» »

Whisky

Whisky

««
3 / 22
»»

bauci ::

Ja za pack me zanima.

Okapi ::

"Testing packi" imajo AFAIK brezplačno poštnino.

O.

dope1337 ::

Ve kdo slučajn, kjer bi lahko v okolici Celja dobil J Walker Black (12 letni ali frišn, niti ni važn).

Ne bi naročal preko interneta, ker bi ga pil za novo leto in nisem ziher ali bi prišel pravi čas (poleg tega more biti pa pošnina brutalna - vkolikor ni zastonj).

Gledal sem pri velikih trgovcih vendar ga nisem našel (tuš (tudi cash and carry), spar, merkator) vendar imajo samo red label.

Hvala že vnaprej
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Okapi ::

Poglej Maximarket in Leclerc, ti imajo še največjo izbiro. Sicer pa e-bar.si, spletnihram.si, dobavi.si ...

hunter01 ::

Kaj predlagate za "cocktail minibar".

Priznam, da sem nepoznavalec whiskyjev, vendar bi želel imeti nekaj v minibaru, če kdo pride oz. če bi hotel malo s kakim whisky cocktailom eksperimentirat za novo leto.

Buget pa recimo do 20€ (0,7 ali 1 liter), pa da ga imajo v Leclercu.

Okapi ::

Blackstone v Hoferju. Poglej, če dobiš 18-letnega, sicer bo pa tudi 12-letni OK. Imajo jih pomešane na isti polici, po isti ceni. Alternativa je Glen Grant v Mercatorju.

perci ::

Hua, za darilo sem dobil J. Walker Blue Label. Najprej nisem sploh zares pogledal, ker z Walkerjem (rdečim) nisva najboljša prjatla, nakar poguglam in ugotovim, da je tole nesramno draga zadeva.

Zdej pa ne vem, a nej odprem, al jo je škoda zame. Sicer sem bolj ljubitelj single-maltov.

perci ::

Odprl. No ja. Nič tako izstopajočega, da bi dal za to flaso 200 eur. 50 EUR tops.

GnuceLee ::

A mogoče kdo ve, kje se dobijo tisti tulipanasti kozarci na pecljih, v katere se servirajo single malti?

lava ::

Okapi ::

Mene so nedavno premamili v nakup enega dragega viskija s tem, da so dali zraven 4 take kozarčke s pokrovčki;)

Kenpachi ::

perci je izjavil:

Odprl. No ja. Nič tako izstopajočega, da bi dal za to flaso 200 eur. 50 EUR tops.


Ma ja, Walker je Blend... Lahko zadeneš jackpot z eno flašo, kakšno pa lahko samo v lijak zliješ.

Tako je z vsemi blenderji, neglede na njihovo ceno na žalost. Vse kar je, ti garantirajo, da so zmešani skupaj nizko oz. visokocenovniki (oz. mlajši / starejši).
Zaraki Kenpachi.

Okapi ::

To kar si sedaj prijavil je popoln BS. Prednost mešanih viskijev, zlasti tistih boljših, je ravno v tem, da so vedno enaki. Mojstri mešalci poskrbijo, da je okus vedno enak. Pri single maltih pa res ne moreš nikoli 100% vedeti, kaj boš dobil (če si zelo natančen, seveda), ker so odvisni od letnika, vremena, soda in še marsičesa.

O.

perci ::

Ja, kot je Okapi napisal. To je ravno point blendov, da se zagotavlja enak okus, vsak letnik.

Okapi, single malt ni single barrel. Načeloma single malte znotraj destilarne tudi mešajo, ni tako?

Okapi ::

Ja, res je. Pred stekleničenjem zmešajo po več sodov istega letnika skupaj, je pa odvisno od destilarne, ali se trudijo imeti čim bolj enak okus (in naredijo selekcijo, kaj bo zmešano skupaj), ali pa se bolj prepuščajo naključju (in računajo na to, da bo mešanica več sodov sama od sebe izravnala morebitne posebnosti posameznih sodov).

O.

Kenpachi ::

Od 4 J&Bjev, kar sem pil je bil en super, en jedva povprečen, dva zanič. Pa vi se šputajte, kokor hočte.
2 johnny Red-a povprečna, en Black super, en meh.

Niti ne kupujem več blendov.

Vsi Cragganmore, Ardbeg, Bowmore so bili do sedaj na nivoju. Pa Tullamore Dew od nizkocenovnikov.
Zaraki Kenpachi.

perci ::

No meni je CC vsaka flaša zanič. :)

jest10 ::

Okapi je izjavil:

Blackstone v Hoferju.

Je že 24,99€

suhi ::

jest10 je izjavil:

Je že 24,99€

Pa tudi prav nič posebnega, če se mene vpraša. Ni zanič, ampak v tem cenovnem razredu dobiš že marsikaj boljšega. To je moje mnenje, seveda, če to pomeni da nimam pojma pa tudi prav.

Okapi ::

jest10 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Blackstone v Hoferju.

Je že 24,99€

Ja, in zanimivo, ravno danes sem to opazil. Ampak sem vseeno vzel še enega 18-letnega (bolj zato, ker se jih mogoče ne bo več dobilo).

Ni zanič, ampak v tem cenovnem razredu dobiš že marsikaj boljšega.
Recimo? Okoli 25 evrov je sicer malo večja konkurenca kot je bila, dokler so bili še 20 evrov, ampak še vedno ne vem, kateri single malt bi lahko konkuriral.

O.

jest10 ::

Pa kje še najdeš 18-letne?

Okapi ::

Hofer v Lj-Fužinah je imel danes še dva, pomešana med množico 12-letnih na polici. Sem že hotel vzeti oba, pa sem opazil, da so jih podražili na 25 evrov in sem vzel samo enega, ravno zato, ker po podražitvi ni več tako zelo dober deal. Opazil sem tudi, da so na oznaki s ceno napisali 12-letni, pred podražitvijo je pisalo 18 let, čeprav so že nekaj časa na polici prevladovali 12-letni. Sklepam, da je z 18-letnimi vsaj za nekaj časa konec in se dobijo samo še tu in tam zadnji preostali iz zaloge. Mogoče jih imajo v kakšen "podeželskem" Hoferju še kaj več.

Bo pa treba enkrat poskusit tudi 12-letnega, mogoče je enako dober.

hmm ::

Tudi sam sem malo iskal, kje se da dobiti kaj bolj zanimivega. Našel sem tole nemško stran eWhisky.de, ki izgleda zelo ugodna, izbira je dobra, dostava pa je samo 12EUR na flašo oz. 20EUR za 2-14 flaš. Nisem še sprobal, ampak gotovo bom...

bauci ::

Sem preizkusil spletno stran Flaviar. Narocil tri komplete za poskusanje razlicnih pijac in stiri steklenice (rum in whiskey - v dveh posiljkah). Vse naroceno dobil lepo in varno zapakirano vsako narocilo v roku enega tedna. Vse poslano iz Ljubljane! Postnina kompetov za poskusanje je v ceni kompleta, za steklenice 8€, ce narocis pa tri steklenice pa postnine ni. V januarju imajo celo akcijo ce narocis nad mislim, da 50€ dobis en komplet za poskusanje (5 vzorcev) zastonj (drugace nekaj cez 30€).
Ponudba se stalno spreminja in to s steklenicami, ki se jih pri nas ne da kupiti in so za povprecnega pivca dokaj neznana. Je pa pol vecji uzitek, ko steklenico odpres :).

Okapi ::

Ja, Flaviar je slovenska firma, "polnilnico" imajo v Ljubljani.

Samo so dragi. Recimo en tak precej običajen viski, Caol Ila Moch, je pri Flaviarju 55 evrov, na malo prej linkanem eWhisky.de pa samo 33 evrov (v obeh primerih 0,7l). Nižja poštnina razliko sicer malo zmanjša, ampak premalo. Konkurenčni so morda samo kakšni "kompleti" več steklenic ali občasno kakšna res ugodna ponudba.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Runnagain ::

Mja, če bi tale flaviar imel možnost osebnega prevzema v LJ, bi mogoče še kdaj kaj vzel...tako pa rajši zahajam v lokalne trgovine.

Okapi ::

Flaviar ima ravno nagradno igro z lepimi nagradami. Prva nagrada je 20 steklenic dobre robe;)

- 3x Home Bar (20 bottles each)
- 5x Annual Flaviar Subscription
- 10x Generous Bundle (3 bottles each)
- 32x Flaviar Tasting Pack
- 50x Free Shipping for 6 months

Kupiti ni treba nič, samo link je treba deliti, na fejsbuku, tviterju, ali takole:;)
Rok za "nakup" srečke je do sobote.

http://flaviar.com/p/generous-january/N...

Ezoterik ::

Jst bi se rad mal ufural v viskije. Do sedaj mi nisi bili preveč všeč, zadnje čase se mi pa vedno bolj dopade okus. Poizkusil sem par mal bolših bourbonov in staranih škotov, ki so mi kar všeč (jura 16). Všeč mi je, da ne žgejo preveč in imajo dolg in zanimiv pookus. Poizkusil bi neki v stilu Johnnie Walker Black, v leclercu imajo pa za normalno ceno (neki čez 20 eur) tudi Singleton 12. A ma kdo še kakšno drugo priporočilo, ne bi šel dost čez ene 25 eurov za flašo. Hotu sm si kupt ta hofer viski, sam se mi zdi ful drag, a je dejansko vredn razlike proti chivas regal 12 in podobnih zadevam, ki so tud v rangu 20 eur. 25 se mi zdi kr dost za no name stvar.

hvala za predloge!

Okapi ::

Blackstone je bil odličen nakup, dokler si lahko 18-letnega dobil za 18 evrov. 12-letni za 25 evrov pa dejansko ni več to. Moraš pa sam poskusiti, ker še vedno je čisto mogoče, da ti bo bolj všeč kot Chivas. Spodoben viski za ugodno ceno je Glenn Grant, ki ga dobiš pri najboljšem sosedu.

O.

Red_Mamba ::

flaviar sem slisal da je ok, ceprav ga sam ne uporabljam.

sem pa kolegu kupil lani Talisker storm v trgovini, cena sitnica 40GBP 7dcl flasa. Zdej pa caka, da pridem spet nazaj v slo da ga odpremo :))
So mi domacini rekli, da bi naj bil eden boljsih. Ko se vreme malo ogreje grem na na isle of skye destilarno pogledat
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Zgodovina sprememb…

Ezoterik ::

Okapi je izjavil:

Blackstone je bil odličen nakup, dokler si lahko 18-letnega dobil za 18 evrov. 12-letni za 25 evrov pa dejansko ni več to. Moraš pa sam poskusiti, ker še vedno je čisto mogoče, da ti bo bolj všeč kot Chivas. Spodoben viski za ugodno ceno je Glenn Grant, ki ga dobiš pri najboljšem sosedu.

O.


A mas kaksna konkretna priporočila, te malo manj starani viskiji se mi sploh ne dopadejo, ker mam obcutek, da prevec zgejo po nebu, isto kot kaksni premladi vinjaki. Irskih sploh ne prenasam, ker se mi zdi, da tista dodatna destilacija iz njih pobere ves okus. Ubistvu so tud razlog, da ne maram preveč viskija, ker sm na potovanju po irski poizkusil kr neki irskih, tud na ogledu raznih destilarn in mi niso bili vsec. Kaj mi ni vsec: chivas (zato sm tud vprasu glede leclercovega, ta chivas 12 je men povsem brezveze), teachers, jameson (sm probu kr ene stiri variante, vse so brezveze, sej tud drugo mi ni blo vsec, ala redbreast, tullamore, etc), ballantines. kaj mi je blo vsec: scapa 16, jack daniels single barrel, elijah craig, tud kakšen čist običen cc se mi zdi ok, ker je lahek in ma prijeten pookus po vaniliji, gentleman jack ma ful dobr vonj, sam pije se imo isto kot obicen jack. sm probu velik teh obicnih viskacev, sam pac vecinoma v kaksnih miksih, kar je povsem nerelevantno. rad bi dubu nek reprezentativen vzorec kaksnih skotskih viskacev, sam mi je zal dajat kes za tasterja, ce lahk za isti kes nabavim tud kakšno boljso flaso. glen grant majo tud v leclercu, sam je 10 let staran precej drazji. pomoje bom zaenkrat kupu johnnie walker black, pa ta singleton, ki vsaj po nekih ocenah zgleda kot best buy, ki se dobi pri nas. dva bourbona bom pa narocu po netu, ker jih tukaj nimajo. razmislam, da bi probu tud crown royal, a je kdo ze probu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ezoterik ()

bauci ::

Poskusi se Four roses bourbon.

Okapi ::

Od takih bolj "lahkih" oziroma pitnih enosladnikov (single maltov) je zelo znan recimo Glenfiddich, 12-letnega dobiš za 35 evrov.

O.

AndyS ::

Okapi je izjavil:

Od takih bolj "lahkih" oziroma pitnih enosladnikov (single maltov) je zelo znan recimo Glenfiddich, 12-letnega dobiš za 35 evrov.

O.


18-letnega (ki je res ql) pa za 34€ v Leclercu ;)

Okapi ::

Še toliko bolje. Ceno sem dal tisto, ki jo je prvo našel Google, sam tega viskija ne kupujem.

Ezoterik ::

Sm si zdej kupu johnnie walker black label (24,50 eur). Vsec mi je, ker je precej smooth, disi fantasticno po žaru, orientalskih zacimbah, zganem lesu. v ustih je res izrazito smooth, cist mal dimljen, ma srednje dolg pookus in kr prijetno stece po grlu. Na konc ostane nekaksen malce cudaski okus v ustih po dimu, prezrelem sadju, rozinah. Verjetno je to ta šotni filing. ce ne bi vedu, da je 40% in če ne bi tako prijetno pogrel, ni šans, da bi vedu, ker ne žge niti malo. pol ko popijes pozirk, cez cas res ostane samo se okus sadja. sm kr navdusen, ceprav bi lahk bil bolj kompleksen. recimo scapa 16 je isto smooth, sam velik bolj kompleksna. je pa res, da je tud precej drazji cenovni razred.

r00k ::

A se dobi kak spodoben single malt za recimo 20-25EUR ? Oz. za tak denar kaj je dober nakup, za začetnika v svetu viskija ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: r00k ()

Ezoterik ::

to sm lih vprašu v tej temi. jst se pol kurca ne spoznam na single malte, sm pa naredu lih raziskavo, kaj se pri nas dobi v tem osnovnem cenovnem razredu, pa da je ze kao dobr.

singleton 12 (leclerc 23 eur)
glenfiddich 12 (leclerc 26 eur)
glenlivet 12 (leclerc 29 eur)

vse ostalo je blend, al pa (precej) drazje. na internetu so cene se nizje, izbira pa boljsa (sicer je postnina tud faktor), sam jst bom prvo par teh nabavu kar se dobi pri nas, recimo za johnnie walker black sm ze pogruntu, da mi ne pase prevec.

jest10 ::

Zdej v Hofru piše na listku pri Blacksotne 15-letni, flaše so pa vse še 12-let. Mogoče bo v kratkem nova serija?

Blinder ::

Kaj pomeni single malt in kaj je blend (po domače povedano)?

A niso vsi whiskyji skoraj enakega okusa? pa zelo podoben okus še vodki pa še kaj bi se verjetno našlo med superalkoholiki
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Tody ::

McMallar ::

Zaenkrat mi je bil Bushmills 16 let star single malt najboljsi ampak ga je kar tezko najti v trgovinah.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

krneki0001 ::

Sam kupujem viskije v šparu v Celovcu. Cene so nekje med 75 in 80% cen iz leklerka. Če padeš na akcijo (-25% na ves alkohol, kar imajo v šparu velikokrat) so pa tudi med 40 in 50% cenejši. Izbire je dovolj, da najdeš celo kako flašo Macallan-a.

So pa cene take - dimple je 27 evrov za flašo, ob akcijah pa 21. Pri nas je najcenejši v leklerku za 35 evrov.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

GnuceLee ::

Jaz pa imam na nakupovalnem listku za naslednjo nabavo Lagavulina 16yo in Macallana 12yo iz šerijevih sodov. Lagavulina sem pred nekaj dnevi videl v Merkatorju v Šiški za cca. 60€.

krneki0001 ::

Macallana 12yo imaš v leclerku. Ne vem pa kakšna je cena.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

driver_x ::

Macallan iz sherryjevih sodov je tudi meni všeč. Rahlo sladkast in ravno prav kompleksen, z usklajenim vonjem, okusom in aftertastom.

Map ::

Flaviar zgleda nima kakih bolj razširjenih viskijev, ampak bolj eksotične?

Pa za invite link me zanima, če ga je dovoljeno sem lepit? Dobite pa 10€ ob registraciji: http://flaviar.com/i/NzA4MDE4ZkwqUzUj

perci ::

Je že kdo poskusil tole ?

krneki0001 ::

Ja. Meni ni všeč. Je pa nekje med chivasom in dimplom, samo da po grlu bolj zapeče. In to mi pri njem ni všeč.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Okapi ::

Včeraj so v Ljubljani odprli prvo specializirano trgovino za viskije, na Rimski cesti, nasproti Lipe. Izbira je (zelo) velika, tam okoli 150+ različnih imajo. Cene so spodobne.
Domov sem odšel z Edradourjem (njegova posebnost je, da je iz najmanjše škotske destilarne).

««
3 / 22
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konjak (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8418672 (955) Yossarian
»

Žganjekuha (oprema in postopek) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20168691 (6168) PacificBlue
»

Tudi rum je lahko odlična pijača (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13831156 (3190) FrankSinatra
»

Dostojen liquor shop v Sloveniji (Ljubljana)

Oddelek: Loža
277723 (6916) Kenpachi

Več podobnih tem