Forum » Omrežja in internet » Sherana povezava in priklop na net se obnaša čudno
Sherana povezava in priklop na net se obnaša čudno
McSpike ::
Mam dve mašini (eno XP in drugo W98) povezani preko 2 mrežnih in sherano povezavo na net.
Na net je povezana XP mašina in ta mašina ma lep download in tud konekta se hitro na strani/strežnike, medtem ko ima W98 mašina slabši download tudi za polovico in zgodi se da se sploh noče konektat na določeno stran medtem ko se XP mašina konekta 100% vedno.
Kaj je torej narobe z W98 mašino?
A je mogoče to zato ker dostopa do neta preko XP mašine (kar se mi zdi malo verjetno)? A je mogoče zato ker je W98 mašina precej počasnejša (33Mb/s uATA disk in 366 Mhz celeron) od XP mašine (100Mb/s UDMA in P4 1,6 Ghz?? Rama imata obe mašini dovolj.
Aja mrežni sta Realtekovi 100M
Kaj predlagate?
-- McSpike --
Na net je povezana XP mašina in ta mašina ma lep download in tud konekta se hitro na strani/strežnike, medtem ko ima W98 mašina slabši download tudi za polovico in zgodi se da se sploh noče konektat na določeno stran medtem ko se XP mašina konekta 100% vedno.
Kaj je torej narobe z W98 mašino?
A je mogoče to zato ker dostopa do neta preko XP mašine (kar se mi zdi malo verjetno)? A je mogoče zato ker je W98 mašina precej počasnejša (33Mb/s uATA disk in 366 Mhz celeron) od XP mašine (100Mb/s UDMA in P4 1,6 Ghz?? Rama imata obe mašini dovolj.
Aja mrežni sta Realtekovi 100M
Kaj predlagate?
-- McSpike --
ali3n ::
preveri, če imaš na mašini W98 vpisane DNSje (morjo bit od ponudnika).
npr. Siolovi:
prefered: 193.189.160.11
alternate: 193.189.160.12
pa gateway more bit IP od prve mašine (Win XP)
poročaj...
npr. Siolovi:
prefered: 193.189.160.11
alternate: 193.189.160.12
pa gateway more bit IP od prve mašine (Win XP)
poročaj...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Hmm..
DNS lahko naštimam samo na XP mašini. Ker W98 mašina nima direktnega dostopa do neta in lahko nastavljam samo DNS-e za LAN.
Kar se tiče pa gatewaya za W98 mašino pa ne vem kater IP moram uporabit. Imam na voljo:
- ADSL Server IP
- Internet connection IP address
- LAN connection IP address
Kot konkreten primer, zdej vem sigurno da z W98 mašino ne morem dostopat do www.nlb.si.
Kateri IP nej potem uporabim?
-- McSpike --
DNS lahko naštimam samo na XP mašini. Ker W98 mašina nima direktnega dostopa do neta in lahko nastavljam samo DNS-e za LAN.
Kar se tiče pa gatewaya za W98 mašino pa ne vem kater IP moram uporabit. Imam na voljo:
- ADSL Server IP
- Internet connection IP address
- LAN connection IP address
Kot konkreten primer, zdej vem sigurno da z W98 mašino ne morem dostopat do www.nlb.si.
Kateri IP nej potem uporabim?
-- McSpike --
na mašini ki ima Win98 nared v TCP/IP tkole:
IP: maš IP od te mašine
subnet mask: mora bit enak kot pri mašini z XPji
gateway: napiši sem IP od mašine ki ima XPje (se prav od te, ki je direkt povezana na net)
DNSji. sem vnesi oba DNSja od ponudnika; ----- s tem dosežeš, da bo mašina W98 brala spletne naslove iz ponudnikovih DNSjev in ne od mašine XP.
tk more delat OK.
IP: maš IP od te mašine
subnet mask: mora bit enak kot pri mašini z XPji
gateway: napiši sem IP od mašine ki ima XPje (se prav od te, ki je direkt povezana na net)
DNSji. sem vnesi oba DNSja od ponudnika; ----- s tem dosežeš, da bo mašina W98 brala spletne naslove iz ponudnikovih DNSjev in ne od mašine XP.
tk more delat OK.
- "Rozi vidm." "S psom!"
Ma še kar ne dela. Še vedno ne morem dostopat do www.nlb.si in nakaterih drugih strani. Pri vseh teh nedelujočih straneh ko jih pingam se ne odziva samo server na katerem je stran, medtem ko se na XP mašini vse odziva in dela v redu.
Ah pozabil sem še povedat da sem včeraj dobil ADSL in od takrat naprej je temu tako. Prej sem imel kabel in vse isto nastavljeno in ni blo nobenih problemov z neodzivanjem strani. Res da se mi je zdelo da je prenos na W98 počasnejši ampak strani so se pa odzivale vse.
Kaj hudiča bi pol to blo?
-- McSpike --
Ah pozabil sem še povedat da sem včeraj dobil ADSL in od takrat naprej je temu tako. Prej sem imel kabel in vse isto nastavljeno in ni blo nobenih problemov z neodzivanjem strani. Res da se mi je zdelo da je prenos na W98 počasnejši ampak strani so se pa odzivale vse.
Kaj hudiča bi pol to blo?
-- McSpike --
khm.. preveri še nastavitve v Internet Explorerju...
Tools -> Internet Options -> LAN Settings -> jaz imam odkljukano:
Automatically detect settings
in
Use Automatic configuration script - sem vpišeš IP od mašine ki ima direkt ADSL (v tvojem primeru XP mašina).
pol se pa moje znanje počas konča...
Tools -> Internet Options -> LAN Settings -> jaz imam odkljukano:
Automatically detect settings
in
Use Automatic configuration script - sem vpišeš IP od mašine ki ima direkt ADSL (v tvojem primeru XP mašina).
pol se pa moje znanje počas konča...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Nope, nič ne pomaga... Sem probal tudi to in noče.
Kaj pa če bi si umislu router?
Sam mi gre pa na jetra misel da na kablu je delal zdej ko mam pa ADSL pa kar naenkrat noče več...
-- McSpike --
Kaj pa če bi si umislu router?
Sam mi gre pa na jetra misel da na kablu je delal zdej ko mam pa ADSL pa kar naenkrat noče več...
-- McSpike --
SasoS ::
Če ti samo nekatere strani ne delajo pol je to problem MTU-ja (ja, kot že 100x povedano). Uporabi search in zmanjšaj na 1492.
JUUHU!! SasoS ti si car! :) Zdej pa dela vse skupaj. Za vse ostale, članek o nastavitvah MTUja se našel tule! Stokrat hvala! :)
-- McSpike --
-- McSpike --
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšna se vam zdi tale nova konfiguracija?Oddelek: Strojna oprema | 1051 (907) | McSpike |
» | Rabim program izdelan po meri.Oddelek: Programiranje | 2057 (1184) | DMouse |
» | Intel Maryville i850 in RIMM PC800/512, P4 1,6G... Kaj menite?Oddelek: Strojna oprema | 869 (758) | McSpike |
» | telemach kabel in winXPOddelek: Omrežja in internet | 768 (600) | McSpike |
» | A ma še kdo probleme s Siolom?Oddelek: Omrežja in internet | 2097 (1729) | PaJo |