» »

hardwareversand.de

hardwareversand.de

««
28 / 39
»»

darkolord ::

Če sta oba davčna zavezanca, mora prodajalec iz druge države skupnosti izdati račun brez DDV-ja, obračuna pa ga kupec. Klik.

Še posebej, če prodajalec namerava obračunati nemški DDV (mwst), tega ne moreš šteti kot vstopni DDV (RS nič ne zanima, kaj si ti nemcem plačal), ampak bi moral posebej zahtevati DDV nazaj od nemcev (je pa za to neka minimalna meja, 400 eur ali nekaj takega) in narediti samoobdavčitev.

Davčni zavezanci v EU mi vedno izdajo račun brez DDV, problem so edino taki kljukci kot tile hardwareversand, ki jim osnove komunikacij delajo težave.

Zgodovina sprememb…

denis9 ::

Skor nikol ne odgovorijo na mail nevem kok majo to zrihtan naroč še enkrat pa jim povej številko naročila na njihovi facebook strani pa jim reč naj ti pošljejo račun brez DDV na mail ti bojo v roku 1 denva 100% poslali

Ja, pa tudi opomb pri naročilu ne preberejo. Ko jih j...

Sem pisal na computeruniverse če lahko dobavijo ta artikel, pa so mi v roku 10 minut odgovorili in artikel dodali na stran.

Han ::

Koliko pride poštnina pri Computer Universe, če izbereš UPS (za DHL piše ca. 12 eur)?

Je trenutno na voljo kakšen uporaben (10 eur) kupon za nakup nad 200 eur, tako kot pri HV?

@darkolord Js mislim da oni pogledajo naročilo (opombe) šele ko se jim izpiše da si plačal ker ko sem js naročal nekaj skupaj s prijatlom sem jim po opombe napiso če lahko dajo 2 računa notr v škatlo pa sem dobil 2.

@Han kokr js vem Computer Universe ne pošilja preko UPS sj če si prijavlen dej eno stavr v košarco pa pejt do koraka ko izbiraš način dostave

Od kuponov pa mislim da majo sam tega za prvi nakup nad 50€ http://www.computeruniverse.net/en/grou...

Dzhimen ::

Lp,

danes ali jutri bom pri hv naročil računalnik po komponentah. Vse skupaj bo prišlo nekaj čez 500€.

Ker prvič naročam iz tujine me zanima če mi lahko kdo z več izkušnjami pove kako približno poteka postopek nakupa?
Preko idealo in hv si nafilam košarico, znesek pride 530€, ali lahko uporabim tale kupon:

NejcSSD je izjavil:

20€ Gutschein*:
VUKP9XA485
einlösbar ab 500 € Warenwert

ali obstajajo še kakšni drugi kuponi, ki se mi jih bolj splača uporabiti?

Nato plačam preko UPN in ko oni prejmejo plačilo mi zadevo pošljejo če je vse na zalogi?

Koliko je poštnina v Slovenijo in kdo mi bo tole reč dostavil?
Na njihovi strani je dostava za slovenijo 19.99 €. A to drži?

Že vnaprej hvala za informacije.

Par strani nazaj je "Molnarjev FAQ"... Sicer je postopek pravi - na idealo.de ali geizhals.de poiščeš komponento, klikneš HV in jo vržeš v košarico... Kupon bi moral veljati do 26.4., drugih (uporabnih) kolikor vem ni.

Pri plačilu prek UPN bodi predvsem pozoren na pravilen vnos Namena plačila (od HV dobiš posebno kodo - Intended purpose), prek katere vodijo evidenco plačil. Za Kodo namena izbereš OTHR. Plačila navadno preverjajo okrog poldneva.

Pošljejo z UPS Standard, ko naberejo vse komponente. Včasih traja tudi več kot teden dni, odvisno od zaloge... Poštnina znaša navadno 10,99 eur.

P.S. Če še nisi registriran na HV, najprej izberi angleški jezik, sicer boš imel težave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Najlepša ti hvala za informacije! ;)

balluf ::

Jaz sem tudi hotel naročiti vendar noben kupon ne deluje. Ali je potekel ali nepravilen uporabnik.

Jaz sem včeraj uporabil kupon za 10 eur. Danes ga ne morem več, lahko pa druga dva, za 20 in 30 eur, ob naročilu nad 500 oziroma 1000 eur.

Zgodovina sprememb…

Naročilo imam za 533€ in ko želim uporabiti kupon VUKP9XA485, mi napiše:
The voucher VUKP9XA485 was created for a special customer. Maybe you have another user account.

Ali bi kdo vedel kje lahko dobim kupon, ki deluje?

Kako kupon poberem iz https://www.gutscheinpony.de/gutscheine...?

Izgleda, da veljajo kuponi, objavljeni na prejšnji strani, le za obstoječe kupce. Kot nov kupec dobiš ponavadi kupon za 5 eur.

Kje pa dobim ta kupon za novega kupca? Al to mi avtomatsko doda al kako?

gregor ::

Han je izjavil:

Par strani nazaj je "Molnarjev FAQ"... Sicer je postopek pravi - na idealo.de ali geizhals.de poiščeš komponento, klikneš HV in jo vržeš v košarico... Kupon bi moral veljati do 26.4., drugih (uporabnih) kolikor vem ni.

Pri plačilu prek UPN bodi predvsem pozoren na pravilen vnos Namena plačila (od HV dobiš posebno kodo - Intended purpose), prek katere vodijo evidenco plačil. Za Kodo namena izbereš OTHR. Plačila navadno preverjajo okrog poldneva.

Pošljejo z UPS Standard, ko naberejo vse komponente. Včasih traja tudi več kot teden dni, odvisno od zaloge... Poštnina znaša navadno 10,99 eur.

P.S. Če še nisi registriran na HV, najprej izberi angleški jezik, sicer boš imel težave.

glede kode namena, ali je pravilno OTHR, jaz sem izbral ko sem v tem tednu kupil dslr v drugi trgovini - plačilo blaga in storitev (se ne spomnim kratice) in plačilo je bilo opravljeno brez problema

LP

Miha 333 ::

Koda namena je samo za statistiko, nima vpliva na samo izvedbo plačila.

Bo3z ::

A kdo ve kdaj oz. če bodo v prihodnje kaka znižanja in pa 1€ sestava?

SuperVeloce ::

Ni bilo kaj reklam... vse ostalo boš pa predčasno zvedel le, če imaš kakšnega znanca tam zaposlenega :P
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

amacar ::

amacar je izjavil:

Naročil v nedeljo 22.3 in plačal še isti dan, 23.3 so prejeli plačilo in "začeli zbirati komponente". Seveda še niso odposlali, ker čakajo na tipkovnico, kjer je rok dobave 3-5dni. Do sedaj sem imel dobre izkušnje, po skoraj 2 tednih čakanja bom začel gledati pa tudi v drugih trgovinah.

Še kr čakam, 2x poslal mail, 2x pisal na fb. Ta artikel še vedno ni na voljo: https://www.hardwareversand.de/en/Keybo..., a na spletni strani imajo označeno 3-5 dni. Žal so me kot stranko verjetno izgubili, čeprav sem bil do sedaj zadovoljen z njihovo storitvijo.

user-pass ::

amacar je izjavil:

amacar je izjavil:

Naročil v nedeljo 22.3 in plačal še isti dan, 23.3 so prejeli plačilo in "začeli zbirati komponente". Seveda še niso odposlali, ker čakajo na tipkovnico, kjer je rok dobave 3-5dni. Do sedaj sem imel dobre izkušnje, po skoraj 2 tednih čakanja bom začel gledati pa tudi v drugih trgovinah.

Še kr čakam, 2x poslal mail, 2x pisal na fb. Ta artikel še vedno ni na voljo: https://www.hardwareversand.de/en/Keybo..., a na spletni strani imajo označeno 3-5 dni. Žal so me kot stranko verjetno izgubili, čeprav sem bil do sedaj zadovoljen z njihovo storitvijo.

Na Idealu je videti, da je kje drugje na zalogi in se ceneje, ne vem pa, ce posiljajo v Slo.

Glede cene nimam kaj rečti, vzel sem še neke druge stvari in sem jo "dobil" za 114€ (brez poštnine, ker sem imel kupon za 10€ nad 200€ nakupa), ampak mi nič ne pomaga, če je ni na zalogi ;((

GenZNPC ::

Uf zgleda dobr tale KIT, a si ga kje slučajno sprobal? Ker jaz bi že tudi potreboval novo tipkovnico pa miško počas...
Kero miško dajo polek?
skibidi

SuperVeloce ::

ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

GenZNPC ::

To je dodelana MX Revolutions? Sicer ni švoh (mam jo), ampak imam znjo nekaj težav, ki me včasih zelo motijo...
skibidi

Mislim, da je navadna mx revolution. Lahko poročam, ko dobim, so čudežno dali danes na pošto :))

issak ::

GenZNPC je izjavil:

Uf zgleda dobr tale KIT, a si ga kje slučajno sprobal? Ker jaz bi že tudi potreboval novo tipkovnico pa miško počas...
Kero miško dajo polek?

Čisto predrago, imam tipkovnico v službi in ni vredna 62€, kolikor je razlika med tem kitom in samo mišjo na hardwareversand. Tipke so trde in se zdijo take poceni plastične. Logitech ne dela več tako dobrih tipkovnic kot nekoč, z Wave sem bil kar zadovoljen, od takrat naprej pa nisem več nobene dobre našel od logitecha.

Sem imel tudi MX Performance, pa sem jo imel 3 krat na servisu, prvič je bil gumb zanič (tak mehek, nič feedbacka) (dobil novo), drugič so se mi znucale 'nogice' (so mi nogice zamenjali), tretjič je pa laser piskal, kar se je v tihi sobi zelo slišalo. Sem dobil novo iz servisa in jo prodal, in kupil G502 - zelo zadovoljen, gumbi so noro dobri, se čuti da imajo neka dobra stikala spodaj. Tudi piska nič, bom pa videl kako hitro se bodo nogice obrabile, zaenkrat so še cele.

Tipkovnica je pa tko, daš še 40€ zraven in maš mehansko, ki je svetlobna leta pred tole v kitu v udobju, designu in kvaliteti izdelave.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

r3dkv1c4 ::

GenZNPC je izjavil:

To je dodelana MX Revolutions? Sicer ni švoh (mam jo), ampak imam znjo nekaj težav, ki me včasih zelo motijo...

Kakšen fail ima miška?
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

r3dkv1c4 je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Kakšen fail ima miška?

Laser piska. Se slisi ce je tisina, in je kar motece. Kolescek vstran ni klik, ampak je stopenjski, kar je prakticno le za scrolling vstran, to pa vsi vemo kako pogosto je. Potem gumb za hyperwheel je precej visok, in malo žoka v sredinec odspodaj, odvisno kako držiš miš.
Razen tega je pa velika, udobna za držat tudi dalj časa, dela na vseh podlagah, tudi na hlačah in kovtru, in mirno bese čez celo sobo če ni ovir vmes. Fino je ker se fila na microUSB, baterija pa drži kakšna dva tedna, odvisno od uporabe.
Kljub temu mi ni žal da sem jo zamenjal za G502, pa čeprav je na kabel.

Izgleda, da so se res pokvarili. Od prejetega plačila je minilo 6 dni. Vse, razen ene komponente, je v njihovem skladišču. Akasa AK-HDA-09BK bi naj bila "težje dobavljiva", zato sem jim predvčerajšnjim poslal mail, naj jo zamenjajo s praktično enako Akasa AK-HDA-06BKV2, ki je na zalogi. Dobil sem "ticket number", to je pa tudi vse. Danes sem jim pisal še na FB. Verjetno moj zadnji nakup, v kolikor bo sploh zaključen...

Zgodovina sprememb…

Han je izjavil:

Izgleda, da so se res pokvarili. Vse, razen ene komponente, je v njihovem skladišču. Akasa AK-HDA-09BK bi naj bila "težje dobavljiva", zato sem jim predvčerajšnjim poslal mail, naj jo zamenjajo s praktično enako Akasa AK-HDA-06BKV2, ki je na zalogi. Dobil sem "ticket number", to je pa tudi vse. Danes sem jim pisal še na FB. Verjetno moj zadnji nakup, v kolikor bo sploh zaključen...

Nevem no, jaz jim kar dnevno težim na FB dokler ne pošljejo, prvi nakup je šel hitro skozi, čeprav naj bi bile 3 komponente unavailable, je bilo samo par dni od plačila do pošiljanja, drugič je bilo pa tudi par dni, ampak sem se še jaz malo zmišljeval da bi nekaj dodal, pa sem se potem premislil ipd. Vse sem do zdaj dobil v 9-10 dneh in to za vsaj 200€ ceneje kot pri nas, če ne še več. Ja, je še vedno 10 dni, ampak ni iz mlacoma nič hitreje.

Glede na tole stran, kjer lahko kupci izrazijo zadovoljstvo, so se definitivno pokvarili. Trgovina ima oceno že nižjo kot 4,5. Moteč je predvsem odnos. Resna firma na mail odgovori v roku 24 ur.

Han je izjavil:

Glede na tole stran, kjer lahko kupci izrazijo zadovoljstvo, so se definitivno pokvarili. Trgovina ima oceno že nižjo kot 4,5. Moteč je predvsem odnos. Resna firma na mail odgovori v roku 24 ur.

Hm pa res. Ja to da odgovarjajo na email 3 dni je res malo kmečko, da pa včasih sploh ne odgovorijo se pa že norca delajo malo. Za nekaj časa imam dovolj hardwarea, čez 5 let bo pa že kakšna druga trgovina aktualna :)

Miha 333 ::

Da malo dvignem povprečno oceno, sveža izkušnja, v četrtek naročil in plačal, v petek so poslali, v torek je roba bila pri meni. Zaenkrat sem brez pripomb.

Zelo dobre izkušnje imam tudi z Mindfactory.de, ki ima za večino računalniške opreme najnižje cene v Evropi. Sicer se ne moreš direktno registrirati, ker Slovenije nimajo na seznamu, ampak po predhodnem dogovoru ti to omogočijo. Je pa poštnina malo višja, 19,99.

Ravnokar sem prejel odgovor na FB: "Hello, thanks for your inquiry. We have shipped your order today. Best regards"

Upam, da je res tako. Na spletni strani je še vedno nespremenjen status. E-maila nobenega...

user-pass ::

Mindfactory je odlicen, jaz 90% stvari kupim pri njih, kar v mojem primeru pomeni, da so v 90% primerih najcenejsi. Poleg tega je dostava vedno BP. Da ne omenjam sicer manj pomembnih stvari, kot je da je njihova spletna stran neprimerno bolj pregledna in ima boljsi search kot katerikoli druga.

Bom še enkrat Computeruniverse omenil - sem probal že druge (med drugim tudi tele neresne hardwareversand), pa se zmeraj vrnem nazaj.

driver_x ::

Jaz sem pred letu precej kupoval preko Cyberporta, tudi brez problemov, potem so nehali pošiljati v SLO.

Han je izjavil:

Ravnokar sem prejel odgovor na FB: "Hello, thanks for your inquiry. We have shipped your order today. Best regards"

Upam, da je res tako. Na spletni strani je še vedno nespremenjen status. E-maila nobenega...

Je, je, so mi že dvakrat tako po FB sporočili, pa je prišel email in tracking number par ur kasneje. Čez par dni bo pri tebi, mogoče že v petek.

Torej v tej trgovini sem prejšnji petek naročil in plačal. Denar so dobili v ponedeljek in od takrat je status naročila na "Due to your payment the order was cleared for delivery".

Ker vas je veliko omenilo, da ima trgovina dobro podporo preko fb, sem jim včeraj okoli 13h napisal sporočilo, ampak še vedno nisem dobil odgovora.
Šel sem na https://www.facebook.com/hardwareversan... in jim napisal zasebno sporočilo (napisal sem tudi številko naročila). Zanima me ali sem naredil kaj narobe in bi jih moral kontaktirati kako drugače, ali samo niso še prebrali mojega sporočila? Ker tole traja nekam dolgo...

Mislim, da si malo narobe razumel, da ima dobro podporo prek fb - prek vsega ostalega ima zanič podporo, na fbju pa mogoče ne tako zanič. :)

Bo ko bo na žalost. Če ni na zalogi ne morejo nič, ko pa bo, pa bodo takoj poslali. Imajo pa slabo označene dostavne čase, saj včasih preprosto ne držijo.

fireX88 ::

Jaz vas tudi ne zastopim. Placate in bi radi da dejansko se isti trenutek posljejo. Verjetno nismo samo mi kupci, mogoce cela evropa??? Ce nebi vsak tezil in posiljal vprasanja zakaj se ni poslano, bi tisti, ki so res nujni odgovorov dobili odg prej, oz bi nasploh normalno odgovarjali.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

MedusasPath ::

Jaz sem naročil v ponedeljek in danes dobil pošiljko. Brez pripomb.

Eko nove KODE sem ravnokar na mail dobil :

10EUR : V5LW4XYT35 (Nad 200EUR)
20EUR : VUKP9XA485 (Nad 500EUR)
30EUR : V9BCTP8U22 (Nad 1000EUR)

Sestavijo Računalnik za 5EUR
Veljavnost: 17.04. - 27/04/2015

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: denis9 ()

Jaz sem na FB po 6 dneh od plačila poslal tole:

Hello,

Please check the Order No. 1234567890.

If there's a problem with Akasa AK-HDA-09BK availability, please exchange this item for Akasa AK-HDA-06BKV2 that seems to be ready for dispatch. Thank you.

Best regards,

Odgovor sem dobil v nekaj urah. Na mail niso in očitno tudi ne bodo odgovorili, paket pa pride danes, 9 dni po naročilu.

Nasvet: ne naročat komponent, ki niso na zalogi oziroma so težje dobavljive.

Bo3z ::

Kak dobiš kode za popust?

Lonsarg ::

Jaz sem imel enake izkušnje tudi z ene dvema drugima ugodnima nemškima trgovinoma, šparanje na komunikaciji, ampak se res splača potrpet.

Jaz bi jim sicer predlagal, če že tako težko odgovarjajo, da implementirajo komentarje na naročilo. Torej komentiraš in kdorkoli procesira to naročilo to vidi in ukrepa.

N0t0ri0us ::

8.4. so mi preklicali naročilo ampak denarja še vedno ni nazaj na računu ?.. že pri preklicu so se nekaj bunili oziroma so napisali da bodo preklicali ampak niso.. ko sem jim drugič pisal so to storili, ampak denarja še nisem prejel..

darkolord je izjavil:

Mislim, da si malo narobe razumel, da ima dobro podporo prek fb - prek vsega ostalega ima zanič podporo, na fbju pa mogoče ne tako zanič. :)

Ja ampak enim so preko fb odgovorili u parih urah, pri meni pa po več kot 2 dneh še vedno nič...

@Patrik1
Js mam naštiman da mi pošiljajo novice in sem pač dobil mail z kodami za popuste drgač pa lahko najdeš kode za popuste tukaj http://www.gutscheinsammler.de/gutschei...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: denis9 ()

Next-Gen ::

Mindfactory ma zdj opcijo da pošilja v slovenijo ... se splaca ??
kko je ce kupujes na firmo ? al naj raje ostanem pr svoji dosedanji izbiri computer universe ?
««
28 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MindFactory mnenje (strani: 1 2 3 453 54 55 56 )

Oddelek: Kaj kupiti
2797525401 (2549) scythe
»

Izkušnje s trgovino computer universe (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

878203282 (2135) OutOfTheBox
!

Skupinski nakupi iz tujine - deljenje poštnine, je kdo za? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

806428888 (95485) Nwanko
»

Hoh.de (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507294433 (129219) darkolord
»

Grafična kartica R9 280x

256285 (5646) PeroM3

Več podobnih tem