» »

excel help

excel help

helo ::

imam eno tabelo, stolpec A, kjer se 3x ponovijo iste šifre in stolpec B, kjer so različna imena.


druga tabela je pa stolpec kjer so šifre, rad bi naredil npr. vlookup, da bi mi v drugo tabelo dodalo šifre. primer:

prva tabela:
STOLPEC A Stolpec B
123 Miha
123 Ivan
123 Rok
126 Mojca
126 Žan
126 Blaž
125 Ana
125 Nina
125 Luka

druga tabela:
STOLPEC D
Špela
Ana
Miha

Rad bi v stolpcu E šifre ,,, hmmm kak nasvet?

mgermo ::

=VLOOKUP(D2;CHOOSE({1,2};B:B;A:A);2;FALSE)


D2 - vlookup value

helo ::

nisem najbolje napisal.. še enkrat, torej v stolpcu A so šifre (podvojene), v stolpcu B so imena.(šifre se ponavljajo, npr. v sobi 125 so Ana Nina Luka... v Stolpcu D so šifre niso podvojene! tu se bolje vidi mojo težavo...torej v stolpcu E bi mi moralo izpisati za šifro 125 ; jure, luka, zana.

vseeno ali v istem stolpcu (E) ali vsakega posebaj...


[url=http://shrani.si/?24/FR/4tCgkJ1g/tabelc...


PS: ne znam vstaviti zapisa na forum kot ti pa sem kopiral sliko .jpg..

http://shrani.najdi.si/?24/FR/4tCgkJ1g/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: helo ()

klemenSLO ::

vlookup ti najde ENO vrednost, bodisi je to prva ali pa najbližja. Zato maš tu problem. Ti bi verjetno rad da ti najde vsa imena ki padej pod eno številko.
ena varijanta je da vržeš vse skupaj v vrtilno tabelo in grupiraš po številki.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Poofy ::

Problem funkcije vlookup v tvojem primeru ne bi bil, če se številka sobe ponavlja, ampak če se ponavljajo imena, ker bi rešitev, ki ga je podal Conqueror, za isto ime vedno vrgel isto številko sobe.

Sicer pa rešitev kakršno želiš, po moje ni možno rešiti preko vlookup funkcije. Niti ne vem, če je to sploh možno narediti preko standardne excelove funkcije. Vsekakor pa je rešitev dokaj enostavna preko macroja.

Btw, zakaj sploh želiš rešitev v taki obliki???

helo ::

ime mislim da se ne ponovi, nisem pa 100%. imam recimo okoli 400 imen... moram jih razporediti po sobah. kako bi lahko to rešil? :8)

saj lahko tudi izpiše po vrsti

soba 123 miha
soba 123 mojca
soba 123 nina
soba 124 zana
soba 123 tomaz

itd...

nihče ne zna?.. a nekako se mora z funkcijami ipd... macrojev ne znam spisat tako dobro, nekj malega poznam, a premalo... v taki obliki, saj druge oblike ni, oz. bom poskusil z vrtilno tabelo... upam pa na neko funkcijo ipd...

poznam vlookup in zato je problem ker je več vrednosti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: helo ()

klemenSLO ::

tole bi blo za silo, sem probal .(našel na enmu forumu in malenkost spremenu)
Izvaja se na sheet1. predvidevam da maš podake v A in B koloni. rezultat tzi skopira v sheet2

A B
SOBA ime
1 a
1 b
1 c
2 d
2 e
3 f

rezultat:
A B
SOBA ime
1 ,a,b,c
2 ,d,e
3 ,e

Sub test()
    Dim a, i As Long, ii As Integer, b(), n As Long, x
    With ActiveSheet.Range("A:B").CurrentRegion
        a = .Value
        .ClearContents
    End With
    ReDim b(1 To UBound(a, 1), 1 To 2)
    With CreateObject("Scripting.Dictionary")
        For i = 1 To UBound(a, 1)
            If Not .exists(a(i, 1)) Then
                n = n + 1
                b(n, 1) = a(i, 1)
                .Add a(i, 1), n
            End If
            x = .Item(a(i, 1))
            For ii = 2 To UBound(a, 2)
                If a(i, ii) = "" Then Exit For
                b(x, 2) = b(x, 2) & "," & a(i, ii)
            Next
        Next
    End With
    Sheets("sheet2").Range("a1").Resize(n, 2).Value = b
End Sub
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

Isotropic ::

prasanje:
a se da v novejsih officih pisat makre kako drugace kot zgoraj prikazani vba? c# recimo (v okviru .net pač)?
sem se nekaj probal uciti tega vba, ni sicer tezak jezik, je pa grozen za pisati ali brati.
(vem, da ma LybO python, sam bi rad eno excel resitev, predvsem zaradi popularnosti in vezave na druge aplikacije)

Zgodovina sprememb…

klemenSLO ::

Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

smetko ::

No comment

klemenSLO ::

smetko je izjavil:

Brez makrojev: http://office.microsoft.com/en-us/excel...

Ta rezultat je enak kot bi ga dobil če vržeš v vrtilno tabelo. Terej rezultati za 'sobo' niso v eni vrstici.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

smetko ::

ni čisto tako.
Če v formuli zamenjaš ROW(1:1) z COLUMN()-1 (v primeru,da je formula v B koloni), in potem formulo kopiraš po vrstici, dobis rezultate v vrstici. Ta del je tu zato, da pove kateri zaporedni podatek želiš dobiti.
No comment

helo ::

@KLemenSLO.... hvala a ta macro mi je IZBRISAL vsebino iz stolpca A in B.:8)

klemenSLO ::

Z narekovajem zgoraj (') zakomentiraj vrstico .Clearcontents
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

helo ::

mislim da bova oba potrebovala pomoč pri tem macroju :)

če zakomentiram vrstico clearcontents, potem macro en naredi nič.

klemenSLO ::

Sem probal, dela.
Rezultati SO v delovnem listu SHEET2!!!!
Lahko vrineš pred END še vrstico Sheet2.Activate , pa ti bo focus samodejno postavl na drugi list.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Excel: Kako obdelati podatke

Oddelek: Pomoč in nasveti
6695 (565) SeMiNeSanja
»

excel funkcije

Oddelek: Programska oprema
102653 (890) Selotejp
»

excell razvrščanje

Oddelek: Programska oprema
213934 (3578) rferrari
»

excell formule

Oddelek: Programska oprema
182063 (1765) ZePe
»

Excel, SiMobil račun - Zamenjava stevilk z imeni ?

Oddelek: Programska oprema
52042 (1931) ales85

Več podobnih tem