» »

plača

plača

«
1
2

elson2k ::

informativno:
-tisti, ki ste zaposleni kot serviserji/prodajalci v racunalniskih firmah; ste zadovoljni s placilom ali ste mnenja da bi moralo biti vecje?
-tisti ki pa bi radi delali tako delo (s strankami); koliksno placilo bi si zeleli,realno?

firbec me matra :D

LP

frenk ::

Odvisn od znanja. Od 100k pa do 250k mogoče tud več. Znanje je drago:D Tolk se men zdi da nj bi blo plače.

elson2k ::

recimo da imas znanja ogromno, predvsem s podrocja strojne opreme in operacijskih sistemov; glavno podrocje tehnicna podpora in proizvodnja racunalniskih sistemov? poleg tega pa se vloga prodajalca, svetovalca, in se vloga cloveka za terenska dela/pri strankah?

:D

elson2k ::

btw: po pricevanjih vseh si pa poleg vsega zelo uspesen na vecini teh podrocij?

:D

frenk ::

Sam ubistvu ne vem sam vem pa da bi jest za kj tazga, pa če bi še obvladou, računal čez300k.:D

bobby ::

fantje, če mate vi papirje od raznih šolanj glede IT ali compov (siemens,compaq,HP) al pa certifikate MalegaMehkega, potem si lahko obetate večje plače kakor osnova. drgač pa brez papirjev boš mogu pa kr par let delat v isti firmi,da ti bodo "priznal" tvojo sposobnost in znanje. ni ti kr tko da prideš, poveš kaj znaš pol pa lets talk about my CASH!! jst tud znam velik, od printerjev, compov, mrež, serverjev itd pa nimam nobenga papirja in me vleče dol.z papirji bi mel pa recmo 50-100k več.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

elson2k ::

bobby se strinjam s tabo. tocno to sem mislil, sedaj vem da nisem edini ,sem na istem kot ti :|

LP

ABX ::

Ker sem želel vedno imeti višjo plačo, sem vsako leto dal odpoved in si našel boljšo službo.
Do danes gre vse po najboljšem planu.

Tako da moj nasvet če si sposoben in delaven, je da si redno iščeš nov job.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Integer ::

Torej to imate sredno šolo ali ne? Ali mislite z visoko izobrazbo? Kolko pa je plača? Js sm v srednji šoli delal počitniško (serviser) pa sm dobu 800SIT na uro. Zdaj imam UNI izobrazbo iz računalništva in delam kot programer že 4 leta (3 leta, ko sem bil še na faksu, eno leto redno zaposlen). Programer je plačan pri nas 670,000 SIT (začetnik, bruto znesek), tak po parih letih dobiš 893,000 SIT (bruto), potem ko pa postaneš vodja pa maš kr lepo vsoto (še ne vem kolko je to, bo treba še malo počakat :D )
Je veliko a je težko prislužen denar za delo, ki ga ne zmore opravljati vsak...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Integer ()

elson2k ::

ABX: dober sistem, moram poskusiti :D temu sicer nisem naklonjen a ce ne gre drugace...

Integer: srednjesolska izobrazba ja. danes to ni prakticno nic, tudi tega se zavedam. ampak place pa mate jupi :D :D je pa tudi res tako kot si rekel, znanje je treba imeti...

LP

Yohan del Sud ::

No ja, pred kratkim mi je padla nekoliko sekira v med. Bp sem dobil službo, četudi je nisem resno iskal (sem bil in sem še s.p. s trenutno švoh (ostalim) biznisem)... Vprašali so me kako plačo čem imet. :O. Bleknil sem 200000 bruto (normalen delavnik, fušam lahko uradno dalje).

BTW, imam samo srednjo šolo a dosti računalniške razgledanosti.

Tako po spletu okoliščin zdaj delam pri ne tako levi firmi kot webmaster in prodajni inženir določenega programa. Vsaj dolgcajt ni, pa vedno lahko surfam po službenem nalogu... (ravno danes pride šef mimo mojega kjubikla ko sem prebiral slo tech in je komentiral "tudi jaz bi rad imel tako službo", komentiral nisem nič, mislili pa si "WTF, ti imaš magisterij ne jaz, si boš že kaj zmislil..."

ABX ::

Ja računalništvo je privilegiran sektor, oz znanje te pripejle bolj daleč kot pa šola.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

darh ::

jap... samo bi blo tud fino da bi imel možnost opravljanja izpotov iz posamezdnih področij, da bi lahko potem dokazal tudi kaj znaš... poznam ene par primer ko folk k nima pojma dela zlo "divje" stvari... mah.. brezveze... :P
Excuses are useless! Results are priceless!

undefined ::

> Ja računalništvo je privilegiran sektor, oz znanje te pripejle bolj daleč kot pa šola.

To si mislijo predvsem "babice in dedki", ki nimajo dosti izkušenj s tem. V realnem svetu pa pomeni papir, kateri dokazuje opravljeno šolo, vse. Direktorja boli koliko imaš ti znanja o stvari, če ti nimaš opravljene potrebne smeri šole, ko te sprejema v službo. To je dejstvo, to je realnost. Tukaj ni prav nobenih privilegijev, tako da si to misel lahko kar takoj iz glave izbijete. :)

ABX ::

Bah jaz govorim zase in vem kaj sem dosegel v 3 letih od kar se bavim profesionalno z pc-i z končano samo srednjo šolo, je pa res da imam par M$ certifikatov.

Dvomim da v kakem drugem poklicu bi lahko tako hitro napredoval.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

undefined ::

MS Certifikati so že "papir". :)

||_^_|| ::

v računalništvu je ponavad tko: tipi s papirji navadno nimajo pojma in vlečejo hude plače, ljudje ki pa dejansko obvladajo stvari pa navadno nimajo izobrazbe in so plačani izobrazbi in ne znanju primerno. Obstajajo pa tut izjeme.

undefined ::

Točno tako. Plus tega, da slednji veliko težje dobijo zaposlitev, kljub kasnejši nizki plači. :)

AlienGT ::

||_^_||: A si mislil da je tako samo pri računalništvu... :D

krneki0001 ::

Jst delam 8 ur na dan od pondelka do petka, kot programer. Dodatno imam 24 urno skrbništvo nad programi, ki sem jih naredil in dobivam 300.000 neto na mesec.
Slaba plača, ker bi se dalo povleči še več, ampak mam samo vegovo končano.

LP
Nebivedu

NoUse4AName ::

Integer: kje pa delas?

berti ::

Hm, to bi tudi jaz rad vedel ...

krneki0001 ::

Res je slaba plača, če pomisliš da moram biti 24 ur na dan 365 dni v letu biti dosegljiv na mobitel in v vsakem trenutku biti pripravljen priti v službo in popraviti kakršnokoli napako. Za take stvari si v tujini plačan najmanj 15.000 eurov, jst sm pa 1300 eurov plačan.

LP
Nebivedu

undefined ::

> Za take stvari si v tujini plačan najmanj 15.000 eurov, jst sm pa 1300 eurov plačan.

Ja a misliš, da so plače za druga delovna mesta kaj boljše v razmerju z evropskimi? Misliš, da v Nemčiji čistilka tudi dobi le 60k? :)

R0K ::

Si pa lahko gori privoščiš dva 17' LCD za takšno ceno, ko pri nas dobiš mogoče enega 15' v kakšni akciji.

undefined ::

> Si pa lahko gori privoščiš dva 17' LCD za takšno ceno, ko pri nas dobiš mogoče enega 15' v kakšni akciji.

To ne izpodbija moje poante, ampak jo le še bolj potrjuje, da so v tujini cenovne razmere nasplošno boljše, kot pri nas. Zato je primerjati plačo neke stroke s plačo v tujini nepredmetno. :)

Buggy ::

nebivedu: nebivedu, ampak mislim da delas na kaksnem ministrstvu (notranjem, obramba...) kot programer in ti sola ter kadrovska politika placo "drzi" tako nizko. Povej ce se motim...ker poznam podobne primere.

darh ::

mnja... brez šole se "ne splača" zaposljevat v sektorjih ki jih plačuje država...

Tudi čistilke v privat firmah zaslužijo več kot take ki delajo na šoli... afaik...
Excuses are useless! Results are priceless!

krneki0001 ::

Ne jst delam na NLB kot programer.

LP
Nebivedu

IR Babun ::

Zdej ste govoril samo o plačah programerjev, mene pa zanima kakšne so kj plače univ. dipl. strojnikov in štromarjev.

V bistvu sprašujem v imenu mlajšga brata, ki je v prvem letniku tehniške gimnazije(ISKRA) in se ne more odločit za izbirn predmet v 2. letniku, najprej je biu zihr da bu šu na strojništvo, zdj so pa za štrom srećkota zamenal z bertonclam, ki jim je predstavu štromarijo in seveda vse navdusil, dokler je biu pa srećko pa sploh nobedn ni hotu it na štrom že 5 let, odkar je gimnazijski program.

Vem da so možnosti zaposlitve velike tako v strojništvu, kokr v štromariji, tamalga pa ful zanima kok je kj keša v kermu biznisu:D , da bi se lažje odloču.
SCREW THE GOVERNMENT

ABX ::

IR Babun: Največja napaka je zbirat poklic iz finančnega vidika. Recimo da izbere pravo ker pravniki imajo dobro plačo. Samo dobri pravniki imajo dobro plačo, ostali nimajo za burek in to velja za vse poklice. Če si ti dober v svojem poklicu boš imel tudi dobro plačo (verjetno ne takoj, vendar slej ali prej bo). Zato priporočam naj si zbere tisto smer, katera ga veseli.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

andrej ::

kar je ABX povedal drzi. Ne glede kaj si, ce si dober bos mel dobro placo. Ne pa izbirat na podlagi denarja ze na zacetku. Izberite tisto kar vas veseli delat.

Klemenn ::

ja tak je to, papir je velik vreden, žal ; je pa tut tako, da je pomembno kje delaš ;

čistilka v krki zasluži več kot moja mam, ki dela kot prodajalka v elanu
brat dela prek študenta v krki, spet zasluži več :\, pa nima pri 22letih niti končane 3letne trgovske!;((

krneki0001 ::

Če delaš v nepravi firmi, pol mal majhno plačo. To je sigurno, pa če imaš premal šol maš tut slabo plačo. Pr nas mamo full ljudi s papirji(visoka pa magisterij) in majo bajne plače, delat pa ne znajo.

LP
Nebivedu

Xplicit ::

ce ti na srvisu zaracunajo 6000 za eno uro dela, pol glih nemorjo bit slabo placani :\

IR Babun ::

Se tamalga oboje priblizn enak veseli, pa ga zanima tut kok je ket kesa.

Vem, da je napaka izbirat poklic glede na dnar, sam tko informativno sprasujem, ker jest vem kam grem po maturi naprej (FRI)
SCREW THE GOVERNMENT

[SpydeR] ::

Jebediah: ko si že omenil čistilke v Krki.. Res da majo večjo plačo kot čistilke drugje, vendar morajo biti po izobrazbi medicinski tehnik (oz. nekaj podobnega..).

borinho ::

En primer na Uradnem listu RS d.o.o. so iskali sistemca hotl so peto stopnjo, prijavljenih je blo cca 150, prišel sem med pet in spušil, no sedaj tisto glavno plača: 230k neto(še zdej se zrem)

frenk ::

A mogoče kdo pozna kšno www-stran kjer so ponudbe del iz celega sveta.:\

frenk ::

Rabu bi vedt kje je povpraševanje po pilotih največje ker v Slo imam za službo bol mau možnosti. Mogoče bi bla USA še najbolj varianta:D. Torej...

Dr_M ::

ja na zalost dons znanja noben vec ne ceni, usi samo gledajo na papir...:\ :\ :\ :\ :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

andrej ::

Dr_M: to NE drzi. Ocitno gledas pri napacnih podjetjih... papir je predvsem pomemben pri velikih firmah in drzavnih ustanovah, kjer pa majo formalne pogoje. veliko firm zna cenit tudi znanje brez papirja.

SkIDiver ::

Točn tko. Papir je pomemben v državnih službah drugje pa bore malo. Mogoče samo zarad lepšega na steni v okvirju drugače pa je poanta znanje. Sem slišal modela, ki ima en kup firm in je izjavu: "Nikol ne zaposlim tistega k je naredu fax z več kot 9. Taki so zgube. Nimajo pojma o pojmu. Vzamem takega, ki je nekje v sredi 7-8. Ta ti bo znal neki naredit."

Aja elson2k kulk pa maš kj ti tam plače?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Dr_M ::

andrej to definitivno drzi...povem iz lastnih izkusenj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

undefined ::

Dr_M ima popolnoma prav, papir povsod drži. Tudi pri najmanjših privatnih firmah. :)

Boeing ::

IR Babun: priporoči svojmu bratu da izbere strojništvo... tk, jest zdele končujem 4. letnik teh. gim. in meni osebno je blo oz. je zlo kul, mogoč tut zard tega k mamo enga luleka za prfoxa in ga okol prenašamo pa mu ni nič jasno.... je pa tk kr dost zanimiva zadeva, mal procesnega strpojništva, trdnosti, konstrukcij, materiali, pnevmatika, dokumentacije...

Če se vsaj mal zanimaš oz. maš malenkost pojma za kaj se gre dobiš 3 al pa 4 brez pikice učenja... kaj pa vem, men je všeč... se vidmo oktobra na FS fantje! :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

IR Babun ::

Se je ze odlocu in to za strojnistvo.
Jest sem mu sicer priporocu racunalnistvo, ker je men kul in tut glih koncijem 4. letnik Tehniske gimanzije na rac smeri, sam on nima o racunalnistvu blage, razen igrce spilat pa divxe gledat, pa se veseli ga ne.
SCREW THE GOVERNMENT

Microsoft ::

Integer, ka pa pol ti tam programiras? S kerimi programi?

by Miha

MI_KO ::

Cool, še nekaj strojnikov!

Plače v strojništvu pa so zelo nizke. Trenutno zasluži pripravnik uni.dipl.ing. okol 100.000 pa do 130.000! Nekateri mogoče tud več, samo takih je bolj malo. Ko si enrat fiksno zaposlen pa tam od 150 pa do 200k!

Bistvo pa je, da ga mora stvar zanimat. Naj si poizkusi kaj prakse dobit, ker brez tega ne bo šlo. Pa fizika in matematika naj mu ne bosta tuja, ker je 50% predmetov totalni upgade fizike (mehanika (statika, trdnost, loma, tekočin, kinematika, dinamika,...), termodinamika (ogrevanje, hlajenje, toplotni stroji,...))

Pa naj v 1. letniku ne obupa, ker še ni nič tehničnega spoznal in dela samo matematiko, bo že v 2. v 3.!

SmoKey ::

Jaz bi predvideval da Integer dela z bazami podatkov (zelo perspektivno btw., tudi jes sem se odločil iti študirati informatiko ker je zadeva kar zanimiva - ravno zdaj delam v firmi kjer prodajamo DIS-e in obdelujemo baze podatkov) Se človek kar hitro ufura v to zadevo. Na NLB ma pa itak vsak ''jalov'' programer ki komaj začne delat 400K + plače samo veze moraš imet.
Živalsk vrt iz silicijeve doline
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako s faksom in službo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6612506 (10259) nekikr
»

Šolski sistem in IT službe (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
9147018 (45778) Nejc Pintar
»

programerjeva plača v Mariboru (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
11450976 (47723) ssitcm
»

Plača XXX.XXX SIT??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7833383 (31130) pelican

Več podobnih tem