Forum » Problemi človeštva » Modern feminism (#2)
Modern feminism (#2)
Temo vidijo: vsi
l0g1t3ch ::
@jype
Pa povej kaj so morale ženske na tehničnem faksu narediti več od moških na tem istem faksu ?
Do sedaj samo goniš, da morajo ženske narediti nekaj več in bi te sedaj prosil da še poveš KAJ je ta nekaj več ?
Pa povej kaj so morale ženske na tehničnem faksu narediti več od moških na tem istem faksu ?
Do sedaj samo goniš, da morajo ženske narediti nekaj več in bi te sedaj prosil da še poveš KAJ je ta nekaj več ?
jype ::
l0g1t3ch> Pa povej kaj so morale ženske na tehničnem faksu narediti več od moških na tem istem faksu ?
Razen prenašanja seksističnih opazk? Dvomim, da kaj bistvenega. Včasih je kak profesor malo usekan, ampak v zadnjih časih se to da zelo učinkovito sankcionirat - pride na tviter, pa mora odstopit, ali pa kaj podobnega.
l0g1t3ch> Do sedaj samo goniš, da morajo ženske narediti nekaj več in bi te sedaj prosil da še poveš KAJ je ta nekaj več ?
Vsako posebej bo treba vprašat. Tale Alenka že pravi, da je dobila tožbo na podlagi tega, mogoče bo povedala še kaj več. Statistika je vsekakor na njihovi strani.
Razen prenašanja seksističnih opazk? Dvomim, da kaj bistvenega. Včasih je kak profesor malo usekan, ampak v zadnjih časih se to da zelo učinkovito sankcionirat - pride na tviter, pa mora odstopit, ali pa kaj podobnega.
l0g1t3ch> Do sedaj samo goniš, da morajo ženske narediti nekaj več in bi te sedaj prosil da še poveš KAJ je ta nekaj več ?
Vsako posebej bo treba vprašat. Tale Alenka že pravi, da je dobila tožbo na podlagi tega, mogoče bo povedala še kaj več. Statistika je vsekakor na njihovi strani.
l0g1t3ch> Pa povej kaj so morale ženske na tehničnem faksu narediti več od moških na tem istem faksu ?
Nisem opazil da bi bili študentje kaj posebaj seksitični vsaj ne skupine s katerimi sem se družil. Večinoma so bili fantje za dekleta pripravljeni narediti še kaj več (pomoč pri nalogah, kaka razlaga,...) za pridobivanje naklonjenosti nasprotnega spola. Razen če je pač to seksitično
Nasplošno pa ženske ki jih poznam iz faksa in s katermi imam danes še stike ne jamrajo da bi morale med faksom ali sedaj v službi narediti kaj več. Tudi po plačah, napredovanjih, ... smo precej na istem. Bolj zavisi od podjetja kot pa od tvojega spola.
aerie ::
"Nekaj več" je lahko tudi širjenje nog. Lahko je prijetna zadeva, ki odpira marsikatera vrata. Seveda če prfoks ali šefe ni gay.
Recimo podatek da imajo ženske nižjo plačo. Kje misliš da je vzrok za to ?
Je dejansko tako da v istem podjetju za isto delovno mesto plačajo žensko manj ali je nižja plača posledica izbire poklicev če gledamo po spolu ?
Moje in samo moje opažanje!!!
Sošolke iz faksa ko se pogovarjamo imajo primerljivo plačo kot jaz in so razlike pač med različnimi pdojetji
Sodelavke v podjetju kjer delam jaz imajo povsem enako plačo kot moški na istem mestu in tudi napredujejo, jih je pa resda manj.
Sošolke iz OŠ/SŠ in prijateljice ki jih ne poznam iz faksa/službe - samo ena je šla na tehnični faks vse ostale pa imajo izobrazbo iz smeri za katere je znano da so težje zaposljive in v povprečju nižje plače.
Je dejansko tako da v istem podjetju za isto delovno mesto plačajo žensko manj ali je nižja plača posledica izbire poklicev če gledamo po spolu ?
Moje in samo moje opažanje!!!
Sošolke iz faksa ko se pogovarjamo imajo primerljivo plačo kot jaz in so razlike pač med različnimi pdojetji
Sodelavke v podjetju kjer delam jaz imajo povsem enako plačo kot moški na istem mestu in tudi napredujejo, jih je pa resda manj.
Sošolke iz OŠ/SŠ in prijateljice ki jih ne poznam iz faksa/službe - samo ena je šla na tehnični faks vse ostale pa imajo izobrazbo iz smeri za katere je znano da so težje zaposljive in v povprečju nižje plače.
s6c-gEL ::
Recimo podatek da imajo ženske nižjo plačo. Kje misliš da je vzrok za to ?
FUD
Za delovno mesto X je plača Y, ne glede če je delavec moški, ženska ali marsovec.
vorantz ::
Meni je že sama fraza "ženske majo nižjo povprečno plačo kot moški" neumna
A bomo zdej na cent natančno šli lovit povprečje po celem svetu, da bodo vsi zadovoljni?
A bomo zdej na cent natančno šli lovit povprečje po celem svetu, da bodo vsi zadovoljni?
arnecan1 ::
Evo, še en primer, kam se je izrodil feminizem. Iz borbe za enakopravnost, ki je danes v Zahodnem svetu ne samo dosežena, ampak na nekaterih področjih celo presežena (npr. dodelitev otrok pri ločitvah).
http://www.moskisvet.com/clanek/novice/...
Povzetek: Švicarska umetnica Milo Moire se je pred vhodom na sejem Art Cologne v Nemčiji odločila uprizoriti pravi šov in širši javnosti pokazati, na kakšen način ustvarja ona. Ustvarja tako, da si v vagino 'zatlači' jajce z barvo ter ga nato s pomočjo mišic iztisne z višine na platno, na katerem se barve prelivajo in ustvarjajo celotno podobo končnega izdelka. Provokativna umetnica, ki je zaradi svoje edinstvene predstave - pred množico je stopila kar gola - naj bi s svojo tehniko ponazarjala slučajno in kreativno moč feminizma.
Kaj ima to z feminizmom, mi sicer ni jasno. Bo mi razjasnil jype. Provokacija in samopromicija pa je vsekakor uspešna.
http://www.moskisvet.com/clanek/novice/...
Povzetek: Švicarska umetnica Milo Moire se je pred vhodom na sejem Art Cologne v Nemčiji odločila uprizoriti pravi šov in širši javnosti pokazati, na kakšen način ustvarja ona. Ustvarja tako, da si v vagino 'zatlači' jajce z barvo ter ga nato s pomočjo mišic iztisne z višine na platno, na katerem se barve prelivajo in ustvarjajo celotno podobo končnega izdelka. Provokativna umetnica, ki je zaradi svoje edinstvene predstave - pred množico je stopila kar gola - naj bi s svojo tehniko ponazarjala slučajno in kreativno moč feminizma.
Kaj ima to z feminizmom, mi sicer ni jasno. Bo mi razjasnil jype. Provokacija in samopromicija pa je vsekakor uspešna.
Half-Saint ::
V časih ranke Jugoslavije, so bile plače vsak mesec objavljene na oglasnih tablah v firmi.
Dons dva programerja na enakem delovem mestu nimata enake plače. Kokr vem, plača ni definirana s spolom :P
Dons dva programerja na enakem delovem mestu nimata enake plače. Kokr vem, plača ni definirana s spolom :P
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com
aerie> "Nekaj več" je lahko tudi širjenje nog. Lahko je prijetna zadeva, ki odpira marsikatera vrata. Seveda če prfoks ali šefe ni gay.
Kako prijetno je prodajati telesno integriteto ni pogojeno s spolom. Tudi mnogi moški znajo dat odličen blowjob, ampak jim ga praviloma ni treba, hkrati pa tudi ženske, ki so moškim nadrejene, praviloma ne pogojujejo napredovanja s spolnimi uslugami. V vsakem primeru je področje izrazito asimetrično.
Half-Saint> Kokr vem, plača ni definirana s spolom :P
Seveda ne, spol je samo dobra točka za izsiljevanje ekonomsko že itak podrejenih.
arnecan1> Evo, še en primer, kam se je izrodil feminizem.
Kulturni kristjani svoj odnos do žensk zelo jasno kažete na vsakem koraku, tako da je vaša kritika feminizma popolnoma absurdna.
vorantz> Meni je že sama fraza "ženske majo nižjo povprečno plačo kot moški" neumna
Za enako opravljeno delo so ženske pogosto plačane manj, praviloma na račun ugodnosti, ki jih v zameno za ohranjanje natalitete dobijo od države.
Ampak dokler se kulturni kristjani bojite islama, boste ženske še naprej obravnavali kot del vojaške industrije, ki bo zagotovila borce proti drugačnosti.
Kako prijetno je prodajati telesno integriteto ni pogojeno s spolom. Tudi mnogi moški znajo dat odličen blowjob, ampak jim ga praviloma ni treba, hkrati pa tudi ženske, ki so moškim nadrejene, praviloma ne pogojujejo napredovanja s spolnimi uslugami. V vsakem primeru je področje izrazito asimetrično.
Half-Saint> Kokr vem, plača ni definirana s spolom :P
Seveda ne, spol je samo dobra točka za izsiljevanje ekonomsko že itak podrejenih.
arnecan1> Evo, še en primer, kam se je izrodil feminizem.
Kulturni kristjani svoj odnos do žensk zelo jasno kažete na vsakem koraku, tako da je vaša kritika feminizma popolnoma absurdna.
vorantz> Meni je že sama fraza "ženske majo nižjo povprečno plačo kot moški" neumna
Za enako opravljeno delo so ženske pogosto plačane manj, praviloma na račun ugodnosti, ki jih v zameno za ohranjanje natalitete dobijo od države.
Ampak dokler se kulturni kristjani bojite islama, boste ženske še naprej obravnavali kot del vojaške industrije, ki bo zagotovila borce proti drugačnosti.
xardas ::
@jype
Po mojih izkušnjah jim ni bilo hudega. Za tehnične fakultete že tako velja, da hoče vsak (vključno z menoj) pomagat sošolki že samo za to, ker je sošolka. V tem ni nič slabega.
Nemalokrat sem videl, kako so si nekatere s prijaznim nasmeškom in "puppy eyes-om" pridobile pozitivno oceno pri nekaterih seminarskih. Me ne gane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xardas ()
aerie> "Nekaj več" je lahko tudi širjenje nog. Lahko je prijetna zadeva, ki odpira marsikatera vrata. Seveda če prfoks ali šefe ni gay.
Simetrija je dolgočasna, realnost pa na srečo asimetrična.
aerie> Simetrija je dolgočasna, realnost pa na srečo asimetrična.
Super, da v imenu drugih podajaš subjektivno vrednostno sodbo diskriminacije, ki te očitno ne prizadane.
Super, da v imenu drugih podajaš subjektivno vrednostno sodbo diskriminacije, ki te očitno ne prizadane.
Pithlit ::
Meh... upanje pač umre zadnje:
...saj ne da bo komu potegnilo (itak je grda feministična propaganda).
...saj ne da bo komu potegnilo (itak je grda feministična propaganda).
Life is as complicated as we make it...
xardas> Ne. Njihove lastne besede so me prepričale. Mogoče so mi pa lagale v fris.
Na podlagi individualnih pogovorov, ki po definiciji ne morejo biti anonimni, problemov torej sploh ni.
Imaš tudi kakšno kvalitetno teorijo o tem, čemu si imel tako malo ženskih sošolk?
Pithlit> ...saj ne da bo komu potegnilo (itak je grda feministična propaganda).
To sam babe probleme delate tam k jih uresnic ni.
Na podlagi individualnih pogovorov, ki po definiciji ne morejo biti anonimni, problemov torej sploh ni.
Imaš tudi kakšno kvalitetno teorijo o tem, čemu si imel tako malo ženskih sošolk?
Pithlit> ...saj ne da bo komu potegnilo (itak je grda feministična propaganda).
To sam babe probleme delate tam k jih uresnic ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
xardas> Ne. Njihove lastne besede so me prepričale. Mogoče so mi pa lagale v fris.
Seveda. Večina si jih želi nekaj bolj razburljivega/zanimivega od računalništva.
Tudi sošolcem in sošolkam lahko zaupaš kakšno skrivnost. Saj nismo v srednjem veku, da bi nas zaradi tega preganjali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xardas ()
aerie> Simetrija je dolgočasna, realnost pa na srečo asimetrična.
Vsak človek je na nek način diskriminiran. Feminizem pa ima z diskriminacijo toliko veze, kot fašizem z liberalizmom.
PacificBlue ::
Torej, bi lahko nekdo dejal v tem primeru, da je feminizem oblika ženskega fašizma.
Potlačeno zatiranje in diskriminacija je v človeški zgodovini ostalo skrito v kolektivni podzavesti in se kasneje v drugih časih in okoljih zgenerilalo po svoje.
Potlačeno zatiranje in diskriminacija je v človeški zgodovini ostalo skrito v kolektivni podzavesti in se kasneje v drugih časih in okoljih zgenerilalo po svoje.
vostok_1 ::
Širjenje nog za pridobivanje koristi je pozitivna opcija, v kolikor niso v to prisiljene. Če reče profesor...z enim blowjobom imaš garantirano 10ko, drugače pa boš morala po pošteni poti pisat izpit. To je vsekakor pozitiven aspekt, ki ga sicer ne odobravam, ampak golo tehnično gledano brez moralne tančice.
Osebno tudi sem se redno z šošolkami družil...bolj kot z moškim delom. Kar lahko potrdim, je da so vse bolj ali manj šle pošteno skozi. Le dve sta bile drugačne. Ena se je na zagovoru zjokala in dobila še eno vprašanje, ki jo je rešilo. Drugo je malce staromoden profesor vzel na piko in jo malo masiral, ni pa nardila zaradi znanja. Namreč je šlo za matematični predmet.
Person 1 commits a crime on person 2. Person 2 seeks justice trough legal system. Person 2 wins and gets compensation.
Kako je to drugače kot za vsako drugo kazensko dejanje?
Sicer pa strawman, pa še kaka fallacy zraven. Tako si ti razlagaš, jaz niti slučajno.
Glede tistega videja od Pithlita. Gre za klasična kazniva dejanja + klasični obstoj debilov. Tista grupa bi se spravla na kogarkoli ranljivejšega od njih.
Glede topless...to pa resnično nevem. Ali je dovoljeno ženski biti toples v mestu recimo, govorim čisto pravno gledano?
Bi pa dal aerie prav. Vsi smo tako ali drugače diskriminirani, kar je seveda narobe. Ampak vprašanje je koliko gre za resnično neko politično diskriminacijo ali zgolj izkoriščanje prilike iz egoističnih vzgibov. Veliko tipov ljudi je diskriminiranih in zato pravim, da zadeve je potrebno gledati celostno, ne pa dati prednost eni in na ostalo pozabit.
Spravimo vse debile z ulic, ne le tiste, ki so debili do žensk. Ampak zgleda, da debilizem do žensk medijem prinese največ $$$ in zato toliko pišejo o temu.
Osebno tudi sem se redno z šošolkami družil...bolj kot z moškim delom. Kar lahko potrdim, je da so vse bolj ali manj šle pošteno skozi. Le dve sta bile drugačne. Ena se je na zagovoru zjokala in dobila še eno vprašanje, ki jo je rešilo. Drugo je malce staromoden profesor vzel na piko in jo malo masiral, ni pa nardila zaradi znanja. Namreč je šlo za matematični predmet.
Tako je. Zaradi "politične korektnosti" je po tvoje žrtve diskriminacije pozivat na to, da znova in znova zagovarjajo svoja dejanja upora zoper diskriminacijo, nedovoljeno.
Po moje pa abotno.
Person 1 commits a crime on person 2. Person 2 seeks justice trough legal system. Person 2 wins and gets compensation.
Kako je to drugače kot za vsako drugo kazensko dejanje?
Sicer pa strawman, pa še kaka fallacy zraven. Tako si ti razlagaš, jaz niti slučajno.
Glede tistega videja od Pithlita. Gre za klasična kazniva dejanja + klasični obstoj debilov. Tista grupa bi se spravla na kogarkoli ranljivejšega od njih.
Glede topless...to pa resnično nevem. Ali je dovoljeno ženski biti toples v mestu recimo, govorim čisto pravno gledano?
Bi pa dal aerie prav. Vsi smo tako ali drugače diskriminirani, kar je seveda narobe. Ampak vprašanje je koliko gre za resnično neko politično diskriminacijo ali zgolj izkoriščanje prilike iz egoističnih vzgibov. Veliko tipov ljudi je diskriminiranih in zato pravim, da zadeve je potrebno gledati celostno, ne pa dati prednost eni in na ostalo pozabit.
Spravimo vse debile z ulic, ne le tiste, ki so debili do žensk. Ampak zgleda, da debilizem do žensk medijem prinese največ $$$ in zato toliko pišejo o temu.
vostok_1> Sicer pa strawman, pa še kaka fallacy zraven. Tako si ti razlagaš, jaz niti slučajno.
Ja, ker nisi žrtev.
aerie> Vsak človek je na nek način diskriminiran. Feminizem pa ima z diskriminacijo toliko veze, kot fašizem z liberalizmom.
Mhm, vemo, Mandela je isto kot Stalin.
Diskriminacija "vsakega človeka" se na statistiki in v zakonodaji ne pozna toliko, kot diskriminacija po spolu. Prepričan sem, da imaš tudi ti odličen odgovor na to, ampak hkrati sem prepričan, da je tudi napačen.
vostok_1> Ampak vprašanje je koliko gre za resnično neko politično diskriminacijo ali zgolj izkoriščanje prilike iz egoističnih vzgibov. Veliko tipov ljudi je diskriminiranih in zato pravim, da zadeve je potrebno gledati celostno, ne pa dati prednost eni in na ostalo pozabit.
Ne, ni vprašanje - diskriminacija po spolu je statistično popolnoma jasno dejstvo, kakor je tudi v naši krščanski kulturi globoko zakoreninjena mizoginija. Mene ne čudi, da obstajajo ženske, ki se jim zdi feminizem neumen, poznam tudi ženske, ki pravijo, da "naj si baba najde tipa" in gre s to izjavo na referendum o oploditvi samskih žensk z biomedicinsko pomočjo. Nič manj retardirano kot moški šovinizem, ampak zelo uporabno za moške, ki bi radi pojasnili, da problema sploh ni.
Ja, ker nisi žrtev.
aerie> Vsak človek je na nek način diskriminiran. Feminizem pa ima z diskriminacijo toliko veze, kot fašizem z liberalizmom.
Mhm, vemo, Mandela je isto kot Stalin.
Diskriminacija "vsakega človeka" se na statistiki in v zakonodaji ne pozna toliko, kot diskriminacija po spolu. Prepričan sem, da imaš tudi ti odličen odgovor na to, ampak hkrati sem prepričan, da je tudi napačen.
vostok_1> Ampak vprašanje je koliko gre za resnično neko politično diskriminacijo ali zgolj izkoriščanje prilike iz egoističnih vzgibov. Veliko tipov ljudi je diskriminiranih in zato pravim, da zadeve je potrebno gledati celostno, ne pa dati prednost eni in na ostalo pozabit.
Ne, ni vprašanje - diskriminacija po spolu je statistično popolnoma jasno dejstvo, kakor je tudi v naši krščanski kulturi globoko zakoreninjena mizoginija. Mene ne čudi, da obstajajo ženske, ki se jim zdi feminizem neumen, poznam tudi ženske, ki pravijo, da "naj si baba najde tipa" in gre s to izjavo na referendum o oploditvi samskih žensk z biomedicinsko pomočjo. Nič manj retardirano kot moški šovinizem, ampak zelo uporabno za moške, ki bi radi pojasnili, da problema sploh ni.
Zgodovina sprememb…
Mislim, da se dandanes izraz šovinizem razširil tudi na tista področja, kjer bi jih sicer klasificirali le kot kaznivo dejanje ali prekršek.
Tako nekako kot definicija rasizma, v katero po novem upoštevajo recimo zaničevanje drugih kultur. Npr: zaničevanje muslimanov ni rasizem, ker Islam ni rasa.
Povej mi to jype, pa brez srkazma ali smirk-ovanja. Recimo, da se piše leto 2050. Pojavijo se statistike, kateri podatki kažejo le 2% moških CEO-jev, ter 10% odstopanje plač v škodo moških. Kako bi interpretiral te podatke?
Tako nekako kot definicija rasizma, v katero po novem upoštevajo recimo zaničevanje drugih kultur. Npr: zaničevanje muslimanov ni rasizem, ker Islam ni rasa.
Povej mi to jype, pa brez srkazma ali smirk-ovanja. Recimo, da se piše leto 2050. Pojavijo se statistike, kateri podatki kažejo le 2% moških CEO-jev, ter 10% odstopanje plač v škodo moških. Kako bi interpretiral te podatke?
vostok_1> Kako bi interpretiral te podatke?
Glasno bi se drl, da so pussyji in da naj nehajo jamrat in se potrudijo.
Če bi dejansko začeli zahtevat pravico do enakih pogojev, bi jih označil za psihopate, ki iščejo probleme tam, kjer jih ni in da naj, če hočejo biti enako plačani, tudi delajo enako dobro kot ženske.
Pa posameznikom, ki bi tarnali, da so jim v minus šteli penis, bi rekel da naj se ne sekirajo pa napičijo kakšno šefico in da naj bodo veseli, da niso ženske, ker da potem sploh ne bi imeli te možnosti.
Glasno bi se drl, da so pussyji in da naj nehajo jamrat in se potrudijo.
Če bi dejansko začeli zahtevat pravico do enakih pogojev, bi jih označil za psihopate, ki iščejo probleme tam, kjer jih ni in da naj, če hočejo biti enako plačani, tudi delajo enako dobro kot ženske.
Pa posameznikom, ki bi tarnali, da so jim v minus šteli penis, bi rekel da naj se ne sekirajo pa napičijo kakšno šefico in da naj bodo veseli, da niso ženske, ker da potem sploh ne bi imeli te možnosti.
Zgodovina sprememb…
njyngs ::
Ampak se pa dokaj hitro vidi po odgovorih v tej temi katere copate so čist oprane s strani njihovih feministk, pardon, ženskih polovic. Se bojim, da je med nami nekaj "sužnjev" (in to ne ženskih).
Kako hitro se moški obrnejo k nacistični simboliki in propagandi, ko kdo pod vprašaj postavi njihove privilegije.
Kot da bi jih bilo strah enakih pravic - kar je smiselno samo v primeru, da so sami prepričani, da so v resnici bistveno slabši od žensk.
vostok_1> Kaj sedaj, diskriminacija ali ne?
Seveda ne - diskriminacija je samo, če najebejo ženske. Če moški, potem je to popolnoma normalno.
Kot da bi jih bilo strah enakih pravic - kar je smiselno samo v primeru, da so sami prepričani, da so v resnici bistveno slabši od žensk.
vostok_1> Kaj sedaj, diskriminacija ali ne?
Seveda ne - diskriminacija je samo, če najebejo ženske. Če moški, potem je to popolnoma normalno.
Zgodovina sprememb…
njyngs> Hkrati je to tudi geslo feminizma. Case closed, ignorirajmo neznalca.
Mhm, pretvarjajmo se, da je to dobro.
Mhm, pretvarjajmo se, da je to dobro.
Zgodovina sprememb…
morbo ::
Feminizem se preveč ukvarja z napadi na moške. Poskuša dvigat ego ženskam s tem da ponižuje moške in jih predstavlja kot edine krivce za situacijo žensk v družbi. To popravljanje krivic s krivicami dela na dolgi rok škodo le ženskam.
Tipična vloga zahodne ženske predstavljena skozi medije je zgolj bit lepa in privlačna, ter tako sposobna omrežit kateregakoli samca, obenem ima prazno glavo in je posledično za preživetje popolnoma odvisna od taistega samca. Zdaj, razen če čisto vse medije in industrijo obvladujejo seksistični moški (ki imajo vsi isto fantazijo in željo bit manipulirani od žensk), bi rekel da imajo pri tem vkalupiranju veliko vlogo tudi ženske same, oz. družba kot celota.
Jaz totalno občudujem ženske ki uspejo v "nekonvencionalnih" vlogah - od šefice F1 moštva, do astronavtke, vojakinje, ipd... in povsem preziram tiste ki znajo le vihtet šminko. Teh slednjih je žal večina populacije, in izbira te vloge se mi zdi bolj zavestna, kot pa vsiljena. Tiste ki so uspele v "nekonvencionalnih" vlogah, so imele željo uspeti. Vse ženske nimajo te želje (niti ni potrebno da jo imajo). Feminizem naj se bolj ukvarja s spodbujanjem teh želj, kot pa z iskanjem krivca v moških.
Tipična vloga zahodne ženske predstavljena skozi medije je zgolj bit lepa in privlačna, ter tako sposobna omrežit kateregakoli samca, obenem ima prazno glavo in je posledično za preživetje popolnoma odvisna od taistega samca. Zdaj, razen če čisto vse medije in industrijo obvladujejo seksistični moški (ki imajo vsi isto fantazijo in željo bit manipulirani od žensk), bi rekel da imajo pri tem vkalupiranju veliko vlogo tudi ženske same, oz. družba kot celota.
Jaz totalno občudujem ženske ki uspejo v "nekonvencionalnih" vlogah - od šefice F1 moštva, do astronavtke, vojakinje, ipd... in povsem preziram tiste ki znajo le vihtet šminko. Teh slednjih je žal večina populacije, in izbira te vloge se mi zdi bolj zavestna, kot pa vsiljena. Tiste ki so uspele v "nekonvencionalnih" vlogah, so imele željo uspeti. Vse ženske nimajo te želje (niti ni potrebno da jo imajo). Feminizem naj se bolj ukvarja s spodbujanjem teh želj, kot pa z iskanjem krivca v moških.
morbo> Feminizem se preveč ukvarja z napadi na moške. Poskuša dvigat ego ženskam s tem da ponižuje moške in jih predstavlja kot edine krivce za situacijo žensk v družbi. To popravljanje krivic s krivicami dela na dolgi rok škodo le ženskam.
S tem argumentom so rasisti dolgo časa poskušali očrniti vse oblike gibanj za enakopravnost, pa jim k sreči uspeva vedno manj.
morbo> Jaz totalno občudujem ženske ki uspejo v "nekonvencionalnih" vlogah - od šefice F1 moštva, do astronavtke, vojakinje, ipd... in povsem preziram tiste ki znajo le vihtet šminko.
Jaz tudi, ampak to ne pomeni, da se mi zdi nepomembno, da velik del moških sprejema le ženske, ki znajo vihtet le šminko, nad ostalimi, še posebej uspešnejšimi, pa v najboljšem primeru viha nos, v najslabšem pa odkrito žali, grozi in v primerih, kjer lahko, tudi škoduje.
Še bolj mi gre na jetra, da se nosilci javne morale toliko ukvarjajo s tem, kako bi morale ženske živeti, se oblačiti in urediti.
S tem argumentom so rasisti dolgo časa poskušali očrniti vse oblike gibanj za enakopravnost, pa jim k sreči uspeva vedno manj.
morbo> Jaz totalno občudujem ženske ki uspejo v "nekonvencionalnih" vlogah - od šefice F1 moštva, do astronavtke, vojakinje, ipd... in povsem preziram tiste ki znajo le vihtet šminko.
Jaz tudi, ampak to ne pomeni, da se mi zdi nepomembno, da velik del moških sprejema le ženske, ki znajo vihtet le šminko, nad ostalimi, še posebej uspešnejšimi, pa v najboljšem primeru viha nos, v najslabšem pa odkrito žali, grozi in v primerih, kjer lahko, tudi škoduje.
Še bolj mi gre na jetra, da se nosilci javne morale toliko ukvarjajo s tem, kako bi morale ženske živeti, se oblačiti in urediti.
FlyingBee ::
jype ima itak prav, tukaj ni dvoma, tako da brez veze ugovarjat
drugače pa vsi po vrsti ste pozabili, da smo le živali v oblekah in da take "malenkosti" in podrobnosti vse izhajajo iz prvinskih nagonov
česar ljudje ne pokažemo še ne pomeni da nismo
drugače pa vsi po vrsti ste pozabili, da smo le živali v oblekah in da take "malenkosti" in podrobnosti vse izhajajo iz prvinskih nagonov
česar ljudje ne pokažemo še ne pomeni da nismo
Tudi to je izrazito slab argument: Če smo živali v oblekah, bi morali tolerirati umor in pedofilijo, pa seveda ne bi smeli tolerirat zasebne lastnine.
Jasno je, da nekateri deli družbene ureditve izhajajo iz biologije in le tisti, ki so reči slabo premislili si želijo, da bi nas to vodilo pri sprejemanju družbenih pravil v prihodnosti.
Jasno je, da nekateri deli družbene ureditve izhajajo iz biologije in le tisti, ki so reči slabo premislili si želijo, da bi nas to vodilo pri sprejemanju družbenih pravil v prihodnosti.
Tudi to je izrazito slab argument: Če smo živali v oblekah, bi morali tolerirati umor in pedofilijo, pa seveda ne bi smeli tolerirat zasebne lastnine.
Če dobro pregledaš novice po svetu boš videl da toleriramo oboje. Najboljši in primeri ki mi takoj padejo napamet je pedofilija v cerkvi. V primeru umorov mi takoj na pamet padejo politični umori itd. V primeru, da boš hotel zanikati svoje toleriranje omenjenega pa ti seveda ne bo nihče verjel. Razen če si kak batman, ki se ponoči aktivno bori proti zgoraj omenjenim kriminalcem. Ampak v to dvomim, ker samo nabijaš prazne poste tukaj gor. Ti ne ostane nič kaj časa za nočne aktivnosti.
Yes, yes...srkazem i know. Bi pa bilo vseeno lepo, če se razjasniš.
Me pa še nekaj drugega zanima. Recimo filem Slovenka. Punca študira, ampak rabi denar zato se gre prostituirat. Misoginija yes or no?
njyngs> Če dobro pregledaš novice po svetu boš videl da toleriramo oboje.
Nope.
njyngs> Najboljši in primeri ki mi takoj padejo napamet je pedofilija v cerkvi.
Tega ne toleriramo.
njyngs> V primeru umorov mi takoj na pamet padejo politični umori itd.
Tudi tega ne toleriramo.
vostok_1> Yes, yes...srkazem i know. Bi pa bilo vseeno lepo, če se razjasniš.
Bolj jasen bi bil težko: Opisal sem popolnoma enako stališče, kot ga zagovarjaš do žensk, samo obrnjeno.
Nope.
Tega ne toleriramo.
Tudi tega ne toleriramo.
vostok_1> Yes, yes...srkazem i know. Bi pa bilo vseeno lepo, če se razjasniš.
Bolj jasen bi bil težko: Opisal sem popolnoma enako stališče, kot ga zagovarjaš do žensk, samo obrnjeno.
jype, zbudi se, vse se tolerira, dokler se ne zgodi "tebi", postavljene so varovalke ala zakoni, vendar vse se dela in pozabi dokler ni na "zasebni lastnini" ... se zgodi zločin (bolj ostudnega od pedofilije in umora ne poznam) in dokler ne vpliva direktno nate, hitro pozabiš pa če si najbolj normalen človek na svetu, obrambni mehanizem (spet živalsko oziroma prvinsko) tako naredi, da s časoma se ne obremenjuješ več
feminizem je le ena od oblik izpostavljanja nečesa kar je obrambni mehanizem že zdavnaj "povozil" ... razlog je spet "žival v oblekah" in sicer izpostavljanje svojega mišljenja in vcepljanje drugim (khmamm, forumi) - nadvlada nad drugim, tekmovalnost, izpodrivanje drugega, ....
njyngs> Če dobro pregledaš novice po svetu boš videl da toleriramo oboje.
Nope.
Tega ne toleriramo.
Tudi tega ne toleriramo.
Nažalost te moram razočarati, motiš se.
Stojansto> postavljene so varovalke ala zakoni
Exactly. Počasi se postavljajo tudi "varovalke ala zakoni", ki preprečujejo diskriminacijo na podlagi spola. Vsekakor se bo diskriminacija še dogajala, ampak se bo manj kot bi se, če ne bi bila prepovedana.
njyngs> Nažalost te moram razočarati, motiš se.
Ne, se ne.
Da ne moremo vseh teh dejanj preprečiti ne pomeni enako kot da ne toleriramo.
Exactly. Počasi se postavljajo tudi "varovalke ala zakoni", ki preprečujejo diskriminacijo na podlagi spola. Vsekakor se bo diskriminacija še dogajala, ampak se bo manj kot bi se, če ne bi bila prepovedana.
njyngs> Nažalost te moram razočarati, motiš se.
Ne, se ne.
Da ne moremo vseh teh dejanj preprečiti ne pomeni enako kot da ne toleriramo.
Zgodovina sprememb…
no, tukaj je treba vedeti zakaj se uporablja "mi" in ne "jaz", kar žal živali ne razumejo in striktno ločijo, tako da se popolnoma vse okoli tega vrti
ja, in kaj ima to s feminizmom? izhaja iz nagona, ni prav da je tako in lahko se boriš proti ali pa ne, v vsakem primeru le dejanja štejejo pa še to vplivajo le na zelo omejeno množico ljudi
tako kot vsak ...izem ima tudi ta gromozanske pomanjkljivosti in avtor teme je prav nazorno pokazal le nekaj od teh
ja, in kaj ima to s feminizmom? izhaja iz nagona, ni prav da je tako in lahko se boriš proti ali pa ne, v vsakem primeru le dejanja štejejo pa še to vplivajo le na zelo omejeno množico ljudi
tako kot vsak ...izem ima tudi ta gromozanske pomanjkljivosti in avtor teme je prav nazorno pokazal le nekaj od teh
Stojansto> tako kot vsak ...izem ima tudi ta gromozanske pomanjkljivosti in avtor teme je prav nazorno pokazal le nekaj od teh
Namesto da bi odpravil vzroke za ta -izem, jih poglablja.
Namesto da bi odpravil vzroke za ta -izem, jih poglablja.
Torej. Iz slednje povedi sklepam, da mi prikazuješ "zmoto" mojega razmišljanja, tako da si obrnil situacijo. Glede na to, da jaz ne predvidevam dikriminacije...sledi, da ti ja.
Ok. Če bi recimo čez 50 let pokazali raw average podatki, da ženske zaslužijo več in so na višjih položajih, bi iz prejšnjega sledilo, da bi po tvoje šlo za diskriminacijo moških.
In some cases women work more hours than men which contributes to the higher average wage. But in all cases women are paid at a higher rate per hour.
Domestic cleaners
Men $783
Women $1863.90 (138 per cent more)
Electricians
Men $1560.60
Women $2902.70 (86 per cent more)
Dental hygienists, technicians and therapists
Men $1294.60
Women $1873.50 (45 per cent more)
Paving and surfacing labourers
Men $1322
Women $1922.90 (45 per cent more)
Housekeepers
Men $661
Women $902.50 (37 per cent more)
Structural steel and welding trades workers
Men $1653.30
Women $2156.50 (30 per cent more)
Dental practitioners
Men $2248.30
Women $2879.60 (28 per cent more)
Motor mechanics
Men $1055.20
Women $1340.60 (27 per cent more)
Clothing trades workers
Men $882.70
Women $1100.50 (25 per cent more)
Gallery, library and museum technicians
Men $973.90
Women $1220.10 (25 per cent more)
Truck drivers
Men $1375.60
Women $1724.60 (25 per cent more)
Retail and wool buyers
Men $1228.80
Women $1500 (22 per cent more)
Generalist medical practitioners
Men $2275.70
Women $2742.40 (21 per cent more)
Bookkeepers
Men $1005.70
Women $1197.50 (19 per cent more)
Delivery drivers
Men $1008.60
Women $1196.50 (19 per cent more)
Bus and coach drivers
Men $1133.50
Women $1324.90 (17 per cent more)
Psychologists
Men $1379.30
Women $1593.20 (16 per cent more)
Hairdressers
Men $664.30
Women $758.20 (14 per cent more)
Switchboard operators
Men $906.60
Women $1000 (10 per cent more)
Telemarketers
Men $1037.60
Women $1142.60 (10 per cent more)
http://www.news.com.au/finance/work/job...
Edit: Še mau več
http://www.forbes.com/sites/jennagoudre...
Accounting and tax preparation positions, for example, skew noticeably female. The Women’s Bureau cites accountants and auditors as 61.8% female, tax preparers as 65.9% female, and tax examiners and collectors as 73.8% female. In these positions, women earned a median of about $900 per week in 2009, according to the Bureau of Labor Statistics (BLS), and workers can earn upwards of $50,000 per year.
--
Women now receive three Bachelor’s degrees for every two earned by men. They are graduating in near equal numbers from law and medical schools, and received 44% of MBAs in 2007, according to the U.S. Department of Education. However, York emphasizes that most women remain primary parents and take on the majority of household responsibilities. For them, well-paying professional jobs which allow flexibility to handle their family needs are “very appealing.”
--
Perhaps more surprising, women are taking over many financial jobs that are often perceived as male-dominated. They comprise 54.7% of financial managers, 59.3% of budget analysts and 62.8% of insurance underwriters, the Women’s Bureau reports. Although women may earn less on average than men in these positions—female financial managers earn 67% as much as male peers—the positions offer top workers the opportunity to earn six figures.
Caren Goldberg, a management professor at American University’s business school in Washington, D.C., says the sharp increase of female business school graduates—a 75% jump in the last decade—is likely driving more women into these jobs. Moreover, women may choose positions within the financial sector that are perceived to be more flexible and friendly to women, she says. Because “Wall Street investment firms have been very unkind to women” in past years, Goldberg believes they may seek out “safer” and perhaps lower stress jobs outside of the big investment banks like Goldman Sachs or Morgan Stanley that are associated with male dominance.
--
Furthermore, important but softer skill business jobs like human resources managers (66.8% female) and meeting and convention planners (83.3% female) are attracting more women than men. Goldberg says these jobs require traditional “feminine” characteristics like good people, communication and nurturing skills.
Women are also moving up into high-level medical positions. Registered nurses have always shown a strong female dominance, now 92% female, likely because it is considered an “appropriate” job for women, says Goldberg. Less well-known is that they are out-pacing men in other areas of medicine. According to the Women’s Bureau, 56.9% of medical scientists, 61.2% of veterinarians, 68.8% of psychologists and 69.5% of medical and health services managers are women.
--
Sheryl Skaggs, a sociology professor at the University of Texas at Dallas, says women gravitate toward “caring” fields, like health and education, and then often pursue more flexible specialties. For example, male-dominated surgeon jobs may offer higher pay and esteem, but they also entail more training, higher stress and erratic hours. Psychologists and veterinarians keep more regular hours and often have more control over their schedules, say Skaggs. In addition, she believes women may be more attracted to a scientist position in the female-friendly health sector than other male-dominated areas; chemist, astronomer and physicist positions are only 27% female
Jype je ravno potrdil, da gre za diskriminacijo moških (vsaj v zgoraj navedenih primerih).
I rest my case sir.
P.S. Jaz sicer ne vrjamem, da gre za diskriminacijo moških v dotičnih primerih. Mislim, da je veliko faktorjev za upoštevat, preden pridemo do konkretnega zaključka. Upam, se celo trdit da je naraščajoča lenoba moških tudi omembe vreden faktor. But that for some other time.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
vostok_1> Jype je ravno potrdil, da gre za diskriminacijo moških (vsaj v zgoraj navedenih primerih).
Ta odgovor je popolnoma retardiran in na nivoju "saj tudi za nežide velja, da židje ne smejo kandidirati za javne funkcije".
vostok_1> P.S. Jaz sicer ne vrjamem, da gre za diskriminacijo moških v dotičnih primerih.
Jaz tudi ne. Jaz verjamem, da so ženske na teh področjih zastopane bolje predvsem zato, ker jim je zaradi diskriminacije boljša izbira pogosto nedosegljiva.
Ta odgovor je popolnoma retardiran in na nivoju "saj tudi za nežide velja, da židje ne smejo kandidirati za javne funkcije".
vostok_1> P.S. Jaz sicer ne vrjamem, da gre za diskriminacijo moških v dotičnih primerih.
Jaz tudi ne. Jaz verjamem, da so ženske na teh področjih zastopane bolje predvsem zato, ker jim je zaradi diskriminacije boljša izbira pogosto nedosegljiva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 59324 (53616) | BigWhale |
⊘ | Uravnotežen pogled na vloge spolov (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Problemi človeštva | 149215 (139815) | Gandalfar |