Forum » Loža » Rudl z zavoro ? Ali pa dobra alternativa
Rudl z zavoro ? Ali pa dobra alternativa
oemdzi ::
Torej ali obstaja rudl z zavoro ? Doma imamo enih 50 m konkretnega klanca, kjer vsako leto peljemo drva&brikete in ostale večje stvari. Drva nam pripelje sosed do dol, brikete pa kamion samo do zgornjega dela dvorišča in potrebujem nek rudl z zavoro. Prvo leto sem peljal s karjolo pa me je po 3 tonah speljanih briketov konkretno usekalo. Lani sem si sposodil navadn rudl pa je bilo že precej bolje, ampak če bi nabavil rudl z zavoro bi bilo res neprimerno lažje. Sicer sem videl, da obstajajo motorne samokolnice, ampak to je nekoliko predrago in overkill, ker rabim samo nekaj da mi bremza v dolino.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
- spremenil: oemdzi ()
francek1 ::
Eno disk zavoro pa ja ni neka kunšt na kolo namestit, ne? Če pa voziš po trdi podlagi pa neko gumi zavoro, ki deluje na podlago. Bolj, kot nagneš rudla, bolj zavira.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: francek1 ()
Metulj-1 ::
Nauš verjel v google vpisal ročni viličar z zavoro pa najdu tole http://www.pamvilicar.si/instock/rocni/....
@metulj:ne boš verjel, sem googlal in viličar != rudl, eh ?
Je pa možna alternativa, ampak v prvi vrsti je rudl najboljši, ker se gre za 50kilske žakle in mi jih je dovolj že iz kamiona dol zmetat in v drvarnici na kupe dajat, tako da z rudlom samo naslonim in "zagrabim" pa že gre.
francek1: ravno zato sem presenečen, da ni takega rudla(če je res tako enostavno, ker neka znanstvena fantasika ravno ni), sam pa tega ne grem delat, ker nimam pojma kaj pa kako. Podlaga je asvaltna.
Je pa možna alternativa, ampak v prvi vrsti je rudl najboljši, ker se gre za 50kilske žakle in mi jih je dovolj že iz kamiona dol zmetat in v drvarnici na kupe dajat, tako da z rudlom samo naslonim in "zagrabim" pa že gre.
francek1: ravno zato sem presenečen, da ni takega rudla(če je res tako enostavno, ker neka znanstvena fantasika ravno ni), sam pa tega ne grem delat, ker nimam pojma kaj pa kako. Podlaga je asvaltna.
Zgodovina sprememb…
Ja to je to Samo cena lol Verjetno zaradi nosilnosti, meni pa več kot 100kg ni treba, pa že 50kg bi za silo bilo zadosti. Mislim, da bom kar navadnega moral vzeti
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 ::
Mam doma odličen izum za to kar rabiš na rudlu, sam ga ne bi izdal, ker ni patentiran
WarpedGone ::
@oemzi:
Najbolje/najceneje bo da poiščeš lokalnega DIY mojstra in ti bo na obstoječi rudl 2 urah našvasal delujočo zadevo.
Imho bi blo najbolje, da zadeva avtomatsko bremza i.e. da morš ti stisnit ročko da popusti, če spustiš ročko zavora zagrabi.
Pa ni treba kakih fenski disk zavor (in litih felg) ampak navadni kovinski tački, ki pritisneta ob obe kolesi hkrati čimbolj enakomerno, da ti zadeve ne obrača.
Najbolje/najceneje bo da poiščeš lokalnega DIY mojstra in ti bo na obstoječi rudl 2 urah našvasal delujočo zadevo.
Imho bi blo najbolje, da zadeva avtomatsko bremza i.e. da morš ti stisnit ročko da popusti, če spustiš ročko zavora zagrabi.
Pa ni treba kakih fenski disk zavor (in litih felg) ampak navadni kovinski tački, ki pritisneta ob obe kolesi hkrati čimbolj enakomerno, da ti zadeve ne obrača.
Zbogom in hvala za vse ribe
dzinks63 ::
Nekaj z improviziraš z zavorno ročico, zavorno pletenico (zajlo) in sistemom za zaviranje kot ga ima skiro ali pa kot so imela oldtimerska kolesa kot zavora s pritiskom direkt na obod gume.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bobnaste vs diskaste zavore (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 13673 (9380) | -valvoline- |
» | Pregrevanje sprednjih zavor (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 27419 (16581) | FireSnake |
» | Slabe zavore? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15829 (11777) | TheBlueOne |
» | Pomoč pri izbiri zavornih diskov (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 31619 (29353) | b3D_950 |
» | ABS in njegovi problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11625 (10166) | SkIDiver |