» »

Router TP-Link TL-MR3420 in DD-WRT

Router TP-Link TL-MR3420 in DD-WRT

Auba ::

Zdravo imam ta router http://www.mimovrste.com/artikel/247004... in bi mu rad povečal domet in vse ostalo kar pride zraven dobrega. Bral sem o nekem dd-wrtju. Kako to naložiti in kje dobiti?

Hvala in lp!
Živjo :)

Auba ::

http://dd-wrt.com/site/support/other-do...

Tole je za moj router na tej spletni strani...ampak problem je, da ko grem v konfiguracijo mojega ruterja in stisnem upgrade, noben izmed teh dveh fajlov me sproži upgrejda. Piše en error, kot da ne bi bilo za moj ruter.

Error code: 18005 Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.

Napiše mi tole. Kaj naj naredim?
Živjo :)

Auba ::

Ok to je pa rahlo nemogoče, da nemorte pomagat noobu kot sem jaz?! Sem poslal mail na dd-wrt zakaj mi napiše ta error pa so rekli: "Hi you have chosen the wrong image file"

Kaj za vraga pa to pomeni?

http://dd-wrt.com/site/support/other-do...

Tukaj sta ta dva fajla pa obadva imata oznako bin. Wtf? Kaj naj naredim?
Živjo :)

boogie_xlr ::

Mora obstajati tudi datoteka, ki omogoča factory-to-ddwrt, torej iz tovarniške programske opreme na dd-wrt.
Na linku je ta datoteka, povleci jo in jo naloži na ruter preko upgrade sistema. Bin pomeni, da gre za binarno datoteko.

Auba ::

Hm saj imam samo te dve opciji factory to dd-wrt.bin in flash.bin Drugega pa sploh ni. Res nevem kaj naj naredim?!
Živjo :)

amigo_no1 ::

Nažagaš napačen FW za tvojo verzijo routerja.
K sreči je je router to zaznal, drugače bi ostal z zabrikanim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Auba ::

Ma imam najnovejši firmware na mojm TP-Linku pa internet dela slabo ter prekinja. Imam še novo wireless tp link pci wireless kartico isto posodobljeno z najnovejšim gonilnikom. Res nevem kaj naj naredim.

Potlej dd-wrt odpade. Je še kak drug boljši firmware?
Živjo :)

Lonsarg ::

Torej katero verzijo tega modela ti piše da imaš? 1.0, 1.2, ...?

Auba ::

Verzijo imam v2. Tako mi piše. Imam pa resne probleme z wifijem. Še nedolgo nazaj sem imel z isto nastavitvijo skoraj max signal, prenos je bil stabilen kot po žici okrog 4mbps, sedaj še 1mbps ni.

Skratka nevem kaj naj naredim. Sem formatiral računalnik in vse, če bi kaj pomagalo, na novo naložil driverje in isto. Obupavam...
Živjo :)

Lonsarg ::

Jah jaz ne najdem kakih custom firmwerov na googlu. Kok si se pa kaj igral z nastavitvami? Med drugim se splača zamenat kanal, oziroma dat na avtomatic, da najde takega z najmanj motnjami, če je kak sosed novo opremo kupoval ali kaj.

Auba ::

Z nastavitvami sem se igral vse od g only, do n only, do channel width, do manual channelov pa ni nič boljše. Skratka poraz. Bom zamenjal router in mrežno kartico.

Sedaj imam to brezžično kartico http://www.mimovrste.com/artikel/249002...

in tale router http://www.mimovrste.com/artikel/247004...

Zamenjal pa bom s tem routerjem http://www.mimovrste.com/artikel/247001...

in to brezžično kartico http://www.mimovrste.com/artikel/249000...

Zraven imam itak še večjo anteno. Če mi pa še potem ne bo delalo potlej pa nevem, treba bo potegnit kabel do sem, ker že pošteno izgubljam živce. Res pa je, da sem kupil glupi router totalno. Ajej...
Živjo :)

Lonsarg ::

Imam identični ruter doma jaz (TL-WR941ND) DD-WRT se je brez problema gor spravilo in meni deluje odlično. Dela tudi čez dve plati(2. nadstropje do pritličje) + še malenkost diagonalno po hiši in sicer na mobitelih in laptopih brez problema, stacionarni z brezžično mrežno pa ima problema, pa čeprav ima eno konjsko anteno..

Auba ::

Ma res kaj je to fora, da na stacionarnem zafrkava? Sam opažam iste probleme, na leptopu dobro lovi in ni problema.
Živjo :)

amigo_no1 ::

Wifi mrežna kartica ima očitno svoje muhe.

Auba ::

amigo_no1 je izjavil:

Nažagaš napačen FW za tvojo verzijo routerja.
K sreči je je router to zaznal, drugače bi ostal z zabrikanim.


Spot on! version 2 ni podprta. K sreči je to ruter prepoznal. Sem pa že naročil novega TP-Link TL-WR1043ND, slednji podpira dd-wrt sem pogledal v database pa tudi boljši je kot tale sedaj. Tako da domet upam, da ne bo več problem. Pa novo wi fi mrežno kartico TP-Link TL-WN751ND.

Trenutno bom vrnil, nakažejo mi denar na TRR ter zamenjam z novim. Vse skup bom doplačal ene 15 EUR. Upam da ne zamanj... :)

No edino to še pride v poštev, če ono ne zaleže http://www.mimovrste.com/artikel/250000...

So tile wi fi reapeaterji uporabni?
Živjo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Auba ()

Lonsarg ::

To ni wifi repeater, pač pa je naprava za vzpostavitev mreže preko električnega omrežja v hiši(vse do električnega števca nese, če prav vem). Rabiš pa seveda dve, eno vklopiš pri routerju, drugo pa pri računalniku in si z tem brez razkopavanja žično povezal obe napravi:) Sam v tem primeru je potem brez veze to, kar si ti linkal, ki ima WiFi. Ker če si že napelal po celi hiši do računalnika, potem najbolje iz te naprava z kablom direkt v računalnik, ne pa preko WiFi komplicirat. Torej če hočeš preko električnega omrežja rešit zadevo rabiš komplet dveh zadev:
http://www.mimovrste.com/artikel/253000...

To bo zelo elegantna rešitev, ker bo delalo 100% in nobenega WiFija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Auba ::

Aha ok. Razmišljam tudi, da bi router preselil na kako bolj osredno točko v hiši. Potlej rabim samo še UTP kabel in to je to?
Živjo :)

Lonsarg ::

Če boš šel to varianto preko električnega omrežja, potem rabiš dva kabla, en iz naprave v router in drug iz naprave v računalnik.

Ne boš pa mogel preko tele vtičnice dosegati kakih hitrih hitrosti za prenos med domačimi računalniki, ampak samo za internet bo super.

Auba ::

Ok, sicer sem mislil samo router preseliti v centralno točko hiše prek utp kabla, pač klasika. Bom videl v kratkem ali bo novi ruter z dd-wrt rešil moje probleme...drugače bom preselil ruter na boljšo točko, če pa še to ne bo pomagalo pa samo kabel potegnit do sem. :)
Živjo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213150 (5889) AC_DC
»

WR740N in VPN

Oddelek: Omrežja in internet
293347 (2927) Daniel
»

Kateri ruter?

Oddelek: Pomoč in nasveti
122994 (2506) RuskiSnajper
»

Problemi z SiOL Wi-fi

Oddelek: Omrežja in internet
101526 (1182) fosil
»

Domače wireless omrežje pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
164613 (4230) blackbfm

Več podobnih tem