» »

Pomoc pri LAN-u

Pomoc pri LAN-u

cuso ::

Mam en problem z mrezo pa ni nikjer osebka ki bi vedel kaj je narobe. Imamo postavljeno mrezo ene 15 uporabnikov. Imamo 3 switche povezane me seboj in iz tistih do vsakega uporabnika posebej. Problem je pa sledec. Na mojem in se nekaterih racunalnikih ne zazna ostalih oseb na mrezi. Ce ping-am njegov IP mi napise replay, kar pomeni da se odziva. Vcasih mogoce enkrat na teden pa se pojavijo vsi uporabniki. Zanima me zakaj se pojavijo samo vcasih. Pa da ne bo pomote ostali rac so priklopljeni in funkcionirajo normalno. Ta problem se pojavi samo pri uporabnikih na enemu switchu, pri meni pa najveckrat. Vsi imamo enake IP-je razen tazadnje stevilke. Na mojemu racunalniku pa laufajo piratski XP-ji. Tezave se pojavljajo vedno pri uporabnikih na istem switchu (pri meni skoraj vedno) na drugih dveh teh tezav nimajo.Uporabniki imajo pa nekateri XP nekateri pa win 9x, mogoce celo nekateri linux(mogoce eden).Zaznam pa ponavadi samo uporabnike ki so na istem switchu kakor jaz. Imamo 100 Mbit-no mrezo. V igricah (MOH) pa je tkole, ce naredi igro nekdo, ki ga ne zaznam, mi tudi v igri ne zazna serverja. Ce pa igro creatam jst, pa ostali zaznajo moj server in lahko igramo.
Cusko

ToniT ::

Verjetno je problem v browser servisu.
Ali lahko dostopaš do teh računalnikov preko IP adres?
Recimo napišeš namesto \\imeRacunalnika
\\192.168.0.x

Druga možnost pa je problem v switchu. Probaj zamenjati switche med sabo in potem boš videl ali se bodo problemi začeli dogajati drugim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569774 (6603) c23po
»

V domačem omrežju neznani računalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
545335 (4396) Brane22
»

Kako najde lokacijo samo iz WiFi?

252317 (1837) gslo
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
473168 (2719) RuskiSnajper
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384904 (4423) SasoS

Več podobnih tem