Forum » Omrežja in internet » Čudno delovanje domačega omrežja
Čudno delovanje domačega omrežja
Seadoo ::
Stvar je taka: en PC je povezan na ADSL, drugi pa preko njega dostopajo do neta (ICS). Problem je, da nekatere strani na drugih PCih delajo, nekatere pa ne!!! Recimo Slo-tech dela, na google pa ne pride. Na mašini, ki je povezana na ADSL pa valda dela. Tudi če izklopim firewall ne pomaga. A je mogoče kriv dns server, ki je na tej mašini? Samo ne vem, zakaj pol neki dela, neki pa ne.
Help?
Help?
SasoS, a mi lahko prosim poveš v čem je trik?
Opazil sem tudi, da mi določenih naslovov ne zna resolvat. A sem mogoče kaj narobe naštimal v bind serverju?
Opazil sem tudi, da mi določenih naslovov ne zna resolvat. A sem mogoče kaj narobe naštimal v bind serverju?
SasoS ::
Poišči malo po forumu...ene 10 tem je na ta problem - če je res v tem fora...če imaš pa dns slabo naštiman pa probaj od ponudnika ali pa napiši IP pa poglej če se pol odpre...
HroSCeK ::
SasoS: ne razburjaj se no :) Pa bi te prosu, da ce ves kje na slo-techu je post da das link od njega, k izak usi vemo da search ne dela lih najbl roznato...
Ja link bi res prav prišel. Sem iskal, pa ne najdem nič pametnega oz. ničesar podobnega. Kaj misliš z dns-jem od ISPja, sej mam v network naštimano, da se ispjev dns uporabi za resolvanje, sam nevem zakaj pol moj bind dns vpliva na to.
ali3n ::
Navodila za nastavitev MTU dobiš na http://helpdesk.siol.net/
Kar se pa DNSjev tiče - zak imaš enega lokalnega in enega od ISPja? JAz imam oba ispjeva, pa vse dela..
Kar se pa DNSjev tiče - zak imaš enega lokalnega in enega od ISPja? JAz imam oba ispjeva, pa vse dela..
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
No sem dal popravek dol in zdej mislim da dela... Ampak kaj za vraga je ta MTU? Oziroma zakaj ni nastavljen že po defaultu?
Drugače pa mam bind za svoje strani, ki jih gostim na serverčku.
Drugače pa mam bind za svoje strani, ki jih gostim na serverčku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seadoo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5985 (2968) | OmegaBlue |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127261 (51461) | Looooooka |
» | Windows domena prek routerjevOddelek: Omrežja in internet | 1885 (1568) | BlueRunner |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4904 (4423) | SasoS |
» | Sherana povezava in priklop na net se obnaša čudnoOddelek: Omrežja in internet | 1118 (1027) | McSpike |