» »

Zračna puška

Zračna puška

«
1
2 3
...
5

R0K ::

Mislim, da še ni bilo debate na to temo.

Uglavnem, gre se za to, da bi rad 'koristno' zdele porabu enih 20k sit. Rad bi si pa nabavil zračno puško. Kot prvo da razjasnimo, ne za to, da bi se mi kdo zameril :) ampak za to, ker je baje to fajna stvar, da se človek skoncentrira, umiri pa še fajni hobi je.

Kokr vem, tudi ne rabiš orožnega lista za takšno stvar? Drži?

Koliko pa pridejo takšne puške? Vem da za 20k sit ne bom dobil nove, lahko tudi rabljena. Men bi zadostovala kakšna obična, lesena -preklopna- al kako se tist reče. Pač jo prepogneš, daš not metek in nazaj zapreš.

A se te puške v čem razlikujejo? Treba na kaj pazit? Kire firme so dobre, priznane? Sej vem, da bom vretno za 20k sit mogu uzet najcenejšo pa vseeno. Lahko bi pa tudi kakšno pištolo, ampak z zračnimi pištolami še nism streljal pa ne vem, če bi blo to zame, k je brez veze če mi bo pol ležala v kotu.

Hvala Vam.

Boško ::

Puška je sigurno boljša izbira, pa da je na vzmet ne na "bombico", pa se jo da zrihtat, da pošteno vseka! Drugače ti bodo pa drugi vrjetno znal več povedat!

:)

L.p.

LoneWolf ::

OK, malo sem ze za casom glede strelstva, ampak pred kaksnimi 10 leti sem par let resno treniral, slovenska mladinska reprezentanca pa to.

Ce te strelstvo zanima kot sportna panoga, ti toplo priporocam, da se oglasis v tvoji najblizji strelski druzini, v Sloveniji je skoraj v vsaki vecji vasi kaksna, povsod so veseli novih obrazov. Prvic tam dobis vso opremo (puska je samo ena stvar, med nujne spadajo poleg streliva vsaj se strelski jopic in rokavica), drugic imajo strelske druzine urejena strelisca za zracno orozje. Svojo pusko lahko se vedno kupis pozneje, ce bos dovolj dober, bos dosegal rezultate na tekmovanjih etc.

V osnovi obstajata dve kategoriji zracnih pusk, serijska in standardna. Serijska je tista pregibna in se uporablja bolj na osnovnosolski in precej amaterski ravni (tekmovanja s serijsko zracno pusko so tekmovanja najnizjega ranga). Standardna zracna puska je tekmovalna, s taksno nastopa npr. Debevec. Dobra standardna zracna puska te pride precej vec kot 20k, 100k bo blizje.

Ce te se kaj zanima, samo vprasaj. Upam, da se niso stvari medtem zelo spremenile in ne ucim krive vere. Ce se bos lotil - moj osebni rekord s standardno pusko 6x10 je 593.

R0K ::

Jest sem doma nekak 3km iz mesta in imam zram hiše in dost velik travnik, tko da za trening je veliko prostora.

Ne mislim se ukvarjat s strelstvom kot športno panogo, ampak kot hobi. Za doma. Kot nogomet or smth :).

Tvoje rezultata nisem najbolje razumel, ker žal ne spremljam strelstva po TV (niti ni veliko oddaj in tega) zato ni pribljižno ne vem kaj pomeni rezultat 593 in 6x10. Bi se pa priporočal za razlago. :)

Boško kakšna pa je bistvena razlika med vzmetjo in t.i. bombico?

Aja, nekaj me še zanima. Koliko je domet takšne, povprečne, puške? Tiste bolj amaterke, ki je dostopna bolj mojem žepu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R0K ()

ABX ::

Povej po resnici, da sovražiš golobe.

Hint, streljaj v glavo ko so kje na visokem.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Binji ::

Da je od moznih 600tih krogov zadel 593. Cestitam btw. Moj osebni rekord je tam okoli 540.. Ah ja..se bo treba spet kaj zacet ukvarjat s tem8-)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

phoenix(tm) ::

Trik je v tem, da na puska na bombico ni zracna puska, je dost mocnesjsa pa brez prekinitev lahko izstrelis vec metkov(recmo 6).Klasična zračna se pa preogne da se pač napne vzmet, glede firme ne vem, vem pa da ce bos kupu eno tako k ni vsa kriva, pa jo bos pac umeril se da recmo na 15m z velik vaje zadet...vse.Jest vem sa k sm bil na počitnicah pr bratrancu da sm z ene 5m travco odstrelu

IR Babun ::

A ni bil nekj casa nazaj tu nekdo, ki je prodajal zracno in je dobil naziv?:D

BTW, LoneWolf, cestitam za dosezek, moj je, sicer z lokom (compound), okol 840 (zunaj), za v dvoran pa ne vem.
SCREW THE GOVERNMENT

V-i-p ::

Moj rekord pa meji že na fantastiko :D. Nekaj let nazaj sem z precej dobro zračno puško (bržčas bolj po sreči kot po pameti ;) iz oddaljenosti cca. 30 metrov zadel steklenico piva, ki je blia privezana z sukancem na mizo. Visela je dol, jaz sem zadel sukanec in steklenica je bila moja :D. Drugače pa, če boš to imel samo za hobi, brez skrbi, vzemi raje puško, kot pištolo, lahko je čisto poceni, saom pazi, da strelja ravno, pa bo.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

SkIDiver ::

Pa vzemi na vzmet ker bombica se sprazne pa moras kupvat novo vzmet pa dela in dela. Pa ko je bombica ze bolj prazna nima vec take moci kot na zacetku.

Keyser Soze ::

Meni osebno so bolj všeč pištole.

Prvo probaj kako izgleda streljanje s puško in pištolo nato pa se odloči kaj ti bolj paše.

Imam serijsko zračno, ki pa jo bolj uporablja fotr, pa je bolj švoh zadeva. Sem pa streljal z zračno pištolo na co2. Neprimerljivo bolje kot z zračno.

Čeprav moram priznat da profi zračne še nisem imel v rokah. so pa cene spodobnih pušk kar v večkratnikih tvojih 20 tisočakov.

Je pa ognjeno orožjo mnogo boljše kot zračno. H&K USP MATCH .45 je nekaj kar ni za vsakogar.

Hint. Če ste gledali Tomb Raiderja veste o čem govorim.:D

FireSpit ::

V Avstriji te navadna zračna puška pride okrog 5-10k. Slavija 620 je zate kar dovolj kot za začetnika samo nevem če jo še delajo, ker sem jo jaz kupil pred eno 3 leti. Probaj kaj pogledat sam bi zihr mogli met kaj takega.

BTW, Nevem pa če jo lahko pelješ čez carino. Mislim pa da bi se dalo.
Burn, bleed all the lives of life,
ascend to The sky.

T2 ::

Kot strelski hobi tudi lokostrelstvo ni slab šport sploh pa za urjenje koncentracije pod obremenitvijo. Streljanje s puško/pištolo mi tudi dopade, je pa dražje (govorim bolj o večjih kalibrih).

Keyser Soze ::

Streljanje pod obremenitvijo.

Potem priporočam trening pod okriljem specialne enote.:D

T2 ::

S tem sm mislu da bi mogoče mel več užitka pri dobro speljanem strelu, ki zahteva malo več truda kot pa pri zračni puški, ki jo nasloniš na prste leve noge in streljaš zamaške po dvorišču.

(MatrixMPI, en tedn sem preživel tam na urjenju pa da ne bom dolgovezil bom rekel, da nas niso crkljali)

SkIDiver ::

T2 kako enotedensko urjenje? Pri SV?

T2 ::

Tako ja, SkIDiver.

Keyser Soze ::

Ne ne pri Risih. Al kaj so že bili specialci SV?

Pri unih "levčkih" v Gotenici. Pri specialcih slovenske policije. No ja poanta je skoraj ista.

Pa da me ne bo kdo preresno vzel. Tisto je bla šala.
:D

conan ::

No da nebom odpiral nove teme...

Kupil sem zracno pusko za 50evrov v avstriji. Firma je UMAREX mod 62.

Zraven sem dobil Riflescope 4x20.

Zdaj pa me zanima ce kater ve kak se to cudo nastima ker jaz ga ne znam... navodila so pa bolj boga ;((
lp, K.

sid911 ::

conan, enako kombinacijo imam jaz, le da se mi je zlomil križ za ciljanje v daljnogledu...pa daljnogled se malce težko kalibrira..zdaj sem ga odstranil in streljam brez njega...
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

bozjak ::

morš vedet da če se želiš naučit streljat ti vsekakor priporočam včlanitev v strelsko družino...

Sicer tud sam ne strelam več, sm pa kot pionir in mlajši mladinec tekmoval... Predvsem mi je šlo s serijsko puško (rekord 193/200, 372/400) in sem bil navajen zmagovat, ko sem prišel med mlajše mladince pa je šlo s formo na dol tko da sem tisto leto ko bi moral med mladince prenehal s treniranjem, tako da streljam le še za šolo (vegova).

LoneWolf: Gratz za rekord... Sicer ne vem kdaj si ti streljal, ampak danes ne dobiš več dobre standardne puške za 100k... Jst sm dov za rabljeno 150k pa ni nič posebnega...

Lp

Good Guy ::

http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

conan ::

hehe.. koncno pogruntal:D

majo pa ta riflescope za 19,90evrov
ce pa kupis to pusko za 50 evrov ti ga pa dajo zastonj zraven :)
lp, K.

strictom ::

Da obudim malo staro temo.

Kje bi se dalo dobit Gamo Whisper X po normalni ceni? V sloveniji so cene nabite za vsaj 100%! Na bolhi ni nobene na ebayu pa kot opažam sploh ni niti ene zračne puške.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

strictom ::

Ali pa Benjamin Sheridan Super Streak puško če je sploh možno je kje dobiti v slovenijo. V ZDA se prodajajo po 300$.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

mihastopar ::

Kje v SLO kupiti standardno zračno puško?

strictom ::

"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Stampl ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stampl ()

guest #44 ::

Pa ne pozabit da je lani decembra prišel nov dodatek k zakonu o orožju, ki omejuje vse zračne puške nad 200m/s oz 20J izhodne moči. 200m/s puške so bolj za streljanje v piksno na manjši razdalji, pač bolj podobno igrači (čeprav ševedno zlo nevarno). Tiste pri 300m/s so zgodovina če nimaš nabavnega dovoljenja a dosedaj so bile standard.

Z tisti denar bo kak Gamo vredi.
Če pa boš že streljal glej kam streljaš, da ne zadaneš koga in da si ne streljaš na solato oz kjer se kure pasejo. Ne naredit iste napake kot sem jz. Trosit svinec na okol dolgoročno ni pametna ideja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

BCSman ::

Ima kdo kaj izkušenj s kakimi poceni zračnimi pištolami (na vzmet) do 100EUR? recimo http://www.rojal.si/component/page,shop...
Poleg zračne puške bi iz praktičnih razlogov še eno pištolco mel.

guest #44 ::

BCSman je izjavil:

Ima kdo kaj izkušenj s kakimi poceni zračnimi pištolami (na vzmet) do 100EUR? recimo http://www.rojal.si/component/page,shop...
Poleg zračne puške bi iz praktičnih razlogov še eno pištolco mel.


Ja, izogibaj se je. Šrot ničvreden. Če hočeš kaj resnega si zrihtaj kako pištolo od Diane, tudi ta najcenejša je mnogo boljša od te kar predlagaš. Z Gamo izdelki je bolj loterija. Ene par modelov so posrečeni in delujejo presenetljivo dobro, 3/4 ostalega pa je bolj šrot kot ne.

Če že hočeš tako malo bolj na nivoju, si zrihtaj tisto Crosman 2240, ki je sicer na CO2 ampak ima ima velik potencial. Original ni nevem kaj, a vendar se jo da uber modificirat, ter jo naredit v res killing machine. Sam pa plačaš 2x več kot je vredna.

Če hočeš vzmetno glej raje Diane, ki pa se začnejo tam od 180€ naprej.

BCSman ::

zanimivo, no ja tud zračno mam diana.
Kako je pa kaj s samostreli? Tukaj se začnejo že z 20EUR http://www.loribu.si/katalog&cid=363 in sodeč po videotih na youtubu je že 50lbs kar močan.

A.J. ::

Jaz imam tale samostrel. Za svojo ceno je dober, ampak je bolj kot ne samo igrača. Sprožilec je precej trd, zato je težko natančno streljati, ročka za napenjanje tetive je precej tanka, zato te hitro začnejo boleti prsti.
Originalna tetiva mi je zdržala dobrih 100 strelov, rezervne, ki sem jih kupil v loribuju pa ne zdržijo več kot 30 strelov (ni sprožilnega mehanizma, zato tetiva drsa po vodilu puščice, to pač dobiš za tako nizko ceno).

Če želiš kaj več kot se občasno malo poigrati, mora samostrel obvezno imeti sprožilni mehanizem, katerega pa nima nobeden od teh poceni samostrelov.
V glavnem si hitro na nekih 400 evrih za spodoben samostrel :)

guest #44 ::

Samostreli...jah, najcenejšega kolkr tolko uporabnega za se malo zajebavat dobiš tam za 250EUR, sam to je pač entry level samostrel. Drgač ja, za ene 400EUR pa že dobiš nekaj bolj solidnega, primernega za lovit manjšo divjad (ilegalno pri nas...btw).

Malo dnarja malo muzke. Nestoj dat 150EUR za neko kitajsko igračko, ker ti bo žal tistih 150EUR.

Če hočeš vsaj neki decent (not total crap, od pištol/samostrelov) za manjšo ceno imaš to na izbiro:

http://www.loribu.si/cid=251&pid=777

http://www.loribu.si/cid=251&pid=692

http://www.rojal.si/component/page,shop...

http://www.rojal.si/component/page,shop...

http://www.loribu.si/cid=251&pid=1448

http://www.diana-airguns.de/ansicht.php... (starejši model te oz bratec od te, ki je še nekaj cenejši...poglej v Lovcu za cene)

http://www.disport.si/default.asp?pid=m...

Skratka, zabava se začne nad 200EUR, pod je vse bolj tko...kompromis.
Raj prišparaj tistih 100EUR za kej drugega. Če si pa že trmast tisti PT-80 ima veliko pohval, prav tako C-2240.

Sam neki bi te prosu, ne mi smetit vse na okol z svinčenimi diabolami. thanks

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

leppozdrav ::

Da še jaz napišem svoje mnenje.

Če se menimo o zračnih pištolah;
Imam Gamo PT-90 ter Crosman 2240. Za v tarčo na 10m je PT-90 odlična in sploh nimam nobenih problemov z njo. Imam tudi še 2 Gamovi zračni puški, tudi vse BP. 2240 je pa druga zgodba, je izredno močna, močnejša od Dianinih pištol. Pa še par besed o Diani, nikoli več ne kupim Diane, imam puško Diana 350 in sem imel same probleme. Uradni zastopnik mi je ni znal zrihtati, medtem ko so mi v rojalu še diano popravili, vsaka čast za tak support.

guest #44 ::

leppozdrav je izjavil:

Da še jaz napišem svoje mnenje.

Če se menimo o zračnih pištolah;
Imam Gamo PT-90 ter Crosman 2240. Za v tarčo na 10m je PT-90 odlična in sploh nimam nobenih problemov z njo. Imam tudi še 2 Gamovi zračni puški, tudi vse BP. 2240 je pa druga zgodba, je izredno močna, močnejša od Dianinih pištol. Pa še par besed o Diani, nikoli več ne kupim Diane, imam puško Diana 350 in sem imel same probleme. Uradni zastopnik mi je ni znal zrihtati, medtem ko so mi v rojalu še diano popravili, vsaka čast za tak support.


Diana je izredno dobra firma, sam imam tudi eno...ampak tudi jaz sem imel težave z njo in sem jo moral sam popravit. To ni krivda Diane ampak tistih debilov v Lovcu (koptex), ki se jim ne sanja o zračnih puškah kaj šele pravih. Težava z mojo puško je bla ta, da ni bla namaščena in je škripala. Me prav zanima od kje kurac uvažajo te puške, ker dvomim, da so direkt iz tovarne. To sigurno od kakega zasebnika kje v avstriji, ki pa tudi ni kaj prida.
Se pa strinjam da v Rojalu so kr vredu folk, ki se kolkr tolko spoznajo na zadeve. Na pa kot una ženska v Lovcu ki mi je rekla naj kar parkrat na prazno ustrelim puško, mogoče bo boljše (čeprav tega se absolutno ne sme počet ker se uniči vzmet in tesnilo...piše tud v navodilih).
Po kvaliteti izdelave so Gamo slabše, sam če skineš posrečen model znajo bit zlo vredu.

leppozdrav ::

To glede Lovca se popolnoma strinjam
Se pa ne strinjam o trditvi da je kvalitetnejša kot Gamo. Nekako se mi zdi, da so pri Diani zaostali v razvoju, imajo samo vzmetne zračne puške, kje je pa PCP ali pa kakšen Nitro piston?

Pri mojem primeru pa je bila kriva puška, poleg nesposobnežev v Lovcu. Namreč ročica za napenjanje se je po parih strelih zvila, tako da se ni zataknila nazaj in mi zadeve niso hoteli reklamirati. Potem sem pa sam dal dvema puškarjema in oba sta rekla, da je to premehak material.

Drugače pa, glede Gamo firme pa govoriš kot da si lastiš že 20 pušk od tega samo 3 delajo. Z mojima zaenkrat nimam nobenega problema, pa jih nimam samo 2 leti.

Jaz govorim osebno na podlagi lastnih izkušenj.

Zgodovina sprememb…

guest #44 ::

leppozdrav je izjavil:

To glede Lovca se popolnoma strinjam
Se pa ne strinjam o trditvi da je kvalitetnejša kot Gamo. Nekako se mi zdi, da so pri Diani zaostali v razvoju, imajo samo vzmetne zračne puške, kje je pa PCP ali pa kakšen Nitro piston?

Pri mojem primeru pa je bila kriva puška, poleg nesposobnežev v Lovcu. Namreč ročica za napenjanje se je po parih strelih zvila, tako da se ni zataknila nazaj in mi zadeve niso hoteli reklamirati. Potem sem pa sam dal dvema puškarjema in oba sta rekla, da je to premehak material.

Drugače pa, glede Gamo firme pa govoriš kot da si lastiš že 20 pušk od tega samo 3 delajo. Z mojima zaenkrat nimam nobenega problema, pa jih nimam samo 2 leti.

Jaz govorim osebno na podlagi lastnih izkušenj.


Osebna mnenja ne veljajo kaj dosti tu, ker statistično gledano je to zanemarljivo. Jz sem prebral na desetine strokovnih review-ov in mnenja uporabnikov. Se strinjam, da Diana se je malo pocenila a ševedno v povprečju je mehanska obdelava boljša kot Gamo (ne rečem neprimerno boljša a vendar boljša).

To da se ti je spodnja ročica zvila je res izjema. Prvič slišim, ni pa nemogoče. Mogoče si le slab model dobu, mogoče je bil že pred tvojim posedovanjem uporabljen. Te trgovine (Lovec in podobni kriminalci) dostikrat kako "reklamacijo" vzamejo, mal popravijo in vržejo nazaj v prodajo. Osebno sem to vidu, ko sem se pritožu zaradi škripajoče puške. So mi jo zamenjal...in pol sem tko btw zvedu, da so na servisu zlili not mal olja in ni več škripala. Bedaki eni...pojma nimajo da se tega ne sme delat, zračne puške potrebujejo posebno mazivo in jih je potrebno razstavit ter pravilno premazat, ne le olje not zlit, ker tako lahko uničiš puško.

Je res da Crosman z temi Nitro pa poceni PCPji so dobro zadeli (čeprav cene pri nas so grozovite) in da sem malo razočaran nad dianino ponudbo. Ampak so dovolj na nivoju, RWS34P je med najbolj cenjenimi zračnimi puškami po mnenju mnogih.

Če pa že hočeš kako osebno mnenje...diabole od Gamota so smeti (ne za v smeti ker je svinec strupen, ampak bolj za paper weight). Mogoče če maš srečo so dva med seboj enaka na 10 komadov. Fromiranje je grozno, veliko napak. Zato tudi malo kdo, ki se spozna uporablja Gamo diabole.

leppozdrav ::

No, nakoncu so mi Diano popravili v Rojalu... pa še od Hunter 1250 so mi dali vzmet notri, dela boljše kot na začetku:P

To glede cen je pa vedno tako, da imajo čez lužo veliko cenejše stvari in to velja za vse vrste produktov.
Je pa treba vedeti, da za večino izdelkov velja garancijsko popravilo tam kjer ste zadevo kupili, torej to pomeni pošiljanje v zda na lastne stroške.
Potem je pa tu še ena lepa formula, davek se obračuna na ceno pošiljke+poštnino in na to ceno še carina, ki je mislim da ~ 20 %, tako, da ponavadi se ne prišpara kaj dosti, ali pa celo v minus.

Glede diabol pa se strinjam, pred kakšnimi 2-3 meseci so na rojalovem forumu imeli test nabojev, poslali so jih približno 10 vrst, osebno se mi je najbolj odrezala Crosmanova municija, pa tudi drugi so prišli do takšnega zaključka. Malo sem brskal in ugotovil, da gre za eno izmed najboljših streliv za zračno orožje. V Rojalu jih menda dobijo, kao da kmalu

guest #44 ::

leppozdrav je izjavil:

No, nakoncu so mi Diano popravili v Rojalu... pa še od Hunter 1250 so mi dali vzmet notri, dela boljše kot na začetku:P

To glede cen je pa vedno tako, da imajo čez lužo veliko cenejše stvari in to velja za vse vrste produktov.
Je pa treba vedeti, da za večino izdelkov velja garancijsko popravilo tam kjer ste zadevo kupili, torej to pomeni pošiljanje v zda na lastne stroške.
Potem je pa tu še ena lepa formula, davek se obračuna na ceno pošiljke+poštnino in na to ceno še carina, ki je mislim da ~ 20 %, tako, da ponavadi se ne prišpara kaj dosti, ali pa celo v minus.

Glede diabol pa se strinjam, pred kakšnimi 2-3 meseci so na rojalovem forumu imeli test nabojev, poslali so jih približno 10 vrst, osebno se mi je najbolj odrezala Crosmanova municija, pa tudi drugi so prišli do takšnega zaključka. Malo sem brskal in ugotovil, da gre za eno izmed najboljših streliv za zračno orožje. V Rojalu jih menda dobijo, kao da kmalu


Jz sem reku, da v lovcu kej več kot diabol ali kakih drugih nemehanskih zadev ne kupujem več. Tistim ljudem ni za zaupat fračo, kaj šele zračno puško.
Škoda, edino da ni Rojal v LJ, ker bi mi zlo prav pršu.

Ja sej ne milsim kupovat kej prevelikega iz USA, imam pa v planu si zrihtat enega C-2240 in ga modificirat, v angliji prodajajo custom dele.

leppozdrav ::

Rojal je bil v LJ pred leti.

Kaj pa točno se zamenja pri 2240? To tudi mene zanima, se pa bojim, da to naredi pištolo nekoristno, ker če ji hočeš povečati moč bo verjetno potrebno spustiti več co2ja, kar pomeni manj strelov.

guest #44 ::

leppozdrav je izjavil:

Rojal je bil v LJ pred leti.

Kaj pa točno se zamenja pri 2240? To tudi mene zanima, se pa bojim, da to naredi pištolo nekoristno, ker če ji hočeš povečati moč bo verjetno potrebno spustiti več co2ja, kar pomeni manj strelov.


Modifikaciji se veliko. Že če daš večjo cev pridobiš 35m/s (100FPS) z isto porabo plina. Cev pa dobiš iz anglije za kakih 30EU brez poštnine. Imaš pa še custom regulator moči (plina), boljši sprožilec, jeklen zaklep, vzmeti... To je sam tako da vržeš gor in dela
Vse to lahk že pod 100EU zrihtaš, za sestavit pa je približno 10 min in imaš pištolo za 200FPS močnejšo...torej okol 190m/s (600FPS) v 5.5 kalibru, to je primerljivo z močnejšimi vzmetnimi puškami, le da je Crosman toliko bolj natančna ker ni vibraciji...to pomeni da zajec na 30m bi moral zlahka past, z kolkr tolk natančnim strelom (sam ne lovim...le prebral sem veliko).

Če si mal bolj spreten z strojništvom in imaš nekaj malega od orodja doma lahk pa še mal ročno pobrusiš dotočne kanale, iglo in ventil pa jo fine tunaš. Tko, da si okol 700 pa nekaj FPS, lahk pa še dokupiš zunanjo CO2 jeklenko in regulator (ni poceni) pa si tam na 800FPS, kar je za kaliber 5.5...hehe. >:D

Skratka, ni zastonj, da je 22xx serija od Crosmana ena od najpopularnejših in osnova za vse večje modele...kot neka verzija zlo overclock-abilnega CPUja. Če pa si engineer freak lahk spraviš svojega C2240 iz CO2ja na komprimiran zrak, sam to je že čist druga zgodba.

Sem precej prepričan, da ob naslednji večji plači bo padu en C2240 z modi.


Aja sem pozabu omenit...če šraufaš po ventilu (druga vzmet, prostornina,) bo večja poraba plina ja. Sem pa slišal, da z eno bombico se da tud 20 strelov naredit na največji moči. Skratka power regulator (komot se ga da tud doma naredit) je nuja ker lahk štimaš porabo. Dolga cev pa je bistvena za vse nadaljne modifikacije.











Pa ja...design je tok osnoven, da vsak kekec z nekaj orodja in spretnosti lahko komot zrihta, navodil je na netu malo morje. Pač manj kot si spreten več denarja rabiš ker boš kak del zajebal...ampak ni high tech zadeva!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

leppozdrav ::

Sploh ni več podobna 2240ki :P
Bom pa vprašal v Rojalu, če je možno daljšo cev dobit.

guest #44 ::

leppozdrav je izjavil:

Sploh ni več podobna 2240ki :P
Bom pa vprašal v Rojalu, če je možno daljšo cev dobit.


Koga briga če ni podobna...it's one mean shooting machine :))

Nimajo, to so pretežno custom deli, dobiš jih na (oziroma na forumu od rojala si je en že zrihtal cev...vpraši njega kje je naroču, ni pa dal dosti)

http://www.gmaccustomparts.com/epages/B...


Pa upaj da dobiš ravno cev :P


Če jo bom res si zrihtal...ko mi bo blo dolgčas, bom jo skušal zrihtat na stisnjen zrak, imam dovolj orodja doma, pa frenda pri potapljačih, tačas pa bo CO2 kr dovolj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

SLOarmy12 ::

Imam staro slavijo 631 in me zanima katere dihtunge(tesnila) bi mogel menjati da bi bila bol močna in pa kateri metki so najbojlši za to puško(za natančnost in prodornost)

vostok_1 ::

Slavijo nimam pojma. Vprašanje kje boš v slo dobil tesnila. Poskusi Rojal vprašat. Neki pa se mi zdi, da je slavija imela opravka s Cometo (špansko). Ne boš pa z tesnili pridobil na extra moči, zgolj jo spravil na originalno raven. Vzmet je tudi najbrž že vidla svoje. Sicer pa menjava drobovja ni za neizkušene.

RWS Superdome...top univerzalni peleti, ki se jih zlahka dobi v slo. Niso sicer najbolj poceni. Za do 15-20m so RWS hobby idealni in poceni. Osbstajajo seicer boljši ampak dobavljivost v slo je porazna.

SLOarmy12 ::

aja... razmišljam o nakupu nove zračne puške in sicer s kalibrom 5.5 katero mi predlagate? imel bi jo zato, da bi s prijatelji streljali v bukev, ter preizkušači od katerega je najmočnejša, zato bi rad nekaj močnega in natančnega... lahko tudi rabljeno ampak ne predrago.

vostok_1 ::

Kot prvo. Ne streljat v bukev! Je uničevanje/onesnaževanje okolja in prav nobenih pametnih rezultatov ne boš dobil pa po možnosti komu iztaknil oko. V merkurju zrihtaj si en Siporex zidak (bel in porozen), pa tam not lahk po mili volji streljaš. Vgreznina bo jasna in očitna, pa ne boš smetil narave. Če hočeš v les si zrihtaj par vezanih plošč.

Dručig. Natančne in močne zračne z. puške niso poceni (>300eu), če gledamo nove.

Tretjič. Za zračno puško, ki ni omejena na 175m/s rabiš nabavno dovoljenje, kar kot mladoleten (kar sklepam da si) ne boš dobil.

Četrtič. V 5.5 kalibru so peleti dražji in overkill za običajno plinkanje.

Petič. Vzmetna zračna puška postane manj natančna, močnejša kot je.

Brez nabavnega dovoljenja odpade veliko z. pušk oz. imajo vse zelo podobne lastnosti. Za rabljene pa nevem...je zelo odvisno od koga kupuješ, kako je ohranjena itd.

Če želiš poceni a vsaj ne kitajsko zadevo poglej GAMO proizvajalca ali Crosman. Imaš uradnega zastopnika v SLO (Rojal). Če želiš kvalitetno in zanesljivo, čeprav nekoliko dražjo poglej si DIANA puške (Lovec jih drži, čeprav so oni malomarni šalabajzerji. Temeljito jo preglej preden kupiš). Če želiš top kvaliteto (za dane razmere) pa Weihrauch puške (dobiš jih na Bock.si). Nekoč so v loribuju v lj držali COMETA puške, ki so bile dokaj poceni a zelo solidne.

Glede moči, neomejene verzije so tam tam. Kar se dolgoročno pozna je kvaliteta izdelave in s tem natančnost ter užitek streljanja (sprožilec itd).

Ti pa garantiram, da boš na moč kmalu pozabil. Boš mel močno puško, ki je že v osnovi manj natančna. Postala bo okorna za jo prenašat na okoli in trda za uporabljat.
Jaz bi takoj izbral kvalitetno in manj močno puško napram močni in nenatančni.

Imaš sicer še neke alternative, ampak pol govorimo o +500 eu.

SkIDiver ::

Za zračno orožje v nobenem primeru ne potrebuješ nabavnega dovoljenja, razen če se je spet spremenil zakon.
Za zračno orožje do 200m/s ali do 20J na izstopu iz cevi je pogoj polnoletnost. Če je katera vrednost presežena pa moraš narediti priglasitev zračnega orožja, ki jo naredi vsak prodajalec, ki je registriran za prodajo strelnega orožja. Pogoj za nakup in priglasitev takšnega zračnega orožja je polnoletnost in opravljen izpit za varno rokovanje z orožjem.

Torej kupuješ nekaj do 200m/s oz do 20J. Na bolhi imaš nekaj diana mod. 28 za ceno 180€. Imaš tudi Gamo CFR v .22 kalibru (5.5mm diabola) ki ima 200m/s in 20J moči za ceno 280€. Če hočeš moč je to dobra izbira, vendar je nesmisel. Večja parabola leta diabole, rabiš več izkušenj pri streljanju na večjo razdaljo pa še slabo natančnost boš imel, če nimaš izkušenj s streljanjem zračnega orožja.
Namesto, da tekmujete kdo ima močnejšo puško raje tekmujte kdo bo naredil boljšo grupo in večje število točk na tarčo na 20-50m (za več kot 30m bo treba že kak daljnogled).

Imaš pa še opcijo nove puške Gamo Black Shadow IGT v kalibru .177 (4,5mm diabola). Prodaja rojal, puška ima plinsko vzmet. Posledično manj vibracij kot pri vzmetni puški in večja natančnost pri streljanju. S 14J moči pa padeš pod mejo 16.3J, ki je max za field target kjer lahko tekmujete kdo je boljši;)

vostok_1 ::

Kolikor sem bil takrat seznanjen, naj bi bilo potrebno nabavno dovoljenje. Nisem pa bral novega zakona (spremenil ca. 2-3 leta nazaj). Nabavno dovoljenje pa naj bi dobil z opravljenim izpitom za rokovanje z orožjem. In res gre ja za 200m/s / 20J in ne 175m/s. Sem pa že nekaj časa izven tega.
Pred spremembo zakona je blo vse svobodno. Kupil si lahko tudi tiste korejske PCPje, ki so ekvivalent malokaliberski puški ali še močnejše.

Se pa strinjam. Iskat moč je precej nesmiselno in otročje dejanje. Prvič ko prebiješ par dsk ti je še zabavno pol pa mine. In če nadaljuješ, vidiš da dejansko postane grupiranje mnogo večji užitek.
Z močnimi vzmetnimi puškami pa je konkretno težje streljat...in dejansko manjši užitek.
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Airsoft (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15824837 (747) Okapi
»

Imate orožje (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
820203246 (18561) gruntfürmich
»

Lastovicje gnezdo na fasadi

Oddelek: Loža
4912349 (4601) ;-)
»

PCP puške

Oddelek: Loža
196714 (6278) M-XXXX
»

Zracne puske in pistole?

Oddelek: Kaj kupiti
327358 (6618) OmegaM

Več podobnih tem