» »

SOUTHBRIDG gretje?!

SOUTHBRIDG gretje?!

Golden eye ::

A southbridge vpiva kaj na stabilnost sistema?? Men se greje okol 50°C8-O , a ni to mal dost?? Kateri deli se še zelo radi pregrevajo na plati?

Gejmer ::

Northbridge oz. chipset se full greje.Sam kak to da jz nism še slišu za southbridge?
Nanda yo?

ghibly ::

Southbridge povezuje periferijo, kot so pci vodila, diski, integrirana čipovja (npr. mrežna, zvočna,...)itn..
Ko višaš voltažo za overclock, pri starih ploščah to vpliva tudi na southbridge, pri novih pa ne vem - baje da naj ne bi.
Samo 50°C se mi zdi vseeno dosti - prilepi hladilna rebra.

f|ction ::

Ne paničarite glede southbridga!Overclock vpliva samo na northbridge-kar je samoumnevno-ko ti visas fsb se on ful greje-zato ga eni pac hladijo!Ter delajo vdd mode da pridobijo na voltazi northbridga.
Pa se ena logicna-ce se vam zdi da je southbridge ful vroc-zakaj mislite da je epox dal rebra samo na northbridge-verjetno tam pricakujejo, da bojo upprabniki s to plato veselo navijali-saj ima veliko oc funkcij-ce bi se zaradi tega grel se southbridge bi poskrbeli tudi za to!

Sorry, the item is not available at the moment...please do nothing...

@ GEJMER -Notrthbridge je northbridge-in ni chipset! V primeru epox 8rda je chipset nforce2! V chipsetu pa mas pol ti northbridge ,southbridge..bla bla bla...
V primeru abit kt400 je pa chipset via-ki ima spet svoje north...:)

Jackal ::

Pri meni se na Epox 8rda+ (Nforce2) greje southbridge ko hudič. Brez kakega hlajenja lahko tut preseže 50°C 8-O ( Merjeno z multimetrom in s sondo za merjenje temperature). Je pa to zanimivo, da ima na tej plošči southbridge luknje za pritrditev hladilnika.
Moja filozofija... Če se greje, je potrebno hlajenje.8-) Vsaj škodit ne more >:D
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Golden eye ::

kok pa se lahko disk največ segreje?? Men se je tud do 48°C pol sem dal pa en ventilatorj je blo pa takoj na 30 °C:D

Diski se grejejo za tok ko so narejeni!Sploh jih ni treba hladit!-Ker so narejeni tako da obratujejo do neke temperature-ce naprimer hladimo diske-se material krci,in posledicno bralna glava ne more normalno brat...itd.
Sj eni jih ze hladijo-sam disk ne bo nic bols delu ce bo mel 40 C al pa 5.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zalman ali Thermaltake?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91534 (1303) Kato
»

navijanje bartona 2500+

Oddelek: Navijanje
412115 (1323) george141
»

Abit nf7-s -Gretje south bridge

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221430 (1098) Grimlord
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Navijanje
73233237 (20064) OwcA
»

EPOX 8RGA+ OVERCLOCK

Oddelek: Kaj kupiti
451610 (1189) borchi

Več podobnih tem