» »

WD ext. 2TB umrl na dan poteka garancije

WD ext. 2TB umrl na dan poteka garancije

DeusB ::

Zanima me če je imel še kdo takšen problem. Kot sem napisal je moj zunanji HDD WD Elements Desktop 2 TB umrl točno na dan izteka garancije, ki je nebodiga treba bilo v soboto 26.10.2013. Disk je bil kupljen preko Pixmanie, ko je ta se pošiljala v Slovenijo. Računa seveda ne najdem :'( Na Wd strani sem ga registriral, tam tudi videl da je garancija potekla vceraj. Sedaj sem odprl "Case" , pa bomo videli kaj bo!

Če je kdo že imel takšne težave, bi bil vesel kakšnega nasveta.

LP

Riff ::

probaj priklopit direkt v računalnik

Pregledal sem ga z Testdisk programom, skoz javlja napake. Bom ga sedaj priklopil direkt, pa da vidmo ja!

Evo probal priklopiti direkt! VV biosu ga zazna, računalnik pa se noče bootnat! Pride do Windows screena in zmrzne. Nastavil tudi boot priority brez uspeha, noče zagnat ko je ta disk priklopljen. Sliši pa se tudi rahlo "klikanje" ko pride do tega diska!

Očitno je kaput, timing pa tud taprav!!

Invictus ::

Če ga zazna v BIOSu, potem najbrž dela.

Zgleda so se ti Windowsi sesuli.

Uporabi kak Linux live s CD/DVD/USB in poglej kaj se dogaja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

če slišiš rahko klik klik potem je ziher odpovedal

Probal na dveh različnih Pcjih, nikjer ne dela, Windowsi delajo normalno! Disk je fuč 1 x 1, zanimivo mije le to da je crknil na dan poteka garancije :) Zgolj slučaj ali se je že komu to zgodilo ?

darkolord ::

Slučaj.

fosil ::

Če je tovarniška garancija potekla včeraj, potem tista pri prodajalcu verjetno še velja, ker je zamik med izdelavo in prodajo.
Kopijo računa pa mogoče lahko dobiš če se prijaviš v spletno trgovino?
Tako je!

ja je pa sranje da crkne glih na dan poteka garancije :(

Tarzan ::

Meni je enak model tudi včeraj crknil. Pobrisal je particijo, podatki bi bili pa še vedno rešljivi, a se mi ni dalo preveč ukvarjat z njim in sem poskusil najhitrejšo a 99% neuspešno metodo ponovnega particioniranja. Kot sem predvideval ni ratalo. SMART javlja da je disk zdaj en FAIL junk disk. Kakšno naključje, da sta šla enaka eksterna diska rakom žvižgat na isti dan. Moj je imel cca 3 leta obratovalne dobe (po SMART podatkih).

Janac ::

Shit, enak disk mam doma8-O, prava mora si ga ne upam prižgat.

Xserces ::

jao janac ... kot zmeraj z pametnimi odgovori...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

pegasus ::

Riff je izjavil:

To ni sranje, to je čista zmaga proizvajalca. Uspeli so optimirati produkt, da dela točno tako dolgo, kot je obljubljeno da dela in nič več.

darkolord ::

Če naslednjič kupiš od konkurence pač to ni zmaga.

Jst ::

"Klik, klik" zvok iz diska ponavadi pomeni kaput. Tako se sliši, če se glava ne premika, kot bi morala.

Smrt na dan garancije je zelo zanimivo naključje.

Kaj prej, kakšne dva tedna, nisi nič opazil kakšne probleme? Počasni spinup ali seek, veliko nihanje pri prenosu, ustavljanje med prenosom datotek, corrupt files..?

Jaz sem nekajkrat na podlagi opisanih indikatorjev, zelo hitro šel po novega. Potem prenos podatkov na novega, pobrišem vse particije in ga stestiram s programi za surface test, hitrost,... Ponavadi se vidi, da nekaj ni v redu in v večini primerov, tudi SMART joka.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

ScumbagSteve ::

DeusB je izjavil:

Probal na dveh različnih Pcjih, nikjer ne dela, Windowsi delajo normalno! Disk je fuč 1 x 1, zanimivo mije le to da je crknil na dan poteka garancije :) Zgolj slučaj ali se je že komu to zgodilo ?

Niti ne, se mi je že 3x zgodilo - treba poskrbet za lasten biznis. Dokler ni nekih pomembnih zadev gor ni panike. Če so pa pa je to šola za naslednjič, da imaš vedno kopijo (pa magar na nekem cloud-u).
Scumbag Štefko

Mah nč pomembenga ni blo gor, samo balast!

V glavnem niti nisem opazil, da bi počasneje delal, je pa res da nisem polagal pozornosti. Že sledi projekt za en home strežnik z Freenasom za backupe.

Glede trgovinske garancije sem pa skeptičen da bi šla preko tovarniške! ponavadi je glih obratno vsaj iz mojih izkušenj! Mel asusovo zadevo, potekla garancija pri prodajalcu, pisal direkt v firmo in glej zlomka nobenga problema z menjavo!

MIHAc27 ::

Ponavadi dajo tovarniške garancije še malo več, ravno zaradi tega, ker se izdelek ponavadi ne proda takoj.

Ravno prejšnji teden sem imel primer, ko je prenosniku že skoraj potekla 3 letna podaljšana garancija. Ampak na HP-ju so mu dodali 3 mesece.. in je tako ravno še padel pod garancijo, čeprav je bil kupljen avgusta crknil je pa 3 leta kasneje oktobra.

Ker je bil zadnji dan zate ravno v soboto, upam da ti res odobrijo menjavo. Računa ne rabiš, ker direktno pri WD-ju zateži.

Blinder ::

pegasus je izjavil:

Riff je izjavil:

To ni sranje, to je čista zmaga proizvajalca. Uspeli so optimirati produkt, da dela točno tako dolgo, kot je obljubljeno da dela in nič več.

zmaga ja, avtor teme ne bo več kupil diska tega proizvajalca. in janac niti ne. Spomni se naprimer nvidiine serije grafičnih kartic za prenosnik, ki so redno crkovale. Še danes po toliko letih trpi nvidia nižjo prodajo zaradi nezaupanja potrošnikov v njihove produkte.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Ja in kaj bo sedaj.. itak lahko kupi edino Seagate. Drugih firm pa ni, edino če kupi SSD :D

ah WD ali segate maš še na izbiro, men je crknu že segate wd in maxtor pa si spet lastim vse 3 omenjene firme :D, zdj mam rabljene diske

Spomni se naprimer nvidiine serije grafičnih kartic za prenosnik, ki so redno crkovale. Še danes po toliko letih trpi nvidia nižjo prodajo zaradi nezaupanja potrošnikov v njihove produkte.

Dvomim, da se je tako veliko poznalo. Po steam hardare survey, ki pa NE loči med prenosniki in desktopi, je nvidia še vedno v vodstvu.

No, sicer je pa tudi res, da zadnja leta več videvam AMD grafične v prenosnikih, včasih so imeli pa samo določeni modeli AMD, večina pa Nvidija. Pozna se tudi, da se je Nvidija podala v Enterprise vode, kjer jim posel dobro laufa.

medenko ::

te vaše zgodbe "ne najdem računa" so prav bolane....kot da trgovec reče "vam ga ne damo, itak ga zgubite"...na leto se prihrani ogromno gozdov :))

Jaz sploh ne vem, zakaj račun sploh zahtevajo. Vsaka firma, ki da vsaj malo nase ima Online warranty check.
Vpišeš serijsko in takoj vidiš kje si.

Jaz sem pa v zadnjih ene petih letih vedno dobil račun tudi po mailu in nikoli no bilo problema za garancijo.

cegu ::

Jst je izjavil:

Jaz sem pa v zadnjih ene petih letih vedno dobil račun tudi po mailu in nikoli no bilo problema za garancijo.

Razen če imaš Siol mail z 20MB spomina :)

Hayabusa ::

MIHAc27 je izjavil:

Jaz sploh ne vem, zakaj račun sploh zahtevajo. Vsaka firma, ki da vsaj malo nase ima Online warranty check.
Vpišeš serijsko in takoj vidiš kje si.

RMA ni enako garancija trgovca.

iso2000 ::

Vnesi podatke (SN) v on-line RMA od WD-ja in preveri če slučajno pri njih velja garancija.

Xserces je izjavil:

jao janac ... kot zmeraj z pametnimi odgovori...

Sem ga za foro priklopu in glej kaj sem dobil: 8-O

Safe sem :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija in pravne osebe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5110577 (9176) St235
»

Acer servis (Zavrnjena garancija) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5317238 (14944) Wrop
»

Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11514664 (12336) kratos
»

garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
869584 (7449) medenko
»

Stroški vzdrževanja Renault-Fiat-Kia (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8118032 (15912) Veselinko

Več podobnih tem