Forum » Pomoč in nasveti » Problem s CD-RW
Problem s CD-RW
js ::
Imam cd-rw sony crx175a1. Nikakor ne morem ugotovit kateri mediji bi mu odgovarjati. Ne glede na znamko (boljši in slabši) ma sigurno vsak tretji erore ko ga pregledam z nerotom. A ima kdo ta writer? Erori se večinoma pojavljajo proti koncu cd-ja.
A je možno, da je kriv sam pogon?
A je možno, da je kriv sam pogon?
Sem poskusil peci tudi s 16x pa ni bilo nobene razlike. Da so na Smartbuyih napake mi je se nekak jasno, samo na Sonyjevih, Maxellovih Cd-jih. Novega Firmawara pa ni. A bi lahko bil kriv tudi Nero? Uporablajam 5.5.8.2.
jest10 ::
Tukej verjetno ni problem v snemanju. Ampak pri pregledovanju cdja. Ker pri velikih hitrostih lahko cd vibrera in to se najbolj pozna na robu cdja zato tam slabše bere. Z tistim nero spedom zmanjšej hitrost cdroma na kake 30x hitrost pa potem preglej cd. Če bodo še vedno napake je težava v samih cdjih ali snemaču. Če jih pa ni več je problem samo v brzini
Han ::
Za novejši FW poglej na The firmware page.
Uporabi boljše medije (FujiFilm, MAM, TDK), posodobi Nero oziroma poskusi snemati še s kakšnim drugim programom.
Če vse to ne pomaga, išči vzrok v zapacanem operacijskem sistemu, gonilnikih, podatkovnem kablu ter samem pekaču.
Uporabi boljše medije (FujiFilm, MAM, TDK), posodobi Nero oziroma poskusi snemati še s kakšnim drugim programom.
Če vse to ne pomaga, išči vzrok v zapacanem operacijskem sistemu, gonilnikih, podatkovnem kablu ter samem pekaču.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
In ti ne bo pomagau. Ker sem že povedau v čem je problem. Če nimaš denarja za kvalitetne cdje pač PEČI in BERI cdje pri manjši hitrosti in ne bo problemou
Sem tudi z dražjimi mediji že sprobal in tudi pri manjših hitrostih isto z dražjimi mediji pa ni nic pomagalo.(manj od 16x res ne, ampak ce je 16x prevec, pol rajs ta pekac vrzem v kanto za smeti). Ker se vcasih (redkeje) napake pojavijo tudi na samem zacetku, ko je hitrost pisanja in branja bistveno manjsa.
Tudi pri 16X hitrosti se na začetku cd zelo hitro vrti
Jaz snemam z 8x in 16x hitrostjo. Če se res zelo mudi pa z 20x. Pa imam teac 40x. Snemam 4-5minut. Ne vem zakaj bi se jebau z višjimi brzinami in reskerau cdje zato da pridobim tisto minutko?
Do sedaj mi ni narobe zapisalo niti enega cdja.
Pri temu nerotovem testu je pa tako. Če mi že pokaže kakšen eror( smartbuy in podobna roba) pri 54X hitrosti cdroma, pač zmanjšam hitrost branja na 32x in ni več niti ene napakice.
Hitrost ni vse, važno je da je kvalitetno narejeno
Jaz snemam z 8x in 16x hitrostjo. Če se res zelo mudi pa z 20x. Pa imam teac 40x. Snemam 4-5minut. Ne vem zakaj bi se jebau z višjimi brzinami in reskerau cdje zato da pridobim tisto minutko?
Do sedaj mi ni narobe zapisalo niti enega cdja.
Pri temu nerotovem testu je pa tako. Če mi že pokaže kakšen eror( smartbuy in podobna roba) pri 54X hitrosti cdroma, pač zmanjšam hitrost branja na 32x in ni več niti ene napakice.
Hitrost ni vse, važno je da je kvalitetno narejeno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6569 (4480) | pingo76 |
» | Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8768 (7014) | Zheegec |
» | Plextor writer 24/48/48 problem! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4893 (4402) | Hux |
» | Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5498 (4811) | wilecoyot |
» | Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8863 (6278) | City |