» »

rave ali punk?

rave ali punk?

«
1
2

budi ::

katera muska vm je bol ušeč.
kaj mislite o panku in kaj o ravu.:)
  • premaknil: Predator ()

Matek ::

Punk mi je tak tak, odvisno od komada, rave pa mi vsekakor para živce in predira bobniče.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

NoUse4AName ::

mater no, ker punk in rave tak skupaj pase.

Tomi ::

None of them, samo če pa moram bi se moral odločati, kaj bi poslušal (od teh dveh), če bi moral, bi pa raje vzel punk.

Meni je še nekako najbolj všeč rock, včasih bolj soft, včasih pa tudi kaj bolj konkretnega.
metrodusa.blogspot.com

darh ::

bi blo bols vprasat o rocku in elektronski glasbi... čeprav zadnje čase dobivamo vse več izvrstnih mešanic obojega, še vedno prisegam na bolj mračno stran glasbe, ki se v večini primerov bolj trudi, da bi ljudem nekaj povedala, kot pa elektronska glasba, ki je namenjena predvsem plesu in zabavi - pa se tem nisem rekel, da se na rock, punk, metal ne da plesat... well. ponavadi se bolj skače & slema.. sam .. you got my point...

Med Umekom in Rammsteini bom pa v večini primerov izbral slednje... uh.. no ja.. težko je reči... oboje je kul :)
Excuses are useless! Results are priceless!

sketch ::

Hm... "rave", verjetno pod tem misliš kakšen ušesnokrvaveči techno. Če moram izbirat med ekstremnim pankom in ekstremnim technom - vzamem slednjega. Pa še manj boli ko greš poslušat (ni bulerjev press).

Lp
s.
Adapt and overcome.

borinho ::

Morm rect da me pr raveu takoj mal zascegeta v debelem crevesu.... punk je mal bolsi, ceprov je tut eno sranje za hrup delat, jest prsegam na grunge, rage against the machine, pa tut zdej na stara leta ksn soft rock pase

Dr_M ::

jao....zaganje, ne hvala.od te muske se ti rahlo do pretezno sfuka v glavi.
techno uber alles, al neki tazga :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

icek ::

Metal!

Binji ::

metal!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

||_^_|| ::

Punk vs. Rave?
elektronska muska definitivno!

Zheegec ::

Respect :) Rave itaq sux. Muzka brez vsebine, takorekoč empty inside. Edino sporočilo, ki ga rave prinaša je; "My brains are dead". Rave je pač skupek tima in praznine, ki odzvanjata v praznih in zafiskanih glavah rejverjev. Punk je veliko boljši, Gospod MM (Marilyn Manson) je pa itaq DEBEST!

I never hated
The one true god
But the god of the people
I hated
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

icek ::

MM je tud tele in je ravno tako prazn kot rave. Njega drzi gor samo imidz in pa mulci, ki ga poslusajo pa mislijo, da so najbolj evil.

Zheegec ::

Evil? Kaj misliš, da je MM en satanist? Še sam je izjavil, da nikoli ni želel biti "zvezda satanizma glasbenega sveta", da pa potem en laik tlele daje ene totalno brezvezne trditve, v katere verjame zaradi nešteto (izmišljenih) zgodb, ki krožijo o MM, je pa res neverjetno. Mansonove pesmi v glavnem govorijo o:
- krščanstvu -> Kako (zgrešeni) Cekvini nauki vplivajo na OVCE.
- TV -> Vpliv TV na življenje ljudi (zastrupljanje z reklamami in predvsem z rožnatim pogledom na svet (glamur), ki ga večinoma vidimo na TV in pa politični vlogi TV.
- Politiki -> Napake današnje družbe.

Si sploh natančno prebral zgornji verz?!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mate ::

Heh, a je mogoce kdaj kdo od zagrizenih poslusalcev ravea al pa punka poskusu poslusat drugo, kar poslusa in ugotovu da ubistvu oboje neki predstavlja, samo nacin je drugacen.

Thanatos ::

Mate povej mi kaj in kje naj iščem v rave-u da ga bo razumel tip ki posluša rock in metal??

icek ::

Nisem reko, da je MM satanist. Ko je on zacel s temi forami, ke bil frajer, zdaj pa je ze totalno skomercializiran. In posledicno gre tud men na zivce. Sam tud poznam dosti izmisljenih storij o njem.
Ful pa mi grejo na zivce nekateri, ko nosijo njegove majce samo za imidz, pa mislijo, da so nevemkaj. Isto se dogaja z CoF fani. Ne recem, da so vsi taki, ampak dosti jih je.

budi ::

vesev sm da vidm da več ldi posluša punk,rock,metal.ker rave muska nima smisla,moj petletn bratc zna nardit to musko ko brca u kavč.:)

borinho ::

Hmmm MM je.... ne vem kaj bi reku ampak men se njegova muzka pac ne dopade, sm neki besedil od njega prebral, ampak mislm da rage against the machine rulajo tako besedila kot sama glasba, se mi pa dopadejo tut Papa Roach, poleg vseh grunge bandov, v rejvu pa ne vidm bistva, ampak vsak nej poslusa tist kar mu pase

Stallone ::

Budi: To se vidi tipičen primer nevedneža v elektronski glasbi!! Če je tako lahko, naredi ti en komad in mi ga pošlji, al pa tvoj bratec:\ . Glede na rave ali punk, bi se sigurno odločil za RAVE, to pa zato, ker je preprosto boljši. A je bolši party z kvalitetno elektronsko glasbo al en koncert kar nekje v blatu z punkerji??8-) 8-)

Zheegec ::

Ful pa mi grejo na zivce nekateri, ko nosijo njegove majce samo za imidz, pa mislijo, da so nevemkaj

No, jaz nosim njegovo majico. Predvčerajšnjim sem še eno kupil. Ti grem na živce? Kolk folka pa se rejversko oblači, ker mislijo, da je to "in"? Za ostale zvrsti glasbe je isto. Njegovo majico nosim, ker mi je všeč njegova glasba (sozvočje glasbe in besedil) in pa ker se strinjam z idejo, ki jo predstavlja (glej prejšnji moj post).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dr_M ::

pejte 1x v gaviolija pa nikol vec ne boste hotl drugam it, razn ce niste se bl zakompleksani in omejeni kokr tuki kazete.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zheegec ::

Itaq! Mi smo vsi nazadnjaški in omejeni. Prav zato se NE filamo z lakoholom in Xi, samo zato, da bi se zabavali, oz da bi "dogajal", mi se mamo lahko fajn tud brez podobnih "pripomočkov za boljše vzdušje". Samo mi smo pa FULLL omejeni, pa smo raje brez pijače in Xov. Ej, a veš, da je v Exstaziju podganji strup? Tudi drugače ne vem, kaj bi tam iskal in poslušal brezvezno in prazno muzko. Daj malo argumentiraj tole, ne pa da nas kar označiš za debile, ker ne poslušamo rejva.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Stallone ::

Čak mal, a zdej če hodš na partye al pa če si raver morš pa kr Xe jest pa pit al kaj?? To se prav da sm jest fiksar al kaj? :\ To je popolnoma zgrešena teorija. Xe lah jedo tudi punkerji, ali kdorkoli:|

Binji ::

To je zgresenu, je pa tudi da ce ne hodmo v Gaviolija da smo debili. Sm ze biu na nekem rejv partyu pa nikdar vec necm it..slaba muska, cudn folk.. Pac moje mnenje.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zheegec ::

Ja, samo kolikor sem slišal od mojih prijateljev rajverjev (tudi take prjatle mam), kdor gre tja (saj veš kam, me je sram ime izgovorit), skoraj gotovo ni trezen oz. priseben in da skoraj vsak "pošten" rejver pač to počne. Sicer pa še enkrat preberi spodnji del mojega posta in odgovori :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dr_M ::

hja..jest pac nism tipicni raver, ne obnasam se tko niti ne oblacim.ne x sm uzeu sam ene 2-3x u lajfu, pijem pa zato ker mi sede. na partije skor ne hodm vec.ampak techno pa se zmeri poslusam, ker ne prenesem unga glupga zaganja. sicer pa so tut rockerji,metalci,p(l)unkerji mamilasi in pijanc, tko da lohk samo zavezete....karkoli pac..
pa mal se zresnite no.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OwcA ::

Samo, da se tole ne bo sprevrglo v spopad subkultur...
Glede punk vs rave, definitivno punk! Okusi so sevada različni, ampak tudi če odmislimo glasbo, ima punk jasno sporočilo, je več kot le glasba ter način oblačenja, medtem ko rave... (smisel življenja je tuc-tuc-tuc morda? :D )

DaNe ::

Jaz se popolnoma strinjam s Owco punk je še zmer zakon pa tudi koncerti so boljši puknerski! Tale rave je pa kar nekaj edini tak dogodek ki je dokaj medijsko pokrit je love parade drugega pa ni kar pa je so pa samo droge. Govorim pa iz izkušenj(ne mojih) da na tej slovenski sceni rave-a ni žura brez drog!
You'll never drink alone!

icek ::

Ja, danes ze lahko vsako tele dela elektronsko muziko, je pa vprasanje, ce naredi vsak dober komad. Tega jaz nebom ocenjeval, ker se ne spoznam na tako muziko.

stalone: ne mores reci, da je rave preprosto boljsi. Vsekakor je narejen z manj truda. Sicer pa kak za koga. Tudi tisto z blatom je zgreseno. Vcasih je res, ne pa vedno. Ce folku to pase, pac naj to dela.

ALIEN3001: sem reko, da ne vsi. Ne poznam te, da bi lahko kar reko v kero skupino spadas.

Dr_M: torej lahko jaz recem tebi, da idi na en dober metal koncert pa nebos hotel vec drugam it? Kot bi tebe tam bolela glava, bi mene v gavioliju.

Mamila niso odvisna glede na to, katero zvrst muzike kdo poslusa. Mislim, da je kar enako droge med rockeri in tistimi, ki poslusajo elektronsko glasbo (kako se to z eno besedo rece tem osebam?). Isto je s pijaco. Na metal koncertih prevladuje pivo.

dela ::

evo pri meni vodi rock : techno nekje 7:3. Res je da je techno komad dost lažje naret kot pa rock komad.
Nisem še slišal techno pesmi pri kateri bi mi šli mravljinci po celem telesu in bi si mislil : vau kako dober komad!!!
rockovskih pesmi je pa kr nekaj takih.
Se pa parkrat na leto zazibam do yucatana v šentilju kjer pa je trance& techno & co. res užitek poslušat, doma mi pa tega ni za poslušat. Štima pa da se da na techno dost boljše plesat (oziroma dost lažje) kot rock. Ob rocku pa se da bolše pet. Techno- muske se pa prej naveličaš, pa še naglas ne smeš preveč met ker se sosedje pritožujejo in zato mi je malo boljši rock kot techno

the_unborn ::

punk se ve, pa tudi metal in hardrock

para! ::

Samo omejeni ljudje se kregajo o tem, kdo ima boljši okus.
Death before dishonor!

Zheegec ::

Sem mislil da se pogovarjamo o smislu in sporočilu določene glasbe.
Drugače pa imaš point.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dr_M ::

no ja...ne bomo govoril katero tele lahko dela kasno glasbo. samo poglejte slo glasbeno sceno pa boste vidl teleta.usak zna neki zagat,pa po bobnih razbijat in u mikrofon se neki dret...in tocno to je pr nas, pa tut drugje po svetu.
je pa res zalostno da se techno komercializira.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

icek ::

Je dosti bendov, ki zagajo, tolcejo in se derejo brez smisla. Dosti pa je tudi taksnih, ki znajo kaj zaigrat.

budi ::

stalone:

Budi: To se vidi tipičen primer nevedneža v elektronski glasbi!! Če je tako lahko, naredi ti en komad in mi ga pošlji, al pa tvoj bratec . Glede na rave ali punk, bi se sigurno odločil za RAVE, to pa zato, ker je preprosto boljši. A je bolši party z kvalitetno elektronsko glasbo al en koncert kar nekje v blatu z punkerji??

hahaha stalone,smejim se tvoji nevednosti:D :D .
kvalitena elektronska muska...
hahahahaha,jaz nisem nevednež ker dosti mojih frendov posluša rave.jaz ga seveda ne poslušam ker imam rad musko ne pa tuc-tuc-tuc.vsak zna narediti tale tuc-tuc-tuc.
downloadš si program in začneš zbijati po tipkovnici.
ali pa vzameš macolo in zbijaš
sosedov avto.rave party pa lahko narediš sam,vzameš tiste x in rečes bratcu naj zbija kavč.duče pa se vask sam odloči kaj bo poslušav musko ali tuc-tuc-tuc.:)

pramarko ::

Kolikor jaz vem je rave kultura in ne zvrst muzike, veliko ljudi pa zamenjuje trance z rejvom.
Amm... sicer sem absolutlich pop/rock, ampak če gremo pa kam žurat mi pa punk nikakor ne paše. Takrat mi je ponavadi zelo všeč house. Torej če odgovorim na vprašanje: rave

Sicer se pa tudi meni zdi prow debilno se menit o temu katera muzika je "boljša". To je povsem odvisno od osebnega okusa, ker je to pač neke sorte umetnost. Meni osebno Picasso ni všeč, čeprav je bil po mnenju mnogih genij.

Stallone ::

Budi: Eh, ti si brezupen primer, zato se mi ne da teb razlagat tega, ker ne boš nikol razumel. Glede na tvojo starost upam, da ne boš krneki brezeveze bluziu, ampak raj bodi tiho če se na kej ne zstopiš. Upam da se boš v naslednjih letih saj kej spremenu, ampak pustimo to...:\ 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stallone ()

budi ::

hahhahahahaha...
o stalone ti pa si...

chucki ::

nimate pojma ka je life! spuscen BMW,wooferji........ sopa 8-) 8-) ----------> punce
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Stallone ::

Eh Budi Budi:D :)) :P 8-) ;)
Chucki: Itak da je to lajf, sam ne morem prenašat da mi folk neki mori glede housa pa to, k nimajo nekateri pojma o tem... 0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stallone ()

Thanatos ::

chucki a se nate lepijo punce samo če si v spuščenem BMWju z wooferji not. Bogi :D

Gh0st ::

EY FOLX; NEKI:!!!!!

Najbl mi gre na k# k folk govoru, a ti poslušaš RAVE?! KWA=?!;((
RAVE NI muska! Rave je kultura, ime pa se je razvilo pač iz tega, ker to v angleščini pomeni "noreti", "razbijati".

Muska je ELEKTRONSKA. Imamo:
Techno, techno-house, house, progressive-house, acid-house,trance, progressive-trance,acid-trance, hard-trance, hard-techno, psy-trance, goa-trance, breakbeat, drum'n'bass, chill-out, minimal, ambiental, minimal-chillout...svašta.

Pa ne mi govort, kok je ta muska gnila, pa brezsmiselno nabijanje...OK vem da ima vsak svoj okus, in to spoštujem, na k# mi pa gre k razni punxi težijo čez elektronsko musko. To musko je treba RAZUMET. Moraš jo čutit v glavi, mora ti pomenit največ-- vse na svetu. Mora ti dat energijo brez sintetičnih substanc. Sintetika (beri XTC) samo poudari učinke Flashanja stroboskopov, poveča ti že tako pozitivno naravnanost in ozračje na partyu, ljubezen je dobesedno u zraku, tle ni meja, bol si odštekan boljši si... IN JEST SM PONOSN DA SM FLESHER! I LOVE MYSELF!!!!!! AND I LOVE ANYONE WHO LOVES THAT MUSIC THE SAME WAY I DO!!!

you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Thanatos ::

Ghost: končno en inteligenten odgovor iz strani privržencev elektro glasbe.

budi ti si pa tole vprašanje napačno postavil. Verjtno si sam pankič ki ne mara raverjev in si postavil samo čisto nasprotje. Vprašanje bi moralo bit v stilu elektro ali rock glasba ter rock žur/koncert ali rave party. Rock razumi kot vse podzvrsti rocka.

Stallone ::

Ghost: se strinjam s tabo!;)

LuGi ::

La la la la la :>

Techno 4 ever

The last word has been spoken.

chucki ::

:)) 8-)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Zheegec ::

Marilyn Manson 4 ever !
Anarchy rulez !
Anti-capitalist and anti-Christ !
Fuck the TV !
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gh0st ::

hmm...zanimivo.
sm že mislu da ni nobenga privženca elektronske glasbe na tem forumu...

A pa kej hodte na partyje?!
Jst sm biu zdj nazadnje u petk na Hard Techno --> Ben Long aka Space DJz u SUB-u...dost ql!
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero muziko poslušate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8211997 (8303) AmokRun
»

Muska stuf

Oddelek: Sedem umetnosti
352169 (1715) DimmniBurek
»

Vsi mamo radi Psy in Goa Trance! (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
806655 (5537) snow
»

RAVE vs TECHNO

Oddelek: Sedem umetnosti
343448 (2926) Tr0n
»

Poglasbimo forum. Pardon, ložo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
835390 (4551) Jack69

Več podobnih tem