» »

Varčevanje denarja

Varčevanje denarja

«
1
2

Zagnani ::

Ker sem opazil, da že dolgo časa ni bilo govora o vazjemnih skladih in vrstah varčevanja sem se odločil, da odprem temo, kjer bi lahko malo komentirali trenutne vrste varčevanja.

Najbrž ima marsikdo med vami privarčevanega nekaj denarja, zato me zanima kaj menite o varčevanju.

Trenutno sem malo pregledoval vzajemne sklade, saj se mi zdijo zanimivi, glede na to, da nimam nekega močnega znanja glede delnic in sem močno prepričan v to, da so delnice za lase privlečene naložbe in moraš imeti ogromno sreče ter znanja, da narediš pameten donos.

Prav tako pa me tudi zanima, če kdo med vami morda ve kakšni so stroški pri vzajemnih skladih ali pa pri nakupu delnic prek neke platforme.

Freezy ::

Poglej si tole stran, mogoče se bo kaj našlo.

kixs ::

Vzajemni skladi niso nic drugega kot mesanica razlicnih delnic in obveznic - nekaj tudi denarne vezave. Po vecini se gibljejo kot borza na splosno. Ce je trend pozitiven, bodo sli gor, ce je negativen, pa dol. Po vecini imajo vstopne stroske, izstopnih pa ne. Ampak ti vsak dobicek drzava mocno obdavci (cca 25%, ce vzames prej kot v petih letih, potem vedno manj), realizirane izgube pa ti priznajo le za tekoce leto (odstejejo od dobicka).

Trenutno sem brez denarja in mi niti na pamet ne pade kaksno varcevanje. Glede na to kako se zdaj drzava lotuje pobirat denar od ljudi, se prakticno nic ne splaca ne vlagat, ne varcevat... Edino zagonit vse... :)) Pa razumi kdo, ce more :|

lp

specing ::

Varčevati se nikoli ni splačalo zaradi inflacije.
Denar ki ga zaslužiš "takoj" porabi za stvari ki jih potrebuješ oziroma te zanimajo.

theBill ::

specing je izjavil:

Varčevati se nikoli ni splačalo zaradi inflacije.
Denar ki ga zaslužiš "takoj" porabi za stvari ki jih potrebuješ oziroma te zanimajo.

Tole si napisal kot bi živeli v državi s hiperinflacijo, kot je npr. Zimbabwe ali pa bivša juga.

MIHAc27 ::

Razne življenske naložbene samo beži od tega. Vsaj za daljše obdobje, saj nikoli ne veš kaj se bo vse zgodilo v 5,10, 15 letih. Dobiti denar ven z plusom pred iztekom pogodbe je skoraj utopično.
(Moj primer.. po 7 letih je v skladu 4000 evrov. Sklad posluje pozitivno od samega začetka.
Zavarovalnica pa ima nek kriterij, po katerem ti vsako leto varčevanja izplača več % tvojega denarja,ampak šele na koncu 100%. Torej, če bi se odločil zaključiti pred potekom naložbenega obdobja sem trenutno komaj na 46% tako da bi dobil ven SAMO 1800).

Denar imam še v dveh skladh.
Sklad A je posloval super nekaj let, in podvojil sem znesek. Nato bil budala in pustil denar da leži, in trenutno sem izgubil 20% kar sem vplačal.

Sklad B... raje ne bom kaj dosti govoril. Trenutno sem izgubil v njem 70% denarja.

Končni sklep: Daj raje v banko vezat.. za 6 mesecev ali 1 leto.
Čeprav... če se kmalu potegnemo iz krize... potem bo spet čas za investicije. Trenutno pa ne preveč.

jype ::

MIHAc27> Zavarovalnica pa ima nek kriterij, po katerem ti vsako leto varčevanja izplača več % tvojega denarja,ampak šele na koncu 100%. Torej, če bi se odločil zaključiti pred potekom naložbenega obdobja sem trenutno komaj na 46% tako da bi dobil ven SAMO 1800).

Ja zakaj si pa tako neumnost podpisal, človek božji? Od mojih investicijskih življenskih nima nobeno takih norih pogojev. Pri najslabšem pri izplačilu pred doživetjem izgubim 6% trenutne vrednosti (ki je zdaj že v vseh primerih več kot 10% višja od vsote vplačanih premij, je pa res, da že dolgo vplačujem). Pri teh rečeh je pomembno več reči:

- Naj agent pusti ponudbo pri vas, da jo preučite skupaj z nekom, ki je vsaj na pol pismen na tem področju.
- Če agenta ne plačujete, potem praviloma ta ne skrbi za vas, ampak zase.
- Načinov varčevanja je veliko in v različnih osebnih situacijah so enkrat primerni eni, drugič pa drugi.

MIHAc27> Končni sklep: Daj raje v banko vezat.. za 6 mesecev ali 1 leto.

Če imaš drobiž in potrebuješ stabilnost, potem je to praktično edina izbira. Če imaš več denarja, se bolj splača investirat v obvezniške sklade (če potrebuješ stabilnost).

MIHAc27> Čeprav... če se kmalu potegnemo iz krize... potem bo spet čas za investicije. Trenutno pa ne preveč.

What. _ZDAJ_ je čas za investicije, ker kupuješ poceni. Ko kriza mine in rast tečajev pospešuje, je čas za prodajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

McHusch ::

jype je izjavil:


What. _ZDAJ_ je čas za investicije, ker kupuješ poceni. Ko kriza mine in rast tečajev pospešuje, je čas za prodajo.



Tole se ne bi strinjal, ker trenutno so delniški trgi napihnjeni do skrajnosti (pa ne slovenski peskovnik, ampak razviti trgi). Situacija je hecna, ker gospodarstvo je v kurcu, medtem ko so delnice zaradi poceni denarja v stratosferi.

jype ::

McHusch> Tole se ne bi strinjal, ker trenutno so delniški trgi napihnjeni do skrajnosti (pa ne slovenski peskovnik, ampak razviti trgi). Situacija je hecna, ker gospodarstvo je v kurcu, medtem ko so delnice zaradi poceni denarja v stratosferi.

To velja za delniške trge, ja. Avtor govori o alternativah bančnim depozitom, kar so obvezniški trgi (ki so daleč od tega, da bi bili prenapihnjeni) oziroma vzajemni skladi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

McHusch ::

To pa drži, ja :)

Čeprav, mene bi bilo strah, kaj se zgodi z obvezniškimi in denarnimi skladi, če gre v stečaj kakšna večja banka ali če se bog v Frankfurtu odloči, da bodo obveznice postrigli

GGGGG ::

V sklad za hude čase daš toliko, da lahko preživiš 2 leti brez dohodkov. Narediš 4 vezave z ročnostjo 1 leta v razmaku 3 mesecev. Vsake 3 mesece se ti sprosti 1 vezava, tako, da si kolikor toliko likviden, če pride kaj vmes, pa vseeno dobiš dovolj obresti, da pokrivaš inflacijo.

Poleg tega daš nekaj malega (10% denarja) v zlato in pozabiš na to.

Ostalo:
- sproti zapraviš za čim boljši življenjski standard. Jutri te lahko povozi avto pa od šparanja in slepega nabiranja keša ne boš imel dosti.
- vlagaš v izobraževanje. Če imaš znanje, ti nikoli ne bo problem zaslužiti vsaj za preživetje.
- hraniš v kešu oz. na TRR, da lahko na hitro zagrabiš kakšno priložnost, ko pride mimo. Inflacija ti sicer požre tiste 3, 4% letno, po drugi strani pa lahko dobra prilika prinese par 100% donosa.

jype ::

Dolgoročno itak lahko varčuješ le za reči, za katere veš, da se bodo zgodile ob določenem času.

Recimo za faks in stanovanje od otrok.

Ostalo je pametno imeti likvidno, kot pravi iKst (nisem pa prepričan, da bi to rad imel na računu katerekoli posamezne banke, če gre za resne denarje).

first_line ::

Kdor varčuje za stanovanje svojih otrok je bebec prez primere. Potem pa 30 letniki k mamici nosijo cunje prat in ženske jokajo kako ne morejo dobiti pravega dedca (same isto nosijo k mamici cunjice prat).

GGGGG ::

Tako je. Taprav dedc ta denar raje zapije v gostilni pa froce vsak dan dobro namlati, ko pride domov. Preventivno, da se bodo znali osamosvojit.

Smurf ::

Pa na bencu dvigne 300 kil!

Drugace se kar strinjam z jypetom, dodal bi, da je verjetno kaj fino prisparati tudi za stara leta, ko bo velikost pokojnine zgolj se nek simbolni znesek.

Gavran ::

Kakršenkoli papir lahko (že videno) čez noč izgubi velik del svoje vrednosti, celo vso. Zato - če si lahko privoščiš izgubo in želiš dobiček, vlaganje v papirje. Če hočeš zanesljivost, potem pa raje karkoli materialnega - zlato, nepremičnine, starine,... je pa zato donos in pri nekaterih stvareh tudi likvidnost pod vprašajem. Tu je v prednosti zlato ki ga lahko pretopiš v denar praktično kadarkoli. Donos je pa vprašljiv.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Mipe ::

Ma kake obveznice neki, to je samo mešanje denarja. V krizi smo prav zaradi tega manipuliranja. Denar je treba investirat; v nov avto z manjšo porabo, novo izolirno fasado in sončne celice za bajto, krpico obdelovalne zemlje za vrtičkarjenje itd. To na stara leta prinese več koristi kot neki papirji. In seveda obdržat par jurjev na računu, za nujne primere. Inflacija gor in dol, pravi tabornik je vedno pripravljen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

furion ::

Varcevanje je v slo kaznovano, prihaja nov val zaplemb (bailins, taxes, etc.).

carota ::

MIHAc27 je izjavil:

Razne življenske naložbene samo beži od tega. ... Torej, če bi se odločil zaključiti pred potekom naložbenega obdobja sem trenutno komaj na 46% tako da bi dobil ven SAMO 1800).

Spregledal si, da si ves čas nezgodno/življensko zavarovan, kar pa ni zastonj.

Kaboom ::

www.denarnisupermarket.com

tukaj si malo preberi novice, poglej sklade (pristopne, izstopne, upraviteljske provizije)... vso sreco
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

MIHAc27 ::

carota je izjavil:

MIHAc27 je izjavil:

Razne življenske naložbene samo beži od tega. ... Torej, če bi se odločil zaključiti pred potekom naložbenega obdobja sem trenutno komaj na 46% tako da bi dobil ven SAMO 1800).

Spregledal si, da si ves čas nezgodno/življensko zavarovan, kar pa ni zastonj.

No sej to sem mislil jype-tu rečt...
Pač to tabelco sem ali spregledal, ali se nisem zmenil zanjo ali pa mi jo agent niti ni omenil. Pač preveč let je minilo, da bi se spomnil, sem pa ravno par dni nazaj preverjal malo, kaj imam in bral tudi na malo natiskane črke. Pač na ta denar moram čakat.

Je pa res pri vseh naložbah ki jih imam... če umrem pred doživetjem žena dobi minimalno toliko, kolikor je bilo vplačano (tudi če je sklad sam vreden 0EUR), ponekod pa celo več.

Aja glede investiranja v tem trenutku.. firme še vedno lepo propadajo (vsaj v slo in še kje drugje) tako da sam ne bi preveč investiral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MIHAc27 ()

GGGGG ::

Par dni sem na techcrunchu bral, da so v prejšnjem četrtletku USA startupi zbrali 8,1 milijarde USD sredstev (za primerjavo: Slovenija je v 2012 zbrala 120M EUR neposrednih tujih investicij. Ni čisto ista zadeva, ampak za primerjavo bo). Ta trg je zelo živ. Prav tako je promet na svetovnih borzah večinoma visok.

Potem imaš na voljo še surovine, naložbeno zlato, forex, virtualne valute... Trgi, ki cvetijo so. Vprašanje je ali si pripravljen prevzeti tveganje.

Zagnani ::

Kaj pa kaj mislite glede bank v Sloveniji. Kje mislite, da bi bilo najbolj varno in dobro naloženo, če bi dou depozit vezat.

Imam pa še eno vprašanje. Jasno mi je, da če imaš v banki pod 100.000€ ti banka garantira, da ti bo povrnila ta denar, toda kaj se zgodi v primeru , da imaš na Banki1 naloženega 100.000€ denarja, nato pa še na Banki2 naloženega 100.000 denarja.Kaj se zgodi z povračilom v tem primeru?

BlackMaX ::

Izogibaj se bank, nakupa zlata in ostalega sranja.

Najboljša investicija je, v samo oskrbo tvoje družine, če pa nimaš te pa v tiste nujne stvari. Hrana, energija, znanje.


Primer, imaš en lep kos zemlje, naredi nekaj iz tega, tako da si boš predeloval hrano. Plastenjaki so fajn zadeva, pa še nekatere stvari lahko gojiš čez zimo.

Seveda, vse je pa odvisno od tebe kaj želiš, jaz sem samo predlagal :)

Zagnani ::

Se popolnoma strinjam s tabo, da je najbolje investirat v sebe, svojo družino in svoje zadovoljstvo.

Vseeno pa me zanima kaj drugi mislijo glede bank, saj je nekaj denarja pa vseeno dobro imeti v rezervi, vsaj tako je moje mnenje.

jype ::

Zagnani> Imam pa še eno vprašanje. Jasno mi je, da če imaš v banki pod 100.000€ ti banka garantira, da ti bo povrnila ta denar, toda kaj se zgodi v primeru , da imaš na Banki1 naloženega 100.000€ denarja, nato pa še na Banki2 naloženega 100.000 denarja.Kaj se zgodi z povračilom v tem primeru?

Pojma nimam, ampak imet 100 jurjev na banki dalj časa pomeni izključno to, da bo namesto tebe obresti od investicij pobirala banka.

Če imaš tak denar, plačaj delež dobička od investicij profesionalnemu davčnemu svetovalcu, ki bo znal tvoj denar ustrezno razpršiti in investirati na načine, ki so ti všeč (tvegano ali stabilno, v dolarjih in evrih, v take in drugačne panoge).

Zagnani ::

Primer je bil le teoretično, saj me zanima reakcija(povračilo) države v tem primeru.

jype ::

MIHAc27> Je pa res pri vseh naložbah ki jih imam... če umrem pred doživetjem žena dobi minimalno toliko, kolikor je bilo vplačano (tudi če je sklad sam vreden 0EUR), ponekod pa celo več.

Ja, saj zato ni čudno, da je tako drago. Za tako garancijo moraš zavarovalnici plačat precej. To ne pomeni, da je to slabo - če ti taka zaščita nekaj pomeni, je seveda popolnoma smiselno, da plačaš. Tudi jaz imam nekaj polic, ki jih bo lahko z mojo partnerko zapravljal first_line, ko bo mene nekdo povozil.

MIHAc27> Aja glede investiranja v tem trenutku.. firme še vedno lepo propadajo (vsaj v slo in še kje drugje) tako da sam ne bi preveč investiral.

Firme propadajo vedno, to ni nič posebnega. Investira se razpršeno, da propad enega podjetja ni velika težava. Če si investiral tudi v konkurenco, si lahko precej dobro zavarovan.

first_line> Potem pa 30 letniki k mamici nosijo cunje prat in ženske jokajo kako ne morejo dobiti pravega dedca (same isto nosijo k mamici cunjice prat).

Ne. Potomci, ki se jim ni treba bati, da bodo ob prvi resni težavi ostali brez vsega, najredkeje iščejo pomoč pri starših, ker lahko od življenja zahtevajo precej več. Lahko si privoščijo več tveganj, zato v povprečju tudi večkrat uspejo, pa tudi če prvič ne uspejo, lahko poizkusijo še desetič, ne da bi jih moralo skrbeti, da se bodo morali preseliti pod most. Mene popolnoma nič ne veseli, da sem začenjal praktično iz nič, me pa veseli, da mojim otrokom ne bo treba.

Zagnani> Primer je bil le teoretično, saj me zanima reakcija(povračilo) države v tem primeru.

Kolikor jaz razumem, 100.000 evrov garantira država za vsakega komitenta - je pa zelo malo verjetno, da propade več bank hkrati, ker se v krizi običajno konsolidirajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

fosil ::

Teh 100.000 se glede na posamezno banko.
Lahko imaš 10 x 100.000 na 10 bankah in ti vse jamči država.
Tako je!

jernejl ::

Do višine 100.000 EUR so zajamčene skupno vse vloge, ki jih ima posamezni vlagatelj pri posamezni banki ali hranilnici v RS. To pomeni, da ima posamezni vlagatelj, ki ima po 100 tisoč evrov v več različnih bankah ali hranilnicah, zajamčenih posamično pri vsaki od njih po 100 tisoč evrov (kar že vključuje natečene obresti).

vir: http://www.bsi.si/jamstvo-vlog.asp?Mapa...

Vseeno pa me zanima kaj drugi mislijo glede bank, saj je nekaj denarja pa vseeno dobro imeti v rezervi, vsaj tako je moje mnenje.

Bančni depoziti sodijo med varnejše naložbe, je pa donosnost take naložbe temu primerna (nizka).
Depoziti krajše ročnosti običajno ne pokrijejo inflacije, pri depozitih daljše ročnosti pa se je treba zavedati, da z denarjem v vmesnem času ne moreš prosto razpolagati (kar predstavlja tveganje, če se zgodi, da bi ta denar v nekem trenutku nujno potreboval).

Double_J ::

Sem bral, da bi jype dal rad več za socialo, pa država žal ne pobere dovolj, tko da zdej posledično za otroke na stran daje. Sej to dilemo lahko rešimo, tko da kak TR račun navedemo.:P
Dve šivanki...

jype ::

Brez skrbi, jype že da več za socialo in za to ne potrebuje države.

Gogyto ::

Po lastnih izkušnjah sem se odločil, da denar dajem v nogavico. Še najbolj ziher naložba. Sploh glede na stanje v državi danes, ko se za vsak višek € najde ministrstvo, ki bi ti ga rado odtujilo.

jernejl ::

Če nogavica ni ognjevarna in protivlomna, tudi to ni netvegana "naložba".
Poleg tega nogavica ne prinaša kaj veliko obresti.

GGGGG ::

http://www.ebay.com/itm/NEW-FIRE-PROOF-...

Tole, pa en vzidan, ognjevaren sef pa si pokrit za večino situacij. Je pa hranjenje večje količine denarja doma super način, da ti kdo pride zvečer s šrotarco potrkat na vrata.

Banke so še vedno najbolj varen način. Sploh, če denar ustrezno razpršiš.

Gogyto ::

Veš kaj, tele obresti si lahko nekdo nekam zatakne. :D Kot rečeno - glede na dogajanje v Sloveniji obresti raje nočem... Jih dobim drugje not, po drugih kanalih. Pametnemu dovolj...

Tilen ::

"The one thing I will tell you is the worst investment you can have is cash. Everybody is talking about cash being king and all that sort of thing. Cash is going to become worth less over time. But good businesses are going to become worth more over time. And you don't want to pay too much for them so you have to have some discipline about what you pay. But the thing to do is find a good business and stick with it. We always keep enough cash around so I feel very comfortable and don't worry about sleeping at night. But it's not because I like cash as an investment. Cash is a bad investment over time. But you always want to have enough so that nobody else can determine your future essentially."


~ Warren Buffett
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

opeter ::

Torej praviš, da se splača investirat v podjetja? Hja, ena slaba odločitev in podjetje gre adijo, s tem pa tudi tvoj "denar/investicija".
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

mtosev ::

v kakšen gazprom bi se splačalo investirati:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zagnani ::

Gogyto je izjavil:

Po lastnih izkušnjah sem se odločil, da denar dajem v nogavico. Še najbolj ziher naložba. Sploh glede na stanje v državi danes, ko se za vsak višek EUR najde ministrstvo, ki bi ti ga rado odtujilo.


V primeru, da daješ denar v nogavico je po mojem mnenju to popoln nesmisel. Temu pravim mrtev denar. Moraš razumeti, da če daješ denar na banko, dobiš vsaj obresti in če ne drugega vsaj pokriješ inflacijo, ti pa še inflacije ne pokriješ, kar pomeni, da tvoj denar izgublja vrednost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zagnani ()

Gogyto ::

Zagnani je izjavil:


V primeru, da daješ denar v nogavico je po mojem mnenju to popoln nesmisel. Temu pravim mrtev denar. Moraš razumeti, da če daješ denar na banko, dobiš vsaj obresti in če ne drugega vsaj pokriješ inflacijo, ti pa še inflacije ne pokriješ, kar pomeni, da tvoj denar izgublja vrednost.


Buuuuhuuuu.... >:D Tele 'bavbave' prišparaj za koga drugega. Naj bo mrtev, tako bo bolje za vse. 8-)

Največ sem puhnil ravno z vzajemnim skladom. Dokler imam redno plačo, se mi za inflacijo ni ravno treba bati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gogyto ()

Tilen ::

opeter je izjavil:

Torej praviš, da se splača investirat v podjetja? Hja, ena slaba odločitev in podjetje gre adijo, s tem pa tudi tvoj "denar/investicija".


Seveda.

Coca-Cola, McDonald's, IBM, Volkswagen, Nestlé, Wall-mart, P&G, Siemens, BASF, Allianz.

Če tole vse naenkrat propade, pol tudi tvoj denar v NLB ne bo kaj prida koristen. Če bi že ostal. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Smurf ::

@Gogyto
Razlika je v tem, da bo nekdo, ki bo vmes zgolj vezal denar imel v roku 10 let, imel polovico vec denarja kot ti. Ampak vsakemu svoje.

S tem, da je riziko denarja v stumfu verjetno visji od denarja na banki.

technolog ::

Ni res. Država mu bo toliko več obdavčla vse stvari, višji vrtec, sinovi ne bodo mel državnih štipendij... Govorim seveda o najslabšem primeru, ampak vseeno, ne posploševat.

Tilen ::

Državne štipendije še vedno lahko dobi (Zois).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Gogyto ::

@Smurf

točno tako kot je technolog napisal. Poleg tega - ne pretiravaj - obrestne mere na vezane vloge spet niso tako astronomske, da bi bilo res kar si napisal. :)

technolog ::

Nop, "državna štipendija" != "štipendija, ki jo da država".

Tilen ::

Najlažje je jamrat, se strinjam.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

micka15 ::

opeter je izjavil:

Torej praviš, da se splača investirat v podjetja? Hja, ena slaba odločitev in podjetje gre adijo, s tem pa tudi tvoj "denar/investicija".

saj ne investiraš vse v eno podjetje (razen če maš kake insajderske informacije in si zihr da bo delnica ornk zrasla čez par dni), ampak razpršiš denar in s tem zmanjšaš tveganje

Smurf ::

@Goyto
Ne pretiravam, obresti so bile izracunane na podlagi trenutne obrestne mere (ce recimo vezes za 4% letne obresti, dobis 48% v 10 letih, kar je polovica vec). Davki, ki jih omenja technolog pa temeljijo na prihodkih ne na stanju na racunu in se jim ne bos izognil z denarjem v stumfu (razen, ce bos delal na crno, kar pa je cisto drug primer). Bo moja trditev kar drzala.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
722145325 (8383) kombinezon
»

Kam s prihranjenim denarjem? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18831303 (7551) miha98
»

Kam ta trenutek s 30K EUR na daljsi rok? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15956208 (14961) Buggy
»

Sef (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6013136 (11326) Smrekar1
»

Varčevanje v banki DA/NE in nadzor države (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10322069 (19762) Furbo

Več podobnih tem