» »

Status študenta 2014

Status študenta 2014

Pikica00 ::

OJ.
Mene zanima če ima kdo kaj infomacij oz. predlogov kaj narediti v moji situaciji.
Uglavnem, sem vpisana na višjo ekonomsko šolo, katero sem tudi 2 meseca obiskovala, potem pa sem ugotovila da to ni zame in začela delati preko študentskega servisa.
Ko smo na šoli začeli s predavanji so nas že 1. dan opozorili, da če smo se vpisali samo zaradi statusa, ga imamo lahko samo 6 mesecev, potem pa nas šola izključi, ker je tak nov pravilnik . Sepravi če 6 mesecev nisi aktiven oz. ne narediš nobenega izpita te marca izključijo.

Mene pa zdaj zanima kam/kaj zdaj? Ali ta pravilnik res že velja?
Ali so še komu to omenjali? Zdaj je prepozno, da se vpišem na kakšno srednjo šolo. Ne vem pa ali ti izobraževanje odraslnih nudi tudi študentski status?

civic_ ::

Naredi katerega od lažjih izpitov.

Pikica00 ::

Sem že hotela, vendar so me takoj zavrnili, saj moraš imeti vsaj delno prisotnost če želiš na kolokvij..

vorantz ::

Zakaj se nisi prepisala kam?

Pikica00 ::

Ker sem najprej želela dokončati študij, potem pa je tako prišlo, da nism želela več obiskovati študija, ki me ne zanima. To je bilo okoli decembra,takrat pa je že prepozno za kar koli se mi zdi.

lambda ::

Sicer je tole zelo čudno, da ti status vzamejo, ampak ok - kaj a to pomeni, da državi vrnejo polovico sredstev, ki so jih prejeli za tvoje šolanje?

Sicer pa 6 mesecev delaj po avtorski/podjemni pogodbi/se zaposli za ta čas.

Pro_moted ::

Tukaj ni nič čudnega in je edino prav da se to strogo začne upoštevat.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Pikica00 ::

Ja tudi meni se zdi čudno, samo to so nam govorili skoraj vsak dan.
Tudi drugi niso slišali nič o temu, na drugih šolah:)

Če bi biu ti na mojem mestu bi drugače govoru.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pikica00 ()

Pro_moted ::

Sem na tvojem mestu. Rad bi šel podiplomsko, pa se ne izvaja. Redno ne morem, ker imam službo. Tako da bom moral počakat še kakšno leto da bo razpis bolj ugoden.Če prej ne bom pobegnil kam v tujino.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Pikica00 ::

to tud nevem.
Hočm prej bit prepričana, samo pomoje da ja..
Ker sem tudi že zasledila komentar nekje, da je dobila ena domou pošto, da jo zaradi neaktivnosti izključujejo,na ta način :)
iz prejšnjega leta že.

Gladi ::

Če boš zgubila status pozabi na zdravstveno zavarovanje(torej ne boš več zavarovana preko staršev, ampak boš mogla sama plačevat osnovno in dodatno ZZ). Študenski servis sam ne preverja, sporočujo mu pa tud ne, tako da bi načeloma lahko delala ta čas. Je pa nelegalno, ker gre za delo na črno, tako da vprašanje če se ti splača.

BCSman ::

zanima me ali je že sprejet tisti zakon, da če si že bil 3 leta na univerzi se ne moreš redno vpisat na višjo?
se mi ne gre za status, ampak da bi naredil še eno višjo, ker drugače je skoraj 5k€ šolnine

natkat ::

mene zanima nekaj podobnega kot piše o tem Pikica00 - jaz sem se letošnje šolsko leto 2013-14 vpisala v eno srednjo šolo zaradi statusa, kjer mi pa v pogodbi piše, da me lahko februarja 2014 izpišejo... ful me je strah in me zanima, ali kdo ve, če so KJE (kje točno) koga izpisali preden se je šolsko leto končalo...in ZAKAJ - mislim, kaj so navedli, kakšen razlog točno? a se jaz lahko PRITOŽIM zoper to dejanje? me kaj ščiti...kakšen zakon ali kaj? v pogodbi nič ne piše o tem, itak. ali obstaja način, da bi kakorkoli obdržala status do jeseni?? prosiiiimmm za nasvete, pomoč....

SaXsIm ::

Ne ščiti te nič, saj si fiktiven vpis, kar je trenutno še siva cona. Srednje šole so se zaradi pritiska javnosti začele odzivati in pričele izpisovati fiktivce po pol leta, sam poznam kar nekaj takšnih primerov. Po drugi strani zakon, ki ureja vpis na višje šole že velja - tako se lahko na višjo šolo vpišeš samo dvakrat, enotno evidenco vpisov pa vodi statistični urad. In načeloma tudi višje šole izpisujejo, zato je fajn, če ste pred vpisom preverili, kako je institucija naklonjena fiktivcem ali pa ste se samo vpisali na najcenejšo. Te ta pocenske vas bojo skoraj zagotovo izpisale, vsaj takšno imam jaz informacijo (konkretno vem za eno višjo strokovno šolo v Brežicah, ki je lani izpisala vse fiktivce - skoraj pol vpisa v prvi letnik). Te stvari so ponavadi tako ali tako zapisane v pravilnikih, ki jih sprejmete z vpisom na višjo šolo ali pa celo v pogodbi, ki vam jo dajo na podpis.
SaXsIm

sensei ::

Se prav vi bi mel zaščito, da ste lahko fiktivno vpisani zato, da lahko delate? Sej vem, država je slaba, pa drgač se ne da zaslužt, sploh če starši nimajo, ane!

No, glede na to, da vam plačujemo "šolanje", ki ga potem niste sposobni niti končati, niti se ne potrdudite, vam svetujem, da si najdete delo, šole pa pustite na miru, saj kot kaže niso narejene za vas :)

marvin42 ::

natkat: ko sem jaz hodil v šolo, bi me izpisali že po novembra, če ne bi nič obiskoval pouka, ne pa februarja. Tako da ne vem kaj ti ni jasno.
Mostly Harmless


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198551 (37368) Filip8
»

status študenta

Oddelek: Šola
336140 (3585) MadMen
»

Kam na faks, kako se prepisati in pavziranje

Oddelek: Šola
142811 (2259) BivšiUser2
»

Vpisnine na Višjih šolah

Oddelek: Šola
255937 (3839) šernk
»

Vpis na višjo šolo zaradi statusa

Oddelek: Šola
239235 (7262) rdecakapica

Več podobnih tem