» »

Nakupovanje avtombila kateri je boljši ?

Nakupovanje avtombila kateri je boljši ?

manja777 ::

Zdravo, zanimam se za nakup Alfa Romeo 147 1.9 JTD letnik 2005 ,kombilimuzina / hatchback diesel, 1910 ccm, 85 kW / 116 KM ali Fiat Stilo 1.9 JTD kombilimuzina / hatchback diesel motor, 1910 ccm, 85 kW (116 KM) pa me zanima če ima kdo kake izkušnje z avtomobili, katerega bi se mi bolj splačalo kupit, res je da za malo nižjo ceno dobim stilota vendar mislim da so alfe bolj zdržljive, kupujem avto nekje za 3000 e Lp. hvala za pomoč!
  • poskusilo klonirati: manja777 ()

TOP ::

Vse je isto Italjansko sranje,kar uzameš.Motorji so od Fiata tako v Alfi kot Stilo,kar se tiče ostalih delov je Fiat ma cenejše rezervne dele.

Janac ::

Alfa ma dušo :)

kixs ::

Kupi slovenskega ali pa za res ugodno ceno uvozenega. Racunaj, da imajo ti avti navozenih namesto oglasevanih 100K, v resnici okoli 400K. Po vecini so bili uvozeni vsaj malenkostno poskodovani - popravila pa niso kvalitetna. Aja, to velja za vse znamke, ne samo za Fiat in AR.

Za Stilota ne vem, vem pa, da ima 147 zelo obcutljivo podvozje in je potrebno roke menjat (ali obnavljat) prakticno vsako leto (velja tudi za 156 in GT). Lepsa je seveda 147 - tako zunaj kot znotraj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

Engineer_ ::

Janac je izjavil:

Alfa ma dušo :)


ne sanjaj.

In preseneča me da nisi spet svoje kopije vw omenil (torej seata).

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: zuz3k ()

dejch79 ::

Predenj se debata obrne v smislu "nadmočni" ostali avtomobilski proizvajalci proti "zanič" italjanskim na hitro.

Če je prvi argument nakupa enega ali drugega avtomobila (Fiat ali Alfa) vzdržljivost, priporočam da odkorakaš h kakšni drugi avtomobilski znamki. Iskreno povedano, Fiat in Alfa pač nista avtomobilski znamki, ki bi svojim privržencem in navdušencem priljubljenost vračala z odlično vzdržljivostjo njihovih modelov.
Argument, ki prevesi tehtnico v prid nakupu italjanske avtomobilske znamke, je emocija. Torej če ti je kateri od modelov Fiat-a, Alfe ali Lancie resnično segel v dušo, ko se usedeš v avtomobil in pozabiš na vsa tista dogajanja dneva, potem ja, kupi Fiat-a, Alfo ali Lancio. Ali pa v vrstnem redu Alfa, Lancia, Fiat. Vseeno :)
Avtomobila, ki ju navajaš imata isto srce, torej motor in menjalnik sta identična. Govorim sicer na pamet, predvidevam pa da je v stilotu menjalnik verjetno izračunan za bolj ležerno in varčno vožnjo malček bolj na dolgo. Okoli samega motorja, menjalnika, pogonskega sklopa pravzaprav ni moč reči ni slabega. Motor je za današnja občutljiva ušesa sicer malo bolj robat, ko je mrzel se rad malo strese, vendar je to moč pripisati večini dizelskim motorjem tiste generacije. Motor sam ne povzroča večjih težav, pravzaprav je med najbolj vzdržljivimi dizelskimi motorji.
Malo manj hvale pa lahko pripišem podvozju,izdelavi vozila in včasih čisto banalni šlampariji.
Stilo je sicer malo bolj imun na hibe podvozja, saj ta ni tako sofisticiran, kot je pri AR 147, vozilo pa je podobno šlampasto izdelan. Črički te radi spremljajo po naših "odličnih" cestah, sem ter tja te lahko razjezi tudi kakšna neumna italjanska inženirska pogruvtanščina.
AR 147 je za odtenek bolje narejena, ima pa večje težave pri podvozju. Čričkov je za odtenek manj(no odvisno tudi kako in kje se je avto vozil).

Ker je AR 147 podedovala sicer odlično (Double wishbone) podvozje od AR 156, je podedovala tudi njene hibe. Deli podvozja se zelo radi in hitro obrabljajo, še toliko hitreje ker naše ceste niso prizanesljive do tako nežnega podvozja. Strošek obnove oziroma zamenjave celotnega podvozja je cca. 500€.

Stilo teh težav nima v takšni meri. Klasično (Macpherson)podvozje boleha samo za kakšno obrabljeno roko ali pa končnik stabilizatorja.

Karoserija ni nagnjena k rjavenju pri nobenem modelu.

Tako na "kratko" o razlikah in možnih težavah. Seveda je to bolj splošen opis dobrih in slabih lastnosti modela. Vsak avto je "svet" zase in slabše vzdrževan Stilo je lahko bistveno večji strošek kot bolj "problematična" AR 147.
In ja če je prva bojazen ob nakupu enega od teh avtomobilov kakšni bodo stroški, še enkrat prosim stopite do drugih avtomobilskih znamk. Tako Stilo kot AR 147 vam denarnico ne bosta polnila, temveč praznila. Kako hitro in s kakšno vnemo pa je predvsem odvisno kako temeljit bo pregled avtomobila, ki vam je všeč in kako skrbno ga je vzdrževal prejšnji lastnik.
Če pa me povprašate po subjektivnem mnenju kateri avtomobil bi raje zapeljal v garažo. Definitivno AR 147 :)


Še odgovor na morebitno vprašanje.. Ja, vozim Alfo in to peto po vrsti :)

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alfa Romeo 147 1.9 JTD, mnenja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5311544 (10338) dottor
»

Avto do 2000€

Oddelek: Na cesti
313756 (3110) amigo_no1
»

Rabljen avtomobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10621729 (16927) amigo_no1
»

Fiat Stilo

Oddelek: Loža
399728 (8019) s1m0n
»

mnanje/pomoč pri nakupu avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9912999 (10882) BALAST

Več podobnih tem