» »

Brezžični internet občutno slabši kot kabelski

Brezžični internet občutno slabši kot kabelski

Tiga007 ::

Pozdravljeni,

imam težavo z wi-fi interneti ter mojim računalnikom. Hitrost prenosa, odpiranje spletnih strani ter Skype so bistveno slabši kadar sem povezana na wi-fi internet. Doma imam recimo Amisovo optiko 100 Mbps/ 10 Mbps in ni šans da bi si downloadala kakšno serijo oz. imela normalen video klic na Skypu, ker me konstantno meče offline, medtem ko moja sostanovalka lahko popolnoma normalno uporablja Skype in splet. Isto se je dogajalo tudi pri drugih brezžičnih internetih. V službi, kjer imamo kabelski internet (nimam pojma kakšno hitrost) je zgodba povsem drugačna. Npr. 200 MB serijo lahko zdownloadam v manj kot minuti. Uporabljam pa isti računalnik doma in v službi, in sicer Toshiba Satellite L300.

Mi zna kdo povedat kaj je narobe z mojim računalnikom?

Hvala in lp,
Tiga007

hojnikb ::

nabav spodobn wifi router in je problem rešen..
#brezpodpisa

Jakka ::

V službi v računalnik priklopiš kabel za internet in dela kot mora? Če ja, imaš zelo verjetno problem z wi-fi v prenosniku, ki ne deluje kot mora. Na servis in zamenjat.

shadeX ::

A se ti to dogaja odkar imaš ta prenosnik?

Tiga007 ::

Ja, ko prenosnik preklopim na kabel za internet dela kot mora. Vem da je problem je v mojem prenosniku in ne v routerju, ker na drugih računalnikih moj domači internet dela perfektno. Zanimalo me je, kaj je ta wi-fi komponenta v računalniku, ki bi jo bilo treba zamenjat?

ppika ::

Js sm narocila en kitajski wifi na usb pretvornik in mi od takrat naprej dela super.... in na windowsih in na linuxih.

http://dx.com/p/ultra-mini-nano-usb-2-0...

Tiga007 ::

Ok, hvala za tole :)

BlaY0 ::

Se dogaja, da se določeni WiFi mrežni vmesniki ne "ujamejo" dobro z določenimi WiFi routerji. Predlagam enako kot ppika.

hojnikb ::

Nastavi drug kanal na wifi routerju in zna bit bolš. Also posodobi wifi driverje in v nastavitvah (če je možno) nastavi maximum power..
#brezpodpisa

XsenO ::

Preveri, da je pod advanced power options na prenosniku nastavljeno, da vedno kuri maksimalno za Wifi
1 + 1 = 1

Malcolm_Y ::

BlaY0 je izjavil:

Se dogaja, da se določeni WiFi mrežni vmesniki ne "ujamejo" dobro z določenimi WiFi routerji. Predlagam enako kot ppika.
Se pridružujem. Če se router in mrežna kartica ne zastopta, je lahko velik motenj.

feryz ::

Menjaj driver. Kar po redu, dokler ne bo dobrega.

Jakka ::

Tiga, če niso gonilniki (v kar dvomim, če uporabljaš Windows 7 ali 8), potem je najverjetneje problem v brezžični mrežni kartici, ki ne deluje kot mora. Najlažje to preveriš tako, da zaženeš en linux z dvd-ja. Če ni napak so gonilniki, če je stanje enako, je pa dejanska fizična komponenta v prenosniku poškodovana.

Če prenosnik ni več v garanciji, najdeš ustrezno rabljeno, zamenjaš in je.

Daj še povej koliko je star prenosnik, pa če se je to kar naenkrat začelo pojavljat, in če je prej delalo ok?

BlaY0 ::

Jakka je izjavil:

Najlažje to preveriš tako, da zaženeš en linux z dvd-ja. Če ni napak so gonilniki, če je stanje enako, je pa dejanska fizična komponenta v prenosniku poškodovana.

Oprosti, ampak to je neumnost. Poznam določene WiFi adapterje, ki se na Linuxu izredno slabo obnašajo. Krivi so jasno slabi gonilniki (za Linux).

Tiga007 ::

Hvala vam vsem za predloge. Bom sprobala.

Jakka, prenosnik je star cca 5 let in se mi zdi, da je imel to težavo od zmeraj (ampak me včasih ni motilo, ko smo uporabljali povečini internet na kabel). Uporabljam pa Windows Vista.

Jakka ::

BlaYO, po tvojem kriteriju je enako neumen tvoj razlog, da se med seboj ne razumejo VSI routerji in brezžični vmesnik v njenem računalniku. Enako verjetno, da kak Ubuntu ne bo znal delat z brezžičnim vmesnikom, kot ideja o nekompatibilnosti. Pa ne bova sedaj o tem, ker bi rad, da se reši problem (kar enim očitno ni v interesu), ne nabija o brezvezarijah.

Tiga007, glede na Visto ne bi čisto izključil problema z driverji. Bi predlagal, da probaš zagnat linux in da preveriš delovanje brezžične mrežne kartice. Naprimer Linux Mint 16, daš iso na dvd in zaženeš prenosnik z dvd-ja. Bomo takoj videli kje smo. Če bo wi-fi normalno deloval, je Vista, drugače pa zelo verjetno brezžična mrežna kartica v prenosniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jakka ()

BlaY0 ::

OK, vzamem nazaj da je neumnost, se mi pa ne zdi smiselno, če ne veš (OP) kaj točno počneš.

Ker ne vem za kateri vmesnik točno gre, lahko le dajem mnenja. To, da se nekateri radio čipseti ne štekajo dobro med sabo je dejstvo. To da pa zalaufaš Live CD z Linuxom in na podlagi tega ugotavljaš ali je problem v Windowsih z gonilniku, pa je zgolj ugibanje, še posebej če ne veš (ne govorim o tebi, da ne boš takoj ven padel) kaj to Linux je in kakšen je status gonilnikov za dotični WiFi vmesnik pri njem.

Zdaj si že prešel na peko DVD-ja. Se mi zdi, da ji boš moral najprej razložiti še kaj je to iso.

Jakka ::

To ni ugibanje, to je preverjanje možnosti na podlagi izključevanja. Pač eden od dokaj enostavnih načinov, kako lahko ugotoviš vzrok problema. In avtorica teme si tega očitno želi.

Če pa ne pozna Linux-a, kaj je iso in podobno, bomo šli pa po korakih. :)

Bi pa z veseljem prebral kak tvoj nasvet, kako naj avtorica bolj enostavno ugotovi, če je problem v gonilniku ali v sami strojni opremi. Izogibanje problemu in uporaba alternative to pač ni.

BlaY0 ::

> Izogibanje problemu in uporaba alternative to pač ni.
Seveda da je. Za $10 se res ne splača poglabljati v nekaj kar ti bo pobralo časa za najmanj 10x toliko. Še posebej, če se s tem ne ukvarjaš in te v bistvu NE zanima kako in zakaj računalnik sploh deluje.

> Bi pa z veseljem prebral kak tvoj nasvet...
Imaš mojih nasvetov na ST-ju malo morje, tako da lahko kar začneš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router TP-Link TL-MR3420 in DD-WRT

Oddelek: Pomoč in nasveti
182808 (2604) Auba
»

Router za uporabo Xtremerja z žično povezavo

Oddelek: Zvok in slika
193462 (2006) libreus
»

WiFi - IBM ne najde SSID, ki oddaja

Oddelek: Omrežja in internet
132971 (2682) johanblond
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543310 (18850) imallears
»

Belikn Wireless G Router

Oddelek: Strojna oprema
153114 (2954) MitkoVIP

Več podobnih tem