» »

Zalman ali Thermaltake?

Zalman ali Thermaltake?

matjash ::

Sem v principu kateri hladilnik izbrati, trenutno imam Zalman AlCu6000 in mi pri procesorju athlon xp 2000+ navitem na 2250 mhz hladi pri obremenitvi na 52-55 rad bi pa znižal te temperature.

Torej izbiram med Thermaltake Tower112 in Zalmanom AlCu7000.

Hkrati me še zanima če kdo ve kakšni ventilatorji bi šli na Thermaltake?
EDITED: Sem dobil informacijo da grejo 80ke ali 90ke nanj.

LP
... bolje pozno kot nikoli.
  • spremenil: matjash ()

5er--> ::

Jan987 ::

mislm da te tem niso viskoke drugač pa bo pomoje zalman boljši.

Geo ::

Kupi ThermalTake Big Typghoona stane 10k in je strupen cooler, 120mm vent, 3X heatpioe, in pa seveda ogormna hladilno povrsino ima... Dobi se ga b JAE.Msilim zakaj bi slabse jemal za isto ceno aja pa un 120mm vent se mi zdi, da je iz aluminija>:D!

SHIT!!! I did it again...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

matjash ::

@ Jani123

Temperature res niso kritične samo to so temperature pri maksimalni hitrosti ventilatorja in je pri tem sistem (pre)glasen.

Hkrati me pa zanima še nekaj - namreč temperature ohišja se mi zdijo za moj sistem nenormalne. zdaj poleti dosegajo tudi 40 stopinj pod 32 pa mi ne padejo imam pa ohišje h-60 ki ima serijsko vgrajena 2 12 cm ventilatorja.

Kakšen predlog kako naj ohladim še ohišje?
... bolje pozno kot nikoli.

gofra ::

Spet - težko govoriti na pamet.

Vidim, da imaš navit sistem. Kako sprejemljive so tvoje temperature je povsem odvisno od tega koliko voltaže si spustil v ploščo, procesor in RAM. Znano dejstvo je, da je recimo nekako efektivno navitje nekje dokler ne začne potreba po dodatni voltaži krepku naraščati v razmerju z višanjem same frekvence. Vsa tista dodatna voltaža se namreč spremeni v toploto. Tako recimo pri mojem procesorju zadostuje za obratovanje pri 2400 ža 1.6V, za stabilno delovanje pri 2500 okoli 1.75V in za stabilno delovanje pri 2600 blizu 2V. Temperatura pri vsakem navijanju preko 2400 bliskovito narašča. Enako je z RAMom in plato. Samo dvig voltaže iz 1.6V na 1.8 je imel pri meni za posledico 3 stopinje višjo temeperaturo plošče (čipseta).
Tako, da se mi niti ne zdi, da imaš tako visoke temperature. Imam pa sam popolnoma enako ohišje, pa mi sistem ni presegal 38*C.

Kaj pa vem, v red spravi kable, da ti ne bodo ovirali pretoka zraka. Umakni ovire (rešetke, mrežice) pred in predvsem ZA (ker resnici na ljubo, komu tam služijo?) Postavi kak ventilator ali vsaj rebra na Northbridge ali (in!) Southbridge (ta se pri meni recimo precej greje - Epox 8rda3i). Spucaj sistem vsega prahu in poskrbi, da bo vanj vstopal svež zrak. Če imaš v sobi 20 stopinj so temperature nekoliko previsoke, če jih imaš 28 (kot recimo jaz :P) so povsem sprejemljive.

Jutri se lotim modificiranja te iste kište in namen imam zbiti temperaturo za vsaj 2,3 stopinje. Če bo zadeva uspela bom javil čez kak dan dva in podkrepčal z kako fotko nekje do petka.

Lp!

matjash ::

Gofra hvala za pojasnilo.

Procesor mi teče pri 1,744 V oziroma tako pravi CPUZ, samo v BIOSU imam naštimano na 1,6 V

Frekvenc Ramov nisem spreminjal, ker so nobrand(micron technology - mi spozna cpuz) rami in v biosu nisem niti nikjer zasledil kje bi to sploh lahko spremenil (matična je Asus A7V 600-x).

Za prah skrbim redno in kabli so dokaj v redu razporejeni.

O kakšnih rešetkah pa govorimo?

Mrežica pa je edino pred ventilatorjem za disk in mislim da služi preprečevanju praha.

No upam da govorimo o istem ohišju -GMC H-60, jaz sem ga kupil pri funtechu.

EDITED: Ja pa temperatura v sobi mislim da je tam do 25 stopinj čez dan.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

bsluga ::

daj si kupi thermaltakeovega big typhoona. sem ga pred dvema dnevoma kupil, pa so temperature takoj padle za nekaj stopinj, poleg tega, da je zelo tiha zadeva.

borut

aljaz-selmer ::

Jaz si tudi nameravam kupiti hladilnik Thermaltake112.
Samo imam eno tehtno vprašanje.
Ko bom imel nameščen ta hladilnik, ventilatorja "ne" bom rabil. Namestil bom samo en 80 mm ventilator, ampak ga ne bom priključil v vtičnico za procesorski hladilnik, ampak ga bom priključil preko regulatorja hitrosti (direktno povezan z napajalnikovo žico).

Ali ne velja dejstvo, da, ko na vtičnici za CPU ventilator ni nič priključeno, da se računalnik sploh ne prižge ali pa se ugasne čez nekaj časa.

Mnenje?

Imam AMD AthlonXP+ 2600

Zgodovina sprememb…

Kato ::

Jaz nimam ventilatorja na procesorju pa nimam tega problema , sicer po defultu imaš nastavljen alarem, ki te opozori da se zadeva ne vrti ampak ga isklopiš in basta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Haldilnik za Athlon 64 3500+

Oddelek: Kaj kupiti
6833 (773) fakinx
»

Tisji PC

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313305 (2383) snela
»

AMD Athlon XP 2600+?

Oddelek: Strojna oprema
81085 (939) denalom
»

Thermaltake Tower 112

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151620 (1132) pblaz
»

novi TT hladilniki?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
281938 (1380) Kaufmann

Več podobnih tem