» »

Fersterker in zvocniki.

Fersterker in zvocniki.

brdi ::

Hey, morem se se tu razpisat, kaj me tezi. in sicer v avto davam mal muzke, imam sledec problem..

In sicer zadaj ovalce in tubo ternutno, kasneje se spredaj nek sistem. In sicer zanima me kako naj zadi vezem zvocnike in tubo na ojacevalec ali zvocnike na radio in samo tubo na ojacevalec , tube se niam nabavljene zvocniki pa bodo Hertz ali Ground zero.

Ter kateri ojacevalec bi bilo fajn uzet za bol mali gnar ?

T0RN4D0 ::

Na tvojem mestu bi vzel ground zero, tube če še nisi nabavu jo pozabi in si kupi en woofer, ojačevalc pa en 4 kanalen, woofer/tubo vežeš v bridge na 2 kanala in ovalce vsakega na svoj kanal, je dokaj enostavno vse skupi. V skrajnem primeru če maš uredu radio bi lahko dal ovalce tud direkt na radio, visokotonci bojo delal uredu, base maš pa tako al tako pokrite, sam to je bol crap rešitev.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

brdi ::

ker woofer in ojacevalec pa bi priporocal tko za low money :P pa why GZ?

T0RN4D0 ::

Ker je GZ vodilna firma v avtoakustiki in ker te ovalce poznam, z ojačevalcem igrajo solidno.

woofer pa najbolj low budget bi mogoče reku kak blaupunkt za 12" za 80€, ne vem točno ker model je... Tud poznam en 2 ko jih mata, jst ga sicer nebi mel ker ne gre dovolj nizko, samo za 80€ je pač to to. Sicer pa jih ne poznam, za tak dnar butal bo že kr dobr če je to tvoj prvi woofer, kej preveč pa ne pričakuj. Ojačevalc pa tud nimam blage, neki pocen 4 kanalnga, kakšne silne razlike tko ni med njimi. ;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

brdi ::

T0RN4D0 ::

Malo pazi ko kupuješ woofer, glede na to da si omenju tubo predvidevam, da bi rad imel neki že v škatli. Tega sem prej omenju, lahko pa pogledaš tud mal po trgovinah kot so nakupi.net in ostalih ki imajo avtoakustiko in pogledaš ponubo, mislim da jih majo tam več v škatlah kot na bolhi ki je po novem za moje pojme slabo pregledna. Lahko pa pogledaš tud mal za ponudbo rabljenih, tako wooferjev kot ojačevalcev.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

brdi ::

jap samo mene muci kako zvezat na fersterker - zadnji komplet zvocnikow ter suba in sprednje zvocnike , fersterker bi pa mel cem cenejsega.

brdi ::

4ohm stable
1000WATT max
4x250WATT
adjustable lowpass: 150Hz, 80Hz
povezljiv z mostičkom

A bi se dalo tu uporabit 1 kanal za spredja ,1 kanal za zandja zvocnika in pa 1 za tubo al pa 2 ?

Zvocniki zadaj

pa ta woofer

Ali pa tale

Spredaj pa so eni 2 sistemci Clarion ne vem tocno modela

brdi ::

a nihce ne ve ce bi bil ta komplet za uporabit ?

Bellzmet ::

Če ima ojačevalec 4 izhode za zvočnike vežeš:
1 par zvočnikov spredaj
+
1 par zvočnikov zadaj

ali
1 par zvočnikov spredaj
+
mostičeno zadaj tuba

Vendar moraš nujno pogledat, če daš v bridge (mostičeno), koliko Ohm lahko minimum gor vežeš (4 ali 8).

Pa če piše na ojačvalcu 4*250W MAX to pomeni tam ene 4*90W RMSa (nominalna moč) oz. tam ene 1*200w RMSja če daš v bridge en kanal. Seveda je pa to zelo odvisno od kvalitete ojačevalca.

lp

brdi ::

Ja ne bo sau tale ojacevalc. Kerga pa naj uzamem da om lahko komot zvezal gor - cem nizja cena! to me zanima

Bellzmet ::

Če hočeš imeti 1 par zvočnikov spredaj in 1 par zvočnikov zadaj + tubo, rabiš 5 kanalni ojačevalec.

Najboljša varianta je, da daš par zvočnikov spredaj in en pošten woofer v pritljažnik (2 kanalni ojačevalec + monoblok).

Lahko v tvojem primeru tudi sprednji par vežeš direktno na radio, zadnji par (ovalce) na ojačevalec in tubo v bridge na 2. kanal od ojačevalca. Samo ne bo tako lepo igralo kot v prvem primeru.

Seveda čisto odvisno koliko denarja je v planu.

lp

brdi ::

denarja cem manj :P Sej to se mi ne gre da bo zaj ful neke extra ampak tolk da bo neki. In sem pac to gledal zaj pa se me ojavcevalec muci kerega vzet.

Kaj pa ta primer sprednji + sub na ojacevalec ovalci na radijo ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brdi ()

Scorpia ::

Ovalce zadaj pozabi ker kvarijo zvok, posebi pa bass. Eni imajo radi da prihaja zvok odzadaj, ampak meni ni všeč, saj wofer da enkrat lepši bass če zvočniki zadaj ne igrajo. Sam imam zadaj na boku 13cm zvočnike in če jih dosti stišam wofer precej lepše igra. Poslušal sem tudi kombinacijo ovalce in wofer zadaj, pa morem rečt da to sploh ne igra lepo. Raje si daj močen sprednji sistem, pa en ojačevalec ki ima 80rms -a po kanalu je več kot dovolj. Za wofer bi pa imel okol 240 rms-a, pa ne pozabi da te še kabli pridejo okoli 40 evrov. Namesto ovalcev kupi boljše sprednje zvočnike, ki bojo dost glasneje pa lepše igrali.

Scorpia ::

Pa še to, če boš imel zvočnike na avtoradio ti bojo prej začeli hreščati in ne bojo mogli sodelovati z ojačevalcem.

brdi ::

hm kabli so ze potegjeni HiFi pro pack. samo skuper se morem naret ? Sej ce mas ovalce odzadaj na fersterkeru pa jih malo bol zapres da se se bol cuje tuba al pa sub je pa toto. ampak vseeno pa mi potem takem lahko das kaksen link do zvocnikov itd tako kot bi ti naredo.

kixs ::

Spredaj dobre 16-tke, zadaj pa neki sub + ojacevalec brez ovalcev! Za vec informacij pa pojdi na www.avtoakustika.com

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

brdi ::

ne grejo sperdi 16ke samo 13max. mislim kako bi se pa obneslo brez suba, sam ovalci zadaja, mislim pa da tut nebi smelo bit nic narobe ce bi mel ovalce pa sub al pa eno tubo zadi!

Zaj pa se mi prosim napisite kateri ojacevalc bi bil za to primeren! Ne rabi bit neke extra!

kixs ::

Ce se prav spomnim, si ze na avtomobilizem.com spraseval isto rec... za varijanto brez ojacevalca sem ti ze tam napisal best moznost. Z ojacevalcem in sub-om pa ne rabis zadaj ovalcev, razen ce imas res rad "surround" zvok. Potem obvezno moras rezat nizke tone (base) na ovalcih.

lp

T0RN4D0 ::

Jap, tud jst ne bi priporoču tlačit skupi ovalce pa sub, ampak se mi je nakak zdel da si se že odloču za to. Če maš uspredi možnost dat not zvočnike, raj prednji sistem menji pa obvezno na ojačevalc vežeš, pa sub v prtlažnik in to je to. Problem je edino da eni avti nimajo spredi porihtano za zvočnike, in če morš delat sam škatle precej več jebe kokr z ovalci, pa še s kabli maš neprimerno manj sranja pri ovalcih :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

brdi ::

no torej zadi brez zvocnikov al kaj? Keri sitsem pa naj dam spredi, nimam moznosti vecjega kot pa 13cm.

pa spet me zanima keri fersterker. Lej kabli so za sub in elektriko ter fersterker ze v prtlazniku tak da to ne bo problem. samo treba bo se potem naprej potegnit do sprednjiih zvocnikov, a bom mogo mal mocnejse kable nabavit naprej do zvocnikov ker zaj so eni uber tanki.

Ter ce potem keri sub oz tubo mi priporocate razen te ko je ze tu ? Glavno pa je da mi napisete fersterker.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brdi ()

Scorpia ::

Ojačevalec daj od mac audio, ki ni tolk drag pa da kr dost moči ven 4x80rms-a. Pa za ta denar igra odlično in dovolj glasno. Sprednji sistem dosti hvalijo hertze, tudi sam sem jih slišal in res proti drugim zvočnikom dajo več glasnosti. Lahko jih greš kje v trgovini poslušat, pa še dragi niso tolk. Zvočniki kot so pioneer, alpine... itd. se izogibi, ker so zvočniki še dražji kokr dobiš pri konkurenci. Raje glej take neznane firme, izjema blaupunkt ki spet niso tolk dragi kokr pioneer. Pa tube se od daleč izogibaj, raje normalno škatlo kupi boš dobil več na bassu.

brdi ::

Kaj pa varijanta brez suba pa spredi hertz zadi GZ ovalci ?

Bellzmet ::

Hmm slišal še nisem, samo se mi zdi, da bi ta varianta spredaj par + zadaj ovalci na 4*80 celo boljše igrali (bolj naglas), kakor da na en kanal pri takšnemu ojačevlacu v bridge vežeš tubo.

lp

pivo ::

brdi: imaš ZS

drugače pa če hočeš vsaj malo kvalitete ter moči obvezno ojačevalec, brez njega (direkt na radio) nimaš kaj praskat, škoda denarja za zvočnike.
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

brdi ::

pivo kr tle bi napisal kok je star fersterker ? A je bil kdja kaj pregret itd ? drgace pa zgleda zanimiva zadeva .

Pa se to preden nabavim

hertz spredi + GZ ovalci zadi na fersterker

hertz spredi + SUB na fersterker


Kero bi blo bolse ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brdi ()

kixs ::

Sem ti ze na avtomobilizem napisal.

Ce mislis samo na avtoradio vezat, potem nimas kaj razmisljat. Ta kombinacija Hertzov je bila izbrana glede na test priblizno 10-tih razlicnih zvocnikov. Velikokrat so tehnicni podatki zavajajoci, zato moras zadevo slisat. Vsaj za ovalce ti garantiram, da ne najdes boljsih za ta denar in za avtoradio priklop.

Zadaj:
Hertz DCX 690


Spredaj 13-tke:
Hertz DSK 130


Ceprav bi bile boljse 16-tke:
Hertz DSK 165


Sam imam zadaj DCX 690 in spredaj samo 13-tke, ker ne gre vec. Redkokdaj se mi zgodi, da bi potreboval bolj na glas. Seveda ne mores pricakovati premikanja notranjih organov - za to potrebujes locen in mocen SUB. Seveda je nekaj odvisno tudi na kaksen AR bos priklopil. Js mam na JVC KD-G722.

To je to!

ajd :P

brdi ::

Bo fersterker zmes :P Sej sem napisal keri 2 varijanti se odlocam!

Samo ojaevalec se mi priporocite :P ali bi bilo to za ta sistem ko sem opisal Blaupunkt GTA4 MKII

kixs ::

Ko sem odgovarjal, se ni bilo tvojega zadnjega posta in sem pisal glede na prejsnjega.

Najprej se odloci kateri ojacevalec bos kupil, nato pa se doloci se za zvocnike. Saj bos zvocnike izbiral glede na moc ojacevalca.

Hertz Dieci serija je predvsem dobra za avtoradio. Za ojacevalce imajo druge serije.

lp

brdi ::

ja sej keri ojacevalec naj kupim to ze dolg casa sprasujem?

kixs ::

Sem ti ze prej napisal, da pojdi na forum od avtoakustike.com. Osebno z ojacevalci nimam izkusenj, zato ne mislim pametovat.

lp

brdi ::

K potem pa bom tak reko sprednji sistem do 80€ keri ?

brdi ::

ewo isto kot sem napisal na avtoakustiki!

"kaj pa ce bi jaz raje dau namesto suba zadi ovalce in vezal sprednji in zadnji komplet na fersterker, bo pomojem najmanj jebanja pa spilat bi tut moglo zadovoljivo, ce si bi pa kdaj premislo pa se vedno lahko dam ovalce ven pa sub zadi!"

Tak zaj pa sprednji sistem pa zadnji sistem ter primern ojacevalec pa mir pa grem kr nabavit vse skupaj pa naj ne presega 250€

PS: spredaj 13cm sistem!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brdi ()

kozmy ::

Jaz bi na tvojem mestu vzel en malo boljši 4-kanalc + prednje zvočnike v rangu 100€ (maš kar nekaj dobrih sistemov). Da maš dobro osnovo, kasneje ko bodo finance pa še dokupiš kakšen dober woofer. Odvisno tudi kak daleč si pripravljen it. Pa ne pozabi še na kable, če jih nimaš.

brdi ::

Ja keri pa je to malo bolsi, ker v bistvu to om dau zaj not pa basta nic vec ker itq prek zadosti tolko kolko jaz listanm pa to.

Pac bi kupo neke takiga za 250€ kabli so razen potem od fersterkera naprej do prednih zvocnikov se ni. Daj napisi kaki sistem

SPREDAJ + ZADAJ + FERSTERKER

pivo ::

jaz imam identičen sistem kot jixs97 hertz zvočnikov (zadaj ovalci, spredaj 13ke ker 16ke niso prišle),vezane na 4 kanalen ojač. (praktično identičen kot ta ki di ga nudim) + seveda še woofer (ter poseben ojač. zanjga) in zadeva igra zelo dobro.

za več pa res pojdi na avtoakustika.com tam so fantje bolj podkovani kar se tega tiče, ti samo povem da sem imel vgrajen ta moj ojačevalec 2 meseca (preden sem kupil tega) in za svoj denar špila zelo dobro
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

kozmy ::

Potemtakem bi jaz vzel nekaj v tej smeri:
Ojačevalec + prednji sistem + woofer
KIšto za woofer pa bi nekje kako rabljeno poiskal.. V glavnem za tako ceno se kaj extra ne razlikujejo stvari, izogibaj se samo kakšnim ojačevalcem ala ''Strupeni zvok'' ipd. :)

brdi ::

rainbow slx 230,ojačevalec gzta 4000.in pa sub gztw 30 druga varijanta ki je bila podana na avtoakustika.com in mislim da se bom odlocil za njo ediino mby bi mi prau prisel sub z kisto kr!

kozmy ::

Rajši si daj kišto delat al pa kupi kako rabljeno.. Vrjemi, da prideš dosti boljše skozi.. Ponavadi so tovarniške škatle drage in se ne splačajo.. Odločitev pa je tvoja..

brdi ::

ja zaj pa sem se gledal tale SUB pa ne vem ce je bistvena razlika ? in ce bi oni ojacevalec potegno spredni sistem + sub ?

kozmy ::

Ta woofer je ena serija višje - Radioactive, tisti prejšnji pa Titanium. Pa ta GZRW je 25cm, tisti GZTW pa je 30cm. Če poslušaš bolj hip-hop, r&b se ti splača vzet GZTW, ker je večja površina membrane, če pa bolj house, techno itd. pa GZRW.

brdi ::

komercijala hardstyle tut neki pa tko

kozmy ::

Te pa kar vzami GZRW serijo.. jaz sem mel GZRW 12ko, pa je ful dobro špilalo pa prtisnlo, samo sem ga mel na 800W neki :D zdaj pa sem kupo še eno serijo višje GZHW - Hydrogen.. tu pa že pošteno vdari :D

brdi ::

ja pa bi tale ojacevalec potegno vse tak ko je treba ? GZ gzta 4000

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brdi ()

brdi ::

Zanima me se ce mora bit box za sub tocno iz mediapana? a je lahko cezana plosca ali pa iverka ? Sledje lahko dobim zastojn!

T0RN4D0 ::

Seveda ni nujno da je iz mediapana. Ti sam glej da ti ne bo raztrgal, da testni, da nič ne šklopota, pa da boš volumen prbližno zadel. Bi pa iz neznanih razlogov bol priporoču iverko od vezane plošče, lahk da sm falil ampak vseen :P
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23133643 (6445) darck
»

Kakšno akustiko v avto?

Oddelek: Kaj kupiti
362768 (2038) Sisho
»

Avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
244401 (4014) kokos25
»

Ozvočenje v avtu - subwoofer da ali ne?

Oddelek: Zvok in slika
264625 (4208) AndrewSmith
»

avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
252115 (1934) _Dejan_

Več podobnih tem