Forum » Na cesti » Patrulje carinske službe na cesti...
Patrulje carinske službe na cesti...
Brane22 ::
Danes sva se s kolegom zapeljala po službenih opravkih, nakar se nama nazaj grede nekje pri Domžalah zalima avto carinske službe, ki naju je sledil vse do njegovega dvorišča v LJ na težki periferiji. Ko je zapeljal na dvorišče, se je tip odpravil naprej.
V čem je štos ?
Pozneje mi je padlo na pamet, da sem precej teh vozil videl na cesti zadnjih nekaj dni.
V čem je štos ?
Pozneje mi je padlo na pamet, da sem precej teh vozil videl na cesti zadnjih nekaj dni.
St235 ::
opravljajo svoje delo? Carinski nadzor?
Zakaj sta pa točno za vama vozila lahko pa samo ugibamo.
Zakaj sta pa točno za vama vozila lahko pa samo ugibamo.
AndrejS ::
Sedaj ko več ni tolko mej - ne potrebujemo toliko carinikov in namesto da bi jih odpustili - kot v gospodarstvu smo jim kupili avte, da se vozijo okoli in ne vedo kaj bi delali !
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: tlozej ()
Engineer_ ::
Saj to me zanima. Kateri del carinskega nadzora zajema vožnjo za ritjo do dvorišča ?
carina ima recimo pristojnost za pregled kaj tankaš v avto. Če imaš dizla in tankaš kuhinsko olje namesto tistega iz petrola lahko dobiš kazen.
In še kakšno takšno pristojnost imajo, pa se mi trenutno ne da googlat, to kar sam stori.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Engineer_ ()
Hayabusa ::
Če se mu vozi na dvorišče in potem ne izvaja nadzora goriva je to navaden bully, nekaj kar Slo represivni organi zelo obvladajo.
Če se mu vozi na dvorišče in potem ne izvaja nadzora goriva je to navaden bully, nekaj kar Slo represivni organi zelo obvladajo.
očitno mu ni sledil na dvorišče, če nanj ni zapeljal. morda živi kje v bližini. Na to pa nisi pomislil?
Če bi se hotel prepričat če te zasleduje bi moral enostavno nekje random zaustaviti. Recimo pred kakšnim trgovskim centrom.
Zgodovina sprememb…
očitno mu ni sledil na dvorišče, če nanj ni zapeljal. morda živi kje v bližini. Na to pa nisi pomislil?
V bistvu se mi jje zdelo daleč bolj verjetno, da nekoga zanima, kje lastnik živi.
PacificBlue ::
Mene so zasledovali na stari cesti Vransko-Celje. Pred mano je vozil tovornjak, cariniki se zapeljejo mimo mene z vklopljenimi lučmi, tist tovornjak je kr ustavil na avtobusni postaji misleč, da ga hocejo ustavit. Pa nič se peljejo cariniki naprej, jaz pa za njimi. Zaradi zadnje umazane šipe na kombiju od carine in močnega sonca, mi ni uspelo prebrat sporočila na displayu naj ustavim. Se vozimo tako skor kilometer, nakar hocem zavit na Gomilsko pa enako nardi kombi in se ustavi, jaz pa tud.
Carinik se je začel dret name, da sm hotel pobegnit in da je kazen okoli 200 evrov, drugi je že vlekel šlavf ven in inekcijo, da bi preveril gorivo. Tank sm imel skoraj čist prazen in se je model moral fajn potrudit. Sta bila kar razočarana, ko sta videla, da je bilo vse zaman. Sem jih še opomnil, naj se obriše šipa na kombiju, ker je bila zelo umazana. Kar je potem carinik tudi storil. En je bil zelo korekten, drugi, ko se je pa drl pa totalni idiot.
Carinik se je začel dret name, da sm hotel pobegnit in da je kazen okoli 200 evrov, drugi je že vlekel šlavf ven in inekcijo, da bi preveril gorivo. Tank sm imel skoraj čist prazen in se je model moral fajn potrudit. Sta bila kar razočarana, ko sta videla, da je bilo vse zaman. Sem jih še opomnil, naj se obriše šipa na kombiju, ker je bila zelo umazana. Kar je potem carinik tudi storil. En je bil zelo korekten, drugi, ko se je pa drl pa totalni idiot.
Točno to. Če nekoga zanima, kaj si tankal in ima pristojnost za to, fajn.
Ampak kateri del svojega dela opravlja s tovrstnim šnjofanjem za folkom ?
carinik lahko sumljivo vozilo brez težav zasleduje. Recimo prenatovorjeno vozilo je sumljivo in ga carinik brez težav ustavi (standard pri romunih). Ali pa sumljiv vonj iz izpuha.
PacificBlue je izjavil:
En je bil zelo korekten, drugi, ko se je pa drl pa totalni idiot.
haha, good guy, bad guy scena, kot iz slabih policijskih filmov :D
Sicer pa bi lahko predvideval da te želita ustaviti, če sta zapeljala pred tebe.
Zgodovina sprememb…
Točno to. Če nekoga zanima, kaj si tankal in ima pristojnost za to, fajn.
Ampak kateri del svojega dela opravlja s tovrstnim šnjofanjem za folkom ?
carinik lahko sumljivo vozilo brez težav zasleduje. Recimo prenatovorjeno vozilo je sumljivo in ga carinik brez težav ustavi.
Again, nimam problemov z delom zaustavljanja. Imam pa probleme z očitno vožnjo za ritjo 30 km prek obvoznice do dvorišča in vseh uličic vmes.
Again, nimam problemov z delom zaustavljanja. Imam pa probleme z očitno vožnjo za ritjo 30 km prek obvoznice do dvorišča in vseh uličic vmes.
zakaj se ga nista poizkusila znebiti? Saj v domžalah imate trgovine, bi zapeljala tja... Jaz preprosto ustavim in ga vprašam kaj hoče imet. Hoče pregledat vozilo? pa pi**a naj ga pregleda in mi da mir.
Ali pa bi šla na kavo...
To me pa tako živcira da to res ni. Če nekdo divja na cesti..vozi za ritko.... vsak misli da mora za vsako ceno obdžrati svojo smer vožnje in se NE SME UMAKNITI. vedno. nikoli se nihče ne ustavi na kavi za 5 minut in nato mirno vozi naprej, vsak samo vztraja in trmari. Potem pa slišim kako so nekomu 30 km vozili za ritjo. Jaz bi šel na bencinsko tankat in vzel kavo, potem pa mirno spil tam.
Zgodovina sprememb…
Hayabusa ::
Če se ti vozi zadaj na 0.5m dalj časa, pokličeš 113 in daš opis vozila+ št. reg. tablic.
So what če so cariniki/policaji, lahko da je nekdo ukradel njihovo vozilo in sedaj dela štalo.
So what če so cariniki/policaji, lahko da je nekdo ukradel njihovo vozilo in sedaj dela štalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dajatev za odjavljeno vozilo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 29616 (16172) | Miha 333 |
» | Pihanje 0,0 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9916 (7379) | destroyer2k |
» | Odvzem nafte na traktorju, na dvorišču, njivi,...Oddelek: Loža | 6189 (4087) | GupeM |
» | Radar detektor-kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 8776 (7840) | MisterR |