» »

Uravnotežen pogled na vloge spolov

Uravnotežen pogled na vloge spolov

««
18 / 20
»»

Mipe ::

dstr17_ je izjavil:

[D]emon je izjavil:

In primer take plemenske skupnosti bi bil ... ?

Sem pogledal za konkretne primere v Ann Oakley - Gospodinja (eno od del feminizma, ki sem ga nekoč prebral in sem vedel da so primeri notri), tole jih je nekaj:

Mbuti people
Hunting is usually done in groups, with men, women, and children all aiding in the process. Women and children are not involved if the hunting involves the use of a bow and arrow, but if nets are used, it is common for everyone to participate. In some instances women may hunt using a net more often than men.

Ali pa Aborigini iz Tasmanije
Many Tasmanian Aboriginal women were highly skilled in hunting seals, as well as in obtaining other foods such as sea-birds, and some Tasmanian tribes would trade their services and, more rarely, those of Aboriginal men to the sealers for the seal-hunting season.

Ali Kingdom of Dahomey
The Dahomey Amazons or Mino were a Fon all-female military regiment of the Kingdom of Dahomey which lasted until the end of the 19th century.


Pa še jih je, ampak sem napisal le par teh, ki imajo tudi članek na Wikiju.


Je naključje, ta so vse to izrazito nekonkurenčne družbe, katerih obstoj je ogrožen?

dstr17_ ::

Genetsko smo ena vrsta, ne rabiš si beliti glave s konkurenčnostjo.

Razlogi za propadanje takih kultur so znani: kolonializem, globalizacija, ekonomske računice,ipd.

S primeri sem hotel ponazoriti le to, da tista standardna delitev dela po spolu ni biološko pogojena, ampak družbeno.

Gregor P ::

kr1ženska je izjavil:

Jao, da bi se šli vi kregat na kak babji forum, ko bi ženske začele jambrat in piz** čez moške... :))

Kar podaj linke, da gremo v boj za pravice:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zlate ::

kr1ženska je izjavil:

Tole temo sem prvič odprla in nisem brala kaj vse ste natrolali (pohvalno za nekoga ki je napopal štajeskega prasca-luškan je):)) tko da bo tole najbrž mal neumesno.
Dobite si žensko ki jo boste spoštovali in katera bo spoštovala vas, pa se bo vedno iskalo neko ravnovesje v odnosu, dogovorih in vlogah drug drugega in tako vam take teme ne boda več kravžlale pameti.
Torej nihče ni več vreden oziroma manj. Vsak nosi svoje križe.
In kdo je v tej temi potencialni zmagovalec? Moški. Ste pametneši od žensk, bolj sposobni in bogi in v tej temi vas sodeluje 90%+. Jao, da bi se šli vi kregat na kak babji forum, ko bi ženske začele jambrat in piz** čez moške... :))

V bistvu si že sama dobro napisala - močno si posplošila. Ker pa si še ena od redkih žensk, ki se je oglasila v tej temi, bi bilo resnično zanimivo tvoje mnenje o pridigah, ki nam jih servira jype v navezi s Pithlit. Če bi slučajno imela čas in bi lahko prebrala o čem gre debata.
Iz tega kar si napisala, bi sklepal, da ti bo jype pripopal etiketo opranih možganov, saj se po njegovo moški in ženske ne dopolnjujejo temveč sta oba spola samostojna, enakopravna in oba postorita približno enako vse (cca. +/- 10% po jypetovo). Ni "ujčkanja", ni "šparanja", nobenih popuščanj ali privilegijev - jaz bi moral npr. enako dobro naštrikati pulover, kot bi morala npr. ti skopati jamo. To, da so ženske v nečem boljše od moških, ali pa da moški včasih lažje naredijo kaj kot ženske, je po njegovo le mit in rezultat dolgoletnega poneumljanja...

No, še eno mnenje ženske bi bilo vsekakor dobrodošlo.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

jype ::

Zlate> je po njegovo le mit in rezultat dolgoletnega poneumljanja...

Nepismen.

nevone ::

... saj se po njegovo moški in ženske ne dopolnjujejo temveč sta oba spola samostojna, enakopravna in oba postorita približno enako vse (cca. +/- 10% po jypetovo).


Očitno ga res ne razumete. On pravi, da imata oba spola _potenciale_ tako v eno, kot v drugo smer. Katere bo vsak posameznik razvil, pa je odvisno tudi od okolja v katerem živi.

Ni "ujčkanja", ni "šparanja", nobenih popuščanj ali privilegijev - jaz bi moral npr. enako dobro naštrikati pulover, kot bi morala npr. ti skopati jamo.


Ne da bi moral. Samo dopušča možnost.

p.s.
Sem ženska.

o+ nevone
Rather we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

Mipe ::

Skratka, ženska lahko postane rudarka ali sumo borka, moški pa lahko postane vzgojitelj v vrtcu ali modni oblikovalec.

nevone ::

Skratka, ženska lahko postane rudarka ali sumo borka, moški pa lahko postane vzgojitelj v vrtcu ali modni oblikovalec.


Mar ni tako?

o+ nevone
Rather we will eat the Space or Space will eat us.

dstr17_ ::

Tako je.


Mipe ::

Saj sem samo povzel že povedano v laiku razumljivih besedah? Nihče ne oporeka temu, da ženske lahko postanejo, karkoli si zastavijo, dokler imajo voljo in sredstva za to. To je povsem očitno.

jype ::

Mipe> To je povsem očitno.

Jao. Razlika v naporu ni omejena na premagovanje bioloških, temveč tudi družbenih ovir. To je problem.

Gregor P ::

Da se ne boste slučajno preveč zafilozofiral in diplomirali iz teme (vsak prebral 20 knjig na temo, si ogledal ene 15 videov ipd.) ... ženska in moški sta človeški bitji in če drug drugega obravnavata kot človeka bosta še najboljše prišla skozi, čim se pa začneta deliti na ženske in moške, potem ... no, potem smo pa v tej temi8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pithlit ::

_IKE_ je izjavil:

@Pithlit & hipi : bi pokomentirala serenine izjave ?

Izjave me ne ganejo prav dosti.

Je pa lepo da je probala, in se pač 'osmešila'. Lep primer enakih možnosti.

Zlate je izjavil:

Mislim, da je odgovor več kot predvidljiv - sestre Williams nimata pojma

Tudi ti ne bereš kaj jaz in jype tupiva že celo temo.

Kar se naju tiče lahko ženske 'spušijo' na celi črti prav kjerkoli. Fora je sam v temu da se jim to _dovoli_ (kar pa se jim ne... zato ker so ženske - pa konec koncev se tega ne dovoli niti moškim, kar je enako narobe).

Niti ni problem da so športi (pa wc-ji pa kaj jaz vem kaj še) ločeni po spolih. Za tiste ki to želijo. Problem je da se ne dovoli tekmovati skupaj - tistim ki si to želijo.

Predvidljivo enough?

Zlate je izjavil:

To, da so ženske v nečem boljše od moških, ali pa da moški včasih lažje naredijo kaj kot ženske, je po njegovo le mit in rezultat dolgoletnega poneumljanja...

Le kolikokrat bo treba ponoviti...

Butli vidijo sam tisto kar hočejo. Zagrenjene feministke ki jih hočejo uničit. Da bi pa dejansko prebrali kaj te 'feministke' pišejo... ne, to pa ne.

Ja, butli. Ker vas imam poln *da ne rečem kaj* s tem vašim selektivnim branjem in podtikanji. In potem nekateri celo pričakujejo diskurz?!? Točno taki ste kot to očitate jype-u.

The floor is yours.
Life is as complicated as we make it...

first_line ::

Ker smo vsi enaki zahtevam da se ženskam porodniški skrajša na največ 1 teden!
Pa celolita ne smete več imet, ker je grdo. Vsaj tega se moški zavedamo.

Vajenc ::

Kar se naju tiče lahko ženske 'spušijo' na celi črti prav kjerkoli. Fora je sam v temu da se jim to _dovoli_ (kar pa se jim ne... zato ker so ženske - pa konec koncev se tega ne dovoli niti moškim, kar je enako narobe).

Niti ni problem da so športi (pa wc-ji pa kaj jaz vem kaj še) ločeni po spolih. Za tiste ki to želijo. Problem je da se ne dovoli tekmovati skupaj - tistim ki si to želijo.

Predvidljivo enough?

Če bi ukinili spolno delitev v športu, bi to pomenilo drastičen upad ženskega spola na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih ... je to bolj enakopravno za vse tiste punce, ki posvetijo življenje nekemu športu ravno toliko kot moški vrhunski športniki? Imam občutek, da je treba le en tak poskus narest, da boste feministi potešeni in športnice razočarane. Pa glede na to, da so v nekaterih športih že opravili tak poskus, bi vam to lahko zadostovalo. Enakopravnost mora biti zakonsko zapisana in bo ostala družbena enakopravnost prišla sama od sebe. To, da imajo ženske slabše genetske predispozicije za večino športov ni neenakopravnost, ampak evidentna neenakost med ženskimi in moškimi genetskimi danostmi. In dokler tega (morda nekoč) genetsko ne spremenijo, bo za vse bolje, če so športne discipline ločene po spolu.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Aston_11 ::

Mešate enakost in enakopravnost.

Ženske niso enake moškim.

Se pa trudimo, da bi bili enakopravni.

NissanGTR ::

Enakopravnost ne more iti samo v to smer, da se feminizira izključno tiste poziciji v družbi, politiki in ekonomiji, ki si jih feministke želijo. Enakopravnost naj bo povsod, ker drugače to ni enakopravnost, ampak povratna diskriminacija moških.

_IKE_ ::

Zlate je izjavil:

@IKE
Mislim, da je odgovor več kot predvidljiv - sestre Williams nimata pojma, imata oprane možgane, sta zavedeni, neumni, whatever... Če nisi z jypom si proti njemu. Period.Tako hipi "diskutira"


Pa ko smo že pri njem, galantno se je izognil komentarju izjave ženske ki je tudi v realnosti imela priložnosti preizkusiti kako bi izgledalo če bi tekmovala v odprti konkurenci.
Verjetno je "težava" v tem da je "šibka" ženska enostavno povedala da zaradi bioloških razlik ne more tekmovat z moškimi ( čeprav je pred tekmo trdila da lahko, popravek da bo celo boljša od moškega )


nevone je izjavil:Ne da bi moral. Samo dopušča možnost.

p.s.
Sem ženska.

o+ nevoneNe on to zahteva, zraven pa ne pomisli da bi ta "enakopravnost" za vsako ceno recimo na športnem področju, s seboj prinesla tudi uničenje praktično večine športov s katerimi se sedaj ukvarjajo ženske.


Pithlit je izjavil:


Kar se naju tiče lahko ženske 'spušijo' na celi črti prav kjerkoli. Fora je sam v temu da se jim to _dovoli_ (kar pa se jim ne... zato ker so ženske - pa konec koncev se tega ne dovoli niti moškim, kar je enako narobe).

Niti ni problem da so športi (pa wc-ji pa kaj jaz vem kaj še) ločeni po spolih. Za tiste ki to želijo. Problem je da se ne dovoli tekmovati skupaj - tistim ki si to želijo.Statistke kažejo da se vedno več žensk ukvarja s športom in da se tudi njihovi zaslužki v teh športih povečujejo. In sedaj v ta proces vstavimo "primer" Wilimas: karsten braasch.

Kaj se bo zgodilo ?
Najboljše tekmovalke iz raznih disciplin ( recimo prvih 5 ) bodo začele nastopat v mešani konkurenci. Kaj pa se bo zgodilo z preostalimi, ki ne bo prešle v mešano konkurenco? Njihove discipline bodo izgubile sponzorje, ker v njih ne bodo nastopale najboljše tekmovalke, kar pa bo pomenilo konec discipline. Ker pa zaradi bioloških razlik tudi tistih najboljših 5 v konkurenci z moškimi ne bodo več imele rezultatov kot v samo ženski konkurenci, bodo s tem začele izgubljati sponzorski denar. Tistih v tej temi tako pogosto omenjenih "samo 10 % razlike" zaradi bioloških razlik pri športnem udejstvovanju ponavadi pomeni osvojitev zadnji mest. Ali bo recimo wiliamsova še imela takšne pogodbe, kot jih ima sedaj, če bo na atp lestvici na mestu 200+ ? Ker ne bo dosegala rezultate ko jih sedaj bo izgubi denarja kmalu za tem sledila tudi izguba volje za nadaljnjim udejstvovanjem. Na tak "način" pa se posledično onemogoči ukvarjanje žensk s športom ...

In kaj potem ?
Vrnitev nazaj na discipline deljene po spolu ? Ali pa ohranjanje stanja z zelo redkimi ali pa celo brez žensk v Športu ?


Očitno pa to ni važno, glavno je da jim je dovoljeno nastopanje skupaj z moškimi....


Jp, "butli res nič ne vidimo"....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

[D]emon ::

Oh people... This is why I hate you all with a passion. A bunch of fuckheads. x_x
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Mipe ::

Feminism: Equal rights for everyone except men.

mn ::

Pithlit je izjavil:

Kar se naju tiče lahko ženske 'spušijo' na celi črti prav kjerkoli. Fora je sam v temu da se jim to _dovoli_ (kar pa se jim ne... zato ker so ženske - pa konec koncev se tega ne dovoli niti moškim, kar je enako narobe).

Niti ni problem da so športi (pa wc-ji pa kaj jaz vem kaj še) ločeni po spolih. Za tiste ki to želijo. Problem je da se ne dovoli tekmovati skupaj - tistim ki si to želijo.

Predvidljivo enough?Hm, kakor jaz vem ženskam NI prepovedano tekmovati v "moških" disciplinah. Kakor jaz vem je zgolj moškim prepovedano tekmovanje v ženskih disciplinah.

Zlate ::

Enakopravnost za vsako ceno, četudi (genetska, biološka, dedna...) neenakost to močno otežuje.

Sicer pa ne vem, zakaj se nekaterim ženskam (in npr. jypu) toliko gre za to, da nastopajo z moškimi? Jaz nimam nobene želje po tem, da bi tekmoval z ženskami, vseeno pa z njimi zelo rad sodelujem, celo tekmujem, npr. na intelektualnem področju oz. področjih kjer razlike (za katerikoli spol pozitivne ali negativne!) ne igrajo večje vloge. Sklepal bi, da je stvar v tem, da hočejo tekmovati z boljšimi, s čimer potem posredno priznavajo superiornost moških. In ne, jaz ne trdim, da so moški superiorni, temveč, da imajo danosti primerne svojemu spolu, ravno tako kot ženske svojemu. Vsi drugačni, vsi enakopravni.

Zanimivo je to (in ne, nočem biti žaljiv ali kakorkoli nespoštljiv do kogar koli!), da tiste pripadnice nežnejšega spola (oh shit, spet prejudiciram), ki prihajajo na plano s takimi izjavami, ponavadi (ne nujno!), na nek način odstopajo od velike večine ostalih žensk (so označene npr. za možače, lezbijke ali kaj tretjega). Očitno se njihova osebnost ne sklada z njihovim telesom, zato pričakujejo, da se bo svet prilagodil njim in si celo izmišljujejo dodatne spole, ki jim jih včasih celo priznajo, vse v imenu politične korektnosti. Spola sta dva, vse drugo so napake ali naključne mutacije, kar pa nikakor ne pomeni, da so neenakopravni. Le ne morejo pričakovati, da se bo svet prilagajal njim, temveč se morajo oni prilagajati svetu. Tako kot vsi mi. Le moje subjektivno mnenje - dopuščam tudi možnost, da se motim.

Upam, da nihče ne bo mojega zapisa dojemal kot žaljivega za kogar koli. To ni bil moj namen, temveč si le skušam razložiti razloge, zakaj se nekateri stalno počutijo neenakopravne.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zlate ()

amigo_no1 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

jype ::

Zlate> Zanimivo je to (in ne, nočem biti žaljiv ali kakorkoli nespoštljiv do kogar koli!), da tiste pripadnice nežnejšega spola (oh shit, spet prejudiciram), ki prihajajo na plano s takimi izjavami, ponavadi (ne nujno!), na nek način odstopajo od velike večine ostalih žensk (so označene npr. za možače, lezbijke ali kaj tretjega).

Zanimivo je to, da nekateri smatrajo, da če si moški moraš biti v vseh pogledih povprečen moški, če si ženska pa moraš biti v vseh pogledih povprečna ženska. Tega, da smo si ljudje različni ne glede na splošne kategorije, ki nas ne definiriajo niti približno tako rigidno, kot si to predstavlja večina v tej temi.

Zakaj pa se ženska, ki je izjemna, ne bi smela kosati z moškimi? Ker je ženska?

Zlate> Očitno se njihova osebnost ne sklada z njihovim telesom, zato pričakujejo, da se bo svet prilagodil njim in si celo izmišljujejo dodatne spole, ki jim jih včasih celo priznajo, vse v imenu politične korektnosti.

To je žaljivo tlačenje izjemnih ljudi v kategorije, ki so zanje neustrezne in je IMHO zelo narobe.

Zlate> Spola sta dva, vse drugo so napake ali naključne mutacije

Če si se ti tako odločil, fino. Da to v resnici niti približno ne drži, naj te pri tem ne ovira.

Mipe ::

Ampak res, v časnikih se več piše o direktoricah, zdravnicah in predstojnicah, ko se piše o aferah... Naključje? Ali pa malarjeve oči? Presodite sami.

jype ::

Mipe> Ampak res, v časnikih se več piše o direktoricah, zdravnicah in predstojnicah, ko se piše o aferah... Naključje? Ali pa malarjeve oči? Presodite sami.

Ne, se ne.

Looooooka ::

first_line ::

jype je izjavil:

Zanimivo je to, da nekateri smatrajo, da če si moški moraš biti v vseh pogledih povprečen moški, če si ženska pa moraš biti v vseh pogledih povprečna ženska.


Dej jype kako bi ti sploh lahko definiral kaj je to povprečen moški, ko dejansko sploh nimaš nobenega občutka za realnost?

Ti si povprečen scalec proti vetru, nabija in se šopiri, ko pa je treba kaj pokazati pa izpadeš kot bleda senca fantka.

Raje ostani pri 'bowlanju ramp'. Solo šport ti pristoji, škoda ker še bolj ne soliraš pri izdajanju svojega pogleda na ta Svet.

Vajenc ::

Zanimivo je to, da nekateri smatrajo, da če si moški moraš biti v vseh pogledih povprečen moški, če si ženska pa moraš biti v vseh pogledih povprečna ženska. Tega, da smo si ljudje različni ne glede na splošne kategorije, ki nas ne definiriajo niti približno tako rigidno, kot si to predstavlja večina v tej temi.

Ljudje smo si bolj podobni, kot si nekateri domišljate. Največja razlika med nami je spol.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Vajenc> Ljudje smo si bolj podobni, kot si nekateri domišljate. Največja razlika med nami je spol.

Seriously now.

first_line> Dej jype kako bi ti sploh lahko definiral kaj je to povprečen moški, ko dejansko sploh nimaš nobenega občutka za realnost?

Seštevek vseh moških ulomljeno s številom njih. Kako pa drugače?

Povprečen moški in povprečna ženska se razlikujeta manj kot 95 percentilni moški (ali ženska) in 5 percentilni moški (ali ženska).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Vajenc ::

Povprečen moški in povprečna ženska se razlikujeta manj kot 95 percentilni moški (ali ženska) in 5 percentilni moški (ali ženska).

V čem? Po fizičnih lastnostih imaš seveda prav. Težko primerjaš Bolta s tetraplegikom. Primerjamo povprečne moške in povprečne ženske. Ljudje smo si ne glede na spol zelo podobni. Čustvujemo npr. precej podobno le intenziteta je različna. Pri fizičnih lastnostih pa je pri povprečnemu človeku spol bistvenega pomena.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

first_line ::

A ti sploh poznaš kakšnega drugega moškega razen.... niti sebe ne morem napisati, saj veš, ti nisi dec. To da si šel enkrat mimo fitnesa in ti je ušlo v hlače pa pove več o tebi kot drugih.

Ti bi lahko povprečje lahko računal edino iz 0/0, deljenje z 0 ima pa lahko tragične posledice.

Ostani na internetu, ta dosti prenese.

jype ::

Vajenc> V čem?

V večini lastnosti, ki jih je mogoče meriti. Dejstvo je, da nas spol definira precej manj kot nas definira prenatalno okolje, kot nas definira vzgoja in kot nas definira variabilnost prehranskih vrednosti v okolju med odraščanjem.

first_line> A ti sploh

You humans are all alike.

Vajenc ::

V večini lastnosti, ki jih je mogoče meriti. Dejstvo je, da nas spol definira precej manj kot nas definira prenatalno okolje, kot nas definira vzgoja in kot nas definira variabilnost prehranskih vrednosti v okolju med odraščanjem.

Vpraši Pithlit, če je močnejša od brata.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Vajenc> Vpraši Pithlit, če je močnejša od brata.

Če sta odraščala v devetdesetih, ona slovenskem primorju, brat pa v Severni Koreji, potem ocenjujem možnosti, da je ona močnejša od njega, na približno 90%.

Mipe ::

jype je izjavil:

Vajenc> Vpraši Pithlit, če je močnejša od brata.

Če sta odraščala v devetdesetih, ona slovenskem primorju, brat pa v Severni Koreji, potem ocenjujem možnosti, da je ona močnejša od njega, na približno 90%.

Ne vem, no, severnokorejski vojaki so precej žilavi in močni...

Vajenc ::

jype je izjavil:

Vajenc> Vpraši Pithlit, če je močnejša od brata.

Če sta odraščala v devetdesetih, ona slovenskem primorju, brat pa v Severni Koreji, potem ocenjujem možnosti, da je ona močnejša od njega, na približno 90%.

Tvoja ocena je povsem zgrešena. Poleg tega, da je brat dec, imajo v S. Koreji vojaško vzgojo in navade že od majhnega. Ampak ti si se argumentiral, da je okolje bolj pomembno od spola pri fizičnih lastnostih. Kar je seveda res v določenih pogojih. V povprečju pa niti ne. Zato sem ti rekel, da vpraši Pithlit, ki pravi, da jo je ata vzgajal podobno kot brata (sekanje, šraufanje ...), pa domnevam, da ju je hranil tudi podobno.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

PaX_MaN ::

_IKE_ je izjavil:

Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

Torej ostalim smučarkam ki sicer niso na ravni Vonneve a vseeno zelo dobre smučarke pa bo preostalo kaj ? Očitno samo še rekreativno smučanje, ker bojo dobile oznako ne smučaš kot vonova torej si ( vstavi po želji )
Smisel tega pa je ?

Kaj je pa potem smisel da se moškim dovoli bit petnajst do dvajseti? Ker očitno imajo že oznako "nimaš za burek ker nisi Miller in si [vstavi po želji]"?
Glede na to, da jih pustijo, en smisel ima...

first_line ::

jype je izjavil:

Vajenc> Vpraši Pithlit, če je močnejša od brata.

Če sta odraščala v devetdesetih, ona slovenskem primorju, brat pa v Severni Koreji, potem ocenjujem možnosti, da je ona močnejša od njega, na približno 90%.


No, tu pa pride na plan jypetova rasistična narava. Aja ne, jaz napačno razumem, to bo to. Kako bi le razumel, ko pa imam mišice, nisem wampast in ne plešast. Nisem copata, ne vozim bicikla,... .

Vajenc ::

PaX_MaN je izjavil:

_IKE_ je izjavil:

Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

Torej ostalim smučarkam ki sicer niso na ravni Vonneve a vseeno zelo dobre smučarke pa bo preostalo kaj ? Očitno samo še rekreativno smučanje, ker bojo dobile oznako ne smučaš kot vonova torej si ( vstavi po želji )
Smisel tega pa je ?

Kaj je pa potem smisel da se moškim dovoli bit petnajst do dvajseti? Ker očitno imajo že oznako "nimaš za burek ker nisi Miller in si [vstavi po želji]"?
Glede na to, da jih pustijo, en smisel ima...

Najboljša smučarka bi bila verjetno slabša od 20. Tisti moški, ki je danes 20. bo morda naslednjo sezono 1., te možnosti najboljša smučarka v moški konkurenci nima. Kje so šele ostale smučarke, ki se ravno tako odrekajo in profesionalno trenirajo. Ni fora, da se samo zaradi feministov odvzame sedanje pravice športnicam.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

PaX_MaN ::

Tisti moški, ki je danes 20. bo morda naslednjo sezono 1., te možnosti najboljša smučarka v moški konkurenci nima.

Prav tako se lahko zgodi, da so vsi tisti moški, ki so sedaj uvrščeni do 20 mesta, v naslednji sezoni največ 40., in je najboljša smučarka kar naenkrat prva.
Skratka, kup govna tale "argument".

Looooooka ::

Ma lej...ce je ena boljsa pol bo ze res.
Samo crtaj logiko in statistike iz enacbe pa bos prisel do istega zakljucka.
Ce ti se zmeraj ne gre ti bodo pa feministi pejstali par studij in rezultatov raziskav, ki podpirajo njihove domneve.
Kjer je SVETO NEOMAJANO PREPRICANJE v svoj prav je tudi DOKAZ. Pa tud ce se cel svet ne strinja s tabo.
Na koncu dneva se lahko tolazis tud s tem, da se s Teslo nihce ni strinjal in da se verjetno s tabo tud ne iz istega razloga. Pa jebes dejstvo, da si sam komaj rit s skret papirjem obrises.
Nekje je ze nek dokaz, ki podpira tvoje prepricanje.

Ampak....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Vajenc ::

PaX_MaN je izjavil:

Tisti moški, ki je danes 20. bo morda naslednjo sezono 1., te možnosti najboljša smučarka v moški konkurenci nima.

Prav tako se lahko zgodi, da so vsi tisti moški, ki so sedaj uvrščeni do 20 mesta, v naslednji sezoni največ 40., in je najboljša smučarka kar naenkrat prva.
Skratka, kup govna tale "argument".

Tko se zdi tebi, ki ne poznaš športa. Tiste, ki bodo naslednjo sezono 40. bodo nadomestili drugi s takšnimi rezultati kot so jih imeli oni prejšnjo sezono. Najboljša smučarka ima najbojše čase med smučarkami in takšni časi domnevamo, da so dovolj le za slabše kot 20.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc ::

Za smučarke lahko res le domnevamo, ker imajo krajše proge z lažjo postavitvijo. Je pa nekdanji smučar v tej temi povedal kako je zgledalo na reprezentančnih treningih s puncami. Glede tega gre takemu bolj zaupati kot jypetu ali paxmanu.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

dstr17_ ::

Poleg tega, da je brat dec, imajo v S. Koreji vojaško vzgojo in navade že od majhnega.
Vojaška vzgoja ne more spremeniti tega, da ima pomanjkanje hrane (kar je v S. Koreji bil ogromen in še vedno je velik problem) v otroštvu dolgoročne posledice za delovanje telesa.

jype ::

Vajenc> Tvoja ocena je povsem zgrešena.

Ne, ni. V severnokorejski vojski sicer res ni veliko shiranih, ogromna večina prebivalstva pa je kronično podhranjena, kar se zelo jasno kaže v razvojnih težavah severnokorejskih otrok, ki tako nimajo nobenih možnosti biti telesno dovolj zmogljivi, da bi se lahko kosali s slovenskimi vojaki (kar Pithlit je).

Vajenc> Je pa nekdanji smučar v tej temi povedal kako je zgledalo na reprezentančnih treningih s puncami. Glede tega gre takemu bolj zaupati kot jypetu ali paxmanu.

Tudi glede tega ni pametno zaupati ljudem, temveč statistiki.

first_line> No, tu pa pride na plan jypetova rasistična narava.

Izven tvoje lige smo. Boš moral nazaj na fitnesaške forume, če boš želel debatirati s sebi enakovrednimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mipe ::

Šur, statistika je bolj verodostojna od praktičnih primerov.

Lahko bi se vsaj bolje pozanimal o stanju severnokorejcev. Šur, podhranjeni je, vendar jih je ogromna večina kmetov in fizičnih delavcev, tako da je vseeno njihovo povprečje zmogljivosti/moči višje od povprečja v kaki državi, polni kofetkarjev.

dstr17_ ::

Ja, ampak pomanjkanje hrane v otroštvu in posledično slabši razvoj telesa ne moreš nadoknaditi s fizičnim delom v odrasli dobi. To je one way ticket, treba je prej misliti na take stvari.

amigo_no1 ::

V nekaterih športih imajo probleme, ko si tekmovalec spremeni spol in postane med boljšimi svoje panoge (iz prej povprečnega moškega).Nekaj so jih tudi dobili pri tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Mipe ::

domen_, tam se srečajo s fizičnim delom že zelo zgodaj. Ali misliš, da severnokorejski otroci cele dneve posedajo in špilajo pokemone, preden jih ob polnoletnosti vtaknejo v fabriko?
««
18 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42627500 (21792) BigWhale

Več podobnih tem