v eno ali drugo smer, danes imamo pa itak v živo kar vse, od t.i. metroseksualne kulture pa vse do militantnega islama, ki ženske uči, kako se psihološko pripraviti za pravilno žrtvovanje za islam, hkrati.

noraguta> Glede gonad je kar precej precizna zadeva.

Ja, ampak to ne spremeni dejstva, da so ženske, ki so obsedene s fitnesom, močnejše od 90% moške populacije. Tudi bolj nezdrave in z manjšo pričakovano življensko dobo, tako da so resnično bolj podobne moškim, kot ženskam.

koramberger> Ja, pa marjetica lahko pleza pa dela salte, če ima pravo vzgojo. Dej ne bluzi no. Ženske so šibkejše od moških.

Ne, niso. Sprijazni se že enkrat, da so najmočnejše ženske močnejše od velike večine moških in torej marjetica očitno _lahko_ pleza in dela salte.

ohnowhy ::

SimplyMiha je izjavil:

Počakaj, da razvijemo umetno zavest.

Prav, bomo počakali, potem pa pljuvaj, ko se bo Skynet ozavestil, odigral Križec-krožec in Dan potem na osnovi realnega modela s programom P-1, da se (ne) splača enostransko aktivirati nuklearnega orožja ;)

koramberger ::

jype > Sprijazni se že enkrat, da so najmočnejše ženske močnejše od velike večine moških

Ja in Alpe so enako visoke kot Himalaja, ker je Mont Blanc višji od 99% terena v Himalaji. Your logic is fault.

Jarno ::

jype je izjavil:

Ja, dajmo: Večji problem je, da v imenu "napredka" stran mečemo kapacitete celotne vrste.

Nimaš rešitev za globalne probleme te vrste. Sploh pa ne v območjih prenaseljene revščine.
Če jih imaš, nam jih prosim razloži.:)

Konkretno v Sloveniji eksplicitno navedi spremembe (npr. šolskega sistema), ki bi te izgubljene kapacitete ohranjale. Prosim, da si malce dolgovezen in konkreten.

stjan ::

Glede na to da se islam širi po Evropi takšne razprave kmalu ne bodo več smiselne.

Glede umetne inteligence me je strah, da ko bo ta stroj prebral vaše zapiske, dneva potem za človeka ne bo več.

SimplyMiha ::

Takole se protestira:

Vivienne Westwood drives tank to Cameron's home in fracking protest

Feministke in feministi, učite se!

Invictus ::

koramberger je izjavil:

jype > Sprijazni se že enkrat, da so najmočnejše ženske močnejše od velike večine moških

Ja in Alpe so enako visoke kot Himalaja, ker je Mont Blanc višji od 99% terena v Himalaji. Your logic is fault.

Vprašaj malo tipe, ki so jih prebutale ženke.

Dostikrat je vzrok fizičnega nasilja v družini tudi ženska ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype je izjavil:

Sprijazni se že enkrat, da so najmočnejše ženske močnejše od velike večine moških in torej marjetica očitno _lahko_ pleza in dela salte.

Mislim, ja, v čem imate problem?
Verjamem, da so bolj pametne in (hkrati) tudi (psihično kot tudi fizično) močnejše ženske od mene.
Ker sem, recimo, povprečen, pa še nisem opazil, da bi povprečna ženska bila fizično močnejša od mene.
Ostalega ne upam primerjati, si raje prihranim razočaranje :)
Pa nisem jaz nek Hulk ali Mr. Hyde s Hawkingovimi možgani :)
Madonca, tule ste pa visoko leteči, če ste unikatni na globalni ravni, vsa čast že za tolikšno prevzetnost, sam sem precej bolj skromen :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

Jarno> Konkretno v Sloveniji eksplicitno navedi spremembe (npr. šolskega sistema), ki bi te izgubljene kapacitete ohranjale. Prosim, da si malce dolgovezen in konkreten.

Komplicirano je, ta forum pa žal precej nedorasel takšni debati. Vsekakor je pomembno, da se že otrokom pravilno razloži, da bo njihova družbena vloga odvisna predvsem od tega, kaj bodo počeli med odraščanjem, ker bodo njihova telesa, predvsem možgani, zrastli v bistveno različna.

koramberger> Ja in Alpe so enako visoke kot Himalaja, ker je Mont Blanc višji od 99% terena v Himalaji. Your logic is fault.

Ne. Ti trdiš, da so Alpe _nižje_ od Himalaje, čeprav to ne drži popolnoma.

fartman> Ker sem, recimo, povprečen, pa še nisem opazil, da bi povprečna ženska bila fizično močnejša od mene.

Saj ni. Ampak povprečen moški in povprečna ženska ti ne povesta ničesar niti o ekstremih, niti o distribuciji.

fartman> Madonca, tule ste pa visoko leteči, če ste unikatni na globalni ravni, vsa čast že za tolikšno prevzetnost, sam sem precej bolj skromen :)

Nismo. Trditi, da torej ni nihče, je precej prevzetno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Saj ni. Ampak povprečen moški in povprečna ženska ti ne povesta ničesar niti o ekstremih, niti o distribuciji.

Pa zakaj bi mene zanimali ekstremi? Normalna distribucija (česa natančno, fizične/psihične moči) je verjetno tiste zvonaste oblike ali kaj si naj začnem s tem? Pač vzemi ekstreme, najšibkejši moški na svetu vs. najmočnejša ženska na svetu, če želis, ampak kakšno uporabno vrednost ima zate ta primerjava?

tupee ::

jype, a ti za zajtrk bereš komunistično, psevdo znanstveno literaturo, kot npr:

Franz Boas is often regarded as the grandfather of modern anthropology. He was an ardent anti-Darwinist and dedicated his entire career to assaulting the idea that race was a primary source of the differences found in mental or social capabilities of human groups. Boas developed the concept of culture which would expunge race from the literature of social science.

Stephen Jay Gould intellectual in the field of anthropology who pushed the Boasian worldview. Gould was a vocal opponent of evolutionary approaches to human behavior. In 1981, Gould authored The Mismeasure of Man where claimed that craniometry and psychological (IQ) testing were "unfounded" theories developed from the belief in biological determinism. In 1996, Gould released a second edition of his book wherein he challenged the methodology of Herrnstein & Murray's The Bell Curve. Throughout his career, Gould often failed to rebut arguments against his claims or simply ignored them.

Leon Kamin Kamin has long been an opponent of the idea of heritability of personal traits. In the book Not in Our Genes, which he co-authored with fellow heebs Richard Lewontin and Steven Rose, they heavily criticized sociobiology, genetic determinism, and evolutionary psychology. The book, which is informed by Marxism, is often criticized for purposely misrepresenting the views of E.O. Wilson and Richard Dawkins. Kamin also argued that there was zero heritability of IQ.

2+2=5

noraguta ::

jype je izjavil:

Jarno> Konkretno v Sloveniji eksplicitno navedi spremembe (npr. šolskega sistema), ki bi te izgubljene kapacitete ohranjale. Prosim, da si malce dolgovezen in konkreten.

Komplicirano je, ta forum pa žal precej nedorasel takšni debati. Vsekakor je pomembno, da se že otrokom pravilno razloži, da bo njihova družbena vloga odvisna predvsem od tega, kaj bodo počeli med odraščanjem, ker bodo njihova telesa, predvsem možgani, zrastli v bistveno različna.

koramberger> Ja in Alpe so enako visoke kot Himalaja, ker je Mont Blanc višji od 99% terena v Himalaji. Your logic is fault.

Ne. Ti trdiš, da so Alpe _nižje_ od Himalaje, čeprav to ne drži popolnoma.

fartman> Ker sem, recimo, povprečen, pa še nisem opazil, da bi povprečna ženska bila fizično močnejša od mene.

fartman> Madonca, tule ste pa visoko leteči, če ste unikatni na globalni ravni, vsa čast že za tolikšno prevzetnost, sam sem precej bolj skromen :)

Nismo. Trditi, da torej ni nihče, je precej prevzetno.

Glej prpel deset bab k jih najdes pa mi prpelemo deset descov. Gremo žaklje nost 30 in 50 kil pa se na konc poračuna razlika sej je simpl.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

jype > Ne. Ti trdiš, da so Alpe _nižje_ od Himalaje, čeprav to ne drži popolnoma.
Popolnoma drži. Po vseh merilih racionalnega logičnega komuniciranja. Kolo je hitrejše od pešaka. Svetloba je hitrejša od zvoka. Gepard je hitrejši od pujsa. Vsi te primeri popolnoma držijo za vsakodnevno komunikacijo, tako kot v znanosti in poljudno-znanosti itd. V nekem izjemnem primeru te stvari ne držijo. Ali pa če si trol (oziroma si nočeš priznati da se motiš). Kar ti si, in to dobro veš. Ženske so šibkejše od moških. To je dejstvo. Po vseh kriterijih.

fartman> Pa zakaj bi mene zanimali ekstremi?

Ne pravim, da te morajo zanimat. Zanimat te mora posameznik, ki ga obravnavaš, ki itak nikoli ni zares povprečen. Velika verjetnost je, da je blizu povprečju, ampak naj te to ne zavede. 10 od 10 žensk je neprimernih za rudarko, drži, ampak to ne pomeni, da je tudi 1000 od 1000 žensk neprimernih za rudarko - in ker je žensk na planetu štiri milijarde, to pomeni, da je na svetu skoraj štiri milijone žensk, ki so primerne za rudarke - od teh je morda samo en promil takih, ki si dejansko želijo bit rudarke, ampak ne morejo - torej smo čisto po nepotrebnem stran vrgli štiri tisoč rudark, samo zato, ker "tebe ne zanimajo ekstremi".

noraguta> Glej prpel deset bab k jih najdes pa mi prpelemo deset descov. Gremo žaklje nost 30 in 50 kil pa se na konc poračuna razlika sej je simpl.

Kaj bomo pa ugotovili?

koramberger> Svetloba je hitrejša od zvoka.

Ha. Na resnem faksu bi te za takšno izjavo hitro postavili na medij, po katerem zvok potuje hitreje kot svetloba.

koramberger> Vsi te primeri popolnoma držijo za vsakodnevno komunikacijo,

Za vsakodnevno komunikacijo drži večina predsodkov, ja. Resne presoje pa ne prestane _noben_.

koramberger> Ženske so šibkejše od moških. To je dejstvo. Po vseh kriterijih.

Lažeš, da bi dokazal nekaj, kar ne drži.

Zgodovina sprememb…

noraguta je izjavil:

Glej prpel deset bab k jih najdes pa mi prpelemo deset descov. Gremo žaklje nost 30 in 50 kil pa se na konc poračuna razlika sej je simpl.

Ne razumeš, ženske niso močne, ker se jih od rojstva zatira v fizikaljenju. Isto se zatira moške, tako jim ne zraste maternica. Izjemni primeri, ko gre naprimer za bolezensko stanje, samo potrdujejo da je vse to res.

Isto bi bile hruške okrogle, če jih ne bi pomaranče zatirale in silile v hruškasto obliko.

SimplyMiha ::

Saj lahko izbereš samo ženske, ki so se od rojstva ukvarjale s fizikalijami. Končne bilance to ne bo spremenilo kaj dosti. Kmetica je lahko močnejša od mestne srajce, a jo bo kmet nesel vsakič.

Zgodovina sprememb…

tupee> Isto bi bile hruške okrogle, če jih ne bi pomaranče zatirale in silile v hruškasto obliko.

noraguta> Glej prpel deset bab k jih najdes pa mi prpelemo deset descov. Gremo žaklje nost 30 in 50 kil pa se na konc poračuna razlika sej je simpl.

Kaj bomo pa ugotovili?

Bacon bi djau kolk zob ima konj.

jype je izjavil:

Ne pravim, da te morajo zanimat. Zanimat te mora posameznik, ki ga obravnavaš, ki itak nikoli ni zares povprečen. Velika verjetnost je, da je blizu povprečju, ampak naj te to ne zavede. 10 od 10 žensk je neprimernih za rudarko, drži, ampak to ne pomeni, da je tudi 1000 od 1000 žensk neprimernih za rudarko - in ker je žensk na planetu štiri milijarde, to pomeni, da je na svetu skoraj štiri milijone žensk, ki so primerne za rudarke - od teh je morda samo en promil takih, ki si dejansko želijo bit rudarke, ampak ne morejo - torej smo čisto po nepotrebnem stran vrgli štiri tisoč rudark, samo zato, ker "tebe ne zanimajo ekstremi".

Huh, sorry, res ne razumem, saj veš, nisem ravno najbolj pameten :) Kot sem že napisal danes, življenje ni potica. Mene montanistika ali rudarjenje ali kaj je to za en hec sploh ne zanimata kaj več od, hmm, eh, pustimo to. Če katero ženska zanima, prav, naj gre študirat, buildat, whatever. Če ji paše tam krampat koln, na rudniškem čelu, mislim, halo, naj gre, če ji je to tak sexy. Meni pač ni. :) Tvoj point glede 4000 žensk bi bil? Kdo jih omejuje, da grejo jest premogov prah ali da so v nevarnosti ali da imajo polomljene in črne nohtke in da ne vejo, če bodo iz jame tako enostavno prišle, kot so šle not. Pejdi, aktiviraj feministke, da opravijo tak zakon, ki onemogoča rudarjenje ženskam, če sploh obstaja :)

jype je izjavil:

koramberger> Svetloba je hitrejša od zvoka.

Ha. Na resnem faksu bi te za takšno izjavo hitro postavili na medij, po katerem zvok potuje hitreje kot svetloba.

William Robertson and colleagues from Middle Tennessee State University in the US have managed to produce "faster than light" sound, however, by putting a sound pulse through a surprisingly simple waveguide. Inside, a loop filter splits the signal along two unequal length paths, and then recombines it to produce large amounts of anomalous dispersion. As they interfere with each other, they replicate the shape of the original pulse, only farther ahead. This gives the impression that the sound has travelled farther, and thus faster, in the same space of time.

Celotna tvoja teorija je le iluzija.

Očitno imaš veliko sovraštvo do tvojega očeta in bi nas sedaj rad prepričal, da je le tvoje mnenje resnično. Spet mi sličiš na Sovjetsko ideologijo. Verjetno z istim ciljem, smrti 60 milijonov nedolžnih.

noraguta> Bacon bi djau kolk zob ima konj.

Skratka, ugotovili bi, da je ena baba od desetih močnejša od dveh decov iz moške skupine in bi bla torej najboljša ekipa taka, da zbereš teh 20 ljudi, jih razvrstiš po fizičnih sposobnostih in vzameš 10 najmočnejših, ne glede na spol?

tupee> Celotna tvoja teorija je le iluzija.

Ne. Skozi Bose-Einsteinov kondenzat se svetloba premika počasneje kot zvok.

fartman> prav, naj gre študirat, buildat, whatever. Če ji paše tam krampat koln, na rudniškem čelu, mislim, halo, naj gre, če ji je to tak sexy.

Ja fartman! Pa ti si pravi feminist! (To ni bila šala.)

fartman> Kdo jih omejuje, da grejo jest premogov prah ali da so v nevarnosti ali da imajo polomljene in črne nohtke in da ne vejo, če bodo iz jame tako enostavno prišle, kot so šle not. Pejdi, aktiviraj feministke, da opravijo tak zakon, ki onemogoča rudarjenje ženskam, če sploh obstaja :)

Da ti ne vidiš, kdo ženske omejuje, je popolnoma jasno vsakomur, ki bere to temo. Nekateri nismo tako zelo nepozorni, da ne bi opazili konsistentnih družbenih vzorcev.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Ne. Skozi Bose-Einsteinovem kondenzat se svetloba premika počasneje kot zvok.

Ha ha ha, sem vedel da se boš ujel na limance. Torej po tvoje je treba upočasniti svetlobo in ne pohitriti zvok.

Torej, treba je degredirati moške in ne povzdigniti žena, saj očitno drugače ni mogoče doseči enakopravnosti. Torej se popolnoma držiš feministične ideologije.

jype je izjavil:

Jype, meni je glede tega vseeno, nisem feminist, to govorim zato, ker res NE POZNAM nobene, ki bi hotela it tisti prah dihat in se nesreči izpostavljat.
Če ji paše, samo ne vem, kolikim to paše. Če jo zastarel zakon omejuje, ga naj spremeni ali odstrani. Meni je pa res vseeno, kaj kdo dela, zaradi mene lahko tudi bisere vleče iz pomij. Izgleda, da izraz feminizem precej različno interpretiramo :)

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

noraguta> Bacon bi djau kolk zob ima konj.

Skratka, ugotovili bi, da je ena baba od desetih močnejša od dveh decov iz moške skupine in bi bla torej najboljša ekipa taka, da zbereš teh 20 ljudi, jih razvrstiš po fizičnih sposobnostih in vzameš 10 najmočnejših, ne glede na spol?

tupee> Celotna tvoja teorija je le iluzija.

Ne. Skozi Bose-Einsteinov kondenzat se svetloba premika počasneje kot zvok.

fartman> prav, naj gre študirat, buildat, whatever. Če ji paše tam krampat koln, na rudniškem čelu, mislim, halo, naj gre, če ji je to tak sexy.

fartman> Kdo jih omejuje, da grejo jest premogov prah ali da so v nevarnosti ali da imajo polomljene in črne nohtke in da ne vejo, če bodo iz jame tako enostavno prišle, kot so šle not. Pejdi, aktiviraj feministke, da opravijo tak zakon, ki onemogoča rudarjenje ženskam, če sploh obstaja :)

Da ti ne vidiš, kdo ženske omejuje, je popolnoma jasno vsakomur, ki bere to temo. Nekateri nismo tako zelo nepozorni, da ne bi opazili konsistentnih družbenih vzorcev.

Kar bi zgolj potrdilo tezo da spol ne pride brez predispozicij. Kar trdiš ti cel cajt. Pa btw dejmo probat da vidm tisto babo. Za per pa desce prpelm jst.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

tupee> Ha ha ha, sem vedel da se boš ujel na limance. Torej po tvoje je treba upočasniti svetlobo in ne pohitriti zvok.

Čemu bi to počel? Nihče ne "upočasnjuje" svetlobe v Bose-Einsteinovem kondenzatu - ima take lastnosti, kakršne so. Prav tako zvok.

fartman> nisem feminist,

Seveda si, če praviš, da naj se ženska kar potrudi. Normalni ljudje, tisti, ki niso feministi, rečejo "kva bo baba, nej gre likat".

tupee> Torej, treba je degredirati moške in ne povzdigniti žena, saj očitno drugače ni mogoče doseči enakopravnosti.

Ne. To feminizmu zgolj pripisujejo slaboumneži, ampak z resničnostjo seveda nima ničesar skupnega.

noraguta> Kar bi zgolj potrdilo tezo da spol ne pride brez predispozicij. Kar trdiš ti cel cajt.

Ne. Vi trdite, da so predispozicije, ki jih prinaša spol, bistveno pomembnejše od vseh drugih dejavnikov. In se temeljito motite.

noraguta> Pa btw dejmo probat da vidm tisto babo. Za per pa desce prpelm jst.

Je že poročena.

Zgodovina sprememb…

jype > Vi trdite, da so predispozicije, ki jih prinaša spol, bistveno pomembnejše od vseh drugih dejavnikov. In se temeljito motite.

NE! Mi trdimo, da če izločiš druge dejavnike, je predispozicija zelo očitna.

jype je izjavil:

Ne. To feminizmu zgolj pripisujejo slaboumneži, ampak z resničnostjo seveda nima ničesar skupnega.

Torej, 99% feministk je slaboumnih.

jype je izjavil:

tupee> Ha ha ha, sem vedel da se boš ujel na limance. Torej po tvoje je treba upočasniti svetlobo in ne pohitriti zvok.

Čemu bi to počel? Nihče ne "upočasnjuje" svetlobe v Bose-Einsteinovem kondenzatu - ima take lastnosti, kakršne so. Prav tako zvok.

fartman> nisem feminist,

Seveda si, če praviš, da naj se ženska kar potrudi. Normalni ljudje, tisti, ki niso feministi, rečejo "kva bo baba, nej gre likat".

tupee> Torej, treba je degredirati moške in ne povzdigniti žena, saj očitno drugače ni mogoče doseči enakopravnosti.

noraguta> Kar bi zgolj potrdilo tezo da spol ne pride brez predispozicij. Kar trdiš ti cel cajt.

Ne. Vi trdite, da so predispozicije, ki jih prinaša spol, bistveno pomembnejše od vseh drugih dejavnikov. In se temeljito motite.

noraguta> Pa btw dejmo probat da vidm tisto babo. Za per pa desce prpelm jst.

Je že poročena.

Briga ne čej poročena. Da vidm kolk prenese.

jype je izjavil:

A daj ga srat, stari. Ženska naj dela, kar ji paše, jasno pa je, da se od nje pričakuje (kot se tudi od moškega), da bo ustrezna teamska igralka, v družini ali v službi. Vkolikor ne zmore opraviti pričakovanega, pač ne more biti v teamu, v družini ali v službi. Če kuha/lika/... občutno bolj kakovostno kot moški, čemu bi moški v kuhinji/likalnici/... delal gnečo, saj ima drugo odgovornost in zadolžitve. In obratno. Mislim, človek, s kom se ti družiš? Men se zdi, da kar neke (raje rečem) nebuloze vsepovprek streljaš.

Zgodovina sprememb…

jyipe:

Kakšni drugi dejavniki? Tvoji sogovorniki imajo v nečem prav: rad bi karte premešal tako, da bi odstranil prednostne karakteristike spolov in enakomerno kvotiziral situacijo. In to samo zato, ker bi rad avtoriteto črpal iz statistično utopičnega modela družbene ureditve oz. ugajal sebi in ženskam.:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

rad bi karte premešal tako, da bi odstranil prednostne karakteristike spolov in enakomerno kvotiziral situacijo. In to samo zato, ker bi rad avtoriteto črpal iz statistično utopičnega modela družbene ureditve oz. ugajal sebi in ženskam.

Exactly. Sej to on dobro ve, samo naprej še trola.

koramberger> NE! Mi trdimo, da če izločiš druge dejavnike, je predispozicija zelo očitna.

Ne. Vi trdite, da diskriminacija ne obstaja, ko se vam dokaže, da obstaja, pa začnete utrujat z merjenjem penisov (kot da bi to imelo kakršnokoli zvezo s tematiko - pa še tega ne znate pravilno izmeriti).

Jarno> Kakšni drugi dejavniki?

Ogromno jih je.

Jarno> rad bi karte premešal tako, da bi odstranil prednostne karakteristike spolov in enakomerno kvotiziral situacijo.

Ne, to ni res. Jaz bi rad zgolj to, da razumejo distribucijo:

Najvišje ženske so višje (in težje, in močnejše) od več kot 90% vseh moških, ampak kljub temu ne morejo biti enakovreden del ekipe pri košarki. Čemu? Zaradi predsodkov - nobenega drugega razloga ni.

Jarno> In to samo zato, ker bi rad avtoriteto črpal iz statistično utopičnega modela družbene ureditve oz. ugajal sebi in ženskam.:)

Enakopravnost je abstrakten koncept, ki omogoča bistveno višji izkoristek vsega človeškega potenciala kot družbena hierarhija, ki jo vlečemo s seboj še iz časov pred civilizacijo. Meni ni treba ugajat ženskam, moram pa ostat konsistenten in objektiven.

Zgodovina sprememb…

Najvišje ženske ni nujno da so najmočnejše.
Najmočnejše in najvišje ženske ne pomeni, da imajo najboljše reflekse.
Najmočnejše in najvišje ženske z najboljšimi refleksi niso najbolj agresivne
Najmočnejše in najvišje ženske z najboljšimi refleksi in najbolj agresivne niso vse najboljši team playerji.

Ko tele tvoje gausse naložiš enega nad drugega, ne ostane nič žensk, ki bi imele vseh 3000 vrlin ki jih potrebuje vrhunski košarkaš.

jype je izjavil:

Najvišje ženske so višje (in težje, in močnejše) od več kot 90% vseh moških, ampak kljub temu ne morejo biti enakovreden del ekipe pri košarki. Čemu? Zaradi predsodkov - nobenega drugega razloga ni.

Če bi najboljše košarkarice dejansko parirale najboljšim košarkarjem med igro na košarkaškem igrišču, bi to razne košarkaške federacije z veseljem vnovčevale. Prodali bi 2x več sedišč, več športne opreme, reklam... Zagotovo te veseli, da imajo (samo) ženske širša pinki parkirišča in bližje vhodu v trgovni, ker so pridobile kupno moč? Pa to je samo posel, kakšne pravice neki.

koramberger> Ko tele tvoje gausse naložiš enega nad drugega, ne ostane nič žensk, ki bi imele vseh 3000 vrlin ki jih potrebuje vrhunski košarkaš.

Grasping at straws, are we?

fartman> Če bi najboljše košarkarice dejansko parirale najboljšim košarkarjem med igro na košarkaškem igrišču, bi to razne košarkaške federacije z veseljem vnovčevale.

Vidiš - pojma nimaš, kako je v resnici. Moralo bi bit tako, pa zaradi diskriminacije in predsodkov še vedno ni.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Vidiš - pojma nimaš, kako je v resnici. Moralo bi bit tako, pa zaradi diskriminacije in predsodkov še vedno ni.

Torej trdiš, da lahko najboljše košarkarice parirajo najboljšim košarkarjem?

stjan ::

Nekdo ima Ojdipov kompleks in zaradi tega sovraži vse moške....

žalostno

Ne, jype pravi da je za košarko dovolj samo višina in da so selektorji seksisti, ker ne jemljejo v klube samo po višini, ampak po performancu.

A ste vidli kakšni seksisti so teli, ki so ženskam postavili ovire na motocrossu:

Zgodovina sprememb…

fartman> Torej trdiš, da lahko najboljše košarkarice parirajo najboljšim košarkarjem?

Ne.

koramberger je izjavil:

Ne, jype pravi da je za košarko dovolj samo višina in da so selektorji seksisti, ker ne jemljejo v klube samo po višini, ampak po performancu.

In od kod pozna Jype performanse in (nekakšno) statistiko, da najboljše košarkarice dejansko lahko parirajo najboljšim košarkarjem?

jype je izjavil:

Ne.

Ok, razumem, kaj hočeš doseči, ampak ne boj se, feministke so tako napredovale, da jih zdaj zanaša že v drugo smer. Če pa že hočeš res pomagati ženskam, pa posesiljena EU ni pravi naslov, boš moral malo bolj vzhodno, ne bom napisal, kam, ker, saj veš, bodo moderatorji do tebe bolj prizanesljivi kot do mene, jaz pa se spet ne bom imel niti priložnosti zagovarjati :)

Zgodovina sprememb…

koramberger> Ne, jype pravi da je za košarko dovolj samo višina in da so selektorji seksisti, ker ne jemljejo v klube samo po višini, ampak po performancu.

Ne, ampak naj te dejstva ne skrbijo - so daleč prezapletena, da bi iz njih lahko potegnil smiselne zaključke.

jype je izjavil:

koramberger> NE! Mi trdimo, da če izločiš druge dejavnike, je predispozicija zelo očitna.

Ne. Vi trdite, da diskriminacija ne obstaja, ko se vam dokaže, da obstaja, pa začnete utrujat z merjenjem penisov (kot da bi to imelo kakršnokoli zvezo s tematiko - pa še tega ne znate pravilno izmeriti).

Jarno> Kakšni drugi dejavniki?

Ogromno jih je.

Jarno> rad bi karte premešal tako, da bi odstranil prednostne karakteristike spolov in enakomerno kvotiziral situacijo.

Ne, to ni res. Jaz bi rad zgolj to, da razumejo distribucijo:

Jarno> In to samo zato, ker bi rad avtoriteto črpal iz statistično utopičnega modela družbene ureditve oz. ugajal sebi in ženskam.:)

Enakopravnost je abstrakten koncept, ki omogoča bistveno višji izkoristek vsega človeškega potenciala kot družbena hierarhija, ki jo vlečemo s seboj še iz časov pred civilizacijo. Meni ni treba ugajat ženskam, moram pa ostat konsistenten in objektiven.

Hah,ženska reprezntanca je slab nasprotnik srednješolskim klubom. Dojem že to. pa dojem da ni v tem point.

noraguta> Hah,ženska reprezntanca je slab nasprotnik srednješolskim klubom. Dojem že to. pa dojem da ni v tem point.

Point je v tem, da je že sam obstoj ženske reprezentance posledica škodljive segregacije po spolih.

Zgodovina sprememb…

škodljive segregacije

Zakaj bi bila segregacija po spolu kar po defaultu škodljiva?

koramberger> Zakaj bi bila segregacija po spolu kar po defaultu škodljiva?

Vsaka segregacija je po defaultu škodljiva.

Segregacija na mladoletne in polnoletne?

jype je izjavil:

Vsaka segregacija je po defaultu škodljiva.

Uh, kaj pa ta v dijaških internatih? Ko so skupaj po sobah in oddelkih samo dekleta oz. samo fantje? Se kar strinjam z njo.

Jarno> Se kar strinjam z njo.

Jaz pa ne, ker ni nobene potrebe po njej. Edini razlog, da morajo biti segregirani je ta, da se jih lepo po krščansko poskuša na suho nategniti glede tega, kaj je odgovorna spolnost.

jype je izjavil:

noraguta> Hah,ženska reprezntanca je slab nasprotnik srednješolskim klubom. Dojem že to. pa dojem da ni v tem point.

Point je v tem, da je že sam obstoj ženske reprezentance posledica škodljive segregacije po spolih.

Jah potem ženske nebi igrale tekmovalne košarke. Ker med vrstniki nimajo kaj počet. Poglej gausovke katere si objavil.

noraguta> Jah potem ženske nebi igrale tekmovalne košarke. Ker med vrstniki nimajo kaj počet. Poglej gausovke katere si objavil.

Ja, jebiga, pa je ne bi. Saj 99% moških je tudi ne more, oziroma bi bile top ženske zmešane v tretji ligi. Nič dramatičnega.

Zgodovina sprememb…

««
10 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42659676 (53968) BigWhale

Uravnotežen pogled na vloge spolov (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998149426 (140026) Gandalfar

Več podobnih tem