» »

Čudoviti svet glasbe

Čudoviti svet glasbe

ChiefThunder ::

Lep pozdrav!

Ker sem šele začel svoje popotovanje v to dimenzijo, nekega izoblikovanega okusa pa tudi še nimam, vas prosim, če mi priporočite kar največ zanimive, kvalitetne, poslušljive... glasbe. Od A do Ž.

Napišite izvajalce, albume, naslove komadov... karkoli uporabnega.

Hvala lepa! :))

lp
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

DavidJ ::

Živijo.

Najprej, upam, da tole ne bo moderirano, ker bo reklama.

Preko Top Shopa sem kupil Forever Classic. 16 CDjev klasične glasbe, odlično izvajane. Kot dodatek pa dobiš se 5 cdjev (101 skladba) najbolj znanih del klasike.

Meni 10.000 SIT za 21 cdjev ni niti najmanj žal.

Priporočam. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Ziga Dolhar ::

Jej.

"Čudoviti svet glasbe" ... Prav imaš, res gre za Svet, in če namvsaj malo ne namigneš, kaj ti je všeč .. yey.

Meni osebno zelo paše klasika. Tisti paketek, o katerem govori davids, sem imel možnost poslušat poleti na morju --- izbor mi je všeč. Meni najljubši so sicer Tchaikowsky, Wagner [zi dark German-style! :P], Flotov. Če ti je tovrstna muska všeč, ti predlagam Royal Philharmonic Orchestra [www.rpo.co.uk]. Trenutno sem zlo hooked on Michael Nyman [www.michaelnyman.com] -- povečini filmska glasba, lepo sede v uho :-).

Ako so ti všeč mjuzikli, ne spreglej Fantoma iz opere [Phantom of the Opera, Andrew Llyod Webber, The Really Useful Group; knjiga Gaston Leroux] -- pač romanca, zopet zelo kul glasba. Le glej, da jo dobiš v izvirni zasedbi [Original Cast, Michael Crawford, Sarah Brightman, Steve Barton].

dodatek: všeč so mi še mjuzikli Cats [itak], Evita in Jesus Christ Superstar istega avtorja.

Če ti bo všeč vse od naštetega, verjetno ne boš želel spregledat Sarah Brightman [vsaj albuma Time to say goodbye in Luna... tudi ostali niso slabi sploh].

Če boš mel čas, si poslušaj še naslove Nesun Dorma, Granada... yey, veliko je tega, veš :).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

(sic) ::

Upam, da ta tema ni samo za klasično glasbo - če ni potem je tukaj moj seznam:

Najboljše (klasika) death metala so verjetno Cannibal Corpse. Katerikoli album je zakon. Predvsem pesmi kot so Hammer smashed face, Gallery of suicide, I will kill you, Meat hook sodomy. Podobni so še Sinister.

pod legende spadajo seveda še Deicide. Album Once upon the cross.

Zelo dobri so tudi Dimmu Borgir. Najboljši albumi: Spiritual Black Dimensions in Puritanical Euphoric Misanthropia. Tudi Dismember imajo zanimiv death metal stil. Meni najboljši album od njih: Massive Killing Capacity.

Najboljše pod power metal bi nekako štel Children of Bodom (vsi albumi) - nekaj neverjetnega - moraš slišat. Pa seveda In Flames, Primal fear (zelo podobni Iron Maiden, le hitrejše),... Zdaj so mi zelo kul tudi Kalmah in Norther.

Meni je zelo všeč še Burzum, Mayhem in Gorgoroth - vendar moraš biti pripravljen, da jih slišiš - definitivno večini ne bi bili všeč.

Od nove scene pa je za slišati še: Slipknot, Fear Factory, Coal Chamber,...

Bolj melodične stvari pa bi bile Therion (Vovin), Symphony X, Dismal Euphony, Haggard, Apocalyptica...

Cradle of Filth imajo svoj poseben black metal stil, pa Kreator, pa Godkiller <- meni najboljši album The end of the world.

Druge skupine, ki so mi zelo všeč pa so še: Slayer (God hates us all in Diabolus in musica), Carcass, Iced Earth, Hecate Enthroned, Immortal, God Dethroned, Old Man's Child,...

To bi nekako od mene bilo vse...

EDIT:

Čudna elektronska glasba: Nine Inch Nails, Sonic Mayhem, Front Line Assembly.

Fuck you all!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: (sic) ()

Ziga Dolhar ::

(sic): v bistvu si naštel glasbo, ki mene ubije na mestu ;). Res, tega sploh ne zmorem poslušat :).
https://dolhar.si/

jamiroq ::

nekaj albumov, ki bi ti jih jaz priporočil (v nobenem posebnem vrstnem redu in brez posebnega razloga :P)

4Hero - Two Pages
Intense - Logical Progression Level 3 (nor live drum&bass)

Noir OST 1
Cowboy Bebop OST 1, 2, 3 (zanimivi jazzy soundtracki)
The Godfather OST (Nino Rota rula :D)

Đorđe Balašević - Bezdan

Syd Barrett - karkoli (eni izmed najbolj bizarnih albumov kar sem jih slišal, vendar ko se navadiš so odlični)

St. Germain - Tourist, Boulevard
Groove Collective - We the People

Mano Negra - Best of, King of Bongo, Puta's Fever

Diana Krall - Love Scenes (pravzaprav je katerikoli njen album dober)
Wynton & Ellis Marsalis - Joe Cool's Blues

Pearl Jam - Vitalogy

The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

David Bowie - Outside

in še demo cd od Slona & Sadeža (mislim, da je malce težek za dobit)

(sic) ::

Zigga: >:D

No glasba je na vsakega posameznika drugače vpliva... Ne, da bi mislil, da klasike (ker sem laik štejem sem vse kar se igra na akustične inštrumente) ne poslušam - Apocalyptica - če še nisi slišal ti priporočam.

Fuck you all!!!

the_unborn ::

Nikar preslisat King Diamond (ma vsi cdji so hudi) in Mercyful Fate (takosto), pa seveda Children of Bodom (Follow the reaper in Hatebreeder), Blind Guardian, Cannibal Corpse, Hammerfall, Helloween, Metallica (prvi 3je cdji rox), Satyricon, ... Mogoce se Nightwish in Apocalyptica, ...

Lahko probas se kaksen klasicen rock, recimo Queen, Scorpions, potem se recimo Alice Cooper, Europe, Cinderella, Joan Jett.

Enjoy

iration ::

Jaz pa priporočam dub, to je nekako najboljša muska, na katero sem naletel v življenju, pa sem poslušal že vse od klasike, punka, hardcora, metala, reggae-ja, indie-ja, nekako vse kar ni pop. Nekaj najboljših dub izvajalcev: Alpha & Omega, Rootsman, Twilight Circus Dub Sound System, Jar Warrior, Mad Professor, Lee 'Scratch' Perry, Bush Chemists, Augustus Pablo, The Disciples, Jah Shaka, Iration Steppas, New Age Steppers, ... ampak včasih se še vedno prileže kak melodični metal, predvsem Bolt Thrower :D Najboljši trije bandi (ever) pa so mi Alpha & Omega, Suicidal Tendencies in pa Pixies.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

whatson ::

heh, nekekga uneverzalnega recepta za glasbo ni.

Priporočam ti le, da čim več poslušaš. Čimveč in najrazličnejših smeri.

Pa naj je punk, pop, reggie, alter, klasika, elektronika ...

In pol boš videl, kaj ti je najbolj pisano na kožo.

Sam sem poslušal vse mogoče. Zdaj sem se nekako ustalil na alter sceni. Me pa občasno navduši še kaj drugega.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

bf4ed ::

Sprobaj komad
Disbelief - Follow.>:D

Balandeque ::

Vzami še kake greatest hits od Led Zeppelin, imajo zanesen ritem in dooooobre kitare. Da Plantovega ukanja sploh ne omenjam. Od klasike pa ne pozabi Bacha, predvsem komade s čembalom, ki se obnesejo ob nedeljah. Stara bajta je spregovorila.

Ziggga: Uaaau, šele zdaj vidim, kako travmo sem ti tam sredi decembra povzročil.8-O In mimogrede, a imaš Jesus Christ Superstar morda verzijo, v kateri poje naslovno vlogo Ian Gillian? In kje to kupil?
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

b ::

ChiefThunder, kaj je poslusljivo je zelo osebna stvar :-) Ampak poskusimo:

Ker nisi niti priblizno povedal, kaj ti ustreza, bom poskusil iz glave povleci par plosc iz razlicnih zvrsti, ki so vsaj meni nekaj posebnega oz. vredne poslusanja:
Najprej nekaj kitarskih stvari (zacnemo s starejsimi):

The Doors - prakticno katerakoli plosca. Psihadelija s konca 60. let, pevec Jim Morison je umrl v istem slogu, kot je zivel, hitro, ostali clani, ki so bili (glasbeno) kreativna sila benda pa so bili pozneje dejavni drugje.

The Stooges: Za marsikoga praocetje punka, definitivno odlicen rokenrol bend, kar nekaj let pred svojim casom. Iggy Pop pa se dandanes izdaja plosce, a na zalost v njih ni vec nic revolucionarnega. Priporocene plosce: The Stooges, Raw Power

Ramones: Band ki je rock&roll zreduciral na minimum in iz njega naredil punk. "Pravi" punk bandi so potem se sledili, ampak Ramones so tisti, ki so s svojimi dvominutnimi komadi prvi pokazali, kako se stvari streze. Meni osebno so ljubse njihove prve plosce, pri nas pa se gotovo dobi Ramones Anthology: Hey Ho, Let's Go!, ki nudi kar dober pregled njihovega dela, zraven je prilozen tudi obsezen booklet.

Joy Division: Bend, ki je nastal na koncu sedemdesetih v Manchestru, po tem, ko so clani videli koncert Sex Pistols. Moj najljubsi bend ever, verjetno pa so za marsikoga preostri. Za priblizno razumevanje scene, v kateri so delovali, priporocam ogled filma 24 Hour Party People (24-urni zurerji v prevodu). V filmu je tudi kar precej razlicne glasbe iz tistega okolja, tako da je ogled prakticno obvezen za vsakogar, ki ga zanima ta glasba. Za celovito sliko dela skupine priporocam box set Heart & Soul: The music of Joy Division.

Sonic Youth: dete Newyorske 'No Wave" scene z zacetka osemdesetih. Sonic Youth pravzaprav niso vec samo bend, ampak institucija. Po prvih, bolj malo znanih albumih, so v drugi polovici osemdesetih prodrli na radijske postaje, izdali nekaj plosc za vecje zalozbe in bolj ali manj z vsako pokazali nekaj novega. Po zatisju so se zopet pojavili leta '98 ter do lanskega leta izdali se tri albume. Sonic Youth so band, ki ga med svoje vplive uvrsca prakticno vsak kaj vreden rockovski glasbenik iz 90. let. S svojo mesanico kitarskega popa, nojza in eksperimenta pa znajo biti za marsikatera usesa preradikalni. Priporocene plosce: Evol, Sister, Daydream Nation, Goo, Murray Street, pa se kaksna bi se nasla.

Nirvana: O njih ni kaj dosti povedat. Najbolj znan grungerski band, konec 80., zacetek 90., Seattle. Iz iste scene izhajajo se Mudhoney, Soundgarden in drugi. Priporocene plosce: Nevermind, Bleach, In Utero, Incesticide (kompilacija nekaj zivih posnetkov in nekaj drugje nedostopnih komadov - moja najljubsa plosca. Komur je vsec In Utero, naj si poisce se kaksen drug bend, v katerem je igral (Big Black, Shellac) ali ga produciral (prevec jih je, da bi nasteval) Steve Albini (producent na In Utero).
Tole jih je blo par na hitro, gotovo sem pozabil se koga pomembnega, ce se pozneje spomnim, bom dodal se kaksen post. Poleg zgornjih lahko na hitro nastejem se par bendov, ki so me v zadnjem letu ali dveh, recimo temu, impresionirali, in sem jih precej poslusal: At The Drive-In, Nebula (Stoner rockerji - zanimiva podzvrst - glej se Kyuss, Queens of the Stone Age, Fu-Manchu,...), Girls Against Boys (zadnja plosca mi je sicer vsec, a prejsnje so mi bolj vsec...), pa se kaj bi se naslo, a se mi zdaj ne da brskat po policah.

Tudi v Sloveniji imamo nekaj dobrih rockovskih bendov, izpostavil bi Psycho-Path, njihov prvenec Jiu-Jitsu je zame najboljsa slovenska plosca prejsnjega desetletja, na zalost jih je zapustil en kitarist, njihovi novi komadi (slisal pred par meseci na koncertu) niso vec tisto, kar so vcasih bili. Sice dobri, a ni vec njihovega znacilnega zvoka. Od starejsih bi med manj znanimi izpostavil Otroke Socializma, bend z zacetka 80. z zanimivim zvokom, mesanica funka, punkovskih besedil in karizmaticnega pevca.

Pa naredimo en tak 180-stopinjski obrat, proti elektronski glasbi. Brian Eno je sicer ze davno dejal, da je elektronska vsa glasba, ki ni odigrana v zivo z akusticnimi instrumenti, po tej definiciji si elektronski ze vsi zgornji bendi :-) Jaz bi za elektronsko godbo oznacil tisto, kjer zvok ne nastaja zaradi vibracije (strune, zraka v trobilu, opne na tolkalu,...),ampak neka naprava generira elektricni signal, ki ga nato pretvorimo v zvok. Zacne pa se z uporabo loopov iz magnetofonskih trakov.

Pionir te glasbe je nemski skladatelj Karlheinz Stosckhausen, a njegove kompozicije niso primerne za nevajeno uho :-). Malo morje modernih klasikov (Philip Glass, John Cage, ...) crpa vsaj deloma iz Stockhousna, ce ti je vsec "prava" klasika izpred stoletja ali dveh, se splaca preveriti tudi katerega izmed teh. Za hiter check bom spet predlagal film - Koyaanisqatsi (1983), za katerega je glasbo napisal Glass.

Kraftwerk: zacetniki elektra, band ki ima se dandanes vpliv na vse elektronske zanre, od techna do hip-hopa. Kdor se ni slisal komadov kot so Autobahn, Radio-Activity ter Trans-Europe Express (to so naslovni komadov treh albumov), naj to naredi zdaj. Iz istega casa/okolja so zanimivi se npr. kraut rockerji Can ter Faust.

V zacetku 80. so zaceli ustvarjati The Art of Noise. Njihova glasba je mesanica samplov iz rocka, hip-hopa, jazza, samplov razlicnih zvokov... Izjemno zanimiva stvar, na momente dancy, na momente razmisljajoca. Predlagam plosco In Visible Silence (to imam), pa se kaksna je dobra.
Iz tistih casov izvira se en bend, ki je precej pomemben, a ga jaz poznam bolj bezno. Ne bom povzemal, vec informacij se najde tukaj.

Iz Kraftwerkov vlecejo tudi industrial bendi. Industrial je bil na zacetku prakticno povsem elektronska glasba, precej undergroundovska, nato pa se je zacel mesat s kitarskiim elementi, najbolj znana taka benda sta Ministry ter Nine Inch Nails, glasba pa se vedno temelji na hitrem ritmu. Splaca se slisati se Young Gods, Einsturzende Neubauten so nekoliko bolj tezki.

Danasnje plesne scene ne poznam kaj prevec, definitivno priporocam spremljanje slovenskih avtorjev okrog zalozbe Teh-Nika (Temponauta, Random Logic, Octex, Umek in ostali). Verjetno se marsikdo niti ne zaveda kaksne bisercke se dobi pri nas. Meni osebno je vsec se drum'n'bass, ampak pri vseh teh plesnih stvareh sem zelo izbircen.

OK, dost je za danes, spat bo treba. Ce koga zanima, lahko nadaljujem cez par dni, prej ne bom imel casa. Vem pa za se kar nekaj zanimive glasbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

iration ::

ja, imaš fajn okus, b. osebno se ne bi strinjal z Nirvano in Doorsi, ker so ravno ti dvoji skupaj s kakšnimi Oasis in R.E.M. najbolj precenjeni bandi 20. stoletja. (imho, seveda). but this is whole another story in a whole another ocean... že malo off topic.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

b ::

No o Doorsih bi se dalo pogovarjat, Nirvana pa ma (meni) super musko, cetudi so bili glede na svoj slog glasbe verjetno prevec nahypani. In Utero so naprimer izdali ze pozneje na Geffnu, ampak za moje pojme je to cisto brezkompromisna plosca. Sem jo spet poslusal vceraj, ko sem to pisal. Je pa z vsemi temi bendi, kjer je kdo umrl eno sranje. Na trgu je kup Best of in podobnih plosc, ki pa ponavadi ne prinesejo nic novega, samo folk se nateguje z njimi. Recimo tale nova od Nirvane, kjer je gor 1 nov komad. Fuj in fej.

Sicer pa kot sem rekel, zdej en dan definitivno nastejem se par dubovskih in hip-hopovskih bandov, ki so mi vsec, pa mogoce se kaj, samo pol znam zavit v tezko poslusljive stvari :-)

Aja moja najboljsa izkusnja z glasbo? Lani junija, v Barceloni, dvorana, noter en kup ozvocenja ter eni belgijski nojzerji. V glavi popolna sprostitev, kljub hrupu okrog mene :-) Tut nojz je muska.

Sid Izprijeni ::

Najboljše bo, da poiščeš radijske postaje na internetu, ker tam dobiš morje muzike za najrazličnejše okuse.

Lahko štartaš kar na www.winamp.com.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

ChiefThunder ::

prima, fantje... se zahvaljujem vsem, še posebej b-ju, ki se je lepo potrudil...

vsekakor lahko še kaj napišete. :)

glede mojega okusa pa tkole; metala in podobnih težkokategornih stvari mi res ni za poslušat, nekako največ glasbe, ki jo posedujem se giblje okoli hip hopa...

sem pa zadnjič gledal sobotno noč in podlitev grammyev, pa so podelili ogromno kipcev za takšne zvrsti, za katere sem prvič slišal. Ogromno, skratka...

lp
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

MadMax ::

Če ti ležijo lažji instrumentali, poišči Mike Oldfield, Vangelis, Jean Michel Jarre.
Vokal na Oldfieldovo podlago je najboljša Maggie Reilly.

Če pa ti bolj ležijo malo težji elektronski instrumentali, pobrskaj za Laserdance in Koto.

Dugače pa sem bolj pristaš italo-dance in pop '80ih (Silent Circle, Valerie Dore, C.C.Catch, Sandra, Alan Ross, Foreigner, Cyndi Lauper, Duran-Duran, Toto, Kim Wilde....).

Potem imaš še Madonna, Men At Work, Thompson Twins, Dire straits, Abba, The Beatles, Iggy Pop...

Ne pozabi na ex-YU sceno: Novi fosili (dokler je pela Djurdjica Barlović), Videosex, Zana, Riblja čorba, Parni valjak, Crvena jabuka, Idoli, Film, Djordje Balašević, Bjelo dugme, Zabranjeno pušenje, Đavoli, Denis&Denis....

Tudi v SLO je bilo nekaj zanimive glasbe (zanimivo bi bilo poiskat izvajalce, ki so se predstavljali na Pop-delavnicah, če se ne motim nekje '85-'89?). Veliko komadov imam v mislih, a ne vem niti izvajalcev, kaj šele naslovov... So le posnetki iz radia na kasetah... N.pr. Hazard, Tomaž Domicelj, Moulin Rouge (Matjaž Šmid in Alenka Kosi-Čena), Panda, Presstige, Don Juan, Mandarina...

Moj namen je bil spomniti na po moje že rahlo pozabljene zadeve, novejšo sceno pa menda itak vsaj malo poznaš.
Tako ali tako pa je brez veze reči, da poslušaš strogo eno zvrst glasbe.
Človek posluša vse, kar gre v uho.
Odvisno je namreč tudi od razpoloženja.
Če si Srečko™ in imaš ADSL ali kabel, poženi Kazaa in začni. Ko boš enkrat "in", se ti bodo odprla nova obzorja...

btw: naj še kdo napiše kakega SLO izvajalca izpred slabih 20 let, da najdem še kakšno pozabljeno zadevo...

bf4ed ::

MadMax: Lene Kosti >:D

Resno to najdi če moreš.:D

the_unborn ::

bf4ed: Lene Kosti - to sem jst:D

sketch ::

No, glede na to, da si dobil že popoln deathmetal servis od (sic)-a, bom jaz naštel še malo zabavne (party) elektronike.

Elektrnika kakršno se rola dandanes pri nas po partyih se deli v pet glavnih skupin: techno, house, drum'n'bass, lounge, trance.

Lounge se sicer tudi imenuje nu-jazz, ker to v bistvu je - mešanica jazza in počasnega hiphopa. Priporočam izvajalce dZihan & Kamien, Massive Attack, Serve Chilled kompilacije... Muzika primerna z relaksiranje in posedanje.

House je malo hitrejša, plesna muzika, ki je trenutno zelo razširjena in ima razne podzvrsti - francoski jazzy, italijanski vokalni house, UK garage, detroti tech-house...
Meni osebno najbolj sedejo bolj melodične, instrumentalne, jazz stvari. Blue Six, Laurent Garnrier, Saint Germain, Groove Armada, Milk&Sugar, Negrocan, Bentley Rythm Ace, vse tri Beach House kompilacije, Rinocerose, slovenski Rotor, Speed Garage, DJ Tonka...

Drum'n'bass je popolnoma samosvoja zvrst, ki zasnovan ana hitrejšem, lomljenem ritmu, v angliji poimenovanem tudi two-step. Dobi se vse od težkega d'n'bja (Dillinja, Lemon D, Goldie) preko brazilske sambe/d'n'b (Patife, Marky, XRS Land, Cosmonautics, Max de Castro) do easy listening / jazzy d'n'bja (LTJ Bukem, Photek, Darren G...).

Techno pa ni ravno moj rajon (tu ti bo ghost znaj kaj bolje povedati, heh). Izvajalci kot so Sven Vaeth, Valentino Kanzyani, Umek... so tisti, ki so meni OK.

Trance se umesti nekje med house in techno, s tem da je veliko bolj melodičen. Včasih se s tem imenom imenuje bolj komercialne tuctuc stvari, katere vrtijo tudi po radiu salomon ipd.
Ampak, trance, progressive, ter psi/goatrance imajo v sloveniji sicer majhno, a trdno bazo oboževalcev.
Izvajalci kot DJ Sasha, Crazy Lemon, Paul van Dyk... saj jih je še maljon, pa se zdaj ne spomnim.

Je pa tako, da se elektronika ne doživlja doma v naslanjaču - doživlja se v klubu. Ker sicer je ne moreš nikoli razumet. Ampak to je pa zgodba za kdaj drugič.

lp
s.
Adapt and overcome.

Ziga Dolhar ::

Balandeque: ne, sploh ne, tisto vaše razbijanje je bilo zlo zanimivo (čeprav mal preveč glasno). Ne moreš pa tega primerjat z glasbo, ki jo ne prenašam ... tisto je veliko huje :-).

Sicer pa tudi vi igrate orkestralno glasbo ;). Za Jezuščka bom pa mogu pogledat ... ti pošljem mail.
https://dolhar.si/

hatch ::

sic.. Children of bodon in In Flames so melodic death.. (tisto kruljenje je pa brutal death oz. grindcore)
Power metal so helloween, primal fear, gamma ray, edguy, ...

Kdor misli da je Metal neprebavljiv naj poslusa Nightwish, Within Temptation, Edenbridge, Therion(tanove plate.. tastare so black metal)

Drgac je pa gothic tut dobra zadeva da se privadis na metal.. The 69 Eyes, Tiamat(novejse plate), Lacuna Coil, HIM, ...

(sic) ::

hatch:

To je zelo težko natanjo določiti kaj nekatera metal skupina igra.

Fuck you all!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj poslušaš? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
625514 (3776) ShowDown
»

Kero Muzko Poslušate??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1098971 (7439) OmegaM
»

rave ali punk? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
695156 (4329) Gh0st
»

the best BANND*s (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
596157 (5471) webcreator
»

Metallica, Apocalyptica, Siddharta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696286 (5461) Pisk

Več podobnih tem