» »

Pomoč pri izbiri zvočnikov za v avto

Pomoč pri izbiri zvočnikov za v avto

mehmehmeh ::

Zdravo.

Imam avto znamke Suzuki swift letnik 97
Do sedaj sem uspel kupiti avtoradio in ojačevalec zdaj pa nevem točno kateri zvočniki so najprimernejši za mene.
- avtoradio Pioneer x8500
- ojačevalec silversonic 2200 4kanalni

zdaj bi pa rad nabavil zvočnike za spredaj una fora 3-way zato da mi bo predvajal čim več zvoka
potem pa bi rad v prtlažnik namestil nekaj za base pa to..

zdaj pa nevem kako močne zvočnike morem dobit da čim bolje izkoristim vse kar sem do sedaj nabavil hkrati pa nočem da se mi ta stara kišta razleti od samih vibracij. :D
Zdaj pa kaj bi rad vedel:
- kako močne zvočnike potrebujem spredaj če bodo vezani vsak na svoj kanal preko ojačevalca + njihova impedanca(in če morejo zvočniki met isto impedanco če so vsk na svojem kanalu)
- kakšen in kako močen zvočnik potrebujem za zadaj če ga bom vezal na 3tji kanal preko ojačevalca + impendanca
- kakšne in kako debele kable mi priporočate na splošno, samo da nebodo neki extremno dragi (s tem mislim nekaj srednjega lahko so pozlačeni sam de niso predragi za vse to)
- rad bi nekaj kar je cenovno čim bolj ugodno vendar še vseeno dost dobro (tolk da je muzka, pa četudi ne izkoristiš celotne moči ojačevalca..)
- vglavnem neki mid rank tolk da je za začetek dost špila..
- zavedam se da če je ojačevalnik mičnejši od zvočnikov, lahko zvočnike skurimo..

hvala za odgovore, če pa potrebujete še več informacij pa me vprašajte...
  • spremenilo: mehmehmeh ()

matevzm2 ::

3-way je problematicen, vecina ljudi ti bo priporocila 2-way. Pa se vecja izbira je.
Pa ne bos mogel vezati vsakega na svoj kanal na ojacevalcu. Obicajno se vzame 4 kanalni ojacevalec in se veze sprednje zvocnike na 2 kanala (en za levo in en za desno, za ojacevalcem kretnica, ki poslje nekaj visokotoncu in nekaj nizkotoncu) in druga dva kanala bridga za woofer.
Kar se moci tice, ne verjemi vsemu kar je napisano. Ojacevalec ni tako mocen, kot pise. Pa tudi ne rabis, jaz imam realnih 2x50W + 200, pa je cez glavo. In kar se moci tice je bojda bolj nevarno/pogosto, da je ojacevalec presibak in potem zacne muciti zvocnike s popacenjem.
Nasvete lahko najdes na avtoakustika.com, tak so ljudje, ki so bolj na tekocem.

Scorpia ::

Glede na to, da gre za kakšen nižji cenonvi rang, ojačevalca. Vsaj tako sem na hitro pogledal cene in je po vsej verjetnosti, gre za d klaso ojačevalca. Ti niso najboljši, za poganjanje sprednjega sistema, če govorimo o kvaliteti zvoka. So pa odlični za poganjanje nizkotoncev.
Glede na to, da gre za starejši avto in swift, kolikor sem gledal, grejo 13ke gor. Malo več podatkov o avtu, ali misliš imeti na original mesto postavljeno ali misliš kaj bolj predelati. Ker če grejo 13ke gor na original mesto, se ti splača te zvočnike vezat na radio in zadaj polico dati. Glede na to, da misliš bolj poceni priti skozi, ne vidim druge. Če spredaj lahko daš 16ke, toliko boljše, ampak spet odvisno od ugradnje. Dokaj dobre zvočnike do 100 evrov (z ločenimi visokotonci), dobiš od ground zero, rainbow, esx, dragster, caliber... jih je kar nekaj ponudnikov, tudi znani jbl. Alpine, paionner se izogibija, ker pol plačaš za znamko. Blaupunkt pa pri nas nima več kakšne pametne ponudbe, vsaj ne od zgoraj naštete konkurence.
////

Ker če grejo 13ke gor na original mesto, se ti splača te zvočnike vezat na radio in zadaj polico dati.

Tle sem precej pomankljivo napisal. V mislih sem imel, da sprednji sistem vežeš na radio, na polico pa kakšne 16ke ali ovalce, vežeš na ojačevalec. Dokaj poceni zadeva, da dobiš vsaj na glasnosti in da je ok za poslušat.
////

mehmehmeh ::

spredaj trenutno imam Pioneer TS-H102 10cm.. Zdaj kolikor sem razbral iz vaših odgovorov bom vrjetno pustil sprednje zvočnike vezane direktno na radio pa bom zadaj dal tako kot je blo rečeno kake 16ke ali kaj podobnega. Zdaj nevem ali bi bilo treba polico pridelavat ker ima avto že prištiman zadaj prostor za zvočnike ob sami polici, če pa bo treba bom pa to zrihto.

matevzm2 mogoče sem malce nerazumljivo napisal, jaz sem mislal nekaj podobnega kot si ti povedal, 2zvočnika na prva dva kanala, potem pa na druga dva kanala na woofer. Zdaj na ojačevalcu piše da kanala sta že bridged.

Vglavnem rad bi prišel s čim majn pridelave avta skozi, če pa je potrebno se po pač predelalo.

Zdaj še samo rabim vedet kakšne kable potrebujem za vse to. Pač debelina kablov pa če morejo bit kaki posebni (pozlačeni ali pa kaj podobnega) glede na to kaj mislim imet..

http://caraudioempire.com/Kompleti-kabl... Tukaj si izbereš komplet kablov, glede na to, da tvoj ojačevalec ni velik porabnik, niti kakšnega posebnega(debelejši kabel) ne boš rabil. Glej da boš imel 2 para RCA kabla, da boš lahko direktno z radia, nastavljal nizkotonec.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23135898 (8700) darck
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8712023 (7270) dottor
»

2 avtoojačevalca ali enega?

162172 (1782) taz
»

Fersterker in zvocniki.

Oddelek: Pomoč in nasveti
453214 (2680) T0RN4D0
»

Ojačevalec v avto- potreben dodaten akumulator?

113562 (3346) ;-)

Več podobnih tem