Forum » Strojna oprema » nVidia Maxwell
nVidia Maxwell
klkkkkkkkkkk ::
Zakaj le? Boš kupil GTX 880 za 1080P?
Ne če primerjaš GTX 780Ti in GTX 880 je velika razlika...
Ne če primerjaš GTX 780Ti in GTX 880 je velika razlika...
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
hojnikb ::
Sj neveš niti v kater rang bo pozicionirana (lahko da ruknejo še en model višji; recimo 880ti ali 890 enojederno)
In tudi 256bit vodilo ne pomen, da bo mela stvar premal bandwidtha. bitnost je samo aspekt memory konfiga pri kartica....
Če imaš 512bit grafiko z 3.5GHz čipi bo stvar identična pri bandwidthu kot grafika z 256bit in 7ghz čipi (številke sn dau samo za ilustracijo). In si lahko prepričan, da bo 256bit grafika overall cenejša.
In tudi 256bit vodilo ne pomen, da bo mela stvar premal bandwidtha. bitnost je samo aspekt memory konfiga pri kartica....
Če imaš 512bit grafiko z 3.5GHz čipi bo stvar identična pri bandwidthu kot grafika z 256bit in 7ghz čipi (številke sn dau samo za ilustracijo). In si lahko prepričan, da bo 256bit grafika overall cenejša.
#brezpodpisa
Isotropic ::
Sj neveš niti v kater rang bo pozicionirana (lahko da ruknejo še en model višji; recimo 880ti ali 890 enojederno)
nekdo je pozabil povedati to 750ti. 650ti boost je imela pa 192bit recimo. 680 pa 256bit, pa je ni nič omejevalo.
me pa zanima, kaj bo z gm200, če bo gtx880 tudi gm204.
malo čudno mi je tut, da bodo 4 kartice na gm204. do sedaj je bila 660 na gk106, 660ti je bila pa že na gk104 skupaj z 670 in 680.
760 je sicer na gk104, samo gre za update prvotne 660, torej ne šteje sem.
512bit bo verjetno na gm200, 780ti (?) in titanu 2, če bo. sedaj je 384bit na gk110.
512/384 Bit in 4Gb+ je nuja v high end-u. Predvsem zaradi tega, ker se take grafične že uporablja za 4K. Recimo R9 280 je švoh ampak vseeno če ti dobiš še eno "cheap" lahko zlahkoto poganjaš 4K normalno. Medtem ko GTX 770 neboš nič več dosegel z SLI če si slučajno ubaviš 4K monitor. Vemo, da hitro padajo cene...
očitno jim taka niša že ni prioriteta, sploh za mainstream. sicer imaš pa tukaj tut 780 in titan.
upam, da bodo res kaj predstavili. ze na gtc al kaj je blo tist ni bilo nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
nekdo je pozabil povedati to 750ti. 650ti boost je imela pa 192bit recimo. 680 pa 256bit, pa je ni nič omejevalo.
My point exacly. Eni si pač delajo utvare, da je 256b premal. Pa ni. Sam zato, ker more amd nalotat 512bit memorijo gor, da stvar spodobno dela, še ne pomen da jo more konkurenca tut.
malo čudno mi je tut, da bodo 4 kartice na gm204. do sedaj je bila 660 na gk106, 660ti je bila pa že na gk104 skupaj z 670 in 680.
verjetno niso najboljši yieldi in zato delajo več variacij istega jedra.
#brezpodpisa
Itak, da je 256Bit za high end premal.
My point exacly. Eni si pač delajo utvare, da je 256b premal. Pa ni. Sam zato, ker more amd nalotat 512bit memorijo gor, da stvar spodobno dela, še ne pomen da jo more konkurenca tut.
"My point exacly" Kaj pa je tvoj point? to, da boš kupil GPU za 500€ potem pa neboš mogel priklopit 4K monitorja?
Ker je to premal za 4K ... tud če boš dal SLI... se velik bolj splača vzet R9 280/x x2 za 4K kot pa GTX 880 z 256bit.
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi...
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Itak, da je 256Bit za high end premal.
Ni. Če boš meu GDDR6 z 15Ghz+, bo stvar enakovredna zdajšnemu 512bit...
#brezpodpisa
Dr_M ::
No sej na hitrost upliva se stevilo ROPov, ki so vezani na mem kontroler.
Ali jih bodo podvojili ali pa bo ostalo 32, kot do sedaj. Povecevat stevelo cuda jeder in TMUjev, brez povecevanja ROPov, pa tudi nima velikega smisla.
Ali jih bodo podvojili ali pa bo ostalo 32, kot do sedaj. Povecevat stevelo cuda jeder in TMUjev, brez povecevanja ROPov, pa tudi nima velikega smisla.
RejZoR ::
Pa skor težko verjamem, da bo GTX 880, torej flagship izdelek imel samo 256bit vodilo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
gddr85 ::
sej če bo imel dovolj visoko hitrost rama, bo še vedno bandwidth dovolj visok oz. bo ziher višji kot sedaj
FlyingBee ::
Pa skor težko verjamem, da bo GTX 880, torej flagship izdelek imel samo 256bit vodilo.
pričakujejo, da bodo imeli konkurenčni izdelek, če pa se izkaže AMD s svojim precej boljšim čipom, pa bo nvidia morala prej poseči po gm110 jedru ... Kepler je začel s to metodo, ker jim je uspelo 3 leta zdržat, verjetno pričakujejo, da jim tudi tokrat uspe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
klkkkkkkkkkk je izjavil:
"My point exacly" Kaj pa je tvoj point? to, da boš kupil GPU za 500EUR potem pa neboš mogel priklopit 4K monitorja?
saj ti dobro piše v citatu od citata. za več informacij glej spodnji test. sicer pa ne pozabit, da ima tudi 770 256-bitno vodilo. večina ljudi še 2560 nima, kaj šele neki nišni 4k.
http://www.anandtech.com/show/7764/the-...
komaj čakam sicer na teste, me zanima, kako se bo arhitektura odrezala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
m0LN4r ::
Ste gledali teste pasivne GTX 750Ti ?
http://www.computerbase.de/2014-08/pass...
Piše, da je obvezen vsaj zadnji ventilator v ohišju in da na prostem se sploh ne hladi, ker konvekcija ne zadostuje le temu.
http://www.computerbase.de/2014-08/pass...
Piše, da je obvezen vsaj zadnji ventilator v ohišju in da na prostem se sploh ne hladi, ker konvekcija ne zadostuje le temu.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
kriko1 ::
Kartica se začne odvijat nad 70c? WTF, Fermi in Kepler lahko dosegata višje temperature (edino Turbo Boost se ne bo vklapljal).
Sicer se mi zdi vedno smiselno imeti en ventilator na ohišju.
Sicer se mi zdi vedno smiselno imeti en ventilator na ohišju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kriko1 ()
v začetku oktobra naj bi že prve retail kartice prišle na trg, Gigabyte najavlja http://videocardz.com/51133/gigabyte-la...
zanimivo, da nvidia z novo arhitekturo prihaja na trg pred AMD-jem, čeprav je Kepler s skoraj pol letno zamudo prišel po GCN 1.0
zanimivo, da nvidia z novo arhitekturo prihaja na trg pred AMD-jem, čeprav je Kepler s skoraj pol letno zamudo prišel po GCN 1.0
naj bi še pred koncem tega leta Maxwell 2. generacije prišel na 20nm ... http://www.fudzilla.com/home/item/35488...
baje naj bi bile skupno 3. generacije maxwella.
nisem zih sicer, a se gm107 steje za eno al kako. kje sem zasledil to, sem pa ze pozabil.
nisem zih sicer, a se gm107 steje za eno al kako. kje sem zasledil to, sem pa ze pozabil.
TechBeats ::
naj bi še pred koncem tega leta Maxwell 2. generacije prišel na 20nm ... http://www.fudzilla.com/home/item/35488...
A si siguren, tam omenja samo mobile, tisti desktop high-end GM200 bo pa Q3 2015.
Btw nevem če ste že videli 870GTX leak 3dmark11 score ~ 11900, vs stock 780GTX ~ 12500 oz moja factory OC 950mhz ~ 13600 ni nevem kaj no..
http://forums.guru3d.com/showthread.php...
Ta naj bi imela 13SMX x 128 = 1664, full GM204 pa naj bi bil ali 14 ali 15SMX se pravi max 1920cores in grem stavit da te 2 extra SMX ne bosta naredila nekih čudežev.. Jaz pravim da 880GTX bo med 780 in 780Ti, pri višji resoluciji jo bo pa zjebal nižji pixel fillrate in nižji ram bandwitdh.
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechBeats ()
Vprasanje, ce so te specifikacije res pravilne.
TMU so zajebal, ker s 138 enotami se ne izide.
TMU so zajebal, ker s 138 enotami se ne izide.
Mogoče, samo številke 3dmarka 2011 niso nevem kaj, že to pove dosti kam pade.
Polni čip bo ziher med 780 in 780ti, kaj več pa tud nvidija noče drugače si bojo sami sebi plunili v krožnik..
Polni čip bo ziher med 780 in 780ti, kaj več pa tud nvidija noče drugače si bojo sami sebi plunili v krožnik..
AciD TriP
ja baje 499$/EUR ni nevem kaj no, 870 pa baje 399$/EUR.. Trenutno se 780 prodaja od 390 - 480EUR..
Una poraba pa ni dober razlog, isti šmoren z GK104 vsi so nekaj flancali ta TDP a na koncu pa nima veze.. Samo dober cooler moraš imeti pa je.
Drugače pa za nekoga, ki ima nevem GF 480GTX oz 580GTX bo dober upgrejd.
Una poraba pa ni dober razlog, isti šmoren z GK104 vsi so nekaj flancali ta TDP a na koncu pa nima veze.. Samo dober cooler moraš imeti pa je.
Drugače pa za nekoga, ki ima nevem GF 480GTX oz 580GTX bo dober upgrejd.
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
res je, napaka, 20nm bo le mobile, desktop 880 bo na 28nm, je pa malo čudno napisano, tako da počakajmo raje več virov, da objavijo glede tega ... zdaj ne vem niti več ali bo 880 res "pravi Maxwell", ker 750 je bil izboljšan Kepler pa so ga zaradi res dobrega p/W oimenovali Maxwell
GM107 nima nobene veze z keplerjem, kar ti ze sama konfiguracija cipa to pove.
da nima nobene veze? to pa je BOLD statement
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Janac ()
Qushaak ::
Malo offtopic: Potem je drugo leto enkrat realno pričakovati prenosnike ("navadne" in "ultra tanke") s kombinacijo Intel Skylake/Nvidia Maxwell@20nm?
sennheiser ::
Se splača počakat? Trenutno gledam recimo v rangu gtx 770. Ne sledim dosti, ampak mi ni problem počakati do decembra če bom dobil za enak denar lahko novejšo/boljšo grafično. Z nakupom se mi ne mudi.
Božiček bo moral nekaj dat pod smrekco.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Nekaj se je govorilo, da bo NV 12 Septembra predstavila oba čipa, GM204 in GM200.
GM200, 8gb rama 512bit vodilo, baje z 4000cores, samo nikoli neveš.
http://www.guru3d.com/news-story/nvidia...
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
mihco ::
Nekaj se je govorilo, da bo NV 12 Septembra predstavila oba čipa, GM204 in GM200.
In ga poimenovali kako? Ni realno. Tudi, ce bo predstavljen ga verjetno se lep cas ne bo na policah. GM200 bo za consumer trg najprej romal v titan 2 za 1000EUR in verjetno kasneje v oskubljeni obliki v 880ti za 600eur in mogoce tik pred izzidom 20nm postopka popoln cip za se vedno zasoljeno ceno za nas smrtnike. Na tak nacin(in za tako ceno) je izdelek zame popolnoma irrelevanten.
Itak je najvec odvisno od konkurence. Ce je ni, si lahko marsikaj privoscijo, ce bi bila huda, se nebi tako preseraval.
_koki_ ::
Konkurence več kot dovolj, tudi v najvišjem razredu kjer kraljuje RADEON 295x2, ki je celo pol cenejša od konkurenčnega zmazka, ampak očitno je na planetu dovolj slepcev/bedakov, da ne obsodijo take firme na propad ampak kujejo v zvezde...
Tisti "zmazek" ni namenjen jokajocim mulcom, ki jim starsi nabavljajo komponente, zato je tudi cena temu primerna.
In ja, konkurenca je zelo slaba, razen v mid range, pa se tega ne znajo spravit v delujoce stanje.
Zalostno, ampak resnicno.
In ja, konkurenca je zelo slaba, razen v mid range, pa se tega ne znajo spravit v delujoce stanje.
Zalostno, ampak resnicno.
D3m ::
Niti navadnim strankam. Mogoče pro uporabnikom, pa še to je vprašljivo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
_koki_ ::
Glih zaradi konkurence je bila nvidia prisiljena izdati titana in 780 izvedenke za gejmerje, seveda ne morejo ponujati tretjino večje čipe na površino po ceni konkurence in če že morejo te čipe ponuditi na trg gejmerjev jih bojo tudi fajn obrali...
Me res zanima kaj bo ta opevani maxwell ponudil, da ne bo razočaranje čez teden ali dva...
Me res zanima kaj bo ta opevani maxwell ponudil, da ne bo razočaranje čez teden ali dva...
gddr85 ::
8gb in 512bit...hmm, sem že naročil mojih 10 monitorjev prek ebay, upam da bo 8gb rama res dovolj
mihco ::
Itak wattage bo največji boom, brezveze..
Mene osebno samo GM200 zanima, no če ga bojo sploh objavili.. Un leak je bolj en velik rumor tako, da je še vse v oblakih
Mene osebno samo GM200 zanima, no če ga bojo sploh objavili.. Un leak je bolj en velik rumor tako, da je še vse v oblakih
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
V primeru, da wattage znižajo tko extremno, kot so jo pri gxt 750ti. Bo to ponudilo možnost, nakupa nove kartice ljudem z slabšimi napajalniki, kar pa ni tko slabo.
Eni pa bi že lahko vedli, da titan ni prvotno namenjen gamerom. DualPrecision, CUDA, Simulacije, FluidDynamics itn.
+ Moraš upoštevat, da nvidija krnekaj investira v CUDO in OpenGL tudi na gamer karticah, kar pa za OpenCL ne moremo trdit, ker je takorekoč neuporaben. Adobe je OpenCL dodal šele v novo CC verzijo. Medtem ko je cuda že veselo delala v CS5, CS6 in drugih programih leta prej.
Prav tako ti marsikaj pove dejstvo, Cinebencha kjer imajo vse AMD kartice 98% _reference match_ nvidie pa 99,6%. To za nekoga, ki uporablja OpenGL bazirajoče Vieporte ni vseeno.
Torej je tista 10-15% večja cena napram konkurenci predvsem upravičena.
Že recimo nova Quadro K2200 bo imela 2x več cuda jeder, 2x več rama, kot predhodnica K2000.
- Iiin v testih poseka K4000, kot keks: http://www.develop3d.com/reviews/Nvidia...
Cena bo pa ostala stara od K2000.
Eni pa bi že lahko vedli, da titan ni prvotno namenjen gamerom. DualPrecision, CUDA, Simulacije, FluidDynamics itn.
+ Moraš upoštevat, da nvidija krnekaj investira v CUDO in OpenGL tudi na gamer karticah, kar pa za OpenCL ne moremo trdit, ker je takorekoč neuporaben. Adobe je OpenCL dodal šele v novo CC verzijo. Medtem ko je cuda že veselo delala v CS5, CS6 in drugih programih leta prej.
Prav tako ti marsikaj pove dejstvo, Cinebencha kjer imajo vse AMD kartice 98% _reference match_ nvidie pa 99,6%. To za nekoga, ki uporablja OpenGL bazirajoče Vieporte ni vseeno.
Torej je tista 10-15% večja cena napram konkurenci predvsem upravičena.
Že recimo nova Quadro K2200 bo imela 2x več cuda jeder, 2x več rama, kot predhodnica K2000.
- Iiin v testih poseka K4000, kot keks: http://www.develop3d.com/reviews/Nvidia...
Cena bo pa ostala stara od K2000.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Mah Titan naj kar imajo, mene samo pokriplerana verzija GM200 zanima npr 780GTX pri GK110.
No sedaj se že govori, da bo spet 384bit bus in ne 512bit, samo to je iz wfcctech? ta itak skos kr neki trolla ene buče
No sedaj se že govori, da bo spet 384bit bus in ne 512bit, samo to je iz wfcctech? ta itak skos kr neki trolla ene buče
AciD TriP
Qushaak ::
Glih zaradi konkurence je bila nvidia prisiljena izdati titana in 780 izvedenke za gejmerje, seveda ne morejo ponujati tretjino večje čipe na površino po ceni konkurence in če že morejo te čipe ponuditi na trg gejmerjev jih bojo tudi fajn obrali...
Obstajajo segmenti (ne-igračarski), ki prinašajo tudi veliko denarja in so v vzponu. Gre za HPC in CUDA se na tem segmentu zelo prebija. Prav tako je za "domače zadeve" CUDA zaenkrat še prevladujoča nad OpenCL-om.
Še drug "profesionalni" segment so CAD programi, kjer AMD z izjemo svetlih prebliskov nima za burek. Pa ne samo po performansu, tudi bug-asto je vse bolj.
Tudi izpiljenost se plača, samo najstniška otročad, ki vidi, da je "10% počasnejša kartica še 5€ dražja" tega ne dojamete. Pač 5€ je v inženirskem svetu par minut "izpada" oz ubadanja z nepotrebnim.
Tako
GTX 770 stane 260€
R9 290X pa 420€
iiiin v testu rendriranja CUDA vs. OpenCL (Premiere CC, ki je že kao full operational za Opencl) zmaga GTX 770 za par %.
In pri igrcah je 10% od 60fps le 6fps. Medtem ko pri 3 ure dolgem rendriranju je to 18 minut. Za primerjavo.
Za razmislek, zakaj so nvidie dražje. Pač so malo bolj vsestranske in ne samo za igrice. Pa prej omenjen referenc match za OpenGL.
Glede nato, da nvidia že nekaj časa fura staro slavo z driveri ima še vedno 1,6% boljši match. AMD pa se trudi in izboljšuje pa nemore prekosit 98%.
GTX 770 stane 260€
R9 290X pa 420€
iiiin v testu rendriranja CUDA vs. OpenCL (Premiere CC, ki je že kao full operational za Opencl) zmaga GTX 770 za par %.
In pri igrcah je 10% od 60fps le 6fps. Medtem ko pri 3 ure dolgem rendriranju je to 18 minut. Za primerjavo.
Za razmislek, zakaj so nvidie dražje. Pač so malo bolj vsestranske in ne samo za igrice. Pa prej omenjen referenc match za OpenGL.
Glede nato, da nvidia že nekaj časa fura staro slavo z driveri ima še vedno 1,6% boljši match. AMD pa se trudi in izboljšuje pa nemore prekosit 98%.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Spock83 ::
Potem pa pride bitcoin in postavi vse na glavo :)
V driverjih ni neke razlike med obema tabora ampak ok bomo pustili zdaj to.
V driverjih ni neke razlike med obema tabora ampak ok bomo pustili zdaj to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spock83 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prednosti grafičnih kartic AMD vs NVIDIA (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Strojna oprema | 183608 (133499) | D3m |
» | AMD napovedal družino Polaris v 14-nm FinFET (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 14518 (12405) | m0LN4r |
» | grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Kaj kupiti | 84430 (14106) | PredatorX |
» | Novi AMD-jevi čipi R9 3xx (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 41620 (33307) | m0LN4r |