» »

Modern feminism (#2)

Modern feminism (#2)

Temo vidijo: vsi
««
2 / 14
»»

jype ::

vostok_1> To, da boš lahko med študijem vpoklican na prve bojne linije je tudi dodatno delo.

Seriously?

vostok_1> Bi pa bilo zanimivo srečat šefa, ki bi kaj takega dopustil.

Prepričan sem, da je takih šefov velika večina.

vostok_1> Glede na to, da najvrjetneje imaš omejene izkušnje s timskimi športi, nisi ravno prava oseba za tovrstno sklepanje.

Nimam omejenih izkušenj, ampak tudi če bi jih imel - na podlagi lastnih izkušenj _ne smeš_ sklepati o pogostosti pojava.

vostok_1 ::

No, ni bilo ravno jasno, ampak tisto z vojsko je bil srkazem. Pač ena pomankljiva izjava za drugo.

Jaz pa sem prepričan, da teh ni večina. Kaj sedaj?

Nimam, le lastne izkušnje, ampak tisti članek je bil kar soliden, kolkr ga mam v spominu.

Pa še nekaj sem hotu prej dodat. Opazil boš, da debili se obnašajo debilno do vseh ljudi, neglede ali si ženska ali moški. Če si "nižje na prehrambeni verigi" kot oni to razumejo, te čakajo batine. It's universal. To, da zmerja zaradi jošk, bo kmalu sledilo še zmerjanje zaradi majhnega penisa, če/ko to izve. Pač debili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

vostok_1> Jaz pa sem prepričan, da teh ni večina. Kaj sedaj?

Easy. Motiš se.

vostok_1> Pa še nekaj sem hotu prej dodat. Opazil boš, da debili se obnašajo debilno do vseh ljudi, neglede ali si ženska ali moški.

Drži. Ampak ker so debili številni, ženske pa praviloma še vedno v ekonomsko podrejenem položaju, večji del žensk (kot moških) nima možnosti ignorirati debilov.

krneki0001 ::

jype je izjavil:

nebivedu> Kazahstan primerjaš z muslimani iz arabskih držav?

Ti torej praviš, da Kazahstanci niso muslimani?

Bom verjel, ko te bom videl jim pridigat o tem v kakšni njihovi oštariji.

Noben ni rekel, da niso muslimani, le Arabci niso. In v arabskih državah je veliko več zatiranja žensk kot v ostalih muslimanskih državah. (izjema so talibani in Pakistanci)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zaradi ker podatki podpirajo enega in drugega oz. pravzaprav sploh ne omogočajo konkretnih zaključkov, bo le-te izpustil.

Da so ženske v podrejenem ekonomskem položaju, vsaj v razvitem svetu dandanes, je težko krivda moških. Sicer je res, da še vedno čakam na podatke ki dokazujejo, da je delavec ob isti kolčini dela in uspešnosti plačan več od delavke.

Sicer pa je neizbežno, da se bo z povečanjem števila žensk v običajno moških panogah, pojavilo tudi statistično pomemben delež ženskih debilov. To je pač neizbežno dejstvo.

Rahlo OT: Nekoliko časa nazaj, se mi je pripetil interesanten, čeprav potencialno nevaren dogodek. Zvečer sem vstopil v križišče, ko mi je en SUV skorajda izsilil prednost zaradi prevelike hitrosti. Zaradi znamke in agresivnih cestnih manevrov, sem takoj pomislil, čeprav nekoliko seksistično, kateri debil vozi ta avto (mišljeno kot moški seveda). Na naslednjem križišču se ponovno srečava, tokrat pod lučjo. Pogledam v avtomobil in opazim 4 ženske, zrihtane za nigh out. Kontra mnenju nekaterih voznikov, nisem sploh pomislil, da bi za omenjeni pripetljaj, kriva zgodovinsko pogojena mantra "ženskih voznic". Vsaj nisem opazil, da bi neznanje krivo za dogodek. Mislim, da je kriv good ol' fasion univerzalni debilizem, poznan v vseh porah in spolih socialnega življenja. She couldn't give a fuck i believe. Lahko bi zamenjal te štiri Snookije za druge štiri Bro-je in bi bilo čisto vseeno IMO.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

Joj, joj, joj. Zakaj je sodnic v slovenskem sodstvu ca. 75%? Zakaj v tekstilni stroki delajo večinoma ženske in ne moški? Zakaj so skoraj samo ženske medicinske sestre? Ali na centru za socialno delo? Zakaj so moški rudarji, ženske pa ne? Zakaj ni več žensk v gozdarstvu? Ali avtomehanikov? Zakaj ni več moških vzgojiteljev v vrtcu?

In na koncu najbolj pomembno, zakaj ni več žensk v vodstvenih strukturah? Mogoče zato, ker so premalo agresivne? Predane karieri? Neusmiljene? Jih zavirajo otroci? Izgleda, da moški in ženske nismo enaki. Da so med nami razlike. Tako fizične kot duševne.

Zakaj ni več žensk vrhunskih kuharjev ali frizerjev? Ali nobelovih nagrajencev iz tehničnih ved?

Če so ženske dovolj sposobne, imajo dovolj veliko željo, se bodo v Zahodnem svetu že prebile naprej. So v gospodarstvu. So predsednice in premierke. Od Thatcherjeve do Bratuškove. In na koncu, 50% volivce, oz. malo več, je ženskega spola.

In na koncu še enkrat, zakaj je sodnic v slovenskem sodstvu ca. 75%? Pa se nihče ne dere, da je to diskriminacija.

Celoten point teme je bil dokazovanje, da ni zadeva enoznačna, kot je recimo bil tisti članek ali kot popularni mediji običajno prikazujejo.

Problemov se je potrebno reševati celostno.

vostok_1 je izjavil:

Problemov se je potrebno reševati celostno.

Pa še nekaj. Ogromno žensk samih prizna, da je delo v večinoma ženskem okolju neprimerno bolj stresno, kot v moškem oz. mešanem okolju. Več favšije, obrekovanja, jokanja, iracionalnosti. In predvsem maščevalsnoti. Spori in napetosti se ne rešujejo, oz. se ne rešujejo na primeren način. Slišal več kot enkrat iz ženskih ust.

Kar sicer ne pomeni, da je delo v pretežno moškem okolju raj. Sem izkusil na svoji koži. Samo povem, da napetosti in spore moški in ženske rešujemo na različen način ter tudi sodelovanje in tekmovalnost razumemo drugače.8-O

Očitno imajo v tej temi predvsem moški hude težave s statistiko.

nebivedu> Noben ni rekel, da niso muslimani, le Arabci niso. In v arabskih državah je veliko več zatiranja žensk kot v ostalih muslimanskih državah. (izjema so talibani in Pakistanci)

Jaz sem rekel muslimani. Tista manekenka je Pakistanka in muslimanka, ti si pa zdaj od nekod privlekel Arabce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Mipe ::

Muslimanka, ki so ji muslimani grozili s smrtjo, ker je nosila kratka krilca.

Mipe je izjavil:

Muslimanka, ki so ji muslimani grozili s smrtjo, ker je nosila kratka krilca.

Grožnje s smrtjo in kislino je seveda pozabil omeniti. Kot vedno.

Kazahstan je pač imel to smolo, da je Stalin precej izkoreninil islam. En citat:". As did its predecessor, the 1995 constitution stipulates that Kazakhstan is a secular state; thus, Kazakhstan is the only Central Asian state whose constitution does not assign a special status to Islam." Pa še en problem, Kazahstan ima velik procent Rusov in kristjanov, okoli 30 %. Ki pa strmo pada. Čez 20 let se bodo verjetno kopale samo še nindže.

Evo, našel sem sliko iz kazahstanske plaže. Meni se obrazi velike večine zdijo evropski

Ej, jype, a si siguren, da tisti goli kazahstanci niso bili iz ruske ali ukrajinske etnične skupine?:|

Kot sem pa jypeju dokazal že v eni drugi debati, ko je tako hvalil, kako liberalna postaja Turčija in jo postavljal vsem za zgled. Po raziskavi o strpnosti do istospolnih, so bili v Turčiji tisti nad 50 let bolj strpni kot tisti pod 29 let!!! Čisto nasprotno kot v Zahodnih državah!!! Torej se islam celo v Turčiji ne liberalizira, ampak se celo vrača v srednji vek, kaj šele v drugih državah. Tudi Kazahstan, se bojim, ne bo postal bolj liberalen, ampak bolj fundamentalističen. Lahko pa se seveda motim in je Stalin res globoko zarezal v kazahstansko družbo. Turčija pa je vsekakor na dolgi rok zgubljena za Evropo. In s tem pravice žensk v Turčiji.

V glavnem, en članek o pakistanki je lep prikaz medijske manipulacije. Samo, da mi ne živimo v srednjem veku. In izkopljemo 100 člankov, kjer tej isti pakistanki zaradi svobodomiselnosti grozijo s smrtjo in kislinskimi operacijami. Če bi poslušali jypeja, bi človek mislil, da je Pakistan mokre sanje feministov. Evropa, kjer so ženske premierke, predsednice korporacij, ustavne sodnice ter Nobelove nagrajenke za kemijo, pa živi dokaz neenakosti.

No, saj ženske iz muslimanskih držav so tudi dobitnice za Nobelovo nagrado. Za mir. Ko se borijo, da ženske lahko same vozijo avto in druge osnovne pravice.

In večinoma končajo takole:

Jype najbrž misli na tiste nedeljske muslimane. Islam je sicer izredno seksistična religija, če se ga držiš kolkrtolko dosledno.

arnecan1> Grožnje s smrtjo in kislino je seveda pozabil omeniti. Kot vedno.

A vas konzervativne katolike res tako boli, da obstajajo še večji retardi od vas?

vostok_1> Jype najbrž misli na tiste nedeljske muslimane. Islam je sicer izredno seksistična religija, če se ga držiš kolkrtolko dosledno.

Nedeljskih muslimanov je ogromna večina vseh muslimanov.

nebivedu> In večinoma končajo takole:

Ne, večinoma ne končajo tako.

Mipe> Muslimanka, ki so ji muslimani grozili s smrtjo, ker je nosila kratka krilca.

Yup, kristjani v zeleni preobleki, praktično.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

A vas konzervativne katolike res tako boli, da obstajajo še večji retardi od vas?

Ti se kar tolaži, da sem katolik. Če ti bo lažje. Še malo, pa bom še naci povrhu.:))

Hec je samo, da sem jaz bolj za enakopravnost kot ti ali katoliki in še posebej tvoji ljubljenčki muslimani. Ker jaz enakopravnost razumem tako, kot je tudi mišljena in naj bi bilo v življenju. In to je, da je ženska je lahko predsednica Slovenija ali Mercatorja, samo do tega mora priti sama, brez kvot. SAMA IN BREZ KVOT.

Ker vsi vemo, kam pripelje plansko načrtovanje, kvote in ostale birokratske bedarije. Samo bedaki lahko verjamejo, da bomo enakopravnost dosegli tako, da bomo v rudnike in parlament dali 50% žensk. Prava enakopravnost bo, ko bo tam 50% ( ali 30% ali 90%, saj je vseeno) žensk po svoji volji in zaslugah. To je enakopravnost. To doseči s kvotami, ni enakopravnost. Ni organsko doseženo. In ne more biti dobro dolgoročno za nikogar!!!

SloBiscuit ::

Pid*a ste glupi nekateri.
Feminizim je en kur*c in pomaga samo ženskam, ki nimajo nč započet, pa so tud prelene, da bi kej nardile.
Kako se boš z njimi pogovraju, če se same ne vejo o čem govorijo? To je tko k, da bi se hotu sporazumet z KKK člani!
Sploh pa to kar po youtubu šari že nekaj cajta je tud idiotsko. Ma kar najbolj vam bo tale člouk razložu in če ne vidte saj mal logike v čemer govori mi sploh ne odgovarjat.
Sploh pa dokler se bodo starejši skoz prepiral z temi otročjimi stvarmi se bo to nalepl na mlajšo generacijo in krog se ne bo končal nikol. A se motim? Jest ne vidm mlajše generacije (današanje pod 25 let), da se jeb*jo in prepirajo glede takih stvari. Posrkite vase dokler ne crknete, da rešte saj naslednjo generacijo pred "TAKOO" velikim problemom.

Pa še videii:

neznanec555

k--p ::

Aja, kar ti ne vidiš, ne obstaja?

alenkam ::

Ženske smo diskriminirane, moški ste pa reveži.

Same in brez kvot smo ženske obsojene na spopadanje z bratsko ljubeznijo, ko se združimo in postanemo politično aktivne, smo pa nenadoma največje prasice, ki nimamo kaj delat.

Da je žalitev še večja si prasci potem dovolijo svoje stališče podkrepiti s tem, da Muslimani preglasne ženske, ki se postavijo zase, polivajo s kislino.

Hvala, res mi je v uteho, da živim med morbidnimi butalci.

>k--p Aja, kar ti ne vidiš, ne obstaja?
vidim kaj se dogaja, ampak je to totalna glupost. ja nevem no ženske mate službe, služte svoj dnar, lohka delate kar hočte pa to za vas ni dovol?
so bli cajti k ženske ni so mogle dobit služb izven proizvodnje tekstila ali orožja, dejte se preseravat

>alenkam Da je žalitev še večja si prasci potem dovolijo svoje stališče podkrepiti s tem, da Muslimani preglasne ženske, ki se postavijo zase, polivajo s kislino.
kje točno to delajo? pač krepijo svoja stališča z tem?

> ko se združimo in postanemo politično aktivne, smo pa nenadoma največje prasice
ja? nevem ampak kukr jest gledam vas reprezentirajo največje budale ki ne iščejo enakopravnosti ampak večpravnost
sploh ne premislijo 2krat.

Iščete vsako malenkost in jo spremenite v najbol glup problem.
neznanec555

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: k--p ()

Sicer se nikakor ne nanašam na preostali del posta, ki je pretežno reakcija na nekaj.

Osebno ne poznam nikogar, ki bi sodeloval v politični skupini in bil zmerjan z prasicami zaradi tega ker je ženska. Sem pa slišal zmerljivko "prasica" namenjeno ženski, to ja. Je ba bil običajno kontekst tak, da je ženska se obnašala skrajno neprimerno za civiliziranega človeka. Kot je recimo tista na ta zadnjem videju.
Prav tako osebno menim, da "bitch" vsekakor ni mišljeno iz iskreno seksističnega namena, ampak običajno gre za impulzno reakcijo, ko je sogovornik skrajno nadležen. "Prasica" pa zato ker je to neuradno sprejet izraz za prasca ženskega spola. V 99% primerov gre zgolj za univerzalno zmerljivko, nepovezano z seksitičnimi nameni.

aerie ::

alenkam je izjavil:

Zate morda. Vendar me tvoje mnenje ne zanima. Jaz se ne počutim diskriminirano in moj fant ni noben revež.

alenkam je izjavil:

Same in brez kvot smo ženske obsojene na spopadanje z bratsko ljubeznijo, ko se združimo in postanemo politično aktivne, smo pa nenadoma največje prasice, ki nimamo kaj delat.

S kakšno "bratsko ljubeznijo" pa se spopadaš? Če te obkrožajo prasice in prasci se pač umakneš. Lahko se pa tud dereš Viva la vulva. Če ti že paše.

alenkam je izjavil:

Da je žalitev še večja si prasci potem dovolijo svoje stališče podkrepiti s tem, da Muslimani preglasne ženske, ki se postavijo zase, polivajo s kislino.

"Prasce" pač ignoriraš.

alenkam je izjavil:

Lahko se odseliš. Lahko pa na kulturen način skušaš kaj spremeniti na bolje.

alenkam je izjavil:

Ali trdiš, da žensk v muslimanskem svetu ne polivajo s kislino ali ne ubijejo (kamenjanje in podobno), jih ne obrezujejo?
Kaj se zgodi če se hočejo postavit same zase ali če recimo ne spoštujejo vnaprej pripravljene poroke ali če hočejo postavit šolo za dekleta ali če gredo v pravih muslimanskih državah brez spremstva na tržnico?
In kaj boš storila, da se bo to ustavilo, preprečilo????

Na srečo smo v razvitem svetu spoštljivi do žensk, se pa povsod najdejo kreteni na eni in drugi strani. (Če že cerkev poslušaš uči malo drugače, recimo kaj vpraša župnik na poroki:
- moškega samo če bo spoštoval,
- žensko pa če bo spoštovala in ubogala.

Je pa kar nekaj žensk v današnjih časih totalnih prasic, ki mislijo, da so nekaj več in da so boljše od moških in da so prave feministke. (vključno z mojo sestro, ki se tako tudi obnaša, kot da jo vsak tip mimo katerega gre, hoče najmanj posilit in zaklat in da ima vsak moški osebek nekaj proti njej - službe pa že ene 5 let ni vidla, pa joka kako je ne more dobit - s takim odnosom je tudi ne more, če bodočega šefa obsodi šovinizma po pol ure pogovora za službo). U bistvu so pa to samo lene, neumne in zmešane kure, ki ... (se mi ne da naprej - pač debili na eni in drugi strani).

nejclp ::

alenkam je izjavil:

Kle bi te popravil, ne živiš med morbidnimi butalci, živiš med morbidnimi butalci in butalkami.

http://www.youtube.com/channel/UCcmnLu5...

To je zame recimo ženska, ki je na top listi spoštovanja po human standards. Je spoštljiva, je racionalna in se zaveda celotne slike. Je politično aktivna, ima ambicije itd. itd. Če pogledaš pod njene komentarije so pretežno pozitivni. Zagotovo jih je nekaj, ker njeni videji lahko intelektualno nerazvitim moškim izpadejo kot hvalnica moškim, ampak se potrudi skoraj v vsakem videju povdarit, da je za enakopravnost.

Bistvo je, da ona se tega loteva na pravi civiliziran način, ne pa običajno lajanje.

SloBiscuit je izjavil:

vidim kaj se dogaja, ampak je to totalna glupost. ja nevem no ženske mate službe, služte svoj dnar, lohka delate kar hočte pa to za vas ni dovol?
so bli cajti k ženske ni so mogle dobit služb izven proizvodnje tekstila ali orožja, dejte se preseravat

Torej ženske so lahko srečne že zato, ker sploh lahko delajo ... Zakj neki bi celo pomislile, da se jim godi krivica, če ne dosegajo istih pogojev?

aerie je izjavil:

alenkam je izjavil:

Zate morda. Vendar me tvoje mnenje ne zanima. Jaz se ne počutim diskriminirano in moj fant ni noben revež.

alenkam je izjavil:

S kakšno "bratsko ljubeznijo" pa se spopadaš? Če te obkrožajo prasice in prasci se pač umakneš. Lahko se pa tud dereš Viva la vulva. Če ti že paše.

alenkam je izjavil:

"Prasce" pač ignoriraš.

alenkam je izjavil:

Lahko se odseliš. Lahko pa na kulturen način skušaš kaj spremeniti na bolje.

Spopadam se s seksističnimi opazkami, ki so pri mojih letih že malce podobne tisti annoying orange. Spopadam se s skupinami moških, ki jim na samem ni težko izjavit "ker si ženska", v družbi pa seveda ne bodo, ker bi jih zabili do nafte. Ko sem se povezala še z drugimi, ki trpijo podobno usodo, sem dobila anonimno pošto, od katere mi je postalo slabo, ker je tako površno skrivala grožnje z nasiljem.

Odselila sem se že, na kulturen način spreminjati reči na bolje je pa veliko lažje, odkar feministična gibanja, ki se borijo za enakopravnost, smatrajo za škodljiva samo še butalci, ki potem tudi trdijo, da ženske že lahko grejo prve skoz vrata, zdaj hočejo pa še pozitivno diskriminacijo. Ko enkrat javno poveš, da se ti zdi narobe, da dobiš 40 evrov nižji bruto za čisto jasno enako učinkovitost pri delu kot kolega, pa te zavrnejo z "saj si ženska, komot dobimo druge ženske za še manj", te hitro označijo za marsikaj - in tudi to je narobe.

Če se ti ne počutiš ogrožena, super, če tvoj fant ni revež, še boljše, ampak z uvodnim stavkom sem ponovila samo tisto, kar "antifeministi" v tej temi govorijo.

Ja, vem da živim tudi med butalkami, ampak butalci so do mene veliko bolj nasilni, ko si upam prakticirat svobodo govora.

vostok_1 je izjavil:

http://www.youtube.com/channel/UCcmnLu5...

To je zame recimo ženska, ki je na top listi spoštovanja po human standards. Je spoštljiva, je racionalna in se zaveda celotne slike. Je politično aktivna, ima ambicije itd. itd. Če pogledaš pod njene komentarije so pretežno pozitivni. Zagotovo jih je nekaj, ker njeni videji lahko intelektualno nerazvitim moškim izpadejo kot hvalnica moškim, ampak se potrudi skoraj v vsakem videju povdarit, da je za enakopravnost.

Bistvo je, da ona se tega loteva na pravi civiliziran način, ne pa običajno lajanje.

Bistvo je, da sem jaz tudi tako začela, pa sem izgubila dve službi in se morala preseliti, potem sem pa nehala z vljudnostjo in mi zdaj ni treba več poslušati seksističnih tipov, ki bi radi, da sem do njih vludna.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: alenkam ()

Imaš dokaze o nižji plači, kljub enakem delu in efektivnosti kot moški kolega? Predlagam, da nemudoma kontaktiraš ustrezne organe.

Kako si izgubila službi zaradi seksizma, če lahko zvem? Piši mi na PM, če gre za preveč osebne zadeve za v javnost. Garantiram diskretnost.

Zgodovina sprememb…

alenkam> Bistvo je, da sem jaz tudi tako začela, pa sem izgubila dve službi in se morala preseliti, potem sem pa nehala z vljudnostjo in mi zdaj ni treba več poslušati seksističnih tipov, ki bi radi, da sem do njih vludna.

Kaj pa znaš?

vostok_1 je izjavil:

Imaš dokaze o nižji plači, kljub enakem delu in efektivnosti kot moški kolega? Predlagam, da nemudoma kontaktiraš ustrezne organe.

Kako si izgubila službi zaradi seksizma, če lahko zvem? Piši mi na PM, če gre za preveč osebne zadeve za v javnost. Garantiram diskretnost.

Hvala, ampak sem vse uredila sama, z ustreznimi organi, ki so reč zavrgli, v civilni tožbi sem pa zmagala, od tega je že precej let. Nažalost sem pri tem rabila finančno pomoč staršev, ki so mi jo dali in če tega ne bi imela, bi bila brez službe in brez pravice.

jype je izjavil:

alenkam> Bistvo je, da sem jaz tudi tako začela, pa sem izgubila dve službi in se morala preseliti, potem sem pa nehala z vljudnostjo in mi zdaj ni treba več poslušati seksističnih tipov, ki bi radi, da sem do njih vludna.

Kaj pa znaš?

Komunikacije. Zdaj se itak selim v London, kjer so Muslimani do mene prijaznejši od marsikoga v tej temi.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: alenkam ()

k--p je izjavil:

SloBiscuit je izjavil:

Torej ženske so lahko srečne že zato, ker sploh lahko delajo ... Zakj neki bi celo pomislile, da se jim godi krivica, če ne dosegajo istih pogojev?

mislim da nisi opazila
lohka delate kar hočte pa to za vas ni dovol?

dej mi povej kaj lahko dela moški česar ženska ne more? pa da ne boš mešala z nečem česar se vam ne da...
aja pa ne štet dela z težkimi stvarmi, kot npr. delo v skladišču ane, ker moški so le bolše grajeni oz. mišičasti dovolj za tako delo, so lahko tud ženske sam pol je treba delat...

lej to je glupost. kar vidm je to da kvarte mlajšo generacijo lohka bi celo mogoče reku da ne bit tok sebični pa pomislte na spet "mlajšo generacijo". kaj hočte da vas nasledi spet grupa trčenih ljudi al kaj?
neznanec555

alenkam je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Hvala, ampak sem vse uredila sama, z ustreznimi organi, ki so reč zavrgli, v civilni tožbi sem pa zmagala, od tega je že precej let. Nažalost sem pri tem rabila finančno pomoč staršev, ki so mi jo dali in če tega ne bi imela, bi bila brez službe in brez pravice.

Uradni organi so to zavrgli, civilnio pa si zmagala? Oprosti, ampak tu mi nekaj ne štima. Morda gre za seksizem znotraj javnih instituciji, kar bi bil pravni in medijski škandal...epskih rasežnosti. Morda je šlo zgolj za nesposobnost, ali morda so ocenili, da niso bili kršeni zakoni.
Civilna tožba lahko pomeni, da je bilo končano z poravnavo, morda zato ker obtoženi ni želel preveč medijske pozornosti, kljub temu, da pravno-formalno ni bilo oporekanj.

Premalo informacij imam. Te pa razumem, če ne želiš razpravljati. Le previdno potem z zaključki in generalizacijami.

@SloBuiscuit
No že s tem, da sem kar "konretno grajen" moški, pa si takoj, ko sem zavzel feministično stališče, pomislil da sem ženska, prikazuje tvojo pristranskost in seksizem. Potem si pa še sam sebe citiral.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: k--p ()

Bi sam še to povedal. Zame je osebno pomembno, z kakšnim namenom je bila zmerljivka povedana. Če recimo drobnejšemu človeku rečejo palček z namenom žaljenja celotne skupine manjših ljudi ali za odkrito sovražtvo do manjših ljudi, potem je to skrb vzbujajoče. Če je to zgolj stvar trenutka ali zaradi priročnosti brez nobenega globljega pomena je to mnogo manjši prestop. Nerpimerno manjši pravzaprav.

Identična zadeva je pri "bitch" in "prasica". Vrjamem, da v 95% primerov gre zgolj za priročno zmerljivko in ne seksistično bashanje žensk. Menim, da bi imel kar velike težave z iskanjem še največjega kmetavzarja v Slo, ki bi bil recimo politično proti volilni pravici žensk.

Zgodovina sprememb…

alenkam> Komunikacije. Zdaj se itak selim v London, kjer so Muslimani do mene prijaznejši od marsikoga v tej temi.

Tudi če tam rabiš kontakte, sporoči, ampak službo verjetno že imaš, če greš tja.

vostok_1 je izjavil:

alenkam je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Uradni organi so to zavrgli, civilnio pa si zmagala? Oprosti, ampak tu mi nekaj ne štima. Morda gre za seksizem znotraj javnih instituciji, kar bi bil pravni in medijski škandal...epskih rasežnosti. Morda je šlo zgolj za nesposobnost, ali morda so ocenili, da niso bili kršeni zakoni.
Civilna tožba lahko pomeni, da je bilo končano z poravnavo, morda zato ker obtoženi ni želel preveč medijske pozornosti, kljub temu, da pravno-formalno ni bilo oporekanj.

Premalo informacij imam. Te pa razumem, če ne želiš razpravljati. Le previdno potem z zaključki in generalizacijami.

Ja, le previdno s posploševanjem. Kdo se oglaša.

Mhm, ker ženske, ki svoje pravice dejansko zahtevajo, drugega kot zadirčne sploh ne morejo biti.

D3m ::

Pro_moted je izjavil:

Spet ena super tema, kjer bodo določeni uporabniki prišli do spoznanja da so ženske pametnejše, delajo lahko več stvari hkrati, razumnejše, manj konfliktne, fizično močnejše in vzdržljivejše. Tako je v eni podobni temi. Ne razumem pa da ob teh atributih še vedno govorijo da so v podrejenem položaju, ker po naravnih zakonih je to nemogoče s takimi lastnostmi, ki si jih ali pa, ki jim jih pripisujete nekateri.

Po mojih izkušnjah ne.

- pametnejše: o tem bi se dalo pogovarjati za cca. 100 strani
- delajo več stvari hkrati: odvisno
- razumnejše: ni res
- manj konfliktne: ni res
- fizično močnejše: odvisno
- vzdržljivejše: odvisno
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Mipe ::

jype je izjavil:

Mhm, ker ženske, ki svoje pravice dejansko zahtevajo, drugega kot zadirčne sploh ne morejo biti.

Eh, praviloma izvajam benefit of doubt, vendar je iz njenega odnosa v tej debati razvidna izrazito konfliktna osebnost. Naslovil sem njo, ne bork za pravice nasploh.

Še nihče se ni z blamiranjem izvlekel iz gnojnice. Bolj bi ji koristila retrospekcija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Mipe> Še nihče se ni z blamiranjem izvlekel iz gnojnice. Bolj bi ji koristila retrospekcija.

Kako nenavadno, da imajo ravno moški, ki so prepričani, da problema sploh ni, vedno odgovor na težave žensk, ki so žrtve več kot resnične diskriminacije.

Pa vostok_1 bi tudi rad "pomagal" tako, da dvomi v vse, ker je prepričan, da je praktično nemogoče, da bi se karkoli takega lahko dogajalo. Je videl na Youtube, kako reči stojijo, tako da o tem ve vse.

s6c-gEL ::

alenkam
Komunikacije. Zdaj se itak selim v London, kjer so Muslimani do mene prijaznejši od marsikoga v tej temi.

Priporočam da vzameš povratno karto in ruto s seboj 8-).

http://www.gatestoneinstitute.org/4112/...
Povsod tam, kjer pride delež njihove populacije nad par % se začne ponavljati stara zgodba...Videno po celi Evropi.
Takrat bi morali njihove vodje spokati na avion in adijo ter parkrat ponoviti, da dojamejo.

Na Švedskem v glavnem mestu imaš predele, kamor še policaji neradi zahajajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Keep it civil!

@alenka

v tej temi, sem izvajal skrajno malo unfunded generalizacij.

@jype

Nikakor ne trdim, da vem vsega. To je jasno. Je pa potrebno kritično gledat na vse. Zaradi politične korektnosti se o določenih zadevah sploh ne sme razpravljati kot kaže.

Zgodovina sprememb…

nejclp ::

Ja, dejmo se lepo, kritično in kulturno pogovarjat, če so ženske manjvredne.
Pa če bi blo treba geje prisilno zdravit.
Pa mogoče, če bi moral vse Rome izgnat.
Hej, al pa da bi spet začel sežigat čarovnice na grmadah.

Ampak lepo, kulturno, kritično in pozitivno.

s6c-gEL> Na Švedskem v glavnem mestu imaš predele, kamor še policaji neradi zahajajo.

Ti kar nabijaj fašistične floskule še naprej.

vostok_1> Zaradi politične korektnosti se o določenih zadevah sploh ne sme razpravljati kot kaže.

Tako je. Zaradi "politične korektnosti" je po tvoje žrtve diskriminacije pozivat na to, da znova in znova zagovarjajo svoja dejanja upora zoper diskriminacijo, nedovoljeno.

Po moje pa abotno.

k--p je izjavil:

@SloBuiscuit
No že s tem, da sem kar "konretno grajen" moški, pa si takoj, ko sem zavzel feministično stališče, pomislil da sem ženska, prikazuje tvojo pristranskost in seksizem. Potem si pa še sam sebe citiral.

hmmmmmmmmmm.... zate je seksizem to da preko interneta mislim da si ženska? wow vi pa mate probleme!
to kar sem napisal je namenjen ženskam ja? in sem pač sklepal da si ženska boo fucken whoo, jest nevidm problema če nekdo na netu misl da si ženska al pa moški, pogovor se gre o feminizmu, če jest mislm da si ženska na netu pa si ubistvu dec koga to briga? to ni problem tle, pol se pa na malenkost spravlaš...
in ja sklepal sem, da si ženska zato ker si mi zdi da morš bit ženska če že tko govoriš o feminizmu, ker ti mora mankat par koleščkov...

sebe sem pa citiral zato ker si mogoče spregledu da sm napisu "če jim ni dovol da delajo kar hočjo"...
nimajo nižjih plač, lahko so uspešne če hočjo bit, lahko majo kerokol službo
jest nevidm nikjer da morjo bit doma pa da ne smejo met služb pa take fore, ja kar se pa tiče muslimanov pa teh so pa itak drug svet, tko da jih nima noben tle met za primerjavo
neznanec555

SloBiscuit> jest nevidm nikjer da morjo bit doma pa da ne smejo met služb pa take fore,

A, pol je pa vse OK, pol pa ni problema.

SloBiscuit je izjavil:

... ker si mi zdi, da morš bit ženska če že tko govoriš o feminizmu, ker ti mora mankat par koleščkov...

Aja, ženskam avtomatsko manjka par koleškov?

SloBiscuit je izjavil:

hmmmmmmmmmm.... zate je seksizem to da preko interneta mislim da si ženska? wow vi pa mate probleme!

Ne, preberi spodnji pa zgornji citat, zakaj si seksist.

SloBiscuit je izjavil:

sebe sem pa citiral zato ker si mogoče spregledu da sm napisu "če jim ni dovol da delajo kar hočjo"...
jest nevidm nikjer da morjo bit doma pa da ne smejo met služb pa take fore,...

Nisem nič spregledal, samo, če sam v tem kar si napisal, ne vidiš problema, potem itak nima smisla. Drugač pa lepo, da jim dovoliš.

Shegevara ::

Feministka razloži, kako je seksanje z roboti posilstvo:

jype je izjavil:

s6c-gEL> Na Švedskem v glavnem mestu imaš predele, kamor še policaji neradi zahajajo.

Ti kar nabijaj fašistične floskule še naprej.

vostok_1> Zaradi politične korektnosti se o določenih zadevah sploh ne sme razpravljati kot kaže.

Tako je. Zaradi "politične korektnosti" je po tvoje žrtve diskriminacije pozivat na to, da znova in znova zagovarjajo svoja dejanja upora zoper diskriminacijo, nedovoljeno.

Po moje pa abotno.

Za žrtve seksizma, obstajajo formalizirani postopki pridobivanja zadostitve.

Ne govorimo o pravem seksizmu trenutno.

k--p je izjavil:

SloBiscuit je izjavil:

... ker si mi zdi, da morš bit ženska če že tko govoriš o feminizmu, ker ti mora mankat par koleščkov...

Aja, ženskam avtomatsko manjka par koleškov?

SloBiscuit je izjavil:

Ne, preberi spodnji pa zgornji citat, zakaj si seksist.

SloBiscuit je izjavil:

jest nevidm nikjer da morjo bit doma pa da ne smejo met služb pa take fore,...

Nisem nič spregledal, samo, če sam v tem kar si napisal, ne vidiš problema, potem itak nima smisla. Drugač pa lepo, da jim dovoliš.

aja a sm mogoče govoru o ženskah na sploh?
ne, sam govorim da je velka večina feministk neumna oz. so use feministke, samo da je manjšina njih razumljiva in hočjo enakopravnost in ne večpravnost.
od kdaj je problem v tem, da(to kar sem sam napisal da ne bo spet pomote)

v čem je po mojem smislu tle not problem, če govorim da so zmožne pa da nimajo nižjih plač?!
Da ne govorim kako se jih veličina njih kar izmušljuje nevidne oz. neobstoječe probleme in jih hoče še utemeljit!

Pa prosim da nebo sporazumov mi ti povej oz. naštej probleme, ki jih feministke zatrjujejo/potrjujejo in utemeljujejo, da obstajajo. Da ne bo lista predolga (hon hon hon) jih napiši vsaj 10 (samo bistvo zajemi pri vsakem problemu).
neznanec555

alenkam je izjavil:

Sem čital tvoje poste. Sem prišel do zgoraj napisanega. Sem nehal. Sem brez besed. Prosim jypeja, da se vključi v debato in jo malo korigira. Vseeno je 10krat bolj logičen.

Sicer pa, vostok piše zelo pametno in argumentirano.

Jype, oprosti, ampak ne sežeš mu do kolen. Naredi si uslugo in se malo bolj potrudi ali pa nehaj.

Alenkam, tebi pa.... No, lepo se imej med muslimani v Londonu.;((
««
2 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42659314 (53606) BigWhale

Uravnotežen pogled na vloge spolov (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998149201 (139801) Gandalfar

Več podobnih tem