» »

Je USB TV DVB-C v študentu v Mariboru edina izbira?

Je USB TV DVB-C v študentu v Mariboru edina izbira?

moat ::

Pozdravljeni!

Za hči, ki je v Mariboru v študentskem domu na Tyrševi, potrebujem USB TV vmesnik za prenosnik. Zanima me ali je v študentu kodiran kabelski signal in kdo je sicer kabelski ponudnik? V študentu je v predsobi sicer nameščen miniaturni stari CRT TV, tako da signal očitno ni kodiran? In če ni kodiran in glede na priključen CRT TV, ki seveda deluje, potem verjetno lahko uporabim tudi starejši analogni USB vmesnik za prenosnik in ne potrebujem USB TV DVB-C, ali pač? Slednji so sicer dragi napram preprostim DVB-T USB TV vmesnikom, s priloženo anteno za digitalni sprejem. Slednjega bi sicer kupil, toda samo v primeru, če bi zanesljivo vedel (mogoče kdo kaj takšnega uporablja v študentu), da je signal z miniaturno anteno dovolj dober za sprejem digitalnih brezplačnih programov (npr. POP TV, Kanal A, SLO 1,2,3 in ostalih). Kaj mi torej priporočate?

Hvala in LP, moat.

amacar ::

Vem da ni lepo, ampak če se gre za spletni nakup lahko po 14 dneh artikel vrneš brez podanega razloga, tako da kupiš najprej najcenejšega in če bo dovolj obdržiš, sicer pa vrneš pa vzameš dražjega.

matej_jack ::

Jaz sem sestri, ko je bivala v stanovanju pri dvorani Tabor, namestil kar DVB-T USB s tisto malo antenco, ki sem jo napeljal k oknu. Vsi omenjeni programi so delovali brez težav.
Je pa to vsekakor bolj loterija, na Ptuju sem imel namreč težave z istim setupom + sobno anteno z ojačevalcem (tista mini je bila neuporabna, kot da je ni).
Mogoče bi lahko zato poskusil najprej z DVB-T, je veliko ceneje od DVB-C.

moat ::

Hvala obema. Tako sicer mislim napraviti tudi sam, vendar bi želel mnenje morda še koga, ki biva v študentu in je že prehodil isto pot, kot jo bom morda moral sam.

LP.

amacar ::

Sem jaz v študentskem domu (v mb na Smetanovi), pa bom v našo skupino postavil tvoje vprašanje, pa ti javim če bo kdo kaj odpisal.

moat ::

Hvala amacar, lep dan še naprej, moat.

amacar ::

Pogovor:

ON: man usb dvb-t pa mi delajo programi prejk miniaturne antenice, prejk kabelske v študente pa nej zatau ka je pretvorjene v analogni signal
JS: aha super, te pol lahk dvb-t kupi pa je to to
ON: leko ja če de glejdo prejk priložene antenice
JS: pa je ok slika to?
ON: če pa ščej še bokše signal pa naj cuj kujpe hišno anteno
slika super
ON: če je malo signala leko kaj šteka prejk male antenice. zatau je bokše ojačano hišno anteno polek mete

moat ::

Hja, no amacar, sem razumel. Se pa zavedam, da je sprejem digitalnega signala pač vprašljiv glede na posamezno lokacijo. To pomeni vprašljivost sprejema digitalnega DVB-T signala npr. na Tyrševi. Bolj je zanimivo to, kot pravi tvoj sogovornik, da je signal preko kabelske pretvorjen v analogni signal. Torej bi mi moral delati tudi starejši USB - analogni vmesnik (starejša zunanja USB TV kartica - tuner) ne glede na signal DVD-T/C/S. Je moje razmišljanje pravilno? Ga lahko prosim vprašaš, če bi torej bil mogoč ogled kabelskega TV-ja preko (navadnega) analognega USB TV tunerja?
Hvala in lepo pozdrav, moat.

amacar ::

ON: ja prejk navadnega pa bi šlo zatau ka ma kabelska v našon študente analogni signal
ON: samo tau velja za 13-ko, za tyrševo neven kak majo tan rešeno, če idejo navadne crt televizije te de šlo

Alexius Heristalski ::

Ja, če imajo analogno kabelsko v domu, je tvoje razmišljanje pravilno. Če tisti CRT TV, ki si ga videl, nima priklopljenega digitalnega sprejemnika, potem gre zagotovo za analogno kabelsko.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

moat ::

Alexius Heristalski in amacar, hvala obema za post.
Obema želim lep dan, moat.

first_line ::

Tvoja hči itak ne bo rabila TVja v študentu. Bo imela dosti druge rekraacije (pa ne mislim na učenje).

moat ::

first line, seveda, poleg TV tudi druge vrsta zabava. Tako pač je :)! Mi smo tudi, ko smo bili mladi! Se rekreirali, jasno!

spyker123 ::

LP!

Jaz sem tudi bil v študentu na tyrševi in takrat, ko sem bil jaz, smo imeli navadno kabelsko, seveda tv si moral prinesti svojega;)ni mi bilo treba čarati z antenami. Pri nas so bili priključki pod mizo, za internet in kabelsko..

...:TOMI:... ::

Zrihtaj ji siol tvin, amis mobio ali t2 tv2go.
Tomi

moat ::

spyker123 hvala za post, očitno je analogni sistem ostal, kar mi zmanjša stroške.
Tudi tebi TOMI, hvala za predlog. Hmm, na to sem pa dejansko pozabil. Imam trojček pri Siolu in sem ga s svojim uporabniškim imenom in geslom občasno in že pred časom uporabljal na prenosniku preko brezzične povezave. Ima pa omejeno število programov, no vsaj imel jih je. Dobro, da si me opomnil, se bom malce poglobil kaj je na Siol TViN-u novega. LP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moat ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB TV kartica Gigabyte U7300 Pomoč

Oddelek: Zvok in slika
375152 (1657) mstrax
»

GIGABYTE TV KARTICA U8300

Oddelek: Pomoč in nasveti
123826 (2870) kmetek
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27564828 (22536) k4vz0024
»

DVB-T sprejemik problem...

Oddelek: Zvok in slika
312971 (2469) lebang1
»

Nov članek: DVB-T pod Linuxom

Oddelek: Novice / Nova vsebina
394854 (3411) Alexius Heristalski

Več podobnih tem