» »

Robotski sesalci.

Robotski sesalci.

«
1
2 3 4

Kiborg ::

Imate kakšne izkušnje z robotskimi sesalci? Jaz sem začel počasi razmišljati, da bi bilo super če bi lahko to delo dal robotu. Dolgo smo uporabljali Vorwerk z katerim smo bili zelo zadovoljni, sedaj pravijo da več ni to kar je bil, potem smo kupili Hoower-ja ki je po letu dni zmerne uporabe že povsem fuč in je kot tak bil resnično slab nakup. Sedaj pa razmišljam če bi poizkusil z Electrolux Trilobite 2.0 ali pa Roomba 570 od iRobot. Nagibam se bolj k iRobot-u saj sodeč po testih ni tako velike razlike v kvaliteti je pa mnogo večja v ceni. Imate slučajno kakšne izkušnje? So te zadeve že dovolj napredne za resno uporabo? Ali je bolje ostati pri navadnem "neumnem" sesalcu? Morda priporočate drug sesalec?

koyotee ::

poglej za HYLA, mi ga mamo ze 10 let, ce ne vec. Dela k urca
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

KoMar- ::

Mi imamo iRobot Roombo 560 in je fina zadeva. Se pa dobi v Avstriji za 400 EUR.

Pyr0Beast ::

Mulcu nekaj drobiza +300E sesalc. Dela super, posesa po vseh kotih, mas mir in pa se polniti ga ne rabis.
In poleg vsega podpira se glasovne ukaze ! [>:D]

Ali je kaj boljsega ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Predvsem robotski sesalnik ne more povsem nadomestiti klasičnega, kar z drugimi besedami pomeni, da moraš imeti zraven tudi klasičnega, za vse tisto, čemur robotski ni kos.

O.

jype ::

Roomba je fajn za to da jo vsak dan spustiš po stanovanju. Čisto neprimerna je pa za pajčevine pod stropom, ali pa za posesat stresen benko.

sloxl8 ::

+1 za Roombo - čeprav je res, da to ni sesalec v klasičnem smislu, ampak bolj električna samohodna metla, ker le pometa in z gumijastim nastavkom "polira" tla. Za trdovratnejšo umazanijo vseeno rabiš ali klasičen sesalec ali pa pomivanje tal.

tempoFlow ::

Nekje sem bral test robotskih sesalcev (mislim, da v reviji VIP). So bili vsi bolj ali manj označeni kot neprimerni (neočiščeni deli prostorov, slabo tesnjenje sesalcev, ipd.), tako da bi jaz z nakupom le teh morda malo počakal.

sloxl8 ::

Jaz ga ne bi več zamenjal za navadno metlo, kljub temu da je treba vsake 14 dni s sesalcem - enostavno ga spustiš, medtem ko greš v trgovino ali na izlet, pa vse sam naredi.

Vens ::

Sam imam tegale:
http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_...

Moram reči, da sem kar zelo zadovoljen.

Mr_Globus ::

A se zna tole čudo po delu samo priključit nazaj na polnjenje? Pa se da naštimat urnik?

sloxl8 ::

A se zna tole čudo po delu samo priključit nazaj na polnjenje? Pa se da naštimat urnik?


Roomba se zna, model 560 pa ima tudi urnik.

romci ::

Za Roombo se splaca mal v tujino pogledat.
Za model 530 je bila cena v Slo 600 EUR se septembra letos.
Cena v Pixmanii: http://www.pixmania.com/si/uk/1700/xx/x...

Narocil iz Pixmanie model 530. Dobil v manj kot 1 tednu. Pri psu in macki nepogresljiva zadeva :) Na vsako 4. ali 5. ciscenje pa ga je vendarle treba malo bolj spucat, ker se daljse dlake ovijejo okoli krtac.
-- not all those who wander are lost...

perci ::

Ve kdo, kje se da v vzhodnem rajhu kupit roombo 560 v trgovini (ne prek spleta)?

Kiborg ::

Sedaj sem razpet med Trilobitom 2.0 in Kärcherjevim RC300. Kärcherjeva postaja obljublja več samostojnosti in posledično manj dela s sesalcem a kaj ko se mi zdi Trilobitova navigacija in programska oprema mnogo boljša. iRobot pa se mi po ocenah z interneta zdi preveč nezanesljiv in se prepogosto kvari. Med vsemi roboti ki sem jih pogledal izgleda Kärcher še najrobustnejši in edini povsem samostojen medtem ko ima Trilobite najboljšo navigacijo in programsko opremo.

Saladin ::

A so ti robotski sesalci sploh primerni za sobe polne pohištva, stolov, miz,...
Sploh znajo dovolj dobro okoli predmetov posesat?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Okapi ::

Ne.

O.

Kiborg ::

Po mojih izkušnjah je veliko odvisno od premera robota in razmika med nogami pohištva. Če je dovolj prostora se bo robot mirno zapeljal skozi in lepo posesal tudi okoli, če ga ni seveda ne bo mogel posesati... Jaz sem bil s sesanjem okoli pohištva povsem zadovoljen.

Go-ahead ::

Ali ste te sesalce že zmetali v smeti? Zanima me življenska doba baterij in cena novih.

WarpedGone ::

Hmnja, js mam dober mesec tanartabol pocen CleanMate variatno.

Zaenkrat je crknila le tista UV lampa, čakam navdih da ga pošlem na servis. Baterija še dela, se ji je pa opazno povečala kapaciteta glede na prvi štart. Čist frišn je delal kake pol ure, pol je pa že hotu futrat se it. Zdej pa že zdrži celo uro preden javi lakoto.

Drugače pa stvar opravlja svojo nalogo b.p. Po tleh imam povsod parket in je reč idealna. Na njega moraš gledat kot na avtomatsko metlo (ne sesalec) pa je OK. Količina svinjarije, ki se nabere v škatli je vsakokrat presenetljiva. Ne smeš mu pa za ritjo hodit, ker boš znorel - stvar je Dumb. Ne sekira se kje je že bil, kje pa še ne, enostavno ga pustiš da ti ropota uro in pol po sobi sem in tja v skorajda naključnih smereh, ni hudič da z različnimi strategijami gibanja/odbijanja ne pokrije celotne površine. Jasno pa, da se med nogami stolov ne znajde najbolje - zhebejo ga dimenzije.

Bi ga še enkrat kupil? Da.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Vikking ::

Warpedone: kako pa se obnesev prostoru, če je v njem tepih in nekaj stolov ter nog od miz.

WarpedGone ::

Na tepihu je fail. Sesalec je prešibak da bi iz njega kej posesal, krtača pa ne bo mogla iz tepiha spraskat ven smeti. Za tepih potrebuješ 500W in več, ta baterijska zadeva pa laufa na ene 20 W.

Noge od klasične mize niso problem, stole je pa dobro dvignit in dat na mizo da ma frej plac.

Modus operandi te zadeve je, da ga vklopiš, stole zmečeš na mizo, tut kakšne pručke, strkaš kak manjši tepih lepo na tla in ga daš gor na stol/kavč in greš v trgovino al pa po opravkih. Ko prideš nazaj čez kako uro je prostor pometen, on se pa futra na polnilni postaji. Daš stole dol z mize, pogrneš nazaj tepih in greš naprej z dnevom.

Odpade ročno pometanje prostorov in lovljenje "muck" ki letijo od metle, pa nalaganje smeti na smetišnico ipd. Ostane ti pa občasno pomivanje tal z vlažno krpo in brisanje prahu s pohištva.
Zbogom in hvala za vse ribe

romci ::

Iste izkusnje kot WarpedOne s CleanMate imam sam z Roombo, s to razliko, da po mojem mnenju presenetljivo dobro ocisti tepih (vsaj macjih in pasjih dlak).

Edit: baterija po dveh letih 1x tedenskega ciscenja se drzi dobro uro dela, kar cca 2 vecji sobi
-- not all those who wander are lost...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: romci ()

Maximus ::

Kaj pa sedaj po teh letih, ima kdo novejšo roombo? Ali je kaj izboljšav glede na pretekle verzije? Do katere mere lahko nadomesti klasični sesalec na parketu?

roli ::

Pri nas smo pred kratkim (mal več kot en teden nazaj) nabavili roombico (model 555) in zaenkrat sem z njo več kot prezadovoljen. Sicer je algoritem malenkost glup ker leta gor dol brez neke prave logike ampak na koncu čiščenja ji rata lepo spucat vse. Imam ga lepo nastavljenega na timer in vsako jutro lepo spuca tri sobe in hodnik ter se odpelje polnit nazaj kamor se more. Všeč mi je, da v primeru ko je nekaj narobe ti bo lepo povedala kaj je narobe ter da gre čez tudi malo večji zob med vrati in hodnikom.
http://www.r00li.com

Maximus ::

@rolihandrej hvala, mislim da bom kar nabavil 555 model :)
Kje si jo pa kupil? Malo sem gledal v tujini in je skoraj 80 evrov cenejša.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maximus ()

roli ::

Jaz sem jo nabavil v Harey Normanu za 399EUR. Vzel sem jo zraven, ko sem že kupoval nekaj na obroke. Mislim, da boš zadovoljen z njo čeprav mi gre pa vseeno malo na živce, da leta gor dol ko zmešana namesto, da bi lepo posesala v ravni liniji. To sicer ni problem edino kar je zaradi tega porabi precej časa. Edini, ki zna pa res lepo in učinkovito posesat v liniji pa je menda tale:
http://www.amazon.com/Neato-XV-11-Robot...

P.S: Umakni vse predmete, ki se lahko razbijejo in so nestabilni! Pri nas je razbila eno "hišno fontano" (ki je sicer stala 15EUR in je tisto stojalo blo že samo po sebi majavo) ter vrgla iz podstavka dve roži.
http://www.r00li.com

Maximus ::

Kako pa je z vzdrževanjem? Na review-ih sem prebral, da je potrebno kar pogosto čistiti krtačke.

Za Neato XV-11 sem tudi slišal, da je eden izmed redkih, ki čisti v ravni liniji.

roli ::

Kar se čiščenja tiče je odvisno malo od tipa smeti. Jaz nimam kakih psov ali mačk v hiši tako, da nimam nekih dlak. Tako, da lepo vsak teden vzamem krtačke ven jih sperem pod vodo in to je to. Vsak teden tiste 10 minut pa je. Če bi imel kakega psa bi verjetno trajalo malo dlje oziroma bi moral zadeve čistit bolj pogosto. Verjetno bi lahko zadeva zdržala 14 dni brez čiščenja samo se ob strani okoli ležajev nabere nekaj umazanije. Vsake dva dni pa sprazniš smeti - to pa vzame dve minutki. Kar potegneš predal ven in streseš vsebino v straniščno školjko.
http://www.r00li.com

donfilipo ::

Za sv.Martina robotska verzija:

Prišel bo en robot
mošt nam bo stlačil v sod
bog bo dodal etil
mi mo pa pil8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

dmk ::

mama si želi imeti en tak sesalec, mene pa zanima ena stvar. Ker so starši že v pokoju in tako večinoma doma, me skrbi da bi bil sesalec med sesanjem v napoto tistemu ki bi prehajal čez prostor. Tudi v predsobi naj bi sesalec deloval ker je tam tepih in me skrbi da se nebi kdaj kdo tam čezenj spotaknil
i7-860@stock|Scythe|4GB|4670|1TB+80GB-SSD|P55-UD2|Scythe-650W
HP-30"|Creative-700W|3Dconnexion|WIN7-64|multimedia|3D-CAD-CAE
T2-100/10.............there's no home like 192.0.2.299.........

WarpedGone ::

stvar je čisto dovolj glasna, da ga komot zvočno lociraš, kje se trenutno pase.
Zbogom in hvala za vse ribe

roCkY ::

Zadeva je preglasna, da bi ga poslušal, ko si v stanovanju. Sploh kadar si bolj kot ne na off. No kako izjemo se nardi ampak večinoma ga vklapljamo kadar smo vsi zunaj.

Tepih ni problem vkolkor ni tak, da se lahko vanj zaplete.

koyotee ::

Pri petrolu je Roomba -33% za 150 točk, torej 300EUR
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

guljox ::

Kakšna je kaj situacija na trgu teh robotov v tem trenutku?

Sam bi rabil čisto osnoven model, nimam preprog, psov/mačkov, stopnic itd. V stanovanju imam parket in ploščice v kopalnici.

Kateri model mi priporočate?

Na amazono se dobi recimo iRobot 560 Roomba za 230€ samo ne pošiljajo v Slovenijo :/

Se mi mogoče splača tak sesalec kupiti v Kanadi, imam ravno to možnost na voljo?

Skrat2510 ::

Za ta denar dobiš že prinas robotski sesalec. Naprimer:
http://www.nakupi.net/izdelek_Robotski-...

guljox ::

Si lastiš dotičen model oziroma poznaš koga, ki ga ima doma?

Ne bi rad kupil nekaj kar mi bo crknilo po 2 mesecih :)

jype ::

Nam po šestih letih roomba še vedno deluje, je pa že malce zastarela in so novejše veliko boljše. Baterija je v zadnjih vzdihljajih. Razmišljamo, da bi nadgradili na serijo 700.

Nimamo preprog, ampak itak se jih roomba ne boji (smo precej posojali naokoli za testirat).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Skrat2510 ::

Imam dva kolega ki ga uporabljata in sta kar zandovolna z njim. Imata pa doma domače živali, tako da je kar precej v uporabi.

WarpedGone ::

Imam CleanMate qq-2l mal več kot leto, ko bo crknu kupim novega.
Če ti crkne po 2 mesecih ga lepo pošlješ na servis in ti ga porihtajo. Poštnino plačajo oni.
Men je po enem 2 mesecu začela sr*t UV žarnica - če sm jo vklopu, se je sesalec izklopil, ostalo je delalo vse BP.
En teden pred iztekom garancije sm jim ga poslal da so zadevo porihtali. Stvar ni namenjena da jo mečeš iz 4. štuka, pometa pa b.p. Laufam ga vsaj 2 do 3x tedensko, dokler drži baterija (cca 70 minut).

Pod črto:
Ko bo crknu, kupim novega, enakega. Za tistih 230 EUR kolkr košta, je to "super price"y. 400 EUR za roombo ne dam, ni dovolj bolša (če sploh).
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> 400 EUR za roombo ne dam, ni dovolj bolša (če sploh).

http://www.irobot.com/filelibrary/pdfs/...

Kiborg ::

No trilobit 2.0 ima moč 90W, kar je če se ne motim še vedno največ med robotskimi sesalci in moram reči, da se ta moč pozna. Robot sesa kot pravi sesalec, samo z robovi ima probleme ker nima tistih krtačk, tako da je dobro potegniti z metlo pod kakšno omaro ali čem podobnim kamor ne more. Pod težavo bi lahko štel tudi to da je zaradi oblike precej visok, 130mm kar je nekoliko neugodno.

Thomas ::

Ti morš imet kakšen ugoden interfejs s trilobitom 2.0 - ane Kiborg?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

guest #44 ::

Jaz bom še mal počakal na bolj multifunkcijske robotske hišne pomočnike.

Medtem ko mi bo krompir sadil bom jaz se zabaval...oh komaj čakam!

guest #44 ::

Sam za te robote je dobro mal prmislit razporeditev prostorov in pohištva. Namreč v obični hiši se hitro kam zaplete. Sicer pa če se prav naredi zna kr pomagat.

WarpedGone ::

Ja, precej pomaga če stole zmečeš na mizo, pa kakšne pručke na kavč. Bolj kot ma prosto pot po prostoru manj se bo "zapletal v detajle".
Stvar ni međik, le pripomoček s svojimi omejitvami.
Zbogom in hvala za vse ribe

denisbegood ::

Imam ga eno leto (roomba550), dela odlično, stole na mizo in v službo, ker je preglasen, da bi ga doma poslušal. Gre čez 2cm prag v kopalnico, tepih posesa super (res pa nima visokih muck), pasje in mačje dlake gredo odlično na krtačo. Po vsakem sesanju ga očistim in prepiham (z usti)-2 minuti dela. Na 14 dni pa je potrebno še uporabiti navadni sesalec. Vseeno toplo priporočam, tudi katerega drugega. Ni ga čez komot.

guest #44 ::

Jaz bom vsekakor vzel v zakup dezajn potencialnega stanovanja/hiše zaradi lažje avtomatizacije.

msjr ::

Jest imam Samsung NaviBot 8855, kupljen prek nemškega amazona, ker je bil pri nas ta model takrat čez 500€.

Mački se ne bojita NaviBota, ker je tišji, pred nakupom sem imel na tedenskem testu še eno Roombo (pet, št. ne vem) je glasnejša in je ta večji maček malo bežal.

V glavnem so zmogljivosti iste, navibot je mogoče malo bolj sistematičen, obadva lepo pobirata dlake iz laminata (dokaj idealni pogoji). Navibot zna tudi pod kuhinjskimi stoli, glih pride med nogami. Dve el. ograji (spuščata ir žarek) sta fina zadevščina, po malo manj kot enem letu sem zgruntal idealne pozicije in zdaj več ne naskakuje stoječe luči in tudi posesa vse.

Spustim ga skoraj vsak dan zjutraj, preden grem v službo. Večinoma je popoldan na polnilcu, včasih pa se kam zapleza... Je pa res, da imam dokaj idealno stanovanje za to zadevo - malo pohištva, nič preprog, nobenih stoječih vaz, kipcev in podobne navlake.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()

Keyser Soze ::

A ma kdo Neatota? Oz. pozna koga, ki ga ima?

Zanima me kako se zadeva obnese v real life na daljši rok.
OM, F, G!
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učinkovito in hitro pomivanje tal, kaj kupiti?

Oddelek: Loža
1412762 (12089) brodul
»

Sesalec - nateg (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20097780 (35656)          

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309143628 (63310) perci
»

Kaj dejansko pomaga proti prahu ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6113048 (10970) m0LN4r

Več podobnih tem