» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
42 / 90
»»

Naabo ::

TadejPer je izjavil:

Tomson živijo,
kocka je padla, odločil sem se za robotski sesalnik in sicer Viomi v2. Kolikor gledam je najugodneje z najhitrejšo poštnino trenutno na GeekBuying, glede na to da še nisem kupoval prek te strani, je varna, garancija verjetno 1 leto, imaš kaj izkušenj? Če je še kakšna koda za ceneje se priporočam, čeprav je teh 310 €kar ugodnih.
Hvala in lep pozdrav

Mi smo enega kupili kar na AE, češko skladišče, za slabih 300eur.
https://s.click.aliexpress.com/e/ccDT6B...

N0t0ri0us ::

Jaz sem imel z geekbuyingom 3 leta nazaj "cele scene". Kupil telefon, crknil je mikrofon, zato ga pošljem k njim. Po treh mesecih - in cca 50-ih izmenjanih mailih mi vrnejo nedelujoč telefon z nekaj manjkajočimi deli. Za zamenjat je bila samo polnilna plošča z mikrofonom, 20$ stroška, ampak jih takrat ni bilo nikjer na zalogi, da bi to storil sam. Na koncu sem kupil nov telefon, saj so mi uničili matično ploščo in baterijo, popravili pa niso ničesar. Menjat so mi hoteli še display ker je bil KAO zanič. #nateg

Ko sem hotel od njih nazaj povračilo stroškov, so se delali neumne, seveda nisem dosegel nič.

Geekbuying garancija

Tomson ::

@N0t0ri0us:
mogoče 3 leta nazaj, trenutna situacija pa je povsem drugačna (tudi Gearbest in Banggood sta se na tem področju precej spremenila, popravila), sicer pa, kot omenjeno, preko svojega kontakta lahko, če bi kdo potreboval pomoč, pomagam hitro uredit prav vsako situacijo, enako kot pri ostalih trgovinah, s tem da so, po mojih izkušnjah, na Geekbuying v zadnjem obdobju izjemno fleksibilni, ustrežljivi in hitri glede reševanjev zapletov.

Za Xiaomi Viomi V2 pa so trenutno dobre opcije:
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: 3DCV2L4N za 316€ (EU Poland skladišče)
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: GB-APVOMI za 300€ (HK skladišče)
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: BGSV2B7 za 302€ ali kodo: a8cfc9 za 311€ (HK skladišče)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

St753 ::

Zivjo Tomson, sem prebral se nekaj reviewjev in primerjav in sem sedaj pripravljen za nakup mojega prvega robota :) Odlocam se med modeloma Roborock S50 in Viomi V2. Med primerjavo sem v specifikacijah opazil, da je Viomi glasnejsi. Kaksna so tvoja opazanja in ce je razlika, kako velika? Za tem pa v nakup!

Okapi ::

Tomson je izjavil:

@N0t0ri0us:
mogoče 3 leta nazaj, trenutna situacija pa je povsem drugačna (tudi Gearbest in Banggood sta se na tem področju precej spremenila, popravila),
Ampak se je vseeno koristno držati načela, da pri Kinezih kupuješ, če so toliko cenejši, da lahko tvegaš kupovanje brez garancije. Ker imaš lahko z uveljavljanjem garancije hitro kar precej stroškov in dela.

Gregor P ::

... pa izbereš tistega, ki ima še paypal opcijo poleg ;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi ::

Paypal te varuje samo, če izdelka ne dobiš, ali če pride napačen ali pokvarjen izdelek. Kasnejših okvar paypal ne pokriva.

Gregor P ::

Bolje nekaj kot nič; za mene paypal pomeni le, da so malo bolj resna firma, ne da delajo čudeže (povedano drugače, tisti ki niti paypala oz. temu ekvivalentih rešitev ne ponuja, pri temu sploh ne kupujem).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Tomson ::

@justdoit:
med Viomi V2 in Roborock S50 v praksi ni dosti razlike, kar se glasnosti tiče, če se pogleda dejansko glasnost glede na različne načine čiščenja sta precej blizu (ko greš npr. preko 60dB ali si blizu 80dB ni enako kot pri npr. nižjih dB okoli 20dB ko se prestopi mejo med komaj slišnim in že bolj slišnim), je pa odvisno od načina čiščenja, nekje je glasnejši eden, ponekod pa drugi model, a v praksi so razlike res skoraj neopazne (sem pa opazil večjo razliko v glasnosti pri S60 modelu, ki pa je kar 10dB tišji v povprečju), pomembno dejstvo pa je, da je kljub višji sesalni moči 2150Pa pri Viomi V2 modelu slednji pri max moči celo tišji od 2000Pa pri Roborocku ... Konkretno pa:

Roborock S50 (2000Pa)
- Energy: 65.5 dB
- Standard: 73.5 dB
- Strong: 77.6 dB
- Max: 82.7 dB

Viomi V2 (2150Pa)
- Energy: 69.7 dB
- Standard: 73.9 dB
- Strong: 76.9 dB
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

mat xxl ::

Med tistimi, ki iščete samo top of top..... avgusta prihaja povsem nova platforma Irobota Roomba S9, ki bo vsaj z močmi in delovanjem zatresla sceno, z cenami pa seveda niti ne . :).

mržek ::

Spoštovani!
Glede na to, da ste o vsem na tekočem me zanima kje kupiti HEPA FILTER za Viomi V2, dimenzije 50x150mm, ker od drugih Xiaomi ne paše. Hvala in lp

Tomson ::

Se že dobi večino potrošnega materiala za Xiaomi Viaomi V2, npr. spodaj ... Nikjer pa še nisem opazil HEPA filtra. Bo v kratkem, sigurno ...
- Rolling Brush for Xiaomi Viomi V2
- Cleaner Mopping Cloth for Xiaomi Viomi V2
- Side Brushes for Xiaomi Viomi V2
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Tomson ::

kokpa je izjavil:

Zdravo, Tomson ali se splaca vzeti tale model https://m.geekbuying.com/item/Xiaomi-Vi...

Ce ju primerjamo z popularnima sesalnikama 360 S6 in Roborockom modelom? Gre se za ciscenje prostora cca. 70m/2


@Kokpa:
Viomi V2 je odličen, ima nekaj specifičnih lastnosti, a overall nudi res dosti za ceno, je robotski sesalnik na najvišjem nivoju, sam ga uporabljam doma v drugem nadstropju hiše, v kombinaciji z Roborock S6 modelom. Sicer pa sem malo nazaj precej podrobno opisal in primerjal (iz prakse) vse omenjene modele, citiram (s posodobljenimi kodami in cenami):

Roborock S50, legendaren robotski sesalnik iz 2018, ki za zmerno ceno ponuja res visok nivo, od materialov, do izdelave, tehnologije, število in vrsta senzorjev, funkcionalnost, mokro čiščenje, moč, učinkovitost sesanja, najnaprednejši sistem načrtovanja in premikanja po prostoru (LDS+SLAM algoritem), odlična aplikacija in overall uporabniška izkušnja. Trenutno po res hudi ceni na GB, sicer pa dobra opcija tudi iz EU skladišč:

- Roborock S50 robotski sesalnik s kodo: GBSTSDJ348 za 313€ (HK, Prioirty Line, 10-18dni, brez dodatnih stroškov)
- Roborock S50 robotski sesalnik s kodo: BGRS5006 za 311€ (HK, Prioirty Line, 10-18dni, brez dodatnih stroškov)
- Roborock S50 robotski sesalnik za 353€ (EU Czech skladišče, 4-7 dni dostava)
- Roborock S50 robotski sesalnik s kodo: 3ACJVKQI za 343€ (EU Skladišče, 4-5 dni)
- Roborock S50 robotski sesalnik za 429€ (SLO, 2-letna garancija, 2-3 dni dostava)

Na voljo je tudi že nova verzija, Roborock S60, sam ga sedaj že dober teden testiram, je izjemen, res premium sesalnik, težko pa bi trenutno upravičil bistveno višjo ceno napram S50 modelu, ker je, kar se učinkovitosti tiče kar tam tam, deluje pa nekoliko bolj premium že od embalaže dalje, dosti dodatne opreme (potrošnega materiala), navdušen sem nad sicer ročno možnostjo izbire za spuščanje vode (min in max) kjer pri max načinu bistveno bolje namoči tla kot S50 model, a tudi vode precej hitreje zmanjka. Aplikacija je še nekoliko izobljšana, nudi še nekaj dodatnih funcij, je tudi občutno tišji, nekje 20% hitrejši, lahko se izbira in določa posamezne prostore (avtomatsko različno obarva na mapi različne prostore), shranjuje različna nadstropja, do 3 mape, ima en senzor več, ima silikonsko stransko krtačko, kar pomeni da bo držala ohoho, naj bi bila tudi bolj učinkovita, skratka, vsekakor vreden 500€, a v primerjavi z občutno cenejšim S50 modelom bo marsikoga odvrnil nakup, če pa denar ni ovira, vsekakor trenutno, po mojem mnenju top robotski sesalnik.

- Roborock S6 robotski sesalnik s kodo: GB-APRBS6 za 518€ (HK, Prioirty Line, 10-18dni, brez dodatnih stroškov)
- Roborock S60 robotski sesalnik za 537€ (EU skladišče, 3-5dni)
- Roborock S60 robotski sesalnik za 549€ (SLO, 2-3dni)

Novi Xiaomi Viomi V2, meni osebno tudi precej ljub model, ga poleg novega Roborocka S60 testiram dober teden in imam malo drugačne zaključke kot @Naabo, ki je lepo povzel svojo uporabniško izkušnjo. Tale Xiaomi je malo manjši od Roborocka (kar je za določene predele lahko prednost), posledično pa je malo počasnejši, a ne dosti. Sam sem že opravil nekaj testnih primerjalnih čiščenj (Roborock S6 in Viomi V2) in ne opažam dosti odstopanja v času čiščenja. Zadnja serija npr. 24m2, oba na max (Turbo načinu), Roborock 34min, Viomi V2 pa 37min. Po zadnji posodobitvi se mi zdi dosti boljša učinkovitost, tudi baterija me je presentila pri zadnjem čiščenju, za 24m2 neto površine je izgubil le 10%, kar je glede na manjšo baterijo res presenetljivo. Sicer pa je (za razliko od @Naaba) mene prav mokro čiščenje popolnoma prevzelo. Od elektronskega nadzora količine kaplanja, do enormne posodice za vodo, res impresivno! do dejanskega rezultata, na mat reliefnih ploščicah lahko sedaj rečem da je končno dovolj vode. Na parketu je res bolj mokro kot pri Roborocku, a nič bolj, kot če bi sam ročno pomival tla, skratka popolnoma navdušen, tudi priložena mehka in vpojna krpica za mokro čiščenje je razred višje kot pri Roborocku in prav zaradi mokrega čiščenja sem se sam npr. odločil da obdržim tako Roborocka S6 kot omenjenega Viomija, bo vsak v svojem nadstropju, Viomi pa bo po celi hiši še veselo pomival tla! :) @Naabo: Posodico za vodo sam spraznim v nekaj sekundah, malo jo zasučem pod enim in drugim kotom, zazibam tja in nazaj, pa je hitro prazna. Sicer ima elektronski nadzor za puščanje vode, a dolgoročno jo je verjetno fino odstranit in izpraznit. Tudi na ostalih področjih me je osebno impresioniral, 2150Pa sesalne moči npr., je za Roborockom S6 še kar nekaj smeti našel. Sama aplikacija, čeprav v obeh primerih preko enake Xiaomi Home aplikacije uporabniški vmesnik izgleda drugače, ima tudi drugačne funkcije, tukaj je v prednosti Roborock. Edina slaba stran, ki jo je res za izpostavit v primerjavi z Roborockom je npr. nezmožnost hkratnega suhega in mokrega čiščenja (kar gre, jasno, na račun izjemno velike posodice za vodo), ker se izmenično uporablja posodico za vodo ali suho sesanje. Če se ne mudi to niti ni težava, mene osebno ne moti, komu pa je hkratno čiščenje verjetno bolj pomembno, skratka za v razmislek, overall pa zame 1A robotski sesalnik za ceno in glede na to da je precej nov model bo še dosti nadgradenj, tudi v aplikaciji, ki bodo sigurno rešile še kakšno nevšečnost in še izboljšale uporabniško izkušnjo.

- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: 3DCV2L4N za 316€ (EU skladišče, 2-7 dni)
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: GB-APVOMI za 300€ (HK skladišče, Prioirty Line, 15dni)
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik v za 399€ (SLO, 2-3 dni)

Za na konec še robotski sesalnik z najboljšim razmerjem cena, zmogljivost, kvaliteta, model 360 S6, ki je za najnižjo ceno na praktično vseh področjih povsem enakovreden Roborock S50 modelu. Od izgleda, materialov, specifikacij, učinkovitosti, tehnologije, aplikacije ki je res top, uporabniške izkušnje. Vse na najvišjem nivoju, le baterija je občutno manjša (kar se v povprečno velikem stanovanju niti ne pozna), a za 260€ res hud robotski sesalnik:

- 360 S6 robotski sesalnik za 268€ (EU skladišče, 3-5dni)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

mržek ::

Tomson hvala za odgovor, sem že nabavil nekaj rezervnega materjala a filtra se res trenutno ne da dobiti /15x5 v okvirju/.Je pa rezervni materjal precej drag.lp

blze ::

Kaj ima 360 S6 kakšen števec ur? Kako naj vem kdaj so za zamenjati filtri in krtačke?

Hvala.
uživejte
blze

darkolord ::

Pod Maintenance ima števec ur.

mihec87 ::

Krtačo menjaš ko izgleda dotrajana/obrabljena.. Ker nimajo vsi tal iz enakega materiala se obrablja vsakemu drugače..

darkolord ::

Majhen namig, ko sta pri 360 S6 stranski krtački že "zviti", ju lahko zamenjaš med seboj in se bosta nazaj poravnali in še nekaj časa opravljali funkcijo.

rezator ::

Zdravo.

Rad bi kupil nizek robotski sesalec. Našel sem ilife a8, ki je visok 72mm. Če bi šlo še nekoliko mm nižje bi bilo odlično, ker to bi šlo za las (če bi). Obstajajo tisti, ki so zelo nizki, ampak so samo za trde površine. Ta mora biti tudi za tepih. Ve kdo za kakšnega? Cena do 250 evro, tam nekje.
Some people feel the rain. Others just get wet.

darkolord ::

Rabiš za pod kavčem ali kaj drugega?

Za tako ceno si že zelo blizu sesalnikov z LDS senzorjem, ki so večinoma občutno boljši od "slepih", tako da (vsaj po mojem mnenju) odtehtajo tudi občasno ročno sesanje tam, kamor se ne more zriniti.

7tom1ja ::

kakšne so pa kaj izkušnje z BlitzWolf robotom ? 2200Pa Strong Suction

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-V...
Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

rezator ::

V bistvu pod dolocenimi omarami. Ampak tudi pod kavc bi prav prislo. LDS?
Some people feel the rain. Others just get wet.

darkolord ::

LDS = laserski senzor ("lidar"), s katerim poskenira prostor in naredi tloris stanovanja.



Navigacija s tem je precej boljša. Je hitrejša, natančnejša in bolj temeljita, saj sesalec točno vidi, kje je že bil in kam lahko še gre.

Kamera (pri A8 npr) je sicer precej boljša kot nič, ni pa tako učinkovita kot LDS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

matejm1994 ::

Po drugi strani pa sem se jaz ravno tako kot ti odločeval med robotom z radarjem (in posledično dražjim), ali navadnim. Na koncu sem se odločil, da vzamem navadnega. Predvsem zato, ker je bil ta model precej nizek, ostali pa so bili višji. In sedaj gre pod posteljo, kar je super.
Imam stanovanje, 2-sobno, in ta soba je povezana z hodnikom in robot ni imel nobenega problema posesati celega stanovanja. Prav tako ko sem ga nesel v drugo stanovanje, je čisto ok posesal.

Vzel sem pa Anker Robovac Eufy 11s za se mi zdi 190€, je precej nizek in dobro sesa (res pa ne morem naredit primerjave z drugimi).

Ni mi žal da sem vzel cenejšega in brez "napredne tenike", to, da pa sesa mogoče malo dlje kot tisti z radarjem, me pa osebno ne moti.

Oberyn ::

Da samo vprašam, kako obravnavate odtekanje podatkov pri teh sesalcih. Nisem bral cele teme, ne vem, če je o tem že bilo kaj govora. Xiaomi še posebj, ostali pa verjetno tudi, skozi aplikacijo odtujijo praktično vse iz telefona in vse iz prostora, kjer se nahajajo. Vse statistike čiščenja, lokacije, stike iz adresarja, tlorise bivališč in menda tudi foto stream, če ima mašina primerne senzorje. Našel sem zapis nekega uporabnika, ki pravi, da mu je sesalec v enem mesecu uploadal 12 GB podatkov, kar bi praktično lahko bil kar video njegove bajte. Šef ene od teh firm je javno oznanil, da tlorise bivališč prodajajo pohištvenim firmam, ki z analizo ugotovijo, če imate še prostor za kakšen kos pohištva in vam ga potem poskusijo uturiti. Jaz sem MI Home poskusil namestiti brez user accounta in z omejenim dostopom do telefona, pa ne gre. Hoče vse. Poskusil sem namestiti na Android emulator, pa tudi ne gre, v tem primeru brez obrazložitve noče narediti user accounta. Zaradi tega zaenkrat ne kupim sesalca, čeprav bi mi prijal in zaradi tega uporabljam Xiaomijev skiro M365 brez aplikacije. A imate tu kakšne rešitve ali to nobenega ne zanima?

matejm1994 ::

^^ this.
To je točno še en razlog, zakaj imam raje "butast" sesalec. Zakaj bi moral še sesalec skenirat stanovanje, že tako so tu telefoni in ostale naprave.

mat xxl ::

Oberyn je izjavil:

Da samo vprašam, kako obravnavate odtekanje podatkov pri teh sesalcih. Nisem bral cele teme, ne vem, če je o tem že bilo kaj govora. Xiaomi še posebj, ostali pa verjetno tudi, skozi aplikacijo odtujijo praktično vse iz telefona in vse iz prostora, kjer se nahajajo. Vse statistike čiščenja, lokacije, stike iz adresarja, tlorise bivališč in menda tudi foto stream, če ima mašina primerne senzorje. Našel sem zapis nekega uporabnika, ki pravi, da mu je sesalec v enem mesecu uploadal 12 GB podatkov, kar bi praktično lahko bil kar video njegove bajte. Šef ene od teh firm je javno oznanil, da tlorise bivališč prodajajo pohištvenim firmam, ki z analizo ugotovijo, če imate še prostor za kakšen kos pohištva in vam ga potem poskusijo uturiti. Jaz sem MI Home poskusil namestiti brez user accounta in z omejenim dostopom do telefona, pa ne gre. Hoče vse. Poskusil sem namestiti na Android emulator, pa tudi ne gre, v tem primeru brez obrazložitve noče narediti user accounta. Zaradi tega zaenkrat ne kupim sesalca, čeprav bi mi prijal in zaradi tega uporabljam Xiaomijev skiro M365 brez aplikacije. A imate tu kakšne rešitve ali to nobenega ne zanima?


Kupiš pač bolj butast sesalec, ali pa vzameš nek svoj star telefon narediš lažen profil za vse aplikacije, ki to hočejo. Točno tako sem jaz naredil z vmesnikom za klima napravo, ki hoče veliko preveč podatkov, kot bi jih smel dobiti, celo naslov in ni, da ni..., pa jim pač daš vse lažne podatke, lažen naslov ko so srečni gre tudi z drugega userja pravega pač rabiš potem le še mail in pass, mail spet en, ki je za spam in pass.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

darkolord ::

Oberyn je izjavil:

Da samo vprašam, kako obravnavate odtekanje podatkov pri teh sesalcih. Nisem bral cele teme, ne vem, če je o tem že bilo kaj govora. Xiaomi še posebj, ostali pa verjetno tudi, skozi aplikacijo odtujijo praktično vse iz telefona in vse iz prostora, kjer se nahajajo. Vse statistike čiščenja, lokacije, stike iz adresarja, tlorise bivališč in menda tudi foto stream, če ima mašina primerne senzorje. Našel sem zapis nekega uporabnika, ki pravi, da mu je sesalec v enem mesecu uploadal 12 GB podatkov, kar bi praktično lahko bil kar video njegove bajte. Šef ene od teh firm je javno oznanil, da tlorise bivališč prodajajo pohištvenim firmam, ki z analizo ugotovijo, če imate še prostor za kakšen kos pohištva in vam ga potem poskusijo uturiti. Jaz sem MI Home poskusil namestiti brez user accounta in z omejenim dostopom do telefona, pa ne gre. Hoče vse. Poskusil sem namestiti na Android emulator, pa tudi ne gre, v tem primeru brez obrazložitve noče narediti user accounta. Zaradi tega zaenkrat ne kupim sesalca, čeprav bi mi prijal in zaradi tega uporabljam Xiaomijev skiro M365 brez aplikacije. A imate tu kakšne rešitve ali to nobenega ne zanima?
Ja, mene to zelo zanima. Me veseli, da je šendko podobnega mnenja.

Sem ravno hotel enako kot ti napisati, pa nisem še našel časa, da bi se malo bolj obširno o tem razpisal.

Vsi ti pametni sesalci z appi pošiljajo vse podatke na Kitajsko. Problem je, ker app ne vleče prav nič iz sesalca ampak vse dobi od Kitajcev.

Mene to precej moti.

Xiaomije - vsaj prvo in drugo generacijo, možno pa ta tudi tretjo - so pohekali, tako da se da nanje naložiti drugi firmware oz. se ga da prelisičiti da podatke namesto na Kitajsko pošilja k tebi. En tak projekt je npr. Roborock Control Center. To je pomoje to, kar bi si želel.

Jaz imam pa 360 S6, ki je sicer glede vsega ostalega super, ni pa tako popularen kot Xiaomi/Roborock in očitno še nikogar, ki bi ga pohekal.

Sem se sam lotil tega, progress je naslednji:

Uspel sem decompilati firmware in ugotoviti, kam točno se povezuje. Poskušal sem z MITM (prestrezanje in spreminjanje prometa), vendar za pošiljanje podatkov od sebe uporablja HTTPS in ne sprejme samopodpisanih certifikatov. Prejemanje podatkov gre prek ne-enkriptirane povezave (vsebina je sicer enkriptirana), tako da bi se ga dalo prelisičiti za pošiljanje ukazov, a samo ta funkcionalnost ni prav hudo uporabna.

Sem ga odprl in se priklopil na UART konzolo, vendar hoče password za root.

V firmware sem našel shadow file za njihovo izgleda testno dev okolje in ga sedaj bruteforcam, čeprav je mala možnost, da bo kaj.

Če to ne uspe, bom poskusil prebrati flash chip in na njem spremeniti kaj, tako da bi lahko remotely prišel nanj. Od tu naprej nimam idej.

ali pa vzameš nek svoj star telefon narediš lažen profil za vse aplikacije, ki to hočejo. Točno tako sem jaz naredil z vmesnikom za klima napravo, ki hoče veliko preveč podatkov, kot bi jih smel dobiti, celo naslov in ni, da ni..., pa jim pač daš vse lažne podatke, lažen naslov ko so srečni gre tudi z drugega userja pravega pač rabiš potem le še mail in pass, mail spet en, ki je za spam in pass.....
S starim telefonom je problem, ker je stvar potem manj uporabna - ne moreš zadeve upravljati na daljavo, razen če nosiš še en telefon s seboj ali pa se nanj povezuješ remote (kar je bolj češko).

Drugi problem je, da vseeno sesalec kljub temu pošilja vse podatke skupaj s tvojo lokacijo (jo ve zelo natančno iz wifijev, ki jih ulovi iz okolice).

Tretji problem je, da lahko stvar neha delati, ko se Kitajcem aplikacije ne ljubi/splača več vzdrževati.

Res je, da lahko sesalcu izklopiš internet navzen in bo še vedno sesal, tudi ukaze mu lahko pošiljaš, izgubiš pa s tem velik del uporabne funkcionalnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

rezator ::

Sesalec bo darilo za mamo, ki ga bova kupila z zeno. Dvomim da si bi ona zelela hi tech sesalec. Samo da gre pod omare v spalnici in opcijsko pod kavc v dnevni sobi. Pa seveda da dobro sesa. Lahko pa tudi dvakrat sesa po istem mestu, dokler posesa dobro naj sesa kakor hoce:)

Tudi jaz sem gledal Eufy. Lahko ti prosim izmeris koliko ima visino? Sam imam ilife za 140€ in ceprav je malo neumen, posesa odlicno.
Some people feel the rain. Others just get wet.

buttcrack ::

a se res tako bojite svoje sence??? Pa kaj vam bo kitajc ukradel/prodal???

Kupiš kar rabiš, če pa več si pa butast.

matejm1994 ::

@rezator, visok je malo več kot 7cm. Uradno po specifikacijah je v višino 73mm.
Če se zanj odločiš, mi javi, mogoče ga dobiš par € ceneje.

veclo ::

Torej, Viomi v2 ali Roborock s50 za 60m2 stanovanje z dvema preprogama, nobenih živali?

Tomson ::

Eden ali drugi, v praksi za omenjeno uporabo pri učinkovitosti čiščenja ne bo bistvenih razlik. Roborock ima po eni strani senzor za preproge, kjer poveča sesalno moč na maximum, Viomi pa ima višjo končno sesalno moč, kar je za preproge super, če se uporablja na max pa senzor pri Roborocku ne bo prišel do izraza. Glede na to, da se Viomija dobi precej ugodno iz EU skladišča, bi rekel da bo za omenjeno mogoče boljša opcija, če je tudi cena/hitrost dobave faktor, sicer pa kot rečeno, eden ali drugi, rezultat bo enak in oba sta odlična robotska sesalnika, sam sem z obema zelo zadovoljen in težko bi izbral favorita, ker ima vsak svoje pluse in minuse ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

just3 ::

Pozdravljeni,
kupil sem robotski sesalec Viomi v2, pa mi ga nikakor ne uspe povezat na internet. Kot piše v navodilih, namestil sem aplikacijo mi home app, sesalnik mi najde, device connected je uspešno, message sent to device je uspešno, ko pa pride do connecting device to network, pa ne dokonča. Je imel kdo tak problem, kaj lahko naredim? hvala

darkolord ::

Poskusi izklopiti prenos podatkov preko mobilnega omrežja na telefonu.

Imaš v imenu omrežja ali geslu kakšne posebne znake?

Kodrnusa ::

Probaj vključiti lokacijo gps in location services...

grazd ::

Tomson. Kako pa je z nadomestnimi deli s50 in s60...so kompatibilni za oba??

Tomson ::

Preveril vse identično, le sprednja metlica je originalno na S6 iz gumijastih ščetin, ampak sicer popolnoma enake velikosti in oblike, skratka, ves potrošni material je enak za S50 in S6 modela ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

grazd ::

Super. Tomson. Sicer pa hvala za obsežne, natančne in primerjalne komentarje.

just3 ::

Evo, probal še enkrat povezat sesalec z internetom, izklopil sem mobilne podatke na telefonu, vklopil lokacijo gps, v aplikaciji je ze nastaljen dostop do lokacije gps, in wifi geslo imam samo crke in številke. Razbral sem da sesalec z telefonom komunicira, ne poveže pa se na modem da dobi internet.

Tomson ::

Predvidevam da je težava v tvojem domačem omrežju, imaš možnost poizkusit povezat na kakšen drugi modem/router/omrežje? Sicer pa se obrni na tehnično pomoč Viomi, desno "Več o" klikneš na "Pošlji sporočilo", mogoče bodo imeli kakšno idejo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mat xxl ::

Ali so pa nekaj narobe začel, sledi navodilom step by step.......

Ravno danes sem nekomu, ki je bil jasno tako sila pameten, da ni rabil v nulo navodil prebrati uredil wi fi povezavo na Mitsubishi klimi z originalnim vmesnikom, je tip tako živce zgubil, da mi je kar preveč ponujal, pa sem se ga usmilil, ker je skoz nekaj me motil, sem mu naročil, naj se malo odmakne in je z daljave gledal, ko grem jaz step by step in dela , me zasliš, ja kaj pa si..... mu povem in pokažem step by step navodila, pa on ugotovi, da ja ni bral navodil in je pozabil, da najprej vmesniku z direkt povezavo na gsm nastaviš od routerja ssid in pass, šele potem pa gre na app.

Ja je skeširal, dejansko samo zato, ker pač navodila so za okras, za pametne..... potem jim pa , kaj ne dela....

predi ::

Oberyn je izjavil:

Da samo vprašam, kako obravnavate odtekanje podatkov pri teh sesalcih. Nisem bral cele teme, ne vem, če je o tem že bilo kaj govora. Xiaomi še posebj, ostali pa verjetno tudi, skozi aplikacijo odtujijo praktično vse iz telefona in vse iz prostora, kjer se nahajajo. Vse statistike čiščenja, lokacije, stike iz adresarja, tlorise bivališč in menda tudi foto stream, če ima mašina primerne senzorje. Našel sem zapis nekega uporabnika, ki pravi, da mu je sesalec v enem mesecu uploadal 12 GB podatkov, kar bi praktično lahko bil kar video njegove bajte. Šef ene od teh firm je javno oznanil, da tlorise bivališč prodajajo pohištvenim firmam, ki z analizo ugotovijo, če imate še prostor za kakšen kos pohištva in vam ga potem poskusijo uturiti. Jaz sem MI Home poskusil namestiti brez user accounta in z omejenim dostopom do telefona, pa ne gre. Hoče vse. Poskusil sem namestiti na Android emulator, pa tudi ne gre, v tem primeru brez obrazložitve noče narediti user accounta. Zaradi tega zaenkrat ne kupim sesalca, čeprav bi mi prijal in zaradi tega uporabljam Xiaomijev skiro M365 brez aplikacije. A imate tu kakšne rešitve ali to nobenega ne zanima?
Jaz imam vklopljen permission samo za lokacijo in storage, pa dela Mi Home normalno. Po novem vseskozi teži še za Device info ob zagonu aplikacije. Na telefonu je do tega dneva v mesecu app pokuril ~30 MB podatkov (WiFi/data kumulativno). Nisem pa preverjal prometa, ki zaobide telefon. Čisto možno, da sam sesalec pošilja podatke neposredno v splet.

darkolord ::

Ja, večino podatkov pošlje sesalec direkt.

predi ::

To predavanje ste že videli? Mislim, da je target bot Roborock S50. Definitivno v cloud pošilja preveč za miren spanec. Imajo celo ukaz, ki lahko pošlje pcap file-je s sniffom prometa.



Why is my vacuum as powerful as my smartphone?

Did you ever want to run your own IoT cloud on your IoT devices? Or did you ever wonder what data your vacuum cleaning robot is transmitting to the vendor? Why a vacuum cleaning robot needs tcpdump?
Nowadays IoT devices are getting more and more powerful and contain a lot of sensors. As most devices are connected directly to the vendor and transmit all data encrypted to the cloud, this may result in privacy issues. An IoT device with no internet connection lacks numerous features or is even unusable. We want to change that.

We show you how to root a Xiaomi vacuum cleaning robot in order to get access to the underlying Linux operating system(Ubuntu 14.04 LTS), **without opening the device or tampering the warranty seals**. Furthermore, we will have a look into the vendors cloud interface and its commands, and will show you how to de-attach the device from the cloud and connect it to your local Smart Home system. Finally, we will demonstrate how to run Smart Home software directly on the vacuum cleaning robot itself.

We will give you a detailed tour through the hardware and software components of the Xiaomi vacuum robot (generation 1). We will also publish a non-invasive method to get root access to your vacuum robot.

After talking about the rooting procedure, we will discuss the internals of the robot. For example, the robot uses a so called SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) system with LIDAR (Light Detection And Ranging) and various other sensors to create maps of your apartment. These maps are used, among other things, to calculate the best cleaning path. We will show you what these maps look like and how they are stored in the robot. At the end, we will discuss which data are created and uploaded to the vendor, and why this may be a big privacy issue. We will also prove why it is a bad idea to leave IoT devices in an unconfigured state.


darkolord je izjavil:

Res je, da lahko sesalcu izklopiš internet navzen in bo še vedno sesal, tudi ukaze mu lahko pošiljaš, izgubiš pa s tem velik del uporabne funkcionalnosti.
Tega tip iz predavanja ne priporoča.

Kiwix ::

V 48 urah roborock na omrežju ne naredi prav veliko prometa (statistika iz rutarja), 1,5mb...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kiwix ()

mihec87 ::

Kiwix je izjavil:

V 48 urah roborock na omrežju ne naredi prav veliko prometa (statistika iz rutarja), 1,5mb...


To je v stanju mirovanja ali ko sesa itd..?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Tomson ::

Mojih 5 centov. Če se ne sekiram kaj vse gre ven preko različnih aplikacij na telefonu, ki zahtevajo oh in sploh dovoljenja od kamere do mikrofona itd. in vzamem v zakup Google, ki ve o meni, mojih navadah, gibanju in času (kje živim, kje sem v službi, kam in kdaj potujem, kje jem) kaj brskam, kaj kupujem, kaj so moji interesi, zanimanja, kakšen je moj okus za glasbo, filme, kaj gledam na Youtubu itd. verjetno več kot jaz sam, potem res ne vidim razloga zakaj bi se obremenjeval zaradi robotskega sesalnika, katerega zbrani podatki so precej omejeni in nikakor, niti približno ne vplivajo name v takšni meri kot vse prej omenjeno ... Kar pa se tiče hekanja, so pa vse pametne naprave povezane v omrežje problematične, tukaj lahko največ naredimo uporabniki sami, da imamo dobro zaščiteno omrežje, redne posodobitve, nadgradnje in če opazimo kakšno sumljivo dejanje pri teh napravah, tudi odreagiramo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mihec87 ::

Saj drži, sam posredovanje ssid,passwd,tcpdump ni ravno potrebno...Počasi bo že stikalo za luč naredilo par gb uploada na mesec

Grejo kontrole telefon->cloud->sesalec ali je možno telefon->sesalec(v tem primeru bi lahko sesalcu na routerju blokiral dostop do interneta)....?

edit:eh malo višje že piše da se izgubi funkcionalnosti..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Kiwix ::

@Tomson jaz se glede teh stvari ne sekiram kaj dosti ker tako ali tako kot si napisal že vse o nas vejo :). Kar se da pač izklopim, FB, IG in ostalih omrežji ne uporabljam prav tako sem še vedno na WP ker mi android nekako ne diši :).

Sem pa na ruterju vklopil statistiko samo iz firbca, da vidim koliko podatkov roborock pošilja. Drugače pa se sesalec vklopi vsak dan ob 10 uri (pon - pet) od kar imam statistko se je vklopil dvakrat (četrtek in petek) za eno sesanje porabi 40min drugače pa je v stanju mirovanja. Torej je za 80min sesanja ostalo pa je miroval porabil 1,5mb podatkov.
««
42 / 90
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon kupuje iRobot

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
356420 (3854) Gregor P

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48363967 (37893) bluefish

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309143627 (63309) perci
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16764296 (23944) mat xxl

Več podobnih tem